ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ σε λήθαργο. ΔΗΜΟΤΕΣ σε επαγρύπνηση.

Κλειστόν λόγω εργασιών

Οι δυσάρεστες εξελίξεις στο Παλατάκι, επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας . Αδυναμία πληρωμής από δήμο και ίσως Παύση Εργασιών από τον εργολάβο. Σε παράταση το Έργο από το δημοτικό συμβούλιο μέχρι τελος του 2023**, μετά από έναν χρόνο αποκλεισμού με λαμαρίνες από τα τέλη Ιουλίου του 2022.

Οι δημότες, είχαμε απευθυνθεί στις Υπηρεσίες από το 2021. Διαβάζοντας μελέτες και προϋπολογισμούς δημοπράτησης του Δήμου, μας κυρίεψε η αγωνία για το ιστορικό τοπόσημο της πόλης μας. *Ολα δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Από το 2021, οι δημότες

Προς το Δ.Σ. Χαϊδαρίου, Δση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων  Μνημείων, ΥΔΟΜ Αιγάλεω και Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, από τον Ιούνιο του 2021, είχαμε αποστείλει σχετικά ερωτήματα για τον επικείμενο διαγωνισμό για τα κτίρια στο Παλατάκι . Με συγκεκριμένα ερωτήματα για το κτίριο των στάβλων, αν έχει εξετασθεί η στατική επάρκεια και η φέρουσα ικανότητα. Για την Αρχιτεκτονική Μελέτη βάσει της οποίας δημοπρατήθηκε το έργο, αν πληροί τις προϋποθέσεις. Για τις φθορές στο κτίριο Γύζη, γιατί και ποιός ευθύνεται για την εγκατάλειψη ;

Και το 2022, οι δημότες

Μετά τη δημοπράτηση του έργου, πάλι οι δημότες διαπιστώσαμε αρχές Αυγούστου τις παράνομες επεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο. Ήμασταν εκεί τον Αύγουστο του 2022, αποτυπώσαμε φωτογραφικά και ενημερώσαμε αμέσως τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Το ΥΠΠΟ έχει την ευθύνη για έγκριση μελετών γιατί είναι Ιστορικός Τόπος ο χώρος ο οποίος είναι αποκλεισμένος από λαμαρίνες. Με την άμεση απάντηση του Υπουργείου προς το Δήμο Χαϊδαρίου, ενημερωθήκαμε ότι οι εργασίες ήταν παράνομες και έπρεπε να διακοπούν. ‘Εγινε και σχετική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο στις 30/11/2022 με ερώτηση του κ. Σελέκου. Η υποχρέωση βγήκε, δεν απάντησε κανένας. Μετά η Λήθη.

2023 Ιδού τα αποτελέσματα

Κλειστόν Ξανά το Παλατάκι. Δύο χρόνια οι επικεφαλής των παρατάξεων δεν έβλεπαν, δεν μιλούσαν, δεν άκουγαν. Κε Σελέκο, κα Τοκτατλίδη και κε Θεοτοκά, κα Βίτσα, κε Θεοφίλη, κε Ασπρογέρακα σε ποιά υπηρεσία στείλατε έστω ένα έγγραφο για να ενημερώσετε ή να ενημερωθείτε σχετικά; Δεν σας ανησύχησε ούτε μια στιγμή ότι ξεκινά ένας διαγωνισμός χωρίς υπογραφή Αρχιτέκτονα όπως ορίζει ο νόμος; Δηλαδή άν ήταν το σπίτι σας, θα το δεχόσασταν ; Θα πληρώνατε την ανακαίνιση ή κατασκευή; Και πως έγινε προκήρυξη και διαγωνισμός χωρίς να πληροί όλες τις προϋποθέσεις των σχετικών αδειών και μελετών;

Και δεν είδατε οτι γίνονται εργασίες που δεν προβλέπονται στη μελέτη, δεν αναρωτηθήκατε όταν ενημερωθήκατε από τα ηλεκτρονικά μας μηνύματα πως θα πληρωθούν; Πως αποφασίσθηκε η αλλαγή του χώρου; Το Υπουργείο εγκρίνει τις μελέτες, υπάρχει νομοθετημένη προστασία του μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου, την οποία αυθαίρετα αγνοήσατε όλοι μαζί. Με δικαιολογία τις λαμαρίνες, κλείσατε τα μάτια τα δικά σας αλλά και των πολιτών.

Αυθαιρεσία και Αδιαφορία

Επειδή σας ενημερώσαμε, αλλά ποτέ δεν μας απαντήσατε ούτε ενεργοποιήσατε μηχανισμούς ελέγχου όπως οφείλατε. Γιατί εσείς είστε εκλεγμένοι με έννομο συμφέρον για τη δημοτική περιουσία .

Και θα είσαστε εν νέου υποφήφιοι δήμαρχοι όπως και ο νυν δήμαρχος, ο κυρίως υπεύθυνος για το Παλατάκι και τις δυσάρεστες εξελίξεις.

Για τους υποψηφίους δημάρχους κο Νικολάου και Πανόπουλο οι οποίοι γνωρίζουν από τις δημοσιεύσεις μας, δεν είδαμε ανταπόκριση μέχρι σήμερα. Μόνο από δύο μέλη της παράταξης Πανόπουλου εκδηλώθηκε δημόσια ενδιαφέρον και υποστήριξη και τους ευχαριστούμε.

Γιατί Είμαστε Ενεργοί Πολίτες

Ο ενεργός πολίτης είναι ο υπεύθυνος πολίτης, που είναι ενημερωμένος, ξέρει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, εκφράζει την άποψή του και συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία

Παρατηρεί τι συμβαίνει στην κοινωνία και παρεμβαίνει, σε συνεργασία με συμπολίτες του, όταν διαπιστώνει παρανομίες δημόσιων φορέων.

ΥΓ 1. με Αρ. Πρωτοκόλλου 495162 ​/12.10.2022 ΥΠΠΟ,ενημερώθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χαϊδαρίου. Μόνο τοΥΠΠΟ απάντησε. Ο Γενικός Γραμματέας ουδέποτε. Οι ευθύνες ας αναζητηθούν στην Σιωπηλή Διοίκηση.

2. Το παρακάτω απόσπασμα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου όπου η ερώτηση από τον κ. Σελέκο, όπως μου διαβιβάσθηκε από το Δήμο Χαϊδαρίου κατόπιν διαμεσολάβησης του Συνηγόρου Του Πολίτη. Όπως διαπιστώνετε στο πλαίσιο αριστερα φαίνεται ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ!! (μεταδημότευση μήπως;)

* https://www.haidari.gr/prokirixeis/apokatastasi-ktirion-poy-vriskontai/

**Αποφαση 126 Δημοτικου Συμβουλίου, παράτασης περαίωσης του έργου.