η δημοτική βιβλιοθήκη χωρίς στέγη και ο πολιτισμός πεταμένος στη γωνιά, για έναν καφέ στο χέρι…

Οι χάρες στους παράγοντες, οι παρανομίες, οι προχειρότητες και οι τσαπατσουλιές παραμένουν άθικτες. Τα έργα και ημέρες των Μαραβέλια – Σελέκου συνεχίζονται και με τη σημερινή Δημοτική αρχή. Άλλη μία προχειροδουλειά που βγάζει στο δρόμο τα βιβλία, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη . Για χάριν του επενδυτή, μισθωτή, για τον ντίνο καπουτσίνο και τον μπάμπη σπαλομπριζολάκη , θα βρίσκει πάντα στέγη και αγκαλιά ανοιχτή ο τακτοποιητής-δημοτική αρχή. Για τον Πολιτισμό, για παιδικές χαρές, για οδική ασφάλεια, για Πρόοδο και τόσα άλλα βασικά, που να βρεθεί χρόνος;

βιβλιοθήκη ΔΗΜΟΥ 40 ΕΚΛΗΣΙΩΝ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (10.433 ΤΌΜΟΙ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ)

ΣΣΣΣ!! μη μιλάς, το ζόμπι έρχεται ξανά, με άρωμα από καφε-τοστ-σουβλακοτζατζίκι και γκοφρέτες περιπτέρων, καλύπτει τον ιστορικό πεζόδρομο Καραϊσκάκη, τη Λεωφόρο Αθηνών . Και τη πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, για χάριν των γύρω καφέ-μπαρ-εκμισθωτών. Με το ποσόν των 1.068.342 ευρώ, όσα θέλει να δαπανήσει ο δήμος, συνολικά, με τις 600.000 ευρώ περίπου από το ταμείο του δήμου. Αλλά για τη Δημοτική βιβλιοθήκη, η οποία έφυγε άρον-άρον από το Παλατάκι το 2019, για τη πλατεία Δημοκρατίας; Ούτε ένα ευρώ για τον Πολιτισμό και τη μικρή μας πλατεία, μια προχειροδουλειά ακόμα, τόσο συνηθισμένο στο δήμο των τακτοποιητών.

Ναι τώρα εκμισθώνεται για καφέ, ένα τμήμα από αυτό, αλλά για τα βιβλία δεν αποφασίσθηκε, που θα πάνε, πως χωράνε όλα; Το τμήμα Βιβλιοθηκών το οποίο αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Δήμου με τηλ. 210 5821574, είναι τώρα εκεί, σε αυτό το κτίριο. Που θα πάει ένα ολόκληρο τμήμα του Δήμου, εργαζόμενοι, αρχείο και κυρίως χιλιάδες βιβλία; Στριμωγμένα στη γωνιά;

Ναι σε κτίριο ακατάλληλο τώρα , αλλά γιατί δεν μπορεί να βρεθεί μια λύση αξιοπρεπής και βιώσιμη για τη Βιβλιοθήκη; Επειδή δεν δικαιολογούνται εδώ προσλήψεις, άκρα του τάφου σιωπή από όλες τις παρατάξεις, γιατί η πρόσληψη είναι το ζητούμενο με κάθε κόστος. Γιατί η Δημοτική Συγκοινωνία δικαιολογεί, προσλήψεις οδηγών και προμήθειες καυσίμων και ανταλλακτικών, οπότε βρέθηκε βιώσιμη λύση, για τα πολύτιμα άδεια λεωφορεία, στο άψε σβήσε. Μια λύση όμως, δεν μπορεί να βρεθεί, από τρεις διαδοχικές διοικήσεις εδώ και 15 χρόνια, για τα βιβλία.

Με αυθαίρετες κατασκευές και παραβάσεις κείμενης νομοθεσίας για ασφάλεια κοινού και πυροπροστασία

Με την πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, 61/13-4-2021*. Αποφασίσθηκε η εκ νέου εκμίσθωση του δημοτικού κτιρίου στη Παύλου Μελά (πλατεία Δημοκρατίας). Ναι αλλά εκεί έχει μεταφερθεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη, από το 2019. Που είναι η απόφαση μετεγκατάστασης ; που θα πάει; Στο δρόμο άστεγη θα καταλήξει; Χωρίς απόφαση μεταστέγασης δεν μπορείς δήμαρχε να εκμισθώσεις το ακίνητο. Υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου από το 2019 ***, την οποία δεν μπορείς να ακυρώσεις , επειδή και μόνο αποφασίσθηκε η εκμίσθωση το 2020, με 16 ψήφους . Και το κτίριο σύμφωνα με την 964/Α1067/1987 οικοδομική άδεια, ήταν 111,35 τμ. . Ενώ εσύ Δήμε μας λες τώρα ότι είναι 130,61 τ.μ. Και ο χώρος τραπεζοκαθισμάτων , ήταν 474 τμ. το 2012 . Τι έγινε, τώρα στην απόφαση 61/2021 με τους όρους του διαγωνισμού, είναι 68,68 τμ. πως μειώθηκε τόσο πολύ; Μήπως η μεζούρα ήταν σημαδεμένη; Λοιπόν μια ερώτηση στην ΥΔΟΜ Αιγάλεω , για αυθαίρετες κατασκευές και τυχόν τακτοποιήσεις και ακριβείς μετρήσεις; Γιατί όπως μπορεί κάποιος να δει, υπάρχει επέκταση πέραν της οικοδομικής αδείας. Αυθαίρετες κατασκευές, έχουν τακτοποιηθεί; Πως θα εκδοθεί άδεια λειτουργίας υγειονομικού ενδιαφέροντος, και πιστοποιητικό πυροπροστασίας,, έστω κι αν υπάγεται στη κατηγορία Α (χαμηλού κινδύνου); Ποιός υπάλληλος θα υπογράψει για την έκδοση πιστοποιητικού, ότι όλα είναι σύμφωνα με τον Κανονισμό; ότι τηρούνται τα μέσα πυροπροστασίας; ποιός υπάλληλος του δήμου έχει ορισθεί υπεύθυνος για τη συντήρηση των μέσων πυροπροστασίας που απαιτούνται από τη κείμενη νομοθεσία; Κε Καρατζαφέρη θα πηγαίνατε να καθήσετε με την οικογένειά σας, κάθε μέρα ; Εσείς Δήμαρχε ;

δήμος Βέροιας, Φεβ 2021, παραδοση βιβλίων κατ’οίκον

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, τι έχει προτείνει για τη Βιβλιοθήκη; εκτός από φωτό και συνεντεύξεις με θέμα το ΕΓΩ του;

Για πες μας Αντιδήμαρχε, λαλίστατε σε έντυπα , για προσωπικά στοιχήματα για πολιτισμό κλπ; Ποια ενέργεια σχετική και πρωτοβουλία, στα δύο χρόνια; Γιατί δεν έχεις προτείνει την αξιοποίηση του διατηρητέου κτιρίου στα Κουνέλια, ή το κτίριο στη Περραιβού και Ιερά Οδό ή το παλιό Δημαρχείο. Μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων από το “Αντώνης Τρίτσης” ; από το “Πράσινο Ταμείο”; Μια λύση βιώσιμη για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Όταν σε άλλους δήμους, υπάρχουν τμήματα παιδικά, ενηλίκων, αναγνωστήρια κλπ. Υπερήφανη η Βέροια, για τη πολυβραβευμένη Δημοτική Βιβλιοθήκη της. Με παράδοση κατ’ οίκον βιβλίων σε συνεργασία με σούπερ μάρκετ. Ναι τον καιρό του κορωνοϊού, οι δαιμόνιοι δημοτικοί υπάλληλοι βρήκαν τρόπο να παραδίδουν βιβλία σε συνεργασία με το ΜY MARKET. Τροφή για τη ψυχή το βιβλίο, έρχεται στο σπίτι με τα ψώνια. Γιατί το γνωστό “ψώνιο” των κατοίκων της Βέροιας με τη φιλαναγνωσία και τον πολιτισμό, βρίσκει λύσεις. Και στα Τρίκαλα και το Χαλάνδρι και τη Πτολεμαΐδα και τα Γιάννενα. Κάθε δήμος που σέβεται τους δημότες του, έχει να επιδείξει αποτελέσματα για τον Πολιτισμό και διαφημίζει με υπερηφάνεια το στολίδι, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του. (η φωτό στο άρθρο).

Γιατί δημοτικές-δημόσιες βιβλιοθήκες είναι ο παράδεισος της διαλεκτικής, το εργαστήριο των αντιθέτων που πάντα θα συνδιαλέγονται χωρίς ποτέ να συγχωνευθούν στην ανυπαρξία, είναι η πράξη στην ελευθερία της έκφρασης και στο δικαίωμα στην πληροφόρηση” με 19.951 μέλη και 12.561 επισκέψεις και άλλα, υπερήφανα αναφέρει στη σελίδα του για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη ο Δήμος Τρικκαίων. Γιατί δεν είναι καταφύγιο τακτοποιήσεων ημετέρων, τα γραφεία και οι υπηρεσίες των δήμων. όπως στο Χαϊδάρι..

ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΒΙΒΛΙΟΘΉΚΗ ΑΡΧΑΝΩΝ–ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩ(ο τόπος που γέννησε τον ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ)

Τα “ΨΏΝΙΑ” μπορεί να είναι αποδεκτά όταν είναι εποικοδομητικά!!

Η αντιπολίτευση έχει ευθύνες τεράστιες

Μετά λοιπόν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 4/29-1-2020 , στην οποία αποφασίσθηκε η εκ νέου εκμίσθωση. Γιατί οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης και οι επικεφαλής τους αποχώρησαν. Οι συνδυασμοί Σελέκου-Θεοφίλη-Σπηλιόπουλου- και οι δύο δημοτικοί Σύμβουλοι του κ Κέντρη με σύνολο ψήφων 17 -και έτσι έμειναν 16 σύμβουλοι να ψηφίσουν- πολύ βολικά . Αποχώρησαν σε εκείνη τη συνεδρίαση ενώ ήταν όλοι παρόντες στην αρχή , και οι 33. Δηλαδή πολύ βολικά αποχώρησαν στο 1 ή 2 θέμα ενώ το επίμαχο θέμα ήταν 4ο (τελικά 3ο θέμα , σελίδα 206 των πρακτικών της 29ης/1/2020 , ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο ως έγκριση εκμίσθωσης ή μη Κυλικείου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη) . Σ εκείνη την επεισοδιακή συνεδρίαση που κράτησε ως τα ξημερώματα, εν μέσω διαπληκτισμών και προσωπικών επιθέσεων και ύβρεων. Μεταξύ του πρώην και νυν Δημάρχου . Όταν για πέντε-δέκα λεπτά αναφερόταν το οικογενειακό μου όνομα . Η κοκορομαχία δύο δημάρχων -πρώην ναι νυν- σε ξένο αχυρώνα. Γιατί η πόλη ανήκει σε όλους και όλες . Και τα κοκόρια ανήκουν στα κοτέτσια τους όπως και οι κότες.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Δήμαρχοι του Ποδαριού, διαπαιδαγώγηση του ρουσφετιού

Δεν έχουν διαβάσει ποτέ οι καλοί μας για τον Αριστοτέλη “Και το σημαντικότερο για τη διατήρηση των πολιτευμάτων, που όλοι παραγνωρίζουν, είναι ότι οι πολίτες πρέπει να διαπαιδαγωγούνται με βάση τις αρχές του πολιτεύματος. Γιατί και οι χρησιμότεροι νόμοι, έστω κι αν ψηφίζονται απ’ όλους τους πολίτες, δεν ωφελούν, αν οι πολίτες δεν είναι εθισμένοι και εκπαιδευμένοι σύμφωνα με τις πολιτειακές αρχές…»!

Για αυτό στη πόλη μας είναι υπό διωγμό, ο Πολιτισμός, οι καλοί τρόποι, η Παιδεία. Γιατί εδώ όλοι οι κακοί χωράνε, οι τραμπούκοι, οι φωνακλάδες… οι κάθε είδους εκφοβιστές;.. Εικόνα τους, η πόλη μας. Αν άνοιγαν ένα βιβλίο, σε δημοτική βιβλιοθήκη ή σε ιδιωτική, ίσως να υπήρχε ελπίδα, να μάθαιναν τι ισχύει, να άνοιγε ένας ορίζοντας φωτεινός στη στενομυαλιά τους.

Διαπαιδαγώγησαν τους δημότες, στο δικαίωμα του ψηφοφόρου τους. Δικαίωμα στο θάνατο του άλλου. Δικαίωμα των Πελατών τους σε εκμισθώσεις που οδήγησαν σε χασούρες, σε χρέη . Δικαίωμα των Πελατών τους σε κατάληψη δημοσίου χώρου,.Βάλε τα καλώδια πάνω στα δένδρα, πάρκαρε στο πεζοδρόμιο και τη γωνία, πέτα τα σκουπίδια σου στη πόρτα της μονοκατοικίας, κλείσε την πόρτα του σχολείου. Επιβολή της Λήθης για την ιστορία, για τη πόλη μας που είναι ένα διαμάντι, με περιαστικό πράσινο , ελεύθερους χώρους , ιστορικά μνημεία. Μια πόλη που θα μπορούσε με επίκεντρο και αφετηρία τον Πολιτισμό, να γίνει πόλος έλξης. Με σχέδιο για τον Πολιτισμό. Οι αρπαχτές των θιασο-μπουλουκιών δημοτικών αρχών, ηθοποιών με κάκιστες ερμηνείες και χειροκροτήματα μόνο από τους οσφυοκάμπτες πελάτες, κουμπάρους, κολλητούς, οδήγησαν την πόλη στο σημερινό αδιέξοδο. Μακριά από τον Πολιτισμό…..

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

εξωτερικός χώρος ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ-ΑΓΡΙΝΙΟ
Βιβλιοθήκη Δήμου Χαϊδαρίου, εξωτερικός χώρος

THE SHOW MUST GO ON—

*https://diavgeia.gov.gr/doc/9%CE%A8%CE%9A%CE%93%CE%A9%CE%973-%CE%A055?inline=true

**https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%92%CE%9D2%CE%A9%CE%973-0%CE%9D%CE%94?inline=true

***https://diavgeia.gov.gr/doc/64%CE%A3%CE%95%CE%A9%CE%973-%CE%A4%CE%95%CE%9C?inline=true

****https://trikalacity.gr/ta-vivlia-ke-ton-politismo-mas-sti-dimotiki-vivliothiki-trikalon/