Από το Χαϊδάρι, η Όλγα Στεφανουδάκη κορυφαία δασκάλα σε όλο τον κόσμο

Διεθνής αναγνώριση για τη δική μας δασκάλα. Στους καλύτερους δασκάλους παγκοσμίως για το 2020. Η κα Όλγα Στεφανουδάκη , η οποία επί 20ετία ήταν η ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών “LEXITHIRIA” στο Χαϊδάρι. Στην οδό Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου.

GLOBAL TEACHER AKS

Η δική μας Όλγα, είναι μία από τις κορυφαίες δασκάλες του global teacher award aks. To συγκεκριμένο ίδρυμα έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να αναγνωρίσει όλους τους ενδιαφερόμενους στην εκπαιδευτική επαγγελματική διεθνή κοινότητα.. Βραβεύει κάθε χρόνο τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν διακριθεί σύμφωνα με τα κριτήρια του και γίνονται μέλη του. Πιστεύουν ότι μια μικρή εκτίμηση και αναγνώριση, μπορεί να κάνει πολλές διαφορές στην κοινωνία. Βοηθά να αναπτυχθεί και να αναβαθμισθεί ο εκπαιδευτικός επαγγελματισμός .Σκοπός των AKS AWARDS είναι να αναγνωρίσει και να τιμήσει άτομα και ιδρύματα που έχουν συμβάλει σημαντικά στο Εκπαιδευτικό Σύστημα Διεθνώς.

Η γλώσσα είναι ζωντανή, λέει η Όλγα

“Η γλώσσα είναι ζωντανή, είναι έκφραση και ζωή. Σαν εκπαιδευτικοί, βασικό μας μέλημα είναι ο μαθητής, το παιδί. Και για να μάθουν πρέπει να αγαπήσουν τόσο τη γλώσσα όσο και τον άνθρωπο που έχουν απέναντι τους. Να νιώσουν ότι είσαι και θα είσαι εκεί. Τότε αφήνονται σ’ αυτό το ταξίδι της γνώσης”. Αυτά μου είπε η κα ‘Ολγα Στεφανουδάκη και δεν πρόλαβα να της απευθύνω άλλη ερώτηση. Χείμαρρος τα λόγια της, δεν μπορούσε να σταματήσει να μιλά για την μεγάλη της αγάπη, τα παιδιά. Την εκπαιδευτική διαδικασία και τη σημασία της αλληλεπίδρασης δασκάλων και μαθητών.

Οι δάσκαλοι δίνουν έμπνευση στους μαθητές, λέει η ‘Ολγα

Συνέχισε η ίδια “Οι μαθητές του τώρα κ του αύριο πρέπει να εκπαιδεύονται ως πολίτες του 21ου αιώνα με τις δεξιότητες, οι οποίες ουσιαστικά θα χρειαστούν για να γίνουν πολίτες του κόσμου. Η διδασκαλία είναι μέρος της ζωής. Με το AKS, πήραμε μέρος σε δράσεις όπως :Your Thoughts on Greece, Healthy Little Eaters, Innovate Your Dreams, SOS4Love, Better Adult. Στόχος πάντα να γίνει βίωμα η μάθηση. Να δουν τα παιδιά τι μπορούν να πετύχουν. Να νιώσουν τις δυνάμεις τους και να επικοινωνήσουν με μαθητές από όλο τον κόσμο. Να δουν ότι δεν υπάρχουν σύνορα. Πως να διδάσκεις το αύριο με τεχνικές του χθες; Πως να βοηθήσεις στη γνώση αν δεν δώσεις πρώτα αγάπη; Πως να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις αν δεν είσαι έτοιμος να μάθεις τα πάντα από την αρχή ; Έτσι είναι ο δάσκαλος, δίνει πνοή κι αγάπη!

Xρειαζόμαστε Εκπαιδευτικούς, λέει η UNESCO

Την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών (5 Οκτωβρίου), το Ινστιτούτο Στατιστικής της UNESCO (UIS) δημοσίευσε τις πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με τον αριθμό των εκπαιδευτικών που απαιτούνται για την επίτευξη του Στόχου Αειφόρου Ανάπτυξης 4 (SDG 4), ο οποίος στοχεύει στη διασφάλιση καλής και δίκαιης ποιότητας εκπαίδευση και προώθηση ευκαιριών διά βίου μάθησης για όλους. Στα επόμενα 14 χρόνια, οι χώρες πρέπει να προσλάβουν 68,8 εκατομμύρια εκπαιδευτικούς για να παρέχουν σε κάθε παιδί πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση: 24,4 εκατομμύρια δάσκαλοι δημοτικού και 44,4 εκατομμύρια καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα δεδομένα είναι διαθέσιμα μέσω του UNESCO eAtlas of Teacher, το οποίο διαθέτει διαδραστικούς χάρτες και γραφήματα που μπορούν να κοινοποιηθούν και να ληφθούν ως παραδείγματα.

Χρειαζόμαστε εκπαιδευτικούς σαν την Όλγα

Αυτό το λέω, επειδή γνωρίζω την Όλγα. Από τα πρώτα επαγγελματικά της βήματα, στο φροντιστήριο στο οποίο ξεκίνησε μαθήματα η κόρη μου. Πριν 26 χρόνια. Πως πέρασαν, έ; Η Όλγα μας από τότε, εξελίχθηκε στο επαγγελματικό πεδίο, συνέχισε την επιμόρφωση της. ‘Ανοιξε δικό της φροντιστήριο. Ποτέ δεν έφυγε από το Χαϊδάρι αν και είναι δημότης και κάτοικος σε όμορο δήμο. Δέθηκε με τα παιδιά μας, με αφοσίωση και επαγγελματισμό, συνέχισε να διδάσκει. Με αγάπη για όλη την κοινότητα. Συνεργασία με τους γονείς και ενδιαφέρον και συζήτηση με τα παιδιά για ότι τα απασχολεί.

Παντρεύτηκε, απέκτησε δυο γιούς. Αλλά η αγάπη για τη διδασκαλία , το μεράκι για τη δουλειά της, η αφοσίωση σε όλα τα παιδιά, δεν την εγκαταλείπει. Ενεργή πολίτης, με έμπρακτο ενδιαφέρον για τα θέματα Οδικής Ασφάλειας, τα δικαιώματα των ΑμεΑ, τα δικαιώματα των παιδιών που έχουν υποστεί βία. Αρωγός σε δράσεις υπέρ των αδύναμων συμπολιτών, απόρων και ατόμων σε ανάγκη.

Και σαν το καλό κρασί με τα χρόνια γίνεται καλύτερη. Και τώρα κορυφαία δασκάλα, για το 2020. Ούτε ο κορωνοϊός την πτόησε, ούτε οι προσωπικές και οικογενειακές υποχρεώσεις.

Η Όλγα είναι κορυφαία στη καρδιά όσων την έχουμε γνωρίσει. Κορυφαία στην καρδιά των μαθητών και μαθητριών της!

Καλή Χρονιά με οδηγό, αστέρια σαν την Όλγα! Θα είναι μια υπέροχη χρονιά!