ένας ο εχθρός της Προόδου, η ανομία

0

En folkefiende

Ο Τόμας Στόκμαν, γιατρός μιας λουτρόπολης, ανακαλύπτει ότι το ιαματικό νερό των πηγών της πόλης του, όπου καταφεύγουν χιλιάδες τουρίστες για να θεραπευθούν, είναι μολυσμένο από τα εργοστάσια που βρίσκονται κοντά. Αμέσως, γράφει ένα άρθρο και ενημερώνει τους δημοσιογράφους της τοπικής εφημερίδας, οι οποίοι αρχικά συμφωνούν να το δημοσιεύσουν. Κατόπιν, ενημερώνει τον δήμαρχο, που τυγχάνει να είναι και αδερφός του. Όταν όμως η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, συμπεριλαμβανομένου και του εκδότη της εφημερίδας, αντιλαμβάνονται το κόστος της αποκάλυψης αυτής, «συνεργάζονται» για να συγκαλύψουν τη δημοσιοποίηση. Στην ανοιχτή «συνέλευση του λαού» που καλεί ο γιατρός, οι πολίτες, είτε από ιδιοτέλεια είτε επηρεασμένοι από τις αγορεύσεις των δημαγωγών πολιτικών, αρνούνται να υποστηρίξουν τον γιατρό και δέχονται να αποσιωπηθεί η αλήθεια.(‘Ένας εχθρός του λαού –En folkefiende-IBSEN HENRIK-1882)

Στη Σοβιετική Ένωση γινόταν εκτεταμένη χρήση του όρου ‘’Εχθρός του Λαού’’ (Враг Народа, Βραγκ Ναρόντα), καθώς ταιριάζει τέλεια με την ιδέα ότι στην εξουσία είναι ο Λαός. Ο Λένιν στο Διάταγμα της 28/11/1917 έλεγε: ‘’Όλοι οι ηγέτες του Συνταγματικού Δημοκρατικού Κόμματος, ενός κόμματος που βρίθει από Εχθρούς του Λαού, είναι παράνομοι και πρέπει να συλληφθούν άμεσα και να παραπεμφθούν στο Επαναστατικό Δικαστήριο’’.

Και ό συγγραφέας του πασίγνωστου James Bond με τις εξωπραγματικές κατασκοπικές περιπέτειες του, έχει πεί:

“Once is happenstance. Twice is coincidence. Three times is enemy action” Τη πρώτη φορά είναι τυχαίο, τη δεύτερη σύμπτωση, τη τρίτη εχθρική ενέργεια.

Και τι είναι η ανομία; ο όρος έχει διττή έννοια στα ελληνικά:

 1. η πράξη που παραβιάζει έναν ηθικό νόμο, το αμάρτημα
 2. η έλλειψη νόμων ή η κατάσταση κατά την οποία οι νόμοι δεν εφαρμόζονται.

 Οι Νόμοι

Οι θεσπισθέντες νόμοι αποτελούν υποχρεωτικούς, δεσμευτικούς κανόνες που θέτουν τα όρια, τους όρους και τις συνθήκες στην συμπεριφορά μας ώστε να αποφεύγονται συγκρούσεις, να υπάρχει γενική πρόοδος και να παραλείπονται οι αυτοδικίες.

Εχθρική ενέργεια, λοιπόν η επιβολή της ΑΝΟΜΙΑΣ.

[Aθηναίος:] Σ’ όποια δηλαδή πόλη ο νόμος υποτάσσεται και ακυρώνεται από τους άρχοντες, βλέπω πολύ γρήγορη την καταστροφή της. Σ’ όποια όμως πόλη ο νόμος είναι απόλυτος κυρίαρχος των αρχόντων και οι άρχοντες δούλοι του νόμου, βλέπω καθαρά ότι υπάρχει σωτηρία κι όλα τα καλά που έχουν δώσει οι θεοί στις πόλεις.

(Πλάτων, Nόμοι, Δ, 715d)

Ο όρος ανομία εισάγεται στα τέλη του 19ου αιώνα από τον Γάλλο κοινωνιολόγο Emile Durkheim και αφορά την κατάρρευση των κανόνων που διέπουν την καθημερινή συμβίωση

Είναι η αιτία που η κοινή λογική χάθηκε από τη πόλη μας.

Η ανομία σαν ιός εξαπλώθηκε μέσα σε σχολεία,  γραφεία , κατοικίες, λεωφορεία, καφετέριες, καταστήματα.  Η αγένεια, η αδιαφορία για τον διπλανό μας, παραβίαση απλών κανόνων κοινωνικής παιδείας, περιφρόνηση των ηθικών συμπεριφορών, άγνωστοι ανάμεσα σε αγνώστους.

Τώρα οι ίδιοι οι πολιτικοί δίνουν το έναυσμα. Παιχνίδι επιρροής η επιβολή της ανομίας.  Από τον πολιτικό λόγο, ακραία προσβλητικό, χυδαίο, υβριστικό. Τα μέσα επικοινωνίας  και κοινωνικής δικτύωσης ενημερώνουν  αλλά και διαπαιδαγωγούν. Εκπαιδεύουν, γίνεται συνήθεια η λεκτική χυδαιότητα. Ο τρόπος έκφρασης αντιπροσωπεύει τον καθένα και καθεμία,” χυδαίο λεκτικό, χαμηλό νοητικό ” έλεγε ο μεγάλος διδάσκαλος Εμμανουήλ Κριαράς.

 Σεβασμός στον συνάνθρωπο, ισονομία και  υγιής διάλογος ….

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης μας 29/1/2020, ακούστηκαν ύβρεις. Συγκεκριμένα ο αρχηγός της “λαϊκής συσπείρωσης” κίνησε μια επίθεση με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά κατά του Δημάρχου.
Κάποια στιγμή ο Πρόεδρος ζήτησε από τον κ. Σελέκο να συντομεύει για να μην καθυστερούμε τους κατοίκους που περίμεναν. Με αποτέλεσμα την επιθετική αντίδραση από τον κ. Σελέκο και την δημιουργία κλίματος έντασης στο ΔΣ. (ανάρτηση απο το facebook του κ. Καρατζαφέρη)

Γιατί  προκαλεί έκπληξη,  δεν καταλαβαίνω μόνο. Επανειλημμένα έχω αποδείξει ότι οι άνθρωποι ήταν τουλάχιστον ανεπαρκείς. Και όταν τα άρθρα μου με συγκεκριμένες αποφάσεις απο το ΔΙΑΥΓΕΙΑ και φωτογραφίες από την επικίνδυνη καθημερινότητα, κατέγραφαν αδιαμφισβήτητα, τότε δεν δίστασαν να προβούν δημόσια σε απειλές   και προσωπικές επιθέσεις μέχρι “δολοφονία χαρακτήρων”. Εκεί απέτυχε πρωτίστως η πρώην δημοτική αρχή, απέτυχε παταγωδώς στην καλή ηγεσία******

“Για να είναι κάποιος αποτελεσματικός, σε οποιαδήποτε ηγετική θέση  κι αν βρίσκεται, πρέπει ο ίδιος να είναι πρώτα – πρώτα καλός ακροατής, πρέπει ο ίδιος να δίνει το παράδειγμα και να εμπνέει εμπιστοσύνη. Ο σωστός ηγέτης πρέπει να τολμά, αλλά και να υποχωρεί, όταν είναι ανάγκη. Να θυσιάζει το «εγώ» μπροστά στο κοινό όφελος. Να είναι ηγέτης όλων χωρίς διακρίσεις. Ο ηγέτης ασκεί εξουσία με αγάπη και δικαιοσύνη χωρίς απειλές και εκφοβιστικά μηνύματα.” γράφει η κυρία Αγγελική Γκανά-Ρηγάκη.

Ποιός φοβάται την νέα Δημοτική Αρχή;

Μα η ανεπαρκής πρώην δημοτική αρχή. Είναι η μόνη που έχει συμφέρον να μην αφήσει να διοικήσει η νέα δημοκρατικά εκλεγμένη. Γιατί; Γιατί έτσι θα αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι επί πέντε χρόνια, απλά σπατάλαγε τον πολύτιμο  χρόνο και το ελάχιστο χρήμα του Δήμου μας.

Επειδή οι αποφάσεις που φέρνει προς συζήτηση η νέα δημοτική αρχή, είναι εντάξεις σε χρηματοδοτημένα προγράμματα που αφορούν την

α. Καθαριότητα με προμήθεια απορριμματοφόρων χωρίς να χρεωθούμε, διαχείριση βιοαποβλήτων που θα μειώσουν την χρέωση μας στο ΧΥΤΑ( Aποδοχή της υπ΄ αριθμ. 83448/22-11-2019 (ΑΔΑ: ΨΔΛΨ46ΜΤΛ6-0Υ6) Συνολικό κόστος προμήθειας 195.000€ πλέον Φ.Π.Α (24%) 46.800€ ήτοι σύνολον 241.800€ ευρώ.**Απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών περί επιχορήγησης των Δήμων της χώρας από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ).

β. έγκριση ανάπτυξης ολοκληρωμένου συστήματος ανακύκλωσης έντυπου χαρτιού σε επιλεγμένα σημεία στο Δήμο μας, σχολεία και δημοτικά κτήρια, σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ.(ΧΑΡΤΟΦΑΓΟΣ) ***

γ. την Δημοτική Συγκοινωνία, προμήθεια τριών λεωφορείων, από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», συνολικού ποσού ύψους 330.600€ (το πενήντα τοις εκατό (50%) που αντιστοιχεί στην πρώτη δόση έχει αποδοθεί στο Δήμο, ενώ το υπόλοιπο πενήντα τοις εκατό (50%) θα αποδοθεί μετά την δημοπράτηση) σύμφωνα με την 30292/19.04.2019 (ΑΔΑ: 68Γ3465ΧΘ7-Ψ25) απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, το άρθρο 5 της υπ΄ αριθμ. 4748/20.02.2018 υπουργικής απόφασης και τα αναφερόμενα στο εισηγητικό μέρος της παρούσας. ****

δ. αποφάσεις για απαγόρευση στάθμευσης, κοντά σε παιδικό  σταθμό (οδός Δωδεκανήσου) αλλά και στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ. Ενίσχυση απαγορευτικής σήμανση.

ε. και άλλες όπως η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (πάλι απών το μέλος της κος Σελέκος)Την έγκριση για το έργο : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ).

Δυσανεξία στις  Δημοκρατικές  Διαδικασίες

Γιατί λοιπόν μιλάει εκτός διαδικασίας, ακατάπαυστα  και συνοδεύεται από μεγάλο πλήθος ακολούθων με ανάλογη συμπεριφορά;

Γιατί ο λόγος του είναι σε τόνους υψηλούς, επιθετικός και εμπρηστικός;

Επειδή, δεν μπορεί λοιπόν να  καταψηφίσει, γιατί αυτό θα είναι η απόλυτα έμπρακτη παραδοχή της ανεπάρκειας και της εχθρότητας , προς το σύνολο του λαού της πόλης μας. Αντί λοιπόν για αυτό προσπαθεί να κωλύει συστηματικά το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επειδή, έφυγαν απο τη συνεδρίαση, μόλις στο δεύτερο θέμα. Ποιό ήταν αυτό;, το θέμα που εισήγαγε ο ίδιος  (Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου) κ. Μ. Σελέκο με θέμα: «Ψήφισμα ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για
τις βάσεις».*

Επειδή, μόνο αυτό τους ενδιαφέρει και όχι η πόλη μας, τα παιδιά μας, οι ζωές και η καθημερινότητά μας.

Αυτή είναι η  αδιαπραγμάτευτη και μοναδική αλήθεια τους. Τοξικότητα και μένος εναντίον όσων δεν είναι μαζί τους.

Οι αποφάσεις τελικά ψηφίστηκαν ομόφωνα, από τους 16 εναπομείναντες Συμβούλους.

Περί Κανονισμών και Κανονιστικών Αποφάσεων

Αγαπητές και Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, που τώρα δίκαια ζητάτε την εφαρμογή του Κανονισμού, αργήσατε πολύ.

Η ευθύνη είναι κυρίως δική σας και όχι μόνο  του Προέδρου, ή της σημερινής  δημοτικής αρχής.

Όσοι και όσες ήσασταν  μέλη, τα προηγούμενα χρόνια, ανεχθήκατε  την μη εφαρμογή των Γενικών Κανονιστικών Αποφάσεων. Κανονισμός Καθαριότητας, Κοινοχρήστων Χώρων και Κανονισμό Αθλητικών Εγκαταστάσεων. Τα ξεχάσατε βολικά ,  μια ένσταση δεν υποβάλλατε για θέματα προστασίας περιβάλλοντος, κατάληψης κοινοχρήστου χώρου,  έκδοσης αδειών και σύννομης διαχείρισης αποβλήτων, καθυστέρηση για υποβολή αιτημάτων χρηματοδότησης σε προγράμματα ΠΕΠ, ΕΣΠΑ κλπ.

Success Just Ahead road sign – Success and successful life concept

Όσο για τα νέα μέλη, δεν είδαμε κάποια αντίρρηση ή κάποια έστω διαμαρτυρία για την μη εφαρμογή των  Κανονισμών.   Γνωρίζετε τη νομοθεσία και τις κανονιστικές αποφάσεις, σαν δημότες και πολίτες αλλά και σαν αντιπρόσωποι μας, στο ανώτατο θεσμοθετημένο όργανο αποφασιστικής αρμοδιότητας της Πόλης μας;

Ξέρετε ότι δεν είστε στο δημοτικό συμβούλιο, απλές παρουσίες, αλλά έχετε λόγο και γνωμοδοτική ή και αποφασιστική αρμοδιότητα;

Η Γραμματέας του Δημοτικού μας Συμβουλίου κα ‘Αλκηστις Βίτσα, επισημαίνει σε άρθρο της “Ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αγνοείται επιδεικτικά και όποιος αναφέρεται σε αυτόν κινδυνεύει να θεωρηθεί γραφικός. Ξεχνάμε ότι ο συγκεκριμένος κανονισμός υπάρχει για να διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, να λύνει ζητήματα που μπορεί να προκύψουν και να επισφραγίζει τη σημασία του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου ως το υπέρτατο όργανο για τη λήψη αποφάσεων”.*******

Δεν είναι ad hoc η διοίκηση της πόλης. Κατά Νόμον είναι. Ενημερωθείτε τι ισχύει, σύμφωνα με τον Νόμο, όχι για εξυπηρέτηση κατά περίπτωση (ad hoc). Το Δημοτικό Συμβούλιο, η διοίκηση της Πόλης δεν είναι Παιδική χαρά, ούτε κοινωνική εκδήλωση. Σοβαρότητα..αν δεν είναι ήδη αργά.

Είναι ο Κανονισμός …stupid

O Kανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου. Απόφαση 131/2011,ΑΔΑ: 4Α39ΩΗ3-Θ. Τι λέει;*****

Άρθρο 5 Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου “Μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος ανακοινώνει στο σώμα κάθε έγγραφο που απευθύνεται στο Συμβούλιο.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση, ενημέρωση ή πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο…….
Ο χρόνος για κάθε ανακοίνωση, πρόταση, ερώτηση, αναζήτηση στοιχείων ή απάντηση δεν μπορεί να υπερβαίνει συνολικά τα τρία λεπτά.
Οι προτάσεις που τυχόν υποβλήθηκαν δεν επιτρέπεται να συζητηθούν, εκτός αν κάποιες από αυτές, χαρακτηρισθούν ως κατεπείγον θέμα, οπότε και εφαρμόζονται οι διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και η συζήτηση προηγείται των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Άρθρο 6
Δημοσιότητα των συνεδριάσεων – Αναφορές – Προτάσεις – Πληροφόρηση Πολιτών

 1. 1. Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι δημόσιες.
  Συνέπεια του δημόσιου χαρακτήρα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η παρουσία ων φορέων της τοπικής κοινωνίας, καθώς και των πολιτών στις συνεδριάσεις του.
  Οι ενδιαφερόμενοι για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ενημερώνονται από τον ίδιο τον Πρόεδρο.
  2. Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου οι παρευρισκόμενοι πολίτες πρέπει να είναι ευπρεπείς και ήσυχοι.
  Δεν επιτρέπεται να συνομιλούν, να σχολιάζουν, να επιδοκιμάζουν ή να αποδοκιμάζουν τις απόψεις των συμβούλων και γενικά να παρακωλύουν την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης.
  Ο Πρόεδρος μπορεί να αποβάλει από την αίθουσα καθέναν, που διαταράσσει την τάξη ή παρακωλύει τη συνεδρίαση ή και να διατάξει την εκκένωση της αίθουσας από το ακροατήριο.
  3. Στους δημοσιογράφους και γενικά σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρέχεται κάθε διευκόλυνση. Επιτρέπεται η ραδιοφωνική και τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
  4.. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφαίνεται επί αναφορών, ερωτήσεων και αιτήσεων, αρμοδιότητάς του, που υποβάλλονται σε αυτό από δημότες και κατοίκους ατομικά ή συλλογικά, εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την κατάθεση τους.
  8. Το Δημοτικό Συμβούλιο εξασφαλίζει στους δημότες πλήρη πληροφόρηση για τα κάθε είδους, προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, καθώς και για τη δραστηριότητά του, αναφορικά με την αντιμετώπιση και λύση των προβλημάτων.

ΥΓ  Ακόμα και αυτή την κανονιστική απόφαση -για τη λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου-δεν την ψήφισε η παράταξη του κ. Σελέκου ….Πως λοιπόν τώρα  περιμένετε να σεβαστεί τη διαδικασία;

https://tvxs.gr/webtv/reportaz-xoris-synora/o-ios-tis-anomias

*https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9F%CE%A5%CE%9C%CE%A9%CE%973-%CE%A8%CE%92%CE%A6?inline=true

**https://diavgeia.gov.gr/doc/ΨΒΓ2ΩΗ3-ΤΣΞ?inline=true

*** https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%97%CE%9C%CE%A8%CE%A9%CE%973-1%CE%9E%CE%96?inline=true

****https://diavgeia.gov.gr/doc/60%CE%943%CE%A9%CE%973-989?inline=true

*****   https://diavgeia.gov.gr/doc/4Α39ΩΗ3-Θ?inline=true

******https://elizabethboura.gr/%ce%bf-%ce%b

*******https://xaidarisimera.gr/oyk-en-to-pollo-to-ey/?fbclid=IwAR2Luy9SaJQCawABeptc5ciPywRhvps337Rs4KZB059SvcYkyCMZ1eZ3zLE

“Την κύρια ευθύνη φέρει η δημοτική αρχή και πρωτίστως ο ίδιος ο δήμαρχος”

Για τα ανίψια και όλα τα παιδιά μας στο Χαϊδάρι

το θαύμα των Χριστουγέννων του 2019

0

Αστυνομικό Δελτίο 18/12/2019

ένα νεογέννητο αγοράκι ηλικίας μεταξύ 5-10 ημερών

Τετάρτη 18/12/2019 και ώρα 7:50 π.μ. προσκομίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.Eνα νεογέννητο αγοράκι ηλικίας μεταξύ 5-10 ημερών σε καλή γενική κατάσταση με ίκτερο χωρίς εμφανή εξωτερικά στοιχεία κακοποίησης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή την ώρα το μόλις λίγων ημερών βρέφος εντοπίστηκε σε υπόγειο κάδο στη συμβολή των οδών Κανάρη και Αριστοτέλους από μία γυναίκα που πήγε σήμερα το πρωί περί τις 6:40 να πετάξει τα σκουπίδια της.

Τυχερό μέσα στην “ατυχία” του

Mία κυρία, άνοιξε το κάδο να πετάξει τα σκουπίδια στις 6.40,  άκουσε το κλάμα του μωρού που βρισκόταν μέσα σε μια κλειστή χάρτινη σακούλα καταστήματος βρεφικών ειδών και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία.Όπως έχει προκύψει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο κάδος δεν ήταν γεμάτος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, μια γυναίκα που μένει στην περιοχή άκουσε δυο γυναίκες δίπλα στον κάδο να συνομιλούν, με τη μια όπως είπε να λέει«δε μπορώ να το κάνω, δε μπορώ να το κάνω».

Το βρέφος πλέον βρίσκεται στο νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ η Αστυνομία έχει αναλάβει να εντοπίσει τους γονείς.

Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος μιλώντας στον Alpha, τόνισε πως το βρέφος στάθηκε τυχερό μέσα στην ατυχία του καθώς σήμερα το απορριμματοφόρο  άργησε να περάσει από το σημείο λόγω βλάβης!

«Ήταν τυχερό στην ατυχία του. Η συγκεκριμένη περιοχή “σηκώνεται”από τις 5 το πρωί. Το απορριμματοφόρο καθυστέρησε να φτάσει λόγω μιας βλάβης και να ξέρετε ότι αν έφτανε δίπλα στονκάδο το κλάμα του μωρού δεν θα ακουγόταν.Επίσης να πω ότι τα απορριμματοφόρα δεν μεταφέρουν, συμπιέζουν τα απορρίμματα» δήλωσε.*

Στην οδό Πειραιώς και στον Αγ. Στυλιανό Θεσ/νίκης

Στην μεταπολεμική και κυρίως μετεμφυλιακή Ελλάδα, τα πράγματα από κάθε άποψη δεν ήταν καλά. Μια χώρα προσπαθούσε μέσα από τεράστια οικονομικά προβλήματα να ορθοποδήσει. Ο συντηρητισμός, ειδικά στις επαρχιακές πόλεις, οξυνόταν.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, λοιπόν, υπήρχαν οι νεαρές γυναίκες που γεννούσαν και ερχόντουσαν αντιμέτωπες είτε με την κοινωνική κατακραυγή, είτε με τις οικονομικές δυσκολίες που ήταν εμπόδιο ακόμα και για το να βρεθεί η καθημερινή τροφή για το βρέφος.

Εκείνη την περίοδο, λοιπόν, είχε αυξηθεί δραματικά το φαινόμενο της εγκατάλειψης βρεφών. Έξω από εκκλησίες, ιδρύματα ή νοσοκομεία.

Το τραγικό είναι πως πολλές φορές τα βρέφη έμειναν απροστάτευτα στο κρύο με τις συνέπειες για την υγείας τους να είναι ολέθριες. Μέχρι που βρέθηκε μια λύση η οποία όσο σωτήρια κι αν φαίνεται άλλο τόσο προκαλεί θλίψη.

 

Πράξιν της εγκαταλείψεως

Η βρεφοδόχος ήταν ένα κιβώτιο που χωρούσε μέχρι και δύο βρέφη, ξαπλωμένα. Στην οδό Πειραιώς.

Βρισκόταν στον εξωτερικό τοίχο βρεφοκομείων, για να μπορούν να αφήνουν κρυφά τα «απορριπτόμενα» μωράΌταν τοποθετούσαν το μωρό στο κιβώτιο, ένα ηλεκτρικό κουδούνι ανήγγειλλε στο προσωπικό του βρεφοκομείου την «πράξιν της εγκαταλείψεως».

Υιοθεσία και Αναδοχή

Το 2015, πάνω απο 50 παιδιά έμειναν μέχρι και ένα χρόνο στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα. “Τα παιδιά αυτά δεν έχουν την ηρεμία να κοιμηθούν. Έχουν συνέχεια ένα φως από πάνω τους, δεν αναγνωρίζουν αν είναι μέρα ή νύχτα. Δεν έχουν βγει ποτέ έξω από τον θάλαμο”.Αναφέρει μία απο τις Μαίες του νοσοκομείου. Οι Μαίες, αντικαθιστούν  το χάδι και την στοργή της μητέρας, προσφέρουν στα παιδιά τη θαλπωρή της μητρικής φροντίδας και αγκαλιάς.

Τα μωρά μπορεί να  παραμένουν στο μαιευτήριο, για πολλούς λόγους, είτε γιατί η φυσική μητέρα δεν μπορεί να τα φροντίσει, είτε γιατί δεν υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον, είτε γιατί είναι ανεπιθύμητα.

Όμως την  ίδια στιγμή υπήρχαν το 2015, 300 αιτήσεις για υιοθεσία, τουλάχιστον.

 

Τα παιδιά κάθε στιγμή, μεγαλώνουν. Αναπτύσσονται και σωματικά και πνευματικά. Χρειάζονται συνεχώς φροντίδα, προσοχή, συζήτηση, σωματική και οπτική επαφή. Ερεθίσματα και  ποιoτικό χρόνο. Χρειάζονται αποκλειστική αγάπη από  ανθρώπους, που θα τα στηρίξουν και θα νοιώσουν την βεβαιότητα και την σταθερότητα της προσωπικής και αμέριστης φροντίδας. Αυτά έχει ανάγκη το παιδί, ειδικά στην αρχή της ζωής του.

30 χρόνια από την υπογραφή της Σύμβασης των  Δικαιωμάτων του Παιδιού και ακόμα υστερούμε στα βασικά.

Συζητάμε ακόμα για θέματα αναδοχής και υιοθεσίας, τις προϋποθέσεις και ελέγχους πραγματοποίησης της πράξης. Θέματα που έχουν λυθεί σε άλλες κοινωνίες, όπως και άλλα πολλά, εμείς ακόμα ομφαλοσκοπούμε. Η χώρα της αέναης ακινησίας.

Σε δημοκρατικά καθεστώτα ο νομοθέτης προηγείται και ευτυχώς. Δείχνει τον δρόμο των δικαιωμάτων, γιατί περί αυτού πρόκειται στην πραγματικότητα: τα δικαιώματα των παιδιών. Η αναδοχή και η υιοθεσία είναι μια πράξη αγάπης που έχει σχέση με την επιθυμία, το κουράγιο και τα ψυχικά αποθέματα και όχι με το πορτοφόλι, τη μονογονεϊκή οικογένεια , τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ζευγαριών ή ακόμη και με την ηλικία.

Εκτρώσεις το 2015

Οι Πανεπιστημιακές Μαιευτικές-Γυναικολογικές Κλινικές του University of London απεικονίζουν την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σε ό,τι αφορά στην ενημέρωση των νεαρών κοριτσιών για την αντισύλληψη, με μόλις το 3% των Ελληνίδων να προτιμά το χάπι όταν στη γειτονική (και οπισθοδρομική σε πολλά γυναικεία ζητήματα) Τουρκία το 9% των γυναικών προτιμά την αντισύλληψη με χάπι και στην Ευρώπη μία στις δύο γυναίκες επιλέγουν τη συγκεκριμένη μέθοδο.*****

80.000 εκτρώσεις  πραγματοποίηθηκαν  στη χώρα μας, όσες και οι γεννήσεις δηλαδή.  Από αυτές, οι  40.000 έγιναν σε ανήλικα κορίτσια!

 

 Από  Το  1964 ..ακόμα περιμένουμε  το μάθημα σεξουαλικής αγωγής

Το 1964 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Ευάγγελος Παπανούτσος μίλησε για ένταξη του αντικειμένου στο σχολικό πρόγραμμα. Εκτοτε έγιναν αρκετές προσπάθειες να διδαχθεί αυτόνομα σε Γυμνάσια, Λύκεια, αλλά και Δημοτικά, σταμάτησαν όμως όλες στις αντιδράσεις της Εκκλησίας.

Η σεξουαλική αγωγή προσεγγίζεται, έστω αποσπασματικά, σε δύο ενότητες: «Αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα», με έμφαση στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, τις εφηβικές ταυτότητες φύλου, την ισότητα, και με εκπαιδευτικό υλικό από φορείς όπως το Κέντρο Ερευνας για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), το Πολύχρωμο Σχολείο, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου κ.ά.Η Ελλάδα αποτελεί μία από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που δεν ακολουθεί συγκεκριμένη πολιτική στο θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία. Αντίθετα, στη Γαλλία το μάθημα της Σεξουαλικής Αγωγής έγινε προαιρετικό το 1973 και υποχρεωτικό το 1990. Από το 2001, με υπουργική εγκύκλιο έχουν γίνει υποχρεωτικοί τρεις ετήσιοι κύκλοι μαθημάτων, από την Α’ τάξη του Δημοτικού έως την τελευταία του Λυκείου. Επίσης, στην Ολλανδία η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ξεκινά από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και κάθε χρόνο για μία εβδομάδα διοργανώνεται το Spring Fever, που αφορά τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών ηλικίας τεσσάρων έως έντεκα ετών.

Ποιος είναι  ο στόχος της σεξουαλικής αγωγής;

Nα προσεγγίσει όλες αυτές τις διαστάσεις και να συμβάλει στην ομαλή ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη του εφήβου. Να συμβάλει στην πρόληψη σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και στη μελλοντική δημιουργία μιας υγιούς και υπεύθυνης σεξουαλικής συμπεριφοράς. Όλα αυτά μαζί και κυρίως να καταρρίψει τους μύθους και τις στερεότυπες αντιλήψεις γύρω από το σεξ, να ενημερώσει σωστά και να ευαισθητοποιήσει για θέματα που αφορούν άμεσα όλους.

Στη Φινλανδία αναζητούν περισσότερους εκπαιδευτικούς για να διδάξουν το μάθημα «Οι πολιτικοί ποτέ δεν κατάλαβαν τη σημασία της σεξουαλικότητας για την ευτυχή ζωή. Ένα κεντρικό εργαλείο για να επιτύχουμε σε αυτό είναι η υψηλού επιπέδου σεξουαλική διαπαιδαγώγηση», εξηγεί η Φόρστρομ όπως μεταδίδει το κρατικό δίκτυο Yle.

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δε σημαίνει να εξηγούμε στους μαθητές πώς να κάνουν σεξ. Σημαίνει να ταυτοποιείς και να σέβεσαι όριά σου και τα όρια των άλλων», εξηγεί η Θεσλέφ.

Σύμφωνα με το Sexpo, οι σεξουαλικοί παιδαγωγοί μπορούν να εκπαιδευτούν εύκολα και χωρίς υψηλό κόστος, είτε είναι δάσκαλοι στα σχολεία, είτε ανήκουν στο νοσηλευτικό προσωπικό.

ΕΛΛΑΔΑ 2019 υπογεννητικότητα και δημογραφικό πρόβλημα

H Ελλάδα μαζί με την Ιταλία καταγράφουν τον τρίτο χαμηλότερο δείκτη γεννήσεων στην Ευρώπη (9 τις χιλίοις) μετά τη Γερμανία και την Πορτογαλία (8,4 και 8,5 τις χιλίοις αντίστοιχα). Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ο μέσος όρος ολικής γονιμότητας, δηλαδή παιδιών ανά ζεύγος, είναι σταθερά στο 1,26, όταν για να διατηρηθεί αμετάβλητος ο πληθυσμός θα πρέπει να είναι πάνω από 2,1. Το 2050 ο πληθυσμός της χώρας εκτιμάται ότι δεν θα ξεπερνά –με τις αισιόδοξες προβλέψεις– τα 10 εκατομμύρια ή –με βάση το κακό σενάριο– τα 8,3 εκατομμύρια.

 

Εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, σε ένα νοσοκομείο του Τέξας στέλνουν τα νεογέννητα σπίτι τους μέσα σε κόκκινες κάλτσες Χριστουγέννων

Τόσο οι κάλτσες όσο και τα σκουφάκια φτιάχνονται από μια ομάδα εθελοντών, γνωστοί ως οι Bluebirds του νοσοκομείου, που εκτός από τα μωρά του Δεκεμβρίου, βοηθούν γενικότερα το προσωπικό αλλά και τους ασθενείς σε όλη την διάρκεια του χρόνου.

Καλά  Χριστούγεννα για όλα τα παιδιά, να έχουν όλα μια ζεστή αγκαλιά! Μια οικογένεια που τα αγαπά!

Πηγή* https://www.protothema.gr/greece/article/956627/kalamata-apo-thauma-sothike-to-moro-pou-vrethike-se-kado-aporrimmaton/

 

ΠΗΓΗ **.https://www.alphafreepress.gr/2019/10/02/ellada/ypogennitikotita-stin-ellada-2019-xora-geronton-i-xora-mas-to-2050/

Πηγή:*** www.lifo.gr

https://www.lifo.gr/now/world/261189/se-ayto-to-nosokomeio-stelnoyn-ta-neogennita-spiti-mesa-se-xristoygenniatikes-kaltses

****https://parallaximag.gr/parallax-view/yiothesia-kai-anadochi-einai-prakseis-agapis

*****Πηγή: :www.iefimerida.gr/news/213712/stoiheia-sok-kathe-hrono-40000-anilikes-stin-ellada-kanoyn-amvlosi

 

για την δημοτική συγκοινωνία και “τα Αληθινά Ψέματα” της δημοτικής μας αρχής

0

Άμεσα εκτελεστή από ΟΑΣΑ

“Το Διοικητικό Συμβούλιο επικυρώνει από τώρα την παραπάνω απόφαση, η οποία και θεωρείται άμεσα εκτελεστή.”.……To Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Σ.Α. στις 9/3/2020 ενέκρινε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου. Την πρόταση για λειτουργία της Γραμμής 1 «Νοσοκομείο Αττικόν – Σταθμός Μετρό Αγία Μαρίνα» της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Χαϊδαρίου, σύμφωνα με τη με αριθ. πρωτ. Γ.Δ.Σ. 19/09.03.2020 εισήγηση.

Και μετά την έγκριση από το Υπουργείο Μεταφορών 

“Αναθέτουμε στον Δήμο Χαϊδαρίου της Περιφέρειας Αττικής την εκτέλεση
συγκοινωνιακού έργου με αστικά λεωφορεία και εγκρίνουμε τη λειτουργία της Γραμμής 1
«Νοσοκομείο Αττικόν – Σταθμός Μετρό Αγία Μαρίνα» της Δημοτικής Συγκοινωνίας του
Δήμου Χαϊδαρίου, σύμφωνα με την παρ. 1 της υπ’ αριθμ. 4379/2020 απόφασης του Δ.Σ.
του ΟΑΣΑ” .Το με αρ. πρωτ. 29013/19-12-2019 έγγραφο του Δήμου Χαϊδαρίου. 5. Την υπ. αρ 4379/2020 (ΑΔΑ: 99ΚΦ46ΨΧΕ3-62Φ) απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΣΑ, σύμφωνα με την Γ.Δ.Σ. 19/09.03.2020 εισήγηση της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακού Σχεδιασμού του ΟΑΣΑ και τις συνημμένες σε αυτήν α) Συγκοινωνιακή Μελέτη και β) Μελέτη Βιωσιμότητας. 

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

Η δρομολόγηση των δημοτικών λεωφορείων, γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του εδαφίου 17, του άρθρου 6, του Ν. 2669/1998. Μετά από έγκριση ανάθεσης εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, βάσει της με αρ. πρ. Α57825/5560/4-10-2001 Υπουργικής Απόφασης.

Όλα τα παραπάνω τα τήρησε η Δημοτική μας Αρχή. Όπως λεπτομερώς αναφέρει και το σχετικό δελτίο Τύπου-Επιστολή προς Χαϊδάρι Σήμερα στις 11/8/2020.

Τη διαδικασία προς αρμόδιες Αρχές, λήψεις εγκρίσεων από Δημοτικό Συμβούλιο, ΟΑΣΑ και Υπουργείο Μεταφορών. Και πολύ σωστά έπραξε. Η πόλη που χωρίζεται στα δυο,έπρεπε να έχει πάντα ένα δίκτυο δρομολογίων λεωφορείων, δημοτικών ή μη. Συνεχώς. Με ιδιαίτερη πρόνοια για μεταφορά μαθητών. Ηλικιωμένων, ΑμεΑ. Για τις περιοχές της Αφαίας και του Άνω Δάσους ακόμα και στο Προφήτη Ηλία.

Η αρχική απόφαση λοιπόν του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε με τα δύο Τεύχη Α)Συγκοινωνιακή Μελέτη και Β) Μελέτη Βιωσιμότητας. Μελέτες οι οποίες αναφέρονται αλλά δεν υπάρχουν στο Σώμα της Απόφασης.Χωρίς τις παραπάνω μελέτες δεν δύναται να εγκριθεί η απόφαση από ΟΑΣΑ και Υπουργείο Μεταφορών.

Συγκοινωνιακή μελέτη, (θα έπρεπε να περιλαμβάνει)

Ανάλυση με το υφιστάμενο δίκτυο γραμμών του ΟΑΣΑ. Με απεικονίσεις σχεδίων. Αναλυτικά τα δρομολόγια με ημέρες και ώρες. Στάσεις και χρόνο διέλευσης. Ανάλυση της κατάστασης, ανασχέσεις κυκλοφορίας, επικίνδυνα σημεία, επικαλύψεις δρομολογίων. Οτιδήποτε αφορά την δημόσια συγκοινωνία. Και το ίδιο για το τυχόν υφιστάμενο δίκτυο γραμμών της δημοτικής συγκοινωνίας. Το οποίο στην περίπτωσή μας, μπορεί να μην υφίσταται, αλλά υπήρχε πριν λίγα χρόνια, τα σχέδια υπάρχουν ακόμα. Τα οποία η σημερινή δημοτική αρχή, κατά δήλωσή της θα επαναλειτουργήσει στις αρχές του 2021.
Έπειτα πρέπει να παρουσιάζεται η πρόταση για την δημιουργία της γραμμής. Συγκεκριμένα στάσεις, σημεία επιβίβασης -αποβίβασης, τέρμα , σημείο εκκίνησης, πλήθος επιβατών με ανάλυση πχ. σε ώρες αιχμής. Υπολογισμός χρόνου ανάσχεσης και ανάλογα την ώρα και τον δρόμο. Πρόβλεψη για απρόβλεπτες καταστάσεις, κακοκαιρία, απεργίες κλπ.Πρόβλεψη-περιγραφή τύπου λεωφορείου το οποίο θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες των ΑμεΑ, με ειδική κατασκευή. Κατασκευή η οποία θα έχει χώρο να αναπτυχθεί σε κάθε στάση , προς διευκόλυνση επιβίβασης-αποβίβασης. Κατασκευή η οποία επίσης εξυπηρετεί γονείς με καροτσάκια, άτομα με πρόσκαιρα κινητικά προβλήματα, ηλικιωμένους.

Τύπος λεωφορείου με διαστάσεις και δυνατότητα ευελιξίας στο οδικό δίκτυο του δήμου μας.

Μελέτη Βιωσιμότητας, (θα έπρεπε να περιλαμβάνει)

Κατανάλωση λεωφορείων λίτρα/χλμ.η οποία λαμβάνει υπόψιν την τρέχουσα τιμή ή μέσο όρο του έτους
 Τιμή πετρελαίου
 Ιδιόκτητα λεωφορεία.
 Μέση ταχύτητα λειτουργίας των λεωφορείων κατά την ώρα αιχμής
 Χρόνος εξομάλυνσης χρόνων διαδρομής – % του χρόνου κίνησης δύο κατευθύνσεων.
 Διάρκεια βάρδιας οδηγών –ώρες
 Ημέρες εργασίας οδηγών ανά μήνα —
 Μήνες εργασίας οδηγών ανά έτος —
 Ετήσιο κόστος μισθοδοσίας ασφαλιστικών εισφορών κλπ.οδηγών

Υπάρχουσα κατάσταση

Επιπλέον Συνολικό ετήσιο συγκοινωνιακό έργο:

Απαιτούμενα λεωφορεία:
 Απαιτούμενοι οδηγοί: – ισοδύναμες βάρδιες εργασίας
 Συνολικό ετήσιο κόστος λειτουργίας του δικτύου –ευρώ
 Συνολικό χιλιομετρικό κόστος: €
Κατανομή ετήσιου λειτουργικού κόστους σε κατηγορίες:
 Κόστος καυσίμων: %
 Κόστος ελαστικών: %
 Κόστος συντήρησης: %
 Κόστος ασφάλισης και τελών κυκλοφορίας: %
 Μισθοδοσία οδηγών: %
 Λοιπές δαπάνες υποστήριξης της λειτουργίας:%
Απρόβλεπτα: %

Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι

Όλα τα παραπάνω θα έπρεπε να υπήρχαν στο Σώμα της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, 279/27-11-2019, ΑΔΑ 6ΒΞΩΝΗ3-ΚΞΖ, την οποία ψηφίσατε κατά πλειοψηφία. Πολύ σωστά οι δύο (2) Δημοτικοί Σύμβουλοι καταψήφισαν, διότι η απόφαση ήταν ουσιωδώς ελλιπής.

Δεν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο να ψηφίσετε. Για αυτό και τώρα κωλυσιεργείτε. Ακόμα και τον Οκτώβριο να λειτουργήσει η γραμμή, θα είναι προβληματική.

Επειδή δεν διασφαλίζεται καμία προϋπόθεση ασφαλούς μετακίνησης, σύμφωνα με τους όρους της βιώσιμης κινητικότητας.

Επειδή δεν λαμβάνεται υπόψιν, η παρούσα κατάσταση του οδικού δικτύου και το πλήθος των επιβατών που θα εξυπηρετείται. Μην ξεχνάμε μιλάμε για το νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ και τον τερματικό σταθμό.

Επειδή το ΑΤΤΙΚΟΝ είναι σημείο αναφοράς για το κορωνοϊό. Μια πανδημία, αγαπητές και αγαπητοί και εσείς δεν έχετε λάβει καμία σχετική πρόνοια για την μετακίνηση τυχόν ασυμπτωματικών κρουσμάτων ή γενικότερα.Ασθενείς με κινητικά προβλήματα κλπ.

Επειδή δεν λαμβάνεται υπόψιν, η μελλοντικά σχεδιαζόμενη λειτουργία και άλλων γραμμών της δημοτικής συγκοινωνίας.

Όλα στο ποδάρι, προχειρότητες. Τίποτα σωστά σχεδιασμένο σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση. Σε ένα οδικό δίκτυο υπερκορεσμένο, με παράνομη στάθμευση και τυχαία χωροθέτηση αστικού εξοπλισμού. Χωρίς διαβάσεις και οριζόντια διαγράμμιση για θέσεις φορτοεκφόρτωσης τόσων καταστημάτων και επαγγελματικών χώρων, στη Καραϊσκάκη και στη Φαβιέρου απο όπου θα διέρχεται η Γραμμή 1. Στάσεις κατεστραμμένες ή απλά εμποδιζόμενες από παράνομη στάθμευση όπως και το πρόσφατο έγγραφο της Τροχαίας (25/6/2020) αναφέρει και το οποίο σας έχει αποσταλεί, για ενέργειες. Στενά πεζοδρόμια, δένδρα, ξερόχορτα, σκάλες οικιών, φυτεύσεις από παροδίους, δημιουργία εσόδων εξόδων χωρίς έγκριση, ράμπες αυτοσχέδιες, επιγραφές σε γωνίες πεζοδρομίων, σπασμένες πλάκες, εσοχές για κάδους οι οποίοι έχουν καταλάβει όλο το πλάτος. Και βέβαιαη παράνομη κατάληψη δημοσίων χώρων από επαγγελματίες. Και οι δρόμοι μας, για σκότωμα.

Λυπάμαι πολύ και σας εφιστώ την προσοχή

Κάποιοι από εμάς δεν έχουμε δεύτερη, ιδιαίτερη πατρίδα. Αγαπάμε αυτή την πόλη. Είναι η πατρίδα των παιδικών μας χρόνων. Είναι η πόλη που είχε χωματοδρομο στη Καραϊσκάκη και παίζαμε σκαρφαλώνοντας στα δένδρα του πεζόδρομου.Την γνωρίσαμε χωρίς τρεχούμενο νερό και με τα ξύλινα ψυγεία και τον πάγο που έφερνε ο πλανόδιος.Και τώρα, μετά από τόσα χρόνια ευημερίας πριν την κρίση αλλά και μετά να μην μπορούμε να ορθοποδήσουμε. είναι δυνατόν; Να μην υπάρχει στοιχειωδώς η ελάχιστη εργασία για να αναταχθεί, να λειτουργήσει η πόλη;Πού είναι οι υπηρεσίες; ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι;Τι κάνετε λοιπόν;

Επειδή λοιπόν, είναι η πόλη που διαλέξαμε να φτιάξουμε σπιτικά και να μεγαλώσουμε παιδιά. Αν και είχαμε και άλλες επιλογές, μείναμε εδώ. Γιατί αυτή είναι η πατρίδα μας και θα δώσουμε μάχη για να μην χαθεί οριστικά. Για τα παιδιά μας, είμαστε και θα είμαστε εδώ.

Mια ωραία ατμό–σφαιρα! οι διαχρονικοί Ατσίδες του Δήμου Χαϊδαρίου

0

Σήμερα, δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα. Αυτή την θεϊκή ατάκα είχε πει ο Ντίνος Ηλιόπουλος στην ταινία “Ο Ατσίδας”.

Ο Άγγλος συγγραφέας και κριτικός Γκίλμπερτ Τσέστερτον είχε πει κάποτε πως δεν έχει χειροτερέψει ο κόσμος, «απλώς η κάλυψη των γεγονότων έγινε πολύ καλύτερη». Και φυσικά όσο περισσότερο αποκαλύπτονται τα σκοτεινά σημεία κάθε κέντρου εξουσίας τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν αυτός ο κόσμος να γίνει καλύτερος.

Οι πρώην ατσίδες του δήμου, μας χρέωσαν

Μαθαίνουμε λοιπόν, από το τοπικό μέσο ενημέρωσης “XΑΪΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ”* για πρόσφατα ανακύψαντα χρέη, τα οποία  αφορούν δύο δικαστικές υποθέσεις οικονομικού χαρακτήρα παρελθόντων ετών, δηλαδή διεκδικήσεις επιχειρήσεων που ήταν σε δοσοληψία με τον Δήμο.

Φόβος τοπικού μνημονίου, για τα χρέη περίπου 1 εκατ. ευρώ του Δήμου μας. Ο τίτλος του άρθρου μας θυμίζει την δεκαετή κρίση και όσα θέλουμε να ξεχάσουμε. Νομίζαμε ότι είχαμε ξεπεράσει τα μνημόνια κλπ.  Αμέσως το μυαλό όλων πάει στον φόβο και τον πανικό.

Οι σημερινοί ατσίδες, ψάχνουν λύσεις χρηματοδότησης

Ο Δήμος, αναζητεί λύσεις προκειμένου να βρει τα προαναφερθέντα ποσά (συνολικά 970.000 ευρώ) για να πληρώσει τις παραπάνω τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, που είναι άμεσα απαιτητές.

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που η σημερινή δημοτική αρχή κάνει λόγο για σημαντική έλλειψη χρηματικών διαθεσίμων στα ταμεία της, κινδυνεύοντας ακόμα και να υπογράψει μνημόνιο με το Παρατηρητήριο της Αυτοδιοίκησης.

Συνεχίζει το δημοσίευμα από το Χαϊδάρι Σήμερα.

Ατσίδες σε μαύρη απόγνωση και απελπισία

Ψάχνουν λοιπόν απεγνωσμένα μια λύση, πριν μπούμε σε καθεστώς “μνημονίου”, επιτήρησης κλπ. Δεν ξέρω τι άλλο να πω γιατί από τα γέλια, δεν μπορώ πλέον να σκεφτώ.

Διάβαζα χθες το δημοσίευμα και αναρωτιόμουν. Είναι δυνατόν να έχουν μείνει στο 2016 οι αγαπητές και αγαπητοί στο Δήμο Χαϊδαρίου, η νέα δημοτική αρχή;

Deja vu, μήπως δεν ήρθε ποτέ το 2019 και δεν έγιναν εκλογές; Μήπως δεν άλλαξε ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο πριν ένα χρόνο σχεδόν, τον Σεπτέμβρη του 2019;

Οι Ατσίδες του 2016, στην κεντρική κυβέρνηση για τους  δήμους

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, είχε διατηρήσει  τη μνημονιακή νομοθεσία προτείνοντας αλλαγές «επιφανειακές», π.χ. στο όργανο ελέγχου, το λεγόμενο Παρατηρητήριο – και ορίστηκαν κυρώσεις στην περίπτωση που η ισοσκέλιση εσόδων -εξόδων των Δήμων, δεν μπορούσε να καταστεί δυνατή. Μέτρα είσπραξης οφειλών προς τους ΟΤΑ, αναστολή ή περιορισμό των προσλήψεων, ακόμη και επιβολή υποχρεωτικών μετατάξεων, πραγματοποίηση μόνο πλήρως ανελαστικών δαπανών, αύξηση των ιδίων εσόδων από φόρους, τέλη, εισφορές, αύξηση του ανωτάτου συντελεστή επιβολής του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (σε ποσοστό ως και 3 τοις χιλίοις) και του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων (από 0,5% ως και 2%). Ακόμη έδινε τη δυνατότητα να διατεθούν έσοδα από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους (κρατική επιχορήγηση) για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών προς τρίτους.

Οι Ατσίδες του 2020, στην κεντρική κυβέρνηση

Με την ΥΑ  4025/2020 (ΦΕΚ 123/Β/27-1-2020) Επιχορήγηση Δήμων για την εξόφληση υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Υπάρχει η δυνατότητα  να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις των Δήμων. Χωρίς μνημόνια και επιτηρήσεις. Χωρίς ποινές και τιμωρίες. Για τις περιπτώσεις που αφορούν, διαταγές πληρωμής και δικαστικές αποφάσεις που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως τη 16η Δεκεμβρίου 2019 και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή έργων καθώς και από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και εξ αυτών απορρέουσες διοικητικές πράξεις έως τη 16η Δεκεμβρίου 2019 που αφορούν σε αξιώσεις των συμμετεχόντων στα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων στη φύλαξη σχολικών κτιρίων δυνάμει των διατάξεων της παρ. 15 του άρθρου 20 του ν. 2639/1998 και τέλος για την εξόφληση υποχρεώσεων κατά των οποίων έχει ξεκινήσει η διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων έως τη 16η Δεκεμβρίου 2019 από την ΕΥΔΑΠ ΑΕ σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 11 του νόμου 1068/1980 (ΦΕΚ 190 Α΄).

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ =ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΔΛΔ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ  ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ)

Ο ή Η Ατσίδας Προϊστάμενος-η , αρκεί να υποβάλλει αίτημα

Τόσο απλό. Παρακαλώ διαβάστε τη συνέχεια της Υπουργικής Απόφασης :

α) Ο ασκών χρέη προϊσταμένου Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου υποβάλλει αίτημα επιχορήγησης (σύμφωνα με το Υπόδειγμα 1 του παραρτήματος) στη Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής Τμήμα Επιχορηγήσεων Τ.Α. του ΥΠ.ΕΣ συνοδευόμενο από αναλυτική κατάσταση με τις διαταγές πληρωμής, τις δικαστικές αποφάσεις καθώς και τις ανωτέρω υποχρεώσεις προς την ΕΥΔΑΠ ΑΕ (Υπόδειγμα 2 του παραρτήματος).

Επισημαίνεται ότι:

1) Οι δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής πρέπει να αφορούν αποκλειστικά σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων ή συμμετοχή στα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων στη φύλαξη σχολικών κτιρίων δυνάμει των διατάξεων της παρ. 15 του άρθρου 20 του ν. 2639/1998, αποκλειόμενης κάθε άλλου είδους αξίωσης (όπως απαλλοτριώσεις, αποζημιώσεις, εργατικές διαφορές, ανταποδοτικά τέλη κ.τ.λ.).

Οι ατσίδες στο Δήμο έχουν ήδη αιτηθεί και έχουν  επιχορηγηθεί,  βάσει της σχετικής ΥΑ, για τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις

Με την εκτέλεση της  ΑΡ. 10148/19 ΑΠΟΦ. ΜΟΝ.ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ (ΚΕΦΑΛΑΙΟ) – (ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΥΠΕΣ)

 1. Με το ποσόν των  34.159,50 στις   2/72020 εκδόθηκε  το Χρηματικό Ενταλμα  897 ΔΗΜΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ**εκτέλεση της  ΑΡ. 10148/19 ΑΠΟΦ. ΜΟΝ.ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ (ΚΕΦΑΛΑΙΟ) – (ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΕΣ)
 2. Με το ποσόν των 6.088,50 στις 8/7/2020 εκδόθηκε το αντίστοιχο Χρηματικό ένταλμα
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡ. 8076/19 ΑΠΟΦ. ΜΟΝ.ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ (6.088,50€) – (ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ
  ΥΠΕΣ***

Και άλλοι Ατσίδες, σε άλλους δήμους έχουν αιτηθεί σχετικά

Από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων ο οποίος επιχορηγήθηκε με 950.944,68 ευρώ βάσει της παραπάνω ΥΑ. Μέχρι το Δήμο Μαραθώνα 1.510,25 ευρώ. Ο δήμος Περάματος με 1.572.040,12 ευρώ και ο δήμος Σπάτων Αρτέμιδος με 1.063.915,67 ευρώ. Στην απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία επιχορηγούνται οι παραπάνω δήμοι, συμπεριλαμβάνεται και ο δήμος Χαϊδαρίου για τα δύο χρηματικά εντάλματα, τα οποία εξέδωσε, με το συνολικό ποσόν των 41,248,48 ευρώ. ****

Σε άλλη απόφαση, Ο Δήμος Χαλκιδέων επιχορηγήθηκε  με το ποσόν των 2.563.7785,08. Μαζί με άλλους 21 Δήμους συνολικό ποσόν 11.085.501,64 . *****

Ατσίδες με τα χαντράκια και τα καθρεπτάκια στους ιθαγενείς

Ευχαριστούμε καλοί μας και καλές μας, Ατσίδες. Δεν θα πάρουμε. Το ότι θα διεκδικήσει ο Δήμος την επιχορήγηση  για τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Δεν είναι χάρη προς εμάς ούτε δυνατότητα επιλογής. Είναι υποχρέωση του-της αρμόδιου-ιας Προϊσταμένου -ης. Και μετά,το Υπουργείο Εσωτερικών θα εγκρίνει την επιχορήγηση, γιατί για  αυτόν ειδικά τον λόγο η σχετική Υπουργική Απόφαση έχει ψηφιστεί και ισχύει από τις αρχές του 2020.

Δουλειά του υπαλλήλου στο δήμο είναι η σχετική αίτηση. Και καμιά δουλειά δεν έχει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος να δηλώνει γενικώς και αορίστως. Αυτά τα οποία παρέθεσα ενδελεχώς, έπρεπε να έχει πει και τίποτα παραπάνω.

Τι καλά θα ήταν, αν εμείς στον Ιδιωτικό Τομέα είχαμε τόσες διευκρινίσεις για τις διαδικασίες. Τι καλά να είχαμε τόση κατανόηση από τα τοπικά και κεντρικά επίπεδα εξουσίας.

Ω κουτά μου, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, εμείς θα είμαστε εδώ να πιστεύουμε οτιδήποτε.   Δεν είμαστε πλέον βέβαια, τόσο εύπιστοι.

Καλοπροαίρετοι και αισιόδοξοι, ότι κάτι θα αλλάξει, με νέους ανθρώπους και νέα νοοτροπία. Μόνο για αυτό, μπορείτε να μας κατηγορήσετε.

Τώρα γιατί τα φρέσκα πρόσωπα ακολουθούν τις παλιές πολιτικές? Μα γιατί αυτό ξέρουν μόνο. Το ζητούμενο πλέον είναι να εμπιστευθούμε όσους ενεργούν με αξιοπιστία, διαφάνεια και ειλικρίνεια. Η προσωπική διαδρομή, αυτό είναι το κριτήριο το σωστό για την επιλογή του κατάλληλου Ατσίδα…για το κοινό καλό.

*https://xaidarisimera.gr/thilia-sto-laimo-toy-dimoy-kampanes-1-000-000-e-f/

**  https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A1%CE%945%CE%A9%CE%973-4%CE%9B%CE%A1?inline=true

***   https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%9D%CE%968%CE%A9%CE%973-4%CE%A4%CE%96?inline=true

**** https://www.ypes.gr/wp-content/uploads/2020/05/apof29937-18052020.pdf

***** https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%9D%CE%968%CE%A9%CE%973-4%CE%A4%CE%96?inline=true

φώτο του άρθρου από την ταινία Ατσίδας. Ελληνική, κωμική, κινηματογραφική ταινία του 1962, σε παραγωγή Φίνος Φιλμς και σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 15 Ιανουαρίου 1962. Το σενάριο βασίστηκε σε θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά.

“Smart cities”, οι πόλεις του μέλλοντος, σχεδιάζονται σήμερα

0

Καθώς οι πόλεις έχουν γίνει ισχυροί πόλοι έλξης για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ο αστικός πληθυσμός συνεχίζει να αυξάνεται σταθερά. Αν και αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι θετική για τον οικονομικό πλούτο των αστικών περιοχών, η κατανομή του χώρου, οι θέσεις εργασίας, η Οδική ασφάλεια, οι μετακινήσεις, η συντήρηση του πρασίνου  καθώς και η βιωσιμότητά τους αποτελούν βασική πρόκληση.

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών προβλέπει την αύξηση του πληθυσμού στις μεγάλες πόλεις περίπου στο 63% μέχρι το  2050. Αν και η αύξηση παγκοσμίως, θα είναι της τάξης του 32%. Δηλαδή στα μεγάλα αστικά κέντρα θα διπλασιαστεί ο αριθμός των κατοίκων σε σύγκριση με τον αριθμό των ανθρώπων στη Γη. Τα τρία τέταρτα του συνολικού  πληθυσμού, παγκοσμίως θα ζει σε πόλεις.

Το 2015, 828 εκατομμύρια άνθρωποι κατοικούσαν σε παράγκες, χωρίς τα βασικά, τρεχούμενο καθαρό νερό και στοιχειώδεις εγκαταστάσεις   Υγιεινής και αποχέτευσης*

Πόλεις του Αύριο είναι οι ευφυείς πόλεις

Σύμφωνα με την Έκθεση «Cities of tomorrow: Challenges, visions, waysforward»
(European Union Regional Policy, October 2011), το όραμα για τις ευρωπαϊκές
πόλεις του αύριο προσδιορίζεται από το ρόλο τους ως:
– τόπων εξελιγμένης κοινωνικής προόδου
– πεδίου ανάπτυξης της δημοκρατίας και πολυπολιτισμικότητας
– τόπων οικολογικής και περιβαλλοντικής αναγέννησης, με ισχυρή παρουσία
πράσινων δομών και υψηλής ποιότητας δημόσιους χώρους
– σημείων έλξης και μοχλών οικονομικής ανάπτυξης.

Οι ευφυείς πόλεις εξυπηρετούν

-πρακτικές αστικής καινοτομίας για τη βελτιστοποίηση των αστικών ροών, με ενίσχυση Μέσων Μαζικών Μεταφορών,  δρόμους ήπιας κυκλοφορίας σε όλο το οδικό δίκτυο. Δημιουργία ποδηλατοδρόμων και προσβάσιμα πεζοδρόμια.

-την παροχή βασικών υπηρεσιών στους κατοίκους, καθώς και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

-εξελιγμένες πλατφόρμες που λειτουργούν σε επίπεδο πόλης προκειμένου να μετρήσουν, να καταγράψουν, να συνδεθούν και να διαχειριστούν όλα τα βασικά αστικά συστήματα, μέχρι μια μεγάλη ποικιλία συγκεκριμένων εφαρμογών που βελτιστοποιούν οτιδήποτε: από χώρους στάθμευσης , μέχρι λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας

Smart Government, Smart Economy, Smart Environment, Smart Living, Smart Mobility, and Smart People

Πως θα διασφαλιστεί λοιπόν, η διαβίωση τόσων ανθρώπων με υγεία, και παραγωγικότητα. Μέρη στα οποία χαίρονται να ζουν και να δημιουργούν οικογένεια, φίλους. Να φροντίζουν για τη συντήρησή τους αλλά και για τη συνεχή βελτίωση τους;

Να δέχονται να πληρώνουν φόρους και τέλη για να ζουν σε πόλεις βιώσιμες, οι οποίες τους προσφέρουν ανάλογες υπηρεσίες, σχολεία, κέντρα ηλικιωμένων, κέντρα υγείας, αίθουσες πολιτισμού, αθλητικοί χώροι και βέβαια οδική ασφάλεια και προσβασιμότητα  παντού.

Τα πάντα σε μια πόλη, είναι συνυφασμένα και αλληλένδετα με τη διαθεσιμότητα του κοινόχρηστου χώρου. Επικοινωνίες, μεταφορές, πεζή μετακίνηση, χώρος για υποδομές, εξυπηρέτηση κοινού και δημόσιες υπηρεσίες. Στις σωστά σχεδιασμένες πόλεις, το δημόσιο δίκτυο-δρόμοι -πεζοδρόμια-πλατείες -πράσινο-παιδικές χαρές χώροι κοινωφελείς και δημόσιων υπηρεσιών, καταλαμβάνει περίπου το 30% με  35% σε κάθε γειτονιά. Δυστυχώς οι περισσότερες πόλεις απέχουν πολύ από αυτό. Για παράδειγμα, στις περισσότερες αφρικανικές πόλεις, καταλαμβάνει  περίπου το 10%, ο κοινόχρηστος χώρος τους, το οποίο βέβαια δεν είναι επαρκές.**

Smart GovernmentSmart EconomySmart EnvironmentSmart LivingSmart Mobility, and Smart People.


Ο καλύτερος συνδυασμός τεχνολογίας και ανθρώπινου κεφαλαίου αποτελεί βασική πρόκληση.

Εάν επιδιώκουν να γίνουν πραγματικά αυθεντικοί και ζωντανοί τόποι, ενθαρρύνοντας τη διάδοση της γνώσης και υιοθετώντας τις καλύτερες αστικές πρακτικές για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του ψηφιακού χάσματος και της κοινωνικής ανισότητας.

Στο κοινόχρηστο χώρο, ποια πόλη θεωρείται  ευφυής

Αν ο δρόμος μπροστά από το σπίτι μου γνωρίζει ποιος είμαι. Αν από το βηματισμό μου καταλαβαίνει αμέσως αν είμαι καλά. Αν ο φωτισμός του δρόμου μοιάζει ξαφνικά λίγο πιο φωτεινός, για να μου φτιάξει τη διάθεση. Αν το φανάρι στη διασταύρωση θέλει να με βοηθήσει και ανάβει αμέσως πράσινο, επειδή ξέρει τις δουλειές μου, αλλά και ότι έχω αργήσει ξανά. Αν μπορώ να αισθανθώ ότι με προσέχουν, επειδή ολόκληρη η πόλη είναι στη διάθεσή μου. Τότε όλο αυτό μοιάζει με ένα τρομερά κιτς όνειρο και ταυτόχρονα είναι η κατεύθυνση που έχουν πάρει διάφοροι τόποι στο δρόμο προς μια νέα Πραγματικότητα. Πολεοδόμοι και εταιρείες πληροφορικής προσπαθούν να φτιάξουν ένα μέλλον στο οποίο κανείς δε θα χρειάζεται να νιώθει απειλή ή να αισθάνεται μόνος. Όλοι αυτοί προχωρούν προς την τελευταία μεγάλη ουτοπία της νεωτερικότητας, προς τη σοφή, παντογνώστη Έξυπνη Πόλη.”

San Francisco skyline with rush hour traffic on the winding highways

San Francisco, η πρόκληση του 2016. VISION ZERO

San Francisco is the latest of a growing number of cities to close off some or all of the center to private vehicles.

Ο Δήμαρχος  London Breed, του, του SAN FRANCISCO , ΤΟ 2016 απαγόρευσε την κυκλοφορία των ιδιωτικών αυτοκινήτων, στο κέντρο της πόλης. Αυτή ήταν η αρχή για μια σειρά αλλαγών και μεταρρυθμίσεων με στόχο την ασφαλή μετακίνηση  των κατοίκων και επισκεπτών. Μια αρχή για την βελτίωση της κυκλοφορίας των Μαζικών Μέσων Μεταφοράς . To πρόγραμμα ονομάστηκε  vision zero.

“Ξεκινάμε σήμερα, δήλωσε ο δήμαρχος , ώστε να αποδοθεί το ιστορικό κέντρο της πόλης στους πεζούς. Στους ποδηλάτες αλλά και στους επισκέπτες της πόλης μας. Κάνοντας ασφαλέστερες τις διαδρομές τους επιτυγχάνουμε τους πολιτικούς μας στόχους για την μείωση των ρύπων (ρύπανση, ηχητική, ατμοσφαιρική, απόβλητα) αλλά και για το όραμα μας για μια πόλη βιώσιμη. Φιλική σε όλους και όλες, vision zero.

Τι έχει πετύχει το San Francisco; Να είναι η πλέον αναπτυσσόμενη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών, με επάρκεια στέγης και αποδοτικό σύστημα δημόσιων μετακινήσεων. Ψηφιακή διασύνδεση και έξυπνες εφαρμογές που εξυπηρετούν τον πολίτη . Αλλά και με την προσήλωση σε συνεχείς μεταρρυθμίσεις για την βελτίωση δρομολογίων και επάρκειας  των δημόσιων Μέσων Μεταφοράς.***

Η δύναμη της αλλαγής,  10%. VISION ZERO

Με στόχο μέσα σε μια τριετία , μέχρι το 2020.

Να μειώσει  κατά 10% τους χρήστες των ιδιωτικών οχημάτων.

Να αυξήσει κατά 10% τους χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την ηλεκτροκίνηση.

Να μειώσει όλους τους ρύπους, κατά 10%.

Να μειώσει τους θανάτους  και τα ατυχήματα κατά 10%.

VISION ZERO coalition , 2020

Δυστυχώς, ο φιλόδοξος δήμαρχος, αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Έβαλε στόχους αλλά δεν φρόντισε να επιβάλλει τις μεταρρυθμίσεις με σωστό σχεδιασμό και βέβαια αστυνόμευση. Για  αυτό τώρα, μετά από τρία χρόνια η Vision Zero Coalition, ζητά με συγκεκριμένες προτάσεις και εφαρμογή καλών πρακτικών να  τηρηθεί  το πρόγραμμα. H vision zero coalition αποτελείται από 35  φορείς και ενώσεις πολιτών, με αντιπροσώπους και μέλη από  τις κοινότητες των εγχρώμων, ηλικιωμένων, άτομα με χαμηλότερα εισοδήματα και άτομα με αναπηρίες.Ομάδες πληθυσμού οι οποίες  κινδυνεύουν και πλήττονται  με αυξημένα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων. Από περιοχές  υποβαθμισμένες του San Francisco.  Για αυτό το λόγο ζητάνε το vision zero, να εφαρμοσθεί σε όλα τα προάστια της πόλης.

Οι ευφυείς πόλεις είναι εδώ για το μέλλον όλων

Οι ευφυείς πόλεις δεν είναι πλέον ουτοπία. Είναι εδώ, είναι η πραγματικότητα στην οποία θα ζουν όσες πόλεις ευτυχήσουν να έχουν ευφυείς πολιτικούς και ευφυείς ενεργούς πολίτες. Γυναίκες και άνδρες ευφυείς δημιουργούν τις ευφυείς πόλεις.

Οι οποίοι-ες , διεκδικούν την ίση μεταχείριση και εξάλειψη όλων των ανισοτήτων.

Οι ευφυείς πόλεις, είναι οι πόλεις της Ασφάλειας για όλους  και όλες.

Οι ευφυείς πόλεις,είναι οι πόλεις της Δημοκρατίας. Οι πόλεις οι οποίες εγγυώνται σε όλους και όλες την χαρά, την ευμάρεια, την ζωή που αξίζουμε όλοι και όλες να ζούμε.

Οι ευφυείς πόλεις διασφαλίζουν την ισότητα  όλων.

ΠΗΓΗ * https://unu.edu/projects/smart-cities-for-sustainable-development.html#outline

ΠΗΓΗ **https://sustainabledevelopment.un.org/partnership/?p=10009

ΠΗΓΗ ***http://smartcitysf.com/

Μετάφραση  Ελισάβετ Μπούρα

Για τα 176 ευρώ! Νόμιμον μεν, αλλά ηθικόν;

0
Σχολικός Τροχονόμος

Ο Σχολικός Τροχονόμος  είναι εθελοντής και απαραίτητος.

Οι  εθελοντές Σχολικοί Τροχονόμοι ρυθμίζουν την κυκλοφορία σε προκαθορισμένα σημεία, πλην διασταυρώσεων, τα οποία διαμορφώνονται κατάλληλα με οριζόντια και κάθετη σήμανση.

Γιατί οι μαθητές και μαθήτριες είναι  σε κίνδυνο πηγαίνοντας στο σχολείο.

 Η αύξηση της κυκλοφορίας των οχημάτων και τα συχνά τροχαία ατυχήματα μαθητών μερικές φορές μπροστά σε σχολεία, ανάγκασε τον νομοθέτη να προβλέψει τον Σχολικό Τροχονόμο… 

Για την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, οι Σχολικοί Τροχονόμοι συγκεντρώνουν τους μαθητές στο πεζοδρόμιο και τους περνούν στο απέναντι πεζοδρόμιο πάντα σε διάβαση πεζών σε μικρές ομάδες.
Οι ώρες εκτέλεσης των καθηκόντων των σχολικών τροχονόμων πρέπει να περιορίζονται στον απολύτως απαραίτητο χρόνο για την άνετη και ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών. Την εποπτεία του έργου των Σχολικών Τροχονόμων και της εν γένει συμπεριφοράς τους έχουν οι Δ/ντές των οικείων Σχολείων. 

Αμείβονται μόνο για τις ημέρες λειτουργίας του σχολείου

Με την π΄ αριθμ. 47455/16-08-2007 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης-Οικονομίας και Οικονομικών-Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ 1734/30-08-2007 τεύχος Β΄), το άρθρο 1 της οποίας ορίζει ότι:
«1. Από την έναρξη του σχολικού έτους 2007. Από την έναρξη του σχολικού έτους 2007 – 2008, καταβάλλεται στους εθελοντές σχολικούς τροχονόμους που προσφέρουν υπηρεσία σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στις περιπτώσεις που αυτό απαιτείται για την προστασία λόγω κυκλοφοριακών συνθηκών του μαθητικού πληθυσμού τους, οι οποίοι δεν ανήκουν στο προσωπικό του σχολείου ή του οικείου Ο.Τ.Α., αποζημίωση ύψους 176,00 € μηνιαίως από τις σχολικές επιτροπές, για την κάλυψη των εξόδων κίνησής τους……»

…και μόνον για αυτές

Το δε άρθρο 2 της ως άνω ΚΥΑ ορίζει:
«2. Η αποζημίωση καταβάλλεται στα άτομα που προσφέρουν σχετικές υπηρεσίες τις ημέρες λειτουργίας του σχολείου και κατά το διάστημα προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών από αυτό. Η εν λόγω αποζημίωση μειώνεται αναλογικά, όταν δεν προσφέρονται υπηρεσίες όλες τις ημέρες λειτουργίας του σχολείου και όταν αυτές προσφέρονται μόνο κατά την προσέλευση ή την αποχώρηση των μαθητών. Στην περίπτωση αυτή, μπορεί το υπόλοιπο ποσό να διατίθεται σε επιπλέον άτομο που καλύπτει αυτά τα κενά.»
Τέλος, τα άρθρα 5 και 6 της ως άνω ΚΥΑ ορίζουν:
«5. Παραστατικό καταβολής της αποζημίωσης είναι το διπλότυπο πληρωμής της σχολικής επιτροπής, το οποίο εκδίδεται κατόπιν βεβαίωσης του Διευθυντή ή Προϊσταμένου της σχολικής μονάδας, για τις ημέρες και ώρες που ο εθελοντής σχολικός τροχονόμος παρείχε υπηρεσία. 6. Οι εθελοντές σχολικοί τροχονόμοι δεν ασφαλίζονται σε κανέναν ασφαλιστικό φορέα.».

Λόγω κορωνοϊού, τα σχολεία έμειναν κλειστά απο 10/3/2020 έως 15/6/2020, αλλά πληρώθηκαν όλες οι κατηγορίες υπαλλήλων

Στις 13/04/2020 στο τεύχος Α ΦΕΚ 84 εκδόθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου « “Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» όπου στο άρθρο 37 αναφέρονται τα εξής:. Άρθρο τριακοστό έβδομο- Αποδοχές και αμοιβές υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

1). Για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι πάσης φύσεως αποδοχές και τυχόν πρόσθετες αμοιβές των απασχολουμένων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) ή με σύμβαση μίσθωσης έργου, σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, καταβάλλονται κανονικά, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

2). Στις περιπτώσεις απασχόλησης προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) ή με σύμβαση μίσθωσης έργου σε έργα που υλοποιούνται με τη μέθοδο της αυτεπιστασίας και χρηματοδοτούνται από εθνικούς και ενωσιακούς πόρους, η προκαλούμενη δαπάνη της μισθοδοσίας τους συνεχίζει να βαρύνει τις πιστώσεις των αντίστοιχων έργων.

3). Οι ρυθμίσεις των παρ. 1 και 2 καταλαμβάνουν και πρόσωπα τα οποία: α) Λαμβάνουν ειδική άδεια απουσίας, σύμφωνα με το εικοστό πέμπτο άρθρο της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 64), όπως αυτή κυρώθηκε με το άρθρο 3 του ν. 4682/2020 (Α΄ 76) ή β) λαμβάνουν αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού σύμφωνα με την παρ. 3 του τριακοστού όγδοου άρθρου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 68), όπως αυτή κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α΄ 83) ή γ) εργάζονται εκ περιτροπής σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 5 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 55), όπως αυτή κυρώθηκε με το άρθρο2 του ν. 4682/2020 (Α΄ 76) και τροποποιήθηκε με την παρ. 8 του εικοστού τέταρτου άρθρου της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ή δ) απασχολούνται σε υπηρεσίες και εκπαιδευτικά ιδρύματα τα οποία τελούν υπό προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Εκτός των Σχολικών Τροχονόμων

Μέχρι σήμερα, δεν έχει εκδοθεί κάποια διάταξη τυπικού νόμου, Υπουργική Απόφαση, ΠΝΠ ή έστω Εγκύκλιος σχετικά με την εφαρμογή ευεργετικών μέτρων και στους σχολικούς τροχονόμους στα πλαίσια αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19, όπως έγινε αντίστοιχα σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων (π.χ. σχολικές καθαρίστριες, προσωπικό παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ των ΟΤΑ κλπ). Απαιτούμενο νόμιμο δικαιολογητικό για την καταβολή της εν λόγω αποζημίωσης είναι η «βεβαίωση του Διευθυντή ή Προϊσταμένου της σχολικής μονάδας, για τις ημέρες και ώρες που ο εθελοντής σχολικός τροχονόμος παρείχε υπηρεσία», βεβαίωση που προφανώς για όσο χρονικό διάστημα είναι κλειστά τα σχολεία δεν μπορεί να χορηγήσει ο εκάστοτε Δντής του σχολείου.
Εξάλλου, οι σχολικοί τροχονόμοι σύμφωνα με ρητή διατύπωση της ανωτέρω ΚΥΑ παρέχουν την υπηρεσία τους εθελοντικά, χωρίς να είναι ασφαλισμένοι σε κάποιον κοινωνικοασφαλιστικό οργανισμό (και συνεπώς δεν συνδέονται με σύμβαση εργασίας ή έργου με τον οικείο ΟΤΑ), ενώ η επίμαχη αποζημίωση δεν αφορά τακτικό μισθό ή αμοιβή για παροχή υπηρεσίας, αλλά περιοδική αποζημίωση για την κάλυψη των εξόδων κίνησης στα οποία υποβάλλονται οι σχολικοί τροχονόμοι για την παροχή της υπηρεσίας τους. Συνεπώς, δεν μπορεί να επεκταθούν και στους σχολικούς τροχονόμους τα άρθρα 656 και 657 ΑΚ περί καταβολής αμοιβής στους εργαζόμενους ακόμη και όταν αυτοί ανυπαίτια δεν παρέχουν την  εργασία, διότι, οι διατάξεις αυτές προϋποθέτουν σύμβαση εργασίας, προϋπόθεση που δεν συντρέχει στην περίπτωση των Σχολικών Τροχονόμων.

Ευεργετικά μέτρα,  η απόδοση των οδοιπορικών για  176,00 ευρώ!

Θα μπορούσε το Δημοτικό Συμβούλιο και μόνον να αποφασίσει για την αποζημίωση τους, έστω κι αν δεν δούλεψαν.

(Γιατί είχαν υπολογίσει  σε αυτά τα χρήματα, στον οικογενειακό προϋπολογισμό τους. Κάποιοι άνθρωποι βασίζονται και ζουν με λιγότερα. Από κάποιους άλλους που έχουν ισχυρή οικογενειακή στήριξη ή την τύχη να βιοπορίζονται σε πιο επικερδή επαγγέλματα ή απλά να ωφελούνται ως απόγονοι οικονομικά ισχυρών προγόνων.)

Λαμβάνοντας υπόψη:
Α) το εδάφιο δ) της παραγράφου 3 του άρθρου 37 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου(13/04/2020 στο τεύχος Α ΦΕΚ 84 ε
Β) το γεγονός ότι οι κατανομές της πρώτης και δεύτερης δόσης από τις χρηματοδοτήσεις μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των Δήμων και Κοινοτήτων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων (που εμπεριέχουν και την αποζημίωση των σχολικών τροχονόμων) δεν υπέστησαν καμία μείωση.
Γ) Για το λόγο ότι η μη παροχή της εργασίας τους, δεν έγινε από δική τους θέληση αλλά τα σχολεία έκλεισαν με πράξη της κυβέρνησης.

η παρανομία δεν γεννά δίκαιο

Επικαλείται την γενική αρχή του Δικαίου ο Δήμος μας. Θυμάται τώρα το Νόμο και πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά.

Για να δικαιολογήσει την μη καταβολή της αποζημίωσης στους Σχολικούς Τροχονόμους-τη μισή για την ακρίβεια.

Χωρίς προσβάσιμα πεζοδρόμια και ανύπαρκτες διαβάσεις και διαγραμμίσεις. Με δρόμους για σκότωμα, οδοστρώματα εντελώς κατεστραμμένα . Με χωροθετήσεις όπου εξυπηρετεί τη πελατεία. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ας μας πει πρώτα πως προστατεύει τα παιδιά στο δρόμο για το σχολειό, καθημερινά. Το απόγευμα στο φροντιστήριο, στα αθλητικά Κέντρα, στην παιδική χαρά -(ναι αυτές ακόμα τις περιμένουμε). Και είναι δική του δουλειά, κάθε Αντιδημάρχου. Μας ζητήσατε την ψήφο μας για να εφαρμόζετε πρώτα τους Νόμους.Και να φροντίσετε ώστε όλοι-ες  οι υπάλληλοι, να εκτελούν το υπαλληλικό τους καθήκον.  Αλλά δεν το πράττετε. Μόνο τώρα θυμηθήκατε το Νόμο…για 176,00 ευρώ.

Ο Δήμος που αποφασίζει για χρόνια, παραβαίνοντας κάθε αρχή Δικαίου και παραμελώντας όλα τα καθήκοντά του.

Το ΗΘΙΚΟΝ έχετε ξεχάσει κυρίες και κύριοι στο Δήμο και είμαι εδώ να σας τα θυμίσω όλα. Νόμιμα και Ηθικά. Χωρίς κλείσιμο του ματιού και φιγούρες μπροστά στους προϊσταμένους του Δήμου.

Κατά παράβαση κανόνων και τήρηση διαδικασιών, πράττετε συνεχώς. Αυτό σημαίνει ΑΚΥΡΟΝ και σας το επιστρέφω.

Λάκις Ψιφαλάκις”Αποχαιρετώντας την πολυθρόνα “

0

 

O ΛΑΚΙΣ ΨΙΦΑΛΑΚΙΣ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ  ΣΤΟ ΔΡΑΜΑ

“ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ”

 • Ο λάκις ψιφαλάκις κοιτά γύρω του, το φωτεινό γραφείο με τα σκούρα ριντό, που τόσα  χρόνια φίλτραραν  τις σκληρές αχτίδες του ήλιου.
 • Τόσα χρόνια –πέντε ακριβώς πως πέρασαν –σαν νερό.
 • Κοιτά έξω από το παράθυρο, ποτέ ο ήλιος δεν του είχε φανεί τόσο λαμπερός.
 • Κάτι λείπει σήμερα ήδη, σκέφτεται. Δεν φταίει μόνο που παραδίδω το γραφείο στον Βιάγκο  κλιρονομάκο, τον επόμενο πρώτο πολίτη της πόλης.
 • Μα ναι, τώρα το βλέπει , ο επαγγελματίας με την μάντρα απέναντι του ακριβώς. Αυτό είναι, που είναι όλα αυτά τα αυτοκίνητα που για χρόνια έκλειναν το πεζοδρόμιο και έστελναν τους πεζούς μέσα στη λεωφόρο; Χρήμα για τον επαγγελματία στα πεζοδρόμια της πόλης του λάκι ψιφαλάκι, κίνδυνος και ταλαιπωρία για όλους τους διερχόμενους.
 • Πως; Τι γράφει η επιγραφή του; Μετακομίζει σε περιφραγμένο χώρο ο επαγγελματίας; Γιατί;;
 • Τόσα χρόνια του έκαναν συντροφιά φορτηγάκια και λεωφορεία όσο και επιβατικά. Και μόνο η θέα τους , του θύμιζε ότι τίποτα δεν αλλάζει στο σύμπαν του λάκι , με συνεχείς υποσχέσεις στα παράπονα για το κίνδυνο για όλους-ες, πεζούς και οδηγούς , κρατούσε υπνωτισμένο τον κόσμο του ο λάκις. ΘΑ αγωνιστώ για το λαό , ΘΑ αγωνιστώ για τον πεζό  ΘΑ αγωνιστώ για το καθισιό , “ωχ όχι, λάθος μου ξέφυγε”, ΘΑ αγωνιστώ για τον φτωχό  ………….
 • Τουλάχιστον τα παράνομα σταθμευμένα είναι ακόμα εκεί, δίπλα στη καντίνα Ουφ!! Και οι συμπαθείς ταξιτζήδες πάνω στη πλατεία και  στον οδηγό όδευσης τυφλών, εντάξει δεν άλλαξαν κι όλα .Ούφ!!να έχω κάτι να ζητώ , να διαμαρτύρομαι —τώρα που θα είμαι στην αντιπολίτευση ξανά.
 • Ένας λυγμός ανέβηκε στο λαιμό του λάκι, ένα δάκρυ παραλίγο να κυλίσει στο αριστερό του μάτι.
 • Όχι, μονολόγησε. Όχι λάκι, μείνε δυνατός. Ότι και να συμβεί είσαι ένας Αγωνιστής Δήμαρχος.
 • Δεν θα αφήσω τον βάγκο κληρονομάκο, να καταλάβει τι ΠΟΝΟ κουβαλώ μέσα στη ψυχή μου.
 • Πόσο με πονά ο αποχωρισμός από τη δερμάτινη πολυθρόνα, αυτό το μπεζ τηλέφωνο, αυτό το μπρίκι του καφέ χωμένο μέσα στο ντουλάπι
 • Χάνεται στις αναμνήσεις ο λάκις …
 • Ο ελληνικός καφές το πρωί με τη πίστη του ορντινάτσα ΝτόναΔεσφήνα.
 • Με τι χάρη έμπαινε στο αυτοκίνητο κάθε πρωί, ο άνεμος  έπαιζε με τα μαλλιά του. Οδηγούσε ξένοιαστα μέχρι τη λεωφόρο. Δεν έβλεπε τίποτα από τα σπασμένα πεζοδρόμια. Τους ξέχειλους και βρώμικους κάδους παντού. Στις χτισμένες διασταυρώσεις,γωνίες που δεν είχαν ορατότητα,  τις διαπερνούσε η φλογερή ματιά του-τύφλα να ‘χε  ο σούπερμαν!! . Ακτίνες Χ και Ψ και όλο το αλφάβητο μαζί, η ματιά του φλογερού αγωνιστή.
 • Μέχρι να φτάσει στο γραφείο του είχε πάει η ώρα εννιά, ώρα για δουλειά!!
 • Οι πρωινές συζητήσεις με τους συνεργάτες  του, τη Μιμή Χασοδίκη και τον  ψηλό γενικό δερβέναγα  Ζιώζο  Λουλουδολουλούδη..
 • Τόσα θέματα, τι να πρωτοθυμηθεί; Το καρναβάλι , εξαιρετική οργάνωση . Πόσα προβλήματα να λύσει ο άμοιρος; Κοπή δένδρου μπροστά από την οικία του φίλου και συναγωνιστή Κίκου  Κουκουρίκου  και βέβαια την εξαφάνιση κάδων από το φούρνο  στου Κρίς Κουλουράκι   και στη κυρα Κοκο-Κoκοκού τη Καθαρή . Τα τραπεζοκαθίσματα και τα μόνιμα εμπόδια που κλείνουν τον πεζόδρομο, δώρο στο Ντίνο Καπουτσίνο, ήταν από τα παλιά. Τι ; δεν χαλά χατήρια ο λάκις, όλοι είναι μια οικογένεια. Προηγούμενοι  δήμαρχοι και υπάλληλοι και βέβαια οι πελάτες του συστήματος.
 • Όλοι λοιπόν οι προηγούμενοι, κότες λυράτες που θα φέρουν σωρό τα ψιφαλάκια να ξαναβγεί  δήμαρχος ο λάκις .
 • Φευ , δεν ήταν αρκετά όλα αυτά τα μεγάλα και θαυμαστά που έκανε ο λάκις για την πόλη !
 • Αχ ,έκανα λάθος, αναστέναξε ο λάκις . Αχάριστοι δημότες . Τίποτα για σας δεν είναι αρκετό.
 • Τώρα έρχεται ο αστός που τα βρήκε όλα εύκολα από όνομα μέχρι θώκο δημαρχιακό.
 • Όχι δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα φίλε Κλιρονομάκο. Αν θέλεις τη πολυθρόνα και τα σκούρα τα ριντό πρέπει μαζί μου να αναμετρηθείς.
 • «Σε προσκαλώ σε μονομαχία στη πέτρινη πλατεία. Εδώ μπροστά στο Δημαρχείο να βλέπουν όλοι το λεβέντη μακρυμάλλη λάκι  να αγωνίζεται για το δίκιο του εργάτη.» Ηταν το μήνυμα που έστειλε χθες βράδυ, στον νέο δήμαρχο , ο παλιός και αγωνιστής λάκις.
 • Όχι θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για τη δερμάτινη τη πολυθρόνα του, επιτέλους!!
 • Ο βιάγκος μπαίνει με αέρα στάρ χολιγουντιανού . Η οδοντοστοιχία του αστράφτει, δεν είναι η αντιλιά που περνά από τα σκούρα ριντό, είναι  εκτυφλωτική λάμψη δουλειά κατευθείαν από τον οδοντίατρό του.
 • Δεν θα αναλάβει πρώτος πολίτης της πόλης χωρίς ένα γενικό ρεκτιφιέ. Όχι πως το΄χει ανάγκη αλλά η περίσταση καλεί.
 • Νέος, ωραίος και μεγαλοαστός ο νέος δήμαρχος , καταφθάνει με το επιτελείο του ασορτί, όλοι και όλες στο ρελαντί!
 • Έτοιμοι από καιρό, τη πόλη να διοικήσουν σε νέο ρυθμό, ανανεωτικό!
 • Λάκι ήρθε η ώρα να αποσυρθείς . Το ρολόι χτυπά μία και δεκατρείς!! μιλά σταθερά και χαμηλόφωνα ο βιάγκος κληρονομάκος!
 • Μην αργείς … μας περιμένει δουλειά, ώρα να αντικατασταθείς.
 • Εσύ και Εγώ, έξω λέει ο λάκις . Ορίστε εκεί , στη πέτρινη πλατεία, να μας δουν όλοι και όλες . Σου ρίχνω το γάντι.
 • Το μάλλινο και πολυκαιρισμένο γάντι του λάκι, που΄χε να το πλύνει από την εποχή που πήγε στη Μόσχα και τον είχε χαιρετίσει ο ίδιος ο Μπρέσνιεφ, έπεσε πάνω στο πρόσωπο του βιάγκου. Το΄χε ρίξει επίτηδες ο λάκις, καταπάνω του!
 • Αυτό θα ξεπλυθεί με ιδρώτα και δάκρυα και  λίγο σαπούνι αρωματικό , σκέφτεται θυμωμένος ο βιάγκος!Τώρα θα δεις!
 • Τρέχουν και οι δύο στην έξοδο, να προλάβουν να κατέβουν στο ισόγειο. Καλούν συγχρόνως τα ασανσέρ. Ένας σε κάθε ασανσέρ. Πατάνε ξανά και ξανά  τα κουμπιά..Τι έγινε ρε παιδιά; Ασανσέρ τέλος, δεν έγινε η συντήρηση εγκαίρως. Με τα πόδια  ο λάκις και ο βάκις κατεβαίνουν τη σκάλα.
 • Ωπς όχι ο λάκις ξέχασε !έχει κάνει και επέμβαση προσφατα, δεν πρέπει να τρέχει, «ας καθήσω λίγο εδώ να το σκεφτώ»!
 • Και ο βιάγκος σταματά στα μισά:
 • μια στιγμή να φτιάξω το μαλλί και να χαμογελάσω , βλέπω το φωτογράφο έτοιμο να απαθανατίσει τη νέα δημοτική αρχή“!
 • κλίκ η φωτογραφική η μηχανή, χαμόγελο κύριοι φωνάζει ο φωτογράφος,  παράδοση και παραλαβή με χαμόγελο και λεβεντιά!έτσι!!
 • Κοιτάζονται στα μάτια οι δύο αντίπαλοι, εκεί στης σκάλας τα μισά!
 • Άσε μωρέ, μιαν άλλη φορά θα δούμε…θα αναμετρηθούμε, κάπου, κάπως, κάποτε …Να’μαστε καλά!!!!!!!!!!!
 • Καλή αρχή !για την πόλη μας ρε ……….παιδιά!!

Πάμε πλατεία; ( μόνο με 1.068.342,00 ευρώ!)

0

Οταν οι  άλλοι Δήμοι …

Όταν οι άλλοι δήμοι, προχωρούν σε πεζοδρομήσεις. Σε μονοδρομήσεις, σε αναπλάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν χωροθετήσεις, νόμιμων χώρων στάθμευσης για επισκέπτες και κατοίκους.

Στην Καλαμάτα, με συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για εκπόνηση μελέτης ( από έμπειρα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, για την προσαρμογή και πιθανή αναδιαμόρφωση δημόσιων χώρων της πόλης, ώστε να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία και να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας) -(1)

Στη Θεσσαλονίκη, η παραλιακή λεωφόρος έμεινε  ανοιχτή για τους πεζούς και απαγορευτική για τα αυτοκίνητα,  το Σαββατοκύριακο, 20 και 21 Ιουνίου. Με σκοπό να καθίσταται σταδιακά και πάλι ένας τόπος αναψυχής και διασκέδασης -(2)

Στο Δήμο Αγρινίου, από τις 31 Μαϊου 2020, έχουν ξεκινήσει πεζοδρομήσεις.

Στο Δήμο μας, η παλιά τακτική, αποφασίζουμε και περιμένουμε….

Από τις 2/12/2019, το Πράσινο Ταμείο, κοινοποίησε Πρόσκληση  στους ΟΤΑ Α’βαθμού. Για χρηματοδότηση, για έργα. Μεταξύ άλλων, με κύριο στόχο ιδίως την συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση αστικού εξοπλισμού, την αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας και της παρανομίας στο οικιστικό περιβάλλον,  την αισθητική, λειτουργική, περιβαλλοντική, βιοκλιματική αναβάθμιση των πόλεων, την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος.. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων  ήταν η 8η  Μαϊου, 2020. Αλλά με τον κορωνοϊό, παρατάθηκε έως 26/6/2020.*

Μεταξύ των Επιλέξιμων  Δράσεων (στο Μέτρο 1:0) ήταν :
1.1. Ολοκληρωμένα έργα αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου

1.2. α. Αποκατάσταση /επανάχρηση δημόσιων κτιρίων χαρακτηρισμένων ως διατηρητέα, μνημεία ή έργα τέχνης.

και Συνδυασμός των δράσεων 2.6 και 2.7 του Μέτρου 2 (τις παραθέτω στο τέλος του αρθρου κάτω από τις ΠΗΓΕΣ, για όποιον-α θέλει να ενημερωθεί)

Και εκεί, στις 23/6/2020 αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή να υποβάλλει πρόταση  ένταξης για το πρόγραμμα ** συγκεκριμένα:

«ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ»

και αποφάσισαν  ομόφωνα (οι παρόντες), την έγκριση της υπ΄αριθ. 6/2020 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, για το έργο με τίτλο «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ» προϋπολογισμού 1.068.342,00 €. με ΦΠΑ.

Στο Σώμα της Απόφασης, αναφέρεται συγκεκριμενα “Ειδικότερα και στο πλαίσιο του Μέτρου 1 «Σύνθετες Αστικές Αναπλάσεις», προβλέπεται η υποβολή προτάσεων
για την υλοποίηση Ολοκληρωμένων Έργων Ανάπλασης Κοινοχρήστων Χώρων, τα οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να διέπονται από τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και να έχουν ως στόχο την αύξηση της βιωσιμότητας των κοινόχρηστων χώρων παρέμβασης, αυξάνοντας παράλληλα τις αστικές ροές χωρίς να περιορίζονται οι δυνατότητες ελεύθερης πρόσβασης και αναψυχής.

Καλαμαριά -πεζοδρόμηση εν μεσω κορωνοϊού

Για γέλια και για κλάματα

Θέλει να αυξήσει τιs ροές ο Δήμος μας, χωρίς να έχει χώρους στάθμευσης και δίχως  πεζοδρόμια προσβάσιμα.

Ακόμα και οι διαγραμμίσεις, απλές κίτρινες οριζόντιες χωροθετήσεις σύμφωνα με τον  πρόσφατο νόμο 4530/2018-άρθρο 24. Άγνωστες στο Δήμο μας. Υπερτερεί η οριζόντια σήμανση, των πινακίδων  για στάση -στάθμευση. Ακούει κανείς στο Δήμο;

Σε έναν δήμο με φθορές σε όλους του δρόμους. Οδοστρώματα για σκότωμα, κυριολεκτικά.

Σε ένα δήμο, με άθλιες στάσεις λεωφορείων  και κλειστές ή επικίνδυνες παιδικές χαρές.

Σε έναν δήμο με άθλιες-μουτζουρωμένες, ξηλωμένες, επικίνδυνες πινακίδες. Με χωροθέτηση αστικού εξοπλισμού, όπου ναναι. Χωρίς μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Σε έναν δήμο, στον οποίο δεν υπήρχε προσβασιμότητα στο δομημένο περιβάλλον, ακόμα και στο Δημαρχείο είχε αποκλεισθεί η ράμπα, από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Σε έναν δήμο, στον οποίο η παράνομη στάθμευση είναι ο κανόνας.

Σε έναν δήμο, στον οποίο δεν υπάρχει οδηγός όδευσης τυφλών σε πεζοδρόμιο, ούτε για δείγμα. Διαβάσεις, οριζόντια σήμανση, ελάχιστες(εκτός της πλατείας  Δημαρχείου και  δυό πεζοδρόμια για λίγα μέτρα).

Στο δρόμο για το σχολείο, οι μαθητές και οι μαθήτριες  σε συνεχή κίνδυνο.

22.655 μ2 είναι η συνολική έκταση του Δήμου μας!

Σε έναν δήμο, που δεν εφαρμόσθηκε ποτέ ο Κανονισμός Κοινοχρήστων Χώρων και η κατάληψη από επαγγελματική δραστηριότητα είναι η  προσφιλής συνήθεια, σχεδόν όλων.

Σε έναν δήμο, στον οποίο αυθαιρετούν συστηματικά, οι ίδιες οι υπηρεσίες του. (Λίαν προσεχώς αυτό το άρθρο, με τις επισημάνσεις  από Τροχαία και ΣτΠ.)

Σε έναν δήμο, στον οποίο το δίκιο του φωνακλά, από το δημοτικό συμβούλιο έως την πιο μακρινή γειτονιά, είναι το εθιμικό δίκαιο (!!).

Σε έναν δήμο, στον οποίο το διαίρει και βασίλευε και ο Μακιαβέλι, ζει και βασιλεύει.

Για γέλια

Ναι, για την υποβολή της πρότασης ένταξης, για 1.068,342,00 ευρώ-θυμίζω ξανά-, συμφώνησε και ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο αξιότιμος κ. Σελέκος ψήφισε υπέρ. Απόντες ήταν οι κ.κ. Θεοφίλης και Σπηλιόπουλος.

Ενώ, για την απόφαση σχετικά  με  την κατάρτιση των Όρων Δημοπράτησης με συνοπτικό διαγωνισμό για την κατασκευή του έργου : «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΦΘΟΡΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ» 70.000 ευρώ ψήφισε λευκό!*****

Κανένας δεν είπε το αυτονόητο….. Που θα τα βρεις τα χρήματα Δήμε;

Μια μας λες το Ταμείον είναι μείον *******και μετά  αποφασίζεις να δώσεις 600.000 ευρώ περίπου, πλέον της χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο. Και γιατί δεν φτάνουν τα χρήματα της χρηματοδότησης; 447.000 είναι πολλά χρήματα για δύο μη πεζόδρομους και μία  μη πλατεία. Ναι χωρίς τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου, έχεις αποκλείσει τον δρόμο και έχεις δημιουργήσει πλατεία.

Η πλατεία είναι μόνο στο σημείο που κατεβαίνει ο πεζόδρομος απο την Αγίας Παρασκευής -εκεί όπου είναι το πέτρινο περίπτερο, στο  Οικοδομικό Τετράγωνο 196 (ΦΕΚ 67Δ/1961). Κατάληψη της πλατείας αγαπητέ δήμε μου, από το περίπτερο που έχεις επιτρέψει  να καταλαμβάνει τον χώρο χωρίς να έχεις επικαιροποιήσει απόφαση για τα περίπτερα, χωρίς  κανονισμό περιπτέρων,  από το Δημοτικό Συμβούλιο. Και από τις κατασκευές που έχεις  τοποθετήσει, με ΑΤΜ και κάγκελα κλπ,  χωρίς ράμπα για ΑμεΑ. Και χωρίς να τηρείς το 1,50 μέτρο για τις οδεύσεις πεζών.

Με Τελικό σύνολο Αποθεματικού μετά την αναμόρφωση : € 294.906,51 (€ 756.724,53 – € 461.818,02).Αυτά είναι τα χρήματα, τα οποία έχει ο Δήμος μας, στο Ταμείο του.*******

(τα 4.000 ευρώ, τι έξοδα οδοιπορικά αιρετών και Δημάρχου είναι;  Που πήγαν και γιατί  πληρώνουμε όλοι; με ετήσιο  180.000 ευρώ,  μισθολογικό κόστος αιρετών και συμβούλων δεν φτάνουν για να πληρώσουν τις μετακινήσεις τους;)

Όταν οι άλλοι Δήμοι αποφασίζουν πεζοδρομήσεις και εκπονούν μελέτες

Όπως στο Δήμο Αμυνταίου *****

Με συγκεκριμένους κανόνες για πεζόδρομους και ώρες τροφοδοσίας. Με συγκεκριμένες πινακίδες για όρια ταχυτήτων κλπ. Διαβάστε παρακάτω, πως ένας μικρός δήμος θέτει κανόνες  συγκεκριμένους και φροντίζει να οριοθετηθούν συγκεκριμένα οι δραστηριότητες μιας πόλης . Με όρια και ώρες, απλά πράγματα. Βέβαια κάποιοι αφιέρωσαν  χρόνο και μελέτη πρώτα. Έκαναν την δουλειά τους, έτσι απλά.

(Η διέλευση των ποδηλάτων και των δικύκλων επιτρέπεται από τους πεζοδρόμους με
ταχύτητα που δεν θα ξεπερνά την ταχύτητα κίνησης των πεζών. Η ταχύτητα θα
καθορίζεται σε κάθε πεζόδρομο με πινακίδα Ρ-32 (μέγιστη ταχύτητα). Τα ποδήλατα
και οι μηχανές θα μπορούν να σταθμεύουν στους πεζοδρόμους σε προκαθορισμένους
χώρους, χωρίς να παρεμποδίζουν την κίνηση των πεζών ή των οχημάτων που κατ΄
εξαίρεση διέρχονται από τους πεζόδρομους.
Καθορισμένες ώρες με ειδική άδεια ισχύος ενός (1) έτους
Κατά τις ώρες 14:30 – 17:00 μμ και 24:00 – 08:00 πμ επιτρέπεται η κίνηση
οχημάτων τροφοδοσίας των καταστημάτων, εξυπηρέτησης κατοικιών κλπ. Το ωράριο αυτό μπορεί να τροποποιηθεί με κοινή συμφωνία του Δήμου Αμυνταίου, του
Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου και κάθε άλλου εμπλεκόμενου Φορέα.
Η κίνηση στους πεζοδρόμους γίνεται με τους ακόλουθους όρους και περιορισμούς:
Η ταχύτητα κίνησης των αυτοκινήτων Δεν θα υπερβαίνει την ταχύτητα κίνησης των
πεζών, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση έχουν την προτεραιότητα.
Απαγορεύεται η όπισθεν κίνηση των αυτοκινήτων εκτός αν καθοδηγούνται από πεζό.
Απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση η μόνιμη στάθμευση όλων των οχημάτων σε όλες
της ώρες του 24ώρου.
Απαγορεύονται οι επί τόπου στροφές.
Απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων μικτού βάρους άνω των 7,5 τόννων εκτός των
αυτοκινήτων έτοιμου σκυροδέματος και των φορτηγών τροφοδοσίας καταστημάτων,
εφόσον έχει εκδοθεί η σχετική άδεια από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου
Αμυνταίου.)

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ ****

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ, υπέβαλλε πρόταση για τη  Δημιουργία δικτύου κίνησης πεζών 154.240,00 € . Πολύ νωρίτερα και ήδη έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση. Από το Πράσινο Ταμείο, ζητηθηκαν επιπλέον επεξηγήσεις για το ποσόν σε σχέση με το έργο. Για  αυτό και χρειάσθηκε να  προϋπολογίσει ακόμα 38.560  ευρώ απο το ταμείο του ο Δήμος Αλίμου.********Και έγινε δεκτό το αίτημα, εγκρίθηκε η χρηματοδότηαη από το Πράσινο Ταμείο. ΜΕ 192.800 ΕΥΡΏ ΣΥΝΟΛΙΚΆ.

*https://www.eetaa.gr/fundings/main.php?tag=view_prosklisis_details&prosklisis_id=176

**https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9E%CE%A3%CE%9B%CE%A9%CE%973-30%CE%94?

***inline=truehttps://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%92%CE%9D%CE%9B%CE%A9%CE%A86-3%CE%98%CE%91?inline=true

****https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A1%CE%A7%CE%92446%CE%A8844-%CE%929%CE%98?inline=true

*****https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%95%CE%9D%CE%A1%CE%A9%CE%A8%CE%9B-3%CE%92%CE%97?inline=true

******https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9E%CE%91%CE%9B%CE%A9%CE%973-%CE%946%CE%93?inline=true

*******https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A7%CE%9F%CE%A4%CE%A9%CE%973-%CE%A3%CE%94%CE%98?inline=true

********https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A84%CE%9D%CE%99%CE%A9%CE%A8%CE%92-7%CE%9A8?inline=true

Πηγή (1) https://notospress.gr/article.php?id=51323

(2) http://www.thestival.gr/culture/actions/item/528989-thessaloniki-pezodromeitai-pilotika-i-paraliaki-n-plastira-stin-kalamaria

(3)https://agriniovoice.gr/agrinio-xekinoun-oi-pezodromiseis-kikloforiakes-rithmiseis-sto-kentro/

Παρεμβάσεις στον αστικό χώρο
2.1. Αναδιαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου.
2.2. Αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου.
2.3. Δημιουργία ή αναβάθμιση παιδικών χαρών.
2.4. Βελτίωση και συμπλήρωση υφιστάμενων δικτύων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, κυρίως μέσω φυτεύσεων και βελτίωσης των σχετικών υποδομών.
2.5. Αισθητική, λειτουργική, περιβαλλοντική αναβάθμιση, διεύρυνση, ανακατασκευή, πεζοδρόµων ή και πεζοδροµίων και επιµέρους υποδοµών τους, για τη δηµιουργία δικτύου κίνησης πεζών µε πρόνοια και για εµποδιζόµενα άτοµα, λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.
2.6. Αναβάθµιση ενεργειακή, αισθητική και λειτουργική σχολικών κτιρίων και των υπαίθριων χώρων αυτών. Η επέκταση της δομημένης επιφάνειας δεν θεωρείται επιλέξιμη δράση.
2.7. Ανακαίνιση και διαμόρφωση κτιρίων ιδιοκτησίας Ο.Τ.Α. με στόχο την επανάχρησή τους για την κάλυψη αναγκών εγκατάστασης κοινωνικών, πολιτιστικών ή εν γένει αναπτυξιακών δραστηριοτήτων
2.8. Αισθητική αναβάθμιση όψεων κτιρίων ιδιοκτησίας Ο.Τ.Α. σε αξιόλογα τουριστικά, κοινωνικά ή πολιτιστικά σημεία της πόλης ή του δήμου (πχ κεντρικές πλατείες), καθώς και κτιρίων κεντρικών αξόνων και παραλιακών μετώπων
2.9. Διαμόρφωση θεσμοθετημένων χώρων στάθμευσης οχημάτων, υπαίθριων με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και υλικά καθώς και υπόγειων.
2.10. Απομάκρυνση επικίνδυνων αποβλήτων (π.χ. αμιάντου) από σχολικές εγκαταστάσεις και δημόσια κτίρια σε πολεοδομικά ευαίσθητες περιοχές.

Επόμενη Στάση : Χαϊδάρι, ξεχάστε κάθε ελπίδα

0

 

«Εσείς που μπαίνετε, ξεχάστε κάθε ελπίδα» ΚΟΛΑΣΗ (Α’ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ  ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ)  Δάντης Αλιγκέρι (Dante Alighieri22 Μαΐου ή 13 Ιουνίου 1265 – 14 Σεπτεμβρίου 1321-

Η Κόλαση όσων χρησιμοποιούν λεωφορεία, αρχίζει από τις στάσεις

Η ταλαιπωρία των συμπολιτών, όσων χρησιμοποιούν δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, είναι γνωστή και χιλιοειπωμένη. Η βάσανος  στους δρόμους μιας μεγάλης ελληνικής πόλης είναι δεδομένη. Η Κόλαση του Δάντη στο Χαϊδάρι, είναι η μόνη μεταφορά, της κυριολεκτικής μας ταλαιπωρίας και καθημερινής μας  αγωνίας. Κατεστραμμένες στάσεις, χωρίς στέγαστρα. Καμίνια κυριολεκτικά, τους θερινούς μήνες.

Κανένα φώς στο τούνελ της δημόσιας μετακίνησης με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η κουβέντα για το ΜΕΤΡΟ και πως και γιατί δεν έφτασε στο δήμο μας, χωρίς αποτέλεσμα. Ατελέσφορη συζήτηση  όπως και όλα όσα σκέφτονται; προτείνουν; αλλά δεν πραγματώνονται προς όφελος των δημοτών.  Μόνο αποσπασματικές,  ευκαιριακές εξυπηρετήσεις των κολλητών ή φωνακλάδων.

Για τη φουκαριάρα την ψήφο, των επόμενων εκλογών!

Στάση στη Τήνο

Η Στάση της Αγωνίας

Αλλά μια στάση  λεωφορείου λειτουργική, θα μπορούσαμε να έχουμε. Ή όχι;  Ούτε για αυτό δεν είμαστε άξιοι ή μήπως απλά ούτε για αυτό δεν είμαστε ικανοί; Ποιός φταίει λοιπόν; Γιατί δεν είναι θέμα χρημάτων μόνο. Επειδή λεφτά υπάρχουν, αν όχι για όλες τουλάχιστον για κάποιες στάσεις που εξυπηρετούν σε κεντρικά σημεία. Μεγάλο πλήθος επιβατών.

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Από την προηγούμενη δημοτική αρχή υποβλήθηκε η πρόταση ένταξης για χρηματοδότηση στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αναβάθμιση, επισκευή και δημιουργία στάσεων λεωφορείων. Το ποσόν  50.000 ευρώ.

Τι είναι το  πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

Είναι η ένταξη έργων των δήμων,  η οποία πραγματοποιείται  με την έκδοση Προσκλήσεων του Υπουργού Εσωτερικών, στις οποίες εξειδικεύονται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, τα έντυπα και δικαιολογητικά που απαιτούνται (Τεχνικά Δελτία Έργων, αποφάσεις
συλλογικών οργάνων κλπ), η ανάλυση των κριτηρίων επιλογής, η
προτεραιοποίηση των αναγκών, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων και κάθε
άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.*

Στάση στο Davon-Αγγλία

Απόφαση ένταξης του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης το έργο «Έργα και επενδυτικές δραστηριότητες των δήμων όλης της χώρας (ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης των δήμων)» με ενάριθμο 2017ΣΕ05500010 και προϋπολογισμό 300.000.000 € (ΑΔΑ:ΨΖΨΕ465ΧΙ-ΥΣ5). Και σήμερα έχει ενισχυθεί το ποσόν, συνολική χρηματοδότηση για το  ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ (παιδικές χαρές, αύλειοι χώροι σχολείων, προσβάσεις ΑμΕΑ σε σχολεία, προμήθεια εξοπλισμού και οχημάτων για καθαριότητα και Δημοτική Συγκοινωνία,μελέτες, μέτρα ενίσχυσης πυροπροστασίας σχολείων κλπ.)  στο τελικό ποσόν του 1.000.000.000,00 ευρώ.

Ο Δήμος μας έμεινε στα 50.000 ευρώ που μας κατένειμε το Υπουργείο βάσει της απόφασης ” Σε δήμους με μόνιμο πληθυσμό άνω των 15.000 κατοίκων και έως 60.000
κατοίκους, επιχορηγούμενος προϋπολογισμός 50.000,00€, για τον εξοπλισμό έως 25
στάσεων”.

Μην απορούμε λοιπόν γιατί δεν έχουμε στάσεις ή συγκοινωνίες κλπ. Ούτε τότε υπέβαλλαν πρόταση με πρόσθετη χρηματοδότηση, ούτε αργότερα η νέα δημοτική αρχή. Γιατί το πρόγραμμα πήρε παράταση μέχρι 28/2/2020.

Υπεύθυνη για το πρόγραμμα, υποβολή τεχνικών δελτίων και παρακολούθηση, στο Δήμο Χαϊδαρίου έχει ορισθεί η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ***

Η απόφαση του Δήμου μας, για τις στάσεις

Με το   το πρακτικό της 3ης/2019 Τακτικής συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου. Αρ. αποφάσεως : 27 ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης περί αποδοχής συμμετοχής στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης V, στον Άξονα Προτεραιότητας «Κοινωνικές και Πολιτιστικές Υποδομές και Δραστηριότητες των Δήμων» για την «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και την αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των δήμων της χώρας».

Αποφασίστηκε ομόφωνα, λοιπόν η συμμετοχή του Δήμου μας και όπως αναφέρεται στην απόφαση, συγκεκριμένα “με κατάρτιση της σχετικής μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης V.”

Οι αποφάσεις Δήμε μου, είναι το πρόβλημα σου

Γιατί; Γιατί όποιος-α ανυποψίαστος-η έχει  την  υπομονή να διαβάσει την πρόσκληση του Υπουργείου. Γιατί όποιος-α έχει γνώσεις στοιχειώδεις και παρακολουθήσει στη σελίδα του Υπουργείου, θα δει οτι δεν χρειάζεται μελέτη για να υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης για τις στάσεις. Για την πρόσκληση  για τις στάσεις, χρειάζεται να συνταχθεί ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ******

Και το Τεχνικό Πρόγραμμα, Δήμε μου, είναι τεχνικά ασήμαντο και μηδενικό

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2020 και στον κωδικό 30.7135.0022
Προμήθεια και τοποθέτηση στεγάστρων συγκοινωνίας (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ) είχε προβλεφθεί η πίστωση και το έργο με χρηματοδότηση …1,00….Δηλαδή δεν έχει γίνει αποδεκτό το αίτημα από το Υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό σημαίνει η πίστωση με το ποσόν -1,00

Όχι ότι έχει καμιά διαφορά για εμάς, τους δημότες. Μιας και το ποσόν των 222.000 ευρώ, το οποίο φαίνεται στην πίστωση. Επιχορήγηση απο το ίδιο πρόγραμμα για τις Παιδικές Χαρές**** Αλλά και το πλυντήριο δρόμων  και πεζοδρομίων 135.000. Έχει γίνει η αποδοχή από το Υπουργείο,  αλλά ακόμα περιμένουμε. Γιατί;

Επίσης από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμος μας έχει επιχορηγηθεί με το ποσόν των 330.600 ευρώ ***** . Το 50% είχε ήδη κατατεθεί στο Ταμείο Πρακαταθηκών και Δανείων, για κάθε δήμο.

“Δεν χρηματοδοτούνται έργα που έχουν ήδη ενταχθεί για χρηματοδότηση από άλλα προγράμματα” αναφέρει η απόφαση, από το 2019 και “Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών προγραμματισμού υλοποίησης δράσεων, οι δήμοι θα ενημερώσουν το υπό ανάπτυξη πληροφοριακό σύστημα του ΥΠΕΣ όταν αυτό τεθεί σε λειτουργία. Μέχρι την έναρξη λειτουργίας του, οι δήμοι θα αποστείλουν στη Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών Τεχνικό Δελτίο με την καταγραφή όλων των έργων που θα υλοποιήσουν με την παρούσα επιχορήγηση. Σχετικό έντυπο θα αποσταλεί στους δήμους στο επόμενο χρονικό διάστημα. ”

Για το φουκαριάρικο, το  Τεχνικό Δελτίο

Για πείτε μας λοιπόν για όλα αυτά κυρίες και κύριοι. Τι έχει γίνει; Γιατί δεν  γίνονται  σε αυτή την πόλη έργα; Για ένα Τεχνικό Δελτίο;

Και ναι υπάρχει γραφειοκρατία και μετά χρειάζονται μελέτες και να τηρηθούν τόσες διαδικασίες σύμφωνα με τις δημόσιες συμβάσεις κλπ. Αλλά αυτή είναι η δουλειά σας. Δεν είναι τόπος διακοπών οι θέσεις των υπαλλήλων στο δήμο. Ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο, καφέ για συζητήσεις και αψιμαχίες των μισητών.

Περιμένοντας τον Γκοντό..

Στάσεις, παιδικές χαρές, προσβάσεις για ΑμΕΑ σε σχολικά κτίρια, στα πεζοδρόμια, ασφαλτοστρώσεις, διαβάσεις, διαγραμμίσεις, αθλητικοί χώροι.

Η απόφαση του Δήμου Ελευσίνας, για τις στάσεις και του Δήμου  Κορδελιού-Ευόσμου

Δείτε τις αντίστοιχες αποφάσεις των παραπάνω Δήμων. Πως αποφασίζουν τα δημοτικά Συμβούλια τους. Με πλήρη και δημόσια αναφορά στις τεχνικές προδιαγραφές για τις στάσεις. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες τους συντάσσουν λεπτομερείς εκθέσεις και ενημερώνουν τη τοπική κοιμωνία. Με ευθύνη. Και για αυτό, ήδη έχουν γίνει αποδεκτές  οι εντάξεις χρηματοδότησής τους.(1)(2)

 

Η ζωή και η καθημερινότητά μας, αξίζουν περισσότερα από  τις ψήφους των λίγων τακτοποιητών.. Ξυπνήστε συμπολίτες-συμπολίτισσες , η πόλη μας εάλω ….
“Γιατί τα σπάσαμε τ’ αγάλματα των, γιατί τους διώξαμεν απ’ τους ναούς των, διόλου δεν πέθαναν γι’ αυτό οι θεοί…” Κ.Π. Καβάφης (“Ιωνικόν”)
ΥΓ..Δεν ανεβάζω φωτογραφίες από τις στάσεις στο Χαϊδάρι. Όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση και περιμένω σύντομα να αλλάξει. Στο επόμενο άρθρο όμως, αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα,  θα υπάρχουν και φωτογραφίες και άλλα λεπτομερή για τα τόσα που  μας πληγώνουν. Και μας θέτουν σε κίνδυνο.

που πάς ρε Καραμήτρο (Δήμε Χαϊδαρίου);

0

Απο πού προήλθε η έκφραση-το ανέκδοτο

Έκανε ο Καραμήτρος το στρατιωτικό του και πεθαίνει η μητέρα του.
Τον φωνάζει ο λοχίας να του το πεί, αλλά του το λέει πολύ ξαφνικά, και ο Καραμήτρος λιποθυμά και τον πάνε στο νοσοκομείο.
Μόλις συνήλθε και βγαίνει από το νοσοκομείο, έρχεται μήνυμα ότι πέθανε και o πατέρας του.
Σκέφτεται ο λοχίας πώς στο καλό να του πει ότι πέθανε και ο πατέρας του, για να μην τον ξανατρέχουν στα νοσοκομεία.
Φωνάζει λοιπόν τους στρατιώτες, τους στήνει σε μία γραμμή και φωνάζει:
– Όποιος έχει πατέρα, να κάνει ένα βήμα μπροστά!
Κάμποσοι στρατιώτες, μαζί και ο Καραμήτρος, κάνουν το βήμα.
Το βλέπει ο λοχίας και λέει:
– Που πάς, ρε Καραμήτρο;

Υπήρξε ο Γ. Καραμήτρος, στρατιωτικός υπόδειγμα

Ήταν  λοχαγός της V Mεραρχίας στους Βαλκανικούς Πολέμους. Ήρωας  του Πυροβολικού, στη κατάληψη του Κιλκίς το 1913. Μετά την κατάληψη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, είχε τραυματισθεί σοβαρά, τρεις φορές μάλιστα. Αλλά και από εκεί έφυγε χωρίς εξιτήριο, για να επιστρέψει  στη μονάδα του.

Παρακάτω Απόσπασμα από την ιστοσελίδα του συναδέλφου μου Ευάγγελου Μαυρογόνατου ιστορικού ερευνητή-αρθογράφου:

Καραμήτρος, ο Ρουμελιώτης Λοχαγός των πολυβόλων

«…Αξίζει να επιμείνω δια την τιμήν της Ε΄ Μεραρχίας και του όλου ελληνικού στρατού αναγράφων ιδιαιτέρως τα κατά Γ. Καραμήτρου, τον Ρουμελιώτην Λοχαγόν των πολυβόλων.

Αυτός μαζί με τον Δ. Νικολοδήμον, ένα από τα μάλλον ατρόμητα λεοντάρια της Μεραρχίας μας, έγιναν Αξιωματικοί μαζί επί ανδραγαθία, κουμπάροι και αχώριστοι και εις τα πεδία των μαχών κατά περίεργον όλως σύμπτωσιν.

Ο Καραμήτρος, σαν θηρίο που είναι, ως Διοικητής της 2ας Διμοιρίας των πολυβόλων, κρατών τας απαισιωτέρας θεριστικάς μηχανάς του νεωτέρου πολέμου, ευρίσκετο εις το στοιχείον του.

Πρώτος πάντοτε εις την πρώτην γραμμήν του πυρός εθέριζε Βουλγαρικά κουφάρια.

Είναι ο Καραμήτρος με τας θεριστικάς του μηχανάς…

Εις τας 7 του Ιουλίου, όταν εβαδίζαμεν προς τα στενά της Κρέσνας, είδα τον Κυρίμην και κοντά του κάποιον τραυματίαν με επιδέσμους σαν σαβανωμένον.

Ήτο ο Καραμήτρος.

Εδάκρυσα…

Παραδίδω την υπέροχον αυτοθυσίαν του σεμνού Λοχαγού της Ρούμελης εις την ευγνωμοσύνην του Πανελληνίου και εις τον θαυμασμόν των παγκο-σμίων στρατιωτικών κύκλων.

Έκαμεν την Ελλάδα μας δοξασμένην και μεγάλην!». **

Που πας  Δήμε Χαϊδαρίου;

Το μυστήριο προσπαθεί να λύσει η νέα Δημοτική Αρχή, ελπίζουμε δηλαδή. Οτι προσπαθεί. Που  πάει η πόλη; κατά τα γκρεμνά; Στην κατηφόρα δίχως φρένα; Στο πουθενά χωρίς πυξίδα;Φως πάντως ακόμα να φανεί.

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ, Περιστέρι, Αιγάλεω, Αθήνα, Ίλιον

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ

Είναι τέσσερις μελέτες ασφαλτοστρώσεων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Περιστερίου εκ των οποίων οι δύο είναι με χρήματα του Δήμου Περιστερίου (από το μεγάλο αποθεματικό που έχει δημιουργήσει ο Δήμος μας τα τελευταία χρόνια) και οι άλλες δύο είναι προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια Αττικής μετά από διεκδίκηση του Δημάρχου της πόλης, Ανδρέα Παχατουρίδη. Ο προϋπολογισμός των τεσσάρων εργολαβιών ξεπερνά τα 10.500.000 ευρώ. Από τη δημοσίευση στις 4/1/2020 του κ. Αλέξανδρου Λαλάκου.

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ 

Εν μέσω κορωνοϊού, Ο δήμος Αθηναίων ασφαλτόστρωσε περίπου 80 δρόμους.

Και επιπλέον,ο διαγωνισμός ο οποίος έληξε στις 28 Φεβρουαρίου, με χρηματοδότηησ 42.000.000,00 ευρώ.  Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο ασφαλτικών που έχει δημοπρατηθεί ποτέ στον Δήμο Αθηναίων. Μέσα στο 2020, λοιπόν και  ο δήμος Αθηναίων θα κάνει τους δρόμους  του “καινούργιους”.

OI ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ

Το φθινόπωρο του 2018, ξεκίνησε το έργο ασφαλτόστρωσης σε 51 δρόμους του Αιγάλεω Προϋπολογισμός μελέτης 1.800.000 ευρώ και περιλαμβάνει επιφάνεια 86.000 τετραγωνικών μέτρων, μήκους περίπου 14.300χλμ.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε  από την Περιφέρεια Αττικής και η μελέτη καθώς και η επίβλεψη του έργου πραγματοποιήθηκε  από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ

Αρχές Δεκέμβρη 2019. Σε  πλήρη εξέλιξη ήταν  το έργο της διάνοιξης και ασφαλτόστρωσης νέων οδών σε 8 πολεοδομικές ενότητες του Δήμου Φυλής. Στη Δροσούπολη οι εργασίες είχαν  ήδη ολοκληρωθεί σε περιοχές κάτω από το 10ο Δημοτικό Σχολείο και το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο.

Από το δημοσίευμα  της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘη, το οποίο μας ενημερώνει για την  ασφαλτόστρωση και τη δημιουργία ασφαλούς οδικής  κυκλοφορίας γύρω από το 10ο Δημοτικό, το  2ος Παιδικό Σταθμό, το 2ο Γενικό Λύκειο και το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο. Για μαθητές, συνοδούς τους. όλους τους πεζούς με προσβάσιμα πεζοδρόμια  όπως οι σχετικές Τεχνικές Οδηγίες της νομοθεσίας  προβλέπουν.

ΤΑ ΚΑΚΑ ΝΕΑ – Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΣΚΟΤΩΜΑ

Από το έγγραφο με ημερομηνία 8/2/2017 του ΥΠΕΝ μέχρι το έγραφο της Τροχαίας Δυτικής Αττικής, πάλι του 2017. Και τα δύο απευθύνονται στη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου και επισημαίνουν την επικινδυνότητα σε κεντρικούς δρόμους, βασικό δίκτυο,  του Δήμου μας. Την υποχρέωση για επισκευή των οδών, την δημιουργία προσβάσιμων πεζοδρομίων, την ανάγκη εκπόνησης κυκλοφοριακής μελέτης.

ΔΡΟΜΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω..Δεν έχει λεφτά  λέει ο Δήμος. όχι ότι απάντησε στα παραπάνω. Στις προσφορικές μου οχλήσεις, αλλά και στις δημόσιες γενικά ανακοινώσεις, αυτά λέει. Γιατί λέω οχλήσεις τις ερωτήσεις που απηύθυνα κατα καιρούς στο δήμο; Γιατί αυτό είμαστε όλοι εμείς που νοιαζόμαστε και θέλουμε την υγεία και την ασφάλεια όλων. Ενοχλητικοί είμαστε για το Δήμο μας. Ενοχλούμε αιρετούς και υπηρεσιακούς.  Απασχολούμε τα παιδιά από τα έργα τους τα υπηρεσιακά με ασήμαντα ερωτήματα και απαιτήσεις.

!!Εδώ υπάρχει έργο που πρέπει να γίνει  προς όφελος όσων τους ψηφίζουν, προσωπικά. Και βέβαια οι υπηρεσιακοί πρέπει να υπερασπισθούν το δικαίωμα στην “ασφαλή” καρέκλα.!!

Αλλά ας πάμε στη χρηματοδότηση. Και ναι! λέει, έλεγε και θα λέει, ψέματα. Λεφτά υπάρχουν.

Για το ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, εντάχθηκε το έργο “ΜΕΛΕΤΗ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ Ο.Τ 193 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. ποσόν; 1.342.661,18 ευρώ. Νέο έργο για το 2020 μαζί με άλλα δύο, αυτά της Αγιας Βαρβάρας και στο Ίλιον *

Δρόμος κοντά στο 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

Η απόφαση 328/2019 της Περιφέρειας Αττικής, για το 2020 και συγκεκριμένα για έργα οδοποιίας, εκτελεστέα  έργα προϋπολογίζει το ποσόν των 27.620.573,25 συνολικά. Για την Δυτική Αθήνα  συνολικά για έργα (προτεινομενες πιστώσεις  12.592.753,43_)

11 έργα λοιπόν για το Δήμο Χαϊδαρίου, απο παλιά. Το γελοίο της υπόθεσης , καμία χρηματοδότηση για το 2020 . Όλα έχουν μεταφερθεί στο 2021, ναι και οι παιδικές χαρές που περιμένουμε από το 2018, (με 20.000 ευρώ μόνο στις προβλεπόμενες πιστώσεις εντός 2020) Το μόνο έργο είναι η διάστρωση χλοοτάπητα και οι εργασίες συντήρησης στο Α’ Αθλητικό. Έργο το οποίο έχει αποπερατωθεί και η πληρωμή του εργολάβου απλά είναι μέσα στις πιστώσει ςτου  2020, με 231.560,02 ευρώ.

Ανάμεσα τους 4 τέσσερα αντιπλημμυρικά έργα.

(Απορία μου, μα δεν έκανε όλα τα αντιπλημμυρικά η πρώην δημοτική αρχή ; έτσι δεν έλεγε;)

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΑΣΤΥΘΕΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΟΔΟΥ
ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ

ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗΝ Ν.Ε.Ο.Α.Κ. (ΑΠΟ
Μ. ΔΑΦΝΙΟΥ ΕΩΣ ΓΕΦΥΡΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ).

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΤΩ
ΑΦΑΙΑΣ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ.

ΣΥΝΑΡΜΟΓΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΜΕ
ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΗΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

((η κατηγορία «ΜΕΛΕΤΕΣ» περιλαμβάνει μελέτες οι οποίες δεν μπορούν να
εξειδικευτούν σε κάποια από τις υπόλοιπες κατηγορίες,

Και Μελέτες μπορούν να γίνουν με διαδημοτική συνεργασία. Αν θέλουν, όλα γίνονται.Αλλά δεν θέλουν.

Ναι δεν θέλουν…στο δήμο μας όλα δύσκολα και ακατόρθωτα.

Όταν οι άλλοι δήμοι εργάζονται και δημιουργούν έργο, εμείς κοιτάμε και μεταξύ μας τσακωνόμαστε. Γιατί όπου δεν υπάρχουν κανόνες για όλους, ισόνομα. Η φαγωμάρα και η υποβάθμιση θα βασιλεύει.

ΥΓ «Πέρα από τις πληγές που αφήνει αυτή η κρίση, μας δίνει τη δυνατότητα και τον χώρο να δουλέψουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τη δημιουργία υπηρεσιών και υποδομών για την επόμενη μέρα. Τολμώ να πω ότι, ήδη, τα αποτελέσματα αυτής της επίμονης και αδιάκοπης προσπάθειας μας επιτρέπουν να μιλάμε για την πρόοδο του δήμου μας σε πολλά επίπεδα», δήλωση του Αντιδημάρχου Δήμου Αθηναίων.

*https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%97%CE%A887%CE%9B7-7%CE%9A%CE%94?inline=true

**http://epikimaxikilkis1913.blogspot.com/2015/04/blog-post_89.html

Νέες ασφαλτοστρώσεις 1.8 εκατ. ευρώ στο Αιγάλεω

Το 8ο Δημοτικό, φωτίζει τον δρόμο των παιδιών

0
διάβαση πεζών

Την πιο φωτεινή μέρα του χρόνου

Ο Ήλιος «στέκεται», κάθε 21 του Ιούνη, στο βορειότερο σημείο του στον ουρανό, όπως τον παρατηρεί κάποιος από το βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη μας, όπου βρίσκεται και η Ελλάδα. Το θερινό ηλιοστάσιο  είναι η μεγαλύτερη μέρα του έτους, για τη χώρα μας. Επίσημη έναρξη του καλοκαιριού.

Τον 5ο αιώνα π.Χ. ο αστρονόμος Μέτωνας, παρατηρώντας από τον λόφο της Πνύκας στην Αθήνα την κίνηση του Ήλιου κατά τη διάρκεια του έτους, υπολόγισε με μεγάλη ακρίβεια τη διάρκεια των εποχών. Το όργανο που χρησιμοποίησε ονομάζονταν ηλιοτρόπιο, του οποίου διασώζεται η βάση του και μπορεί κανείς να τη δει στον λόφο της Πνύκας.

ο δρόμος πριν την δράση…μια εικόνα …χίλιες απογοητεύσεις για την ασφάλεια όλων…

Το 8ο Δημοτικό φώτισε την Ηρώων Πολυτεχνείου

Την μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, διάλεξε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου και η  Πρόεδρος  η κα Εύη Σταμάτη. Για να σχεδιάσουμε τη διάβαση πεζών, δίπλα από το Σχολείο, επί της Ηρώων Πολυτεχνείου. Για να δημιουργήσουμε μια ασφαλή διαδρομή προς το σχολείο.

Πρώτοι ήρθαν οι δυο Αστυνομικοί μας από το ΑΤ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. Και οι δύο Βαγγέληδες, απέκλεισαν το δρόμο, ως άλλοι καλοί (ευ)-άγγελοι, μας προστάτευσαν σε όλη τη διάρκεια της δράσης μας.

Ο κος Καλογράνας, από  την Καθαριότητα, μας έφερε τα χρώματα. Τα οποία μας εξασφάλισε ο κος Καρατζαφέρης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Τεχνικής Υπηρεσίας. Ο οποίος επίσης ήταν εκεί, μαζί με δύο υπαλλήλους του Δήμου.Ο κος Φιλιππούσης, η ψυχή της ομάδας μας ήταν ήδη εκεί, για να τους υποδεχθεί και να ελέγξει τις λεπτομέρειες.Υλικά, σκούπισμα του χώρου κλπ.διάβαση πεζών

Μετά ήρθε η Πρόεδρος  και τα μέλη, η κα  Φρένια Παπαθανασίου, η κα  Δήμητρα Κλάδη και ο κος Κώστας Ντούλας  ….Αργότερα ήρθε και η Διευθύντρια του Σχολείου η κα Θάνια Κατσαρού. Και βέβαια τα μεγαλύτερα παιδιά που έβαψαν τις διαβάσεις.  Αναστασία, Παναγιώτης, Κλάιντι, Βίκυ, Όλγα, Μιχάλης, Στέλλα.

Ο Δήμος μας, θέλει όλους τους δρόμους, φωτεινούς

Τα πιό μικρά η Γεωργία και ο Αλέξης, επέμεναν να βάφουν, αφού είχε περατωθεί  η δράση. Ο κος Καρατζαφέρης δεν μπορούσε να τους χαλάσει χατήρι.διάβαση πεζών

Η συντεταγμένη βούληση του Δήμου, για δημιουργία ασφαλών διαδρομών με διάβαση πεζών είναι ήδη εκπεφρασμένη. Δυό δρόμους πιο πάνω, στις 2/2/2020  ζωγραφίσαμε διαβάσεις στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου. Μια δράση, η οποία υλοποιήθηκε χάρις στη συνεργασία Δήμου Χαϊδαρίου-ΑΤ Χαϊδαρίου και του Συλλόγου Γονέων του 11ου Δημοτικού.Για άλλη μια φορά να πω ένα ευχαριστώ και ένα μπράβο στο Σύλλογο του 11ου Δημοτικού. Και τις δύο δράσεις συντόνισε η κα Δώρα Παπαγιάννη, η γραμματέας του Δημάρχου μας. Πάντα με προθυμία. ‘Ολες τις λεπτομέρειες και τα προβλήματα τα έλυσε, έτσι απλά. Τον αποκλεισμό της οδού-ΟΑΣΑ. Την συνεννόηση με ΑΤ Χαϊδαρίου. Την συνεργασία Τεχνικής Υπηρεσίας με την Καθαριότητα.

Το ίδιο συνέβη και τούτη τη φορά. Χωρίς όμως τη συμμετοχή όλων των παιδιών και των γονέων, λόγω των μέτρων αποστασιοποίησης. Ναι, ο Covid-19 μας ανάγκασε να αλλάξουμε τη Δράση. Χωρίς ζωγραφιές και όλη τη γιορτή για τη βιωματική μάθηση για την οδική ασφάλεια, για τα παιδιά. Με τη συμμετοχή και των γονιών αλλά και της γειτονιάς, όλων των παροδίων. Για να γίνει η Οδική Ασφάλεια, γιατί είναι δικαίωμα όλων, υπόθεση όλων μας.

Περιμένουμε λοιπόν, σύντομα την εκπόνηση της μελέτης. Ώστε όλες οι οδοί, δίπλα στα σχολεία να είναι προσβάσιμες. Μια αλυσίδα προσβασιμότητας που θα ξεκινήσει από  τα νηπιαγωγεία, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Και σύντομα να επεκταθεί παντού. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Ειδικά για το σημείο,πρέπει να καταργηθεί η εσοχή των κάδων, να μεταφερθούν σε άλλο σημείο. Οι διαβάσεις είναι όδευση πεζών στο οδόστρωμα και πρέπει να παραμένουν ανεμπόδιστες για τα παιδιά ειδικά και όλους τους χρήστες της οδού. Αλλιώς  τι διαβάσεις είναι; Διαδρομές χωρίς εμπόδια για τους πεζούς. Χρειάζεται να δημιουργηθούν και κίτρινες διαγραμμίσεις για αποτροπή στάθμευσης γιατί σύμφωνα με τον ν. 4530/2018 (φεκ 59 β’)ΑΡΘΡΟ 24 “Οι παράγραφοι 1 έως 9 του άρθρου 5 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αντικαθίστανται ως εξής:«1. Οι σημάνσεις των οδοστρωμάτων με διαγραμμίσεις ή αναγραφή λέξεων ή απεικόνιση συμβόλων χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας ή για την προειδοποίηση ή καθοδήγηση αυτών που χρησιμοποιούν οδούς είτε μόνες είτε σε συνδυασμό με πινακίδες σήμανσης ή σηματοδότες για να τονιστεί ή να διευκρινιστεί η σημασία αυτών. Όταν χρησιμοποιούνται για ρύθμιση της στάθμευσης, σε συνδυασμό με ανάλογες πινακίδες, υπερισχύουν των πινακίδων στάθμευσης. ”

 

 

Και ακόμα ένα πρόβλημα που βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά

Η Ηρώων Πολυτεχνείου, δρόμος με διπλή κατεύθυνση, χωρίς διαχωριστική διαγράμμιση   των δύο λωρίδων κυκλοφορίας και με διαδρομή λεωφορείου. Όχι μόνο μιας γραμμής, αλλά τρεις λεωφορειακές γραμμές.  Μερικά μέτρα από το πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο του Δάσους Χαϊδαρίου.

Στο σημείο υπάρχει φούρνος, γύρω πολυκατοικίες. Στάθμευση παντού. Ο,τι βλέπουμε παντού σε κάθε νεοελληνική πόλη. Κτίρια, δραστηριότητες, πεζοί και οδηγοί όλοι μαζί. Πουθενά χωροθέτηση νόμιμων χώρων στάθμευσης και διάβαση πεζών, μέχρι σήμερα. Και ακόμα ένα πρόβλημα ειδικά για το 8ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου. Η λαϊκή αγορά κάθε Πέμπτη.

Η Λαϊκή έχει όρια και καμία δουλειά την καθημερινή που κάνουν μάθημα τα παιδιά

Η Λαϊκή αγορά έχει όρια!  Υπάρχει  σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής σύμφωνα με το ν.4497/2017 αρ.31.( 329/2018/5404/β/3-12-2018)Το οποίο προβλέπει  χωροθέτηση σε κατάλληλους δρόμους, ελλείψει πλατειών, ειδικών χώρων οργανωμένων για λαϊκή. Οι λαϊκές αγορές λειτουργούν με εγκεκριμένες αποφάσεις και σε χώρους που δεν θα παρεμποδίζεται η είσοδος και η λειτουργία σχολείων…. (ν.4497/2017(Φ.Ε.Κ. Α’ 171/13.11.2017).

Κε Πατούλη, έχετε υποχρέωση ως Περιφερειάρχης να εφαρμόσετε τον Νόμο. Ο Κανονισμός Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής είναι ένα σχέδιο, το  οποίο πρέπει να ακολουθήσουν οι Δήμοι. Να εκπονηθούν αντίστοιχα κανονισμοί για κάθε Δήμο, αλλά εξειδικευμένα και συγκεκριμένα. Η αοριστία του σχεδίου Κανονισμού της Περιφέρειας σε συνδυασμό με την μη εφαρμογή από τους Δήμους, έχει δημιουργήσει ακόμα περισσότερα προβλήματα.  Αντί να δώσει λύσεις. Λύσεις ζητάμε για να δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας αλλά και εύρυθμης λειτουργίας όλων των επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Όλοι ωφελούνται από την τήρηση των κανόνων. Μια όμορφη και λειτουργική πόλη είναι υποχρέωση και κέρδος. Για τους ίδιους τους δημότες και τους επισκέπτες.  Ποιότητα Ζωής για όλους και όλες.

Ενεργοί Δημότες για την ασφάλεια όλων

Βάψαμε τις διαβάσεις και δόθηκε η ευκαιρία σε τόσους δημότες να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη που έχουν, για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Η ευθύνη είναι δική μας. Ας μην γκρινιάζουμε και μεμψιμοιρούμε. Εμείς είμαστε το πρόβλημα, εμείς και η λύση. Διεκδικούμε, συμμετέχουμε, προτείνουμε λύσεις. Όλοι μαζί. Η Οδική Ασφάλεια, είναι υπόθεση όλων μας.

ΥΓ. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την κα Μόρφη Σάββα, την Αντιδήμαρχο που φροντίζει πάντα πριν τις δράσεις, να πλυθεί και να  καθαρισθεί ο δρόμος. Απαραίτητη προϋπόθεση για την βαφή των διαβάσεων.

Μy name is Μπέλα, Ελένη Μπέλα

0

My name is Bond, James Bond.

O γνωστός σε όλους μας ως πράκτορας 007, το πιο διάσημο όπλο της ΜΙ6 και της Αυτού Μεγαλειότητος , έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια του απλού ήρωα ταινιών.

Me τις έξι λέξεις που ίσως και να έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα, ακόμα και από το «Luke I am you father» στο «Star Wars: The Empire Strikes Back», το «I’ll be back» στο «Terminator: Judgement Day», το «Say hello to my little friend» στο «Scarface», το «Frankly, my dear, I don’t give a damn» στο «Gone With the Wind» ή το «Play it again Sam» στο «Casablanca»*

Φτάνουμε, όμως, αισίως στο 2020, με την 25η ταινία της σειράς, No Time To Die, να βρίσκεται προ των πυλών. Το νέο Τζέιμς Μποντ που θα κυκλοφορήσει, Το φθινόπωρο μάλλον, κορωνοϊού επιτρέποντος.  Το πρώτο, της σειράς  στην #MeToo εποχή (ο Χάρβεϊ Γουάινστιν θα τo δει πίσω από της φυλακής τα σίδερα -oh, wait…). Συνομιλώντας με τους καιρούς του, θα είναι και η πρώτη φορά που θα δούμε γυναίκα να αναλαμβάνει ρόλο πρακτόρισσας 00.

Ένας νέος χαρακτήρας που παίρνει τον κωδικό του πράκτορα 007 όταν εκείνος αποχωρεί από τη μυστική υπηρεσία MI6. Η ιστορία της ταινίας που γυρίζεται ήδη ξεκινά με τον Μποντ να έχει αποσυρθεί από το επάγγελμα του πράκτορα και να βρίσκεται στην Τζαμάικα. Υπάρχει μια ιδιαίτερη σκηνή -σύμφωνα με πηγή της εφημερίδας- στην οποία ο Μ (τον οποίο υποδύεται ο Ραλφ Φάινς) λέει «έλα μέσα 007» και το κοινό βλέπει να μπαίνει μια μαύρη, όμορφη γυναίκα… αντί για τον Ντάνιελ Κρεγκ ή κάποιον αντίστοιχο πράκτορα , άνδρα.

 My name is Μπέλα, Eλένη Μπέλα

Εμείς δυστυχώς, δεν είχαμε μέχρι τώρα έναν αντίστοιχο πράκτορα, να μας υπερασπίζεται. Τους πεζούς, τα μικρά παιδιά και τους συνοδούς τους, τα παιδιά τα μεγαλύτερα, τους γονείς με καροτσάκια. τα ΑμεΑ, τους ηλικιωμένους. Τη νομιμότητα, απλά.  Άνδρας κανένας. Μα μια γυναίκα, η οποία εξελέγη με την νέα δημοτική αρχή. Και ναι, είναι η δική μας “πράκτορας”, η νέα Αντιδήμαρχος που πήρε το “όπλο” της, ξεκίνησε το κυνήγι των παραβατών. Στην υπηρεσία των Δημοτών και  της Νομιμότητας. Στην δική μας πραγματικότητα  και τη Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, η αυτού Μεγαλειότης είναι πρώτα ο Νόμος και το δημόσιο συμφέρον.

Σάμου και Στρ. Καραϊσκάκη, τέντα και μεταλλικά εμπόδια, πακτωμένα,(απαγορεύονται σταθερά εμπόδια  σε πεζόδρομο) π. Μ. (προ Μπέλα)

Στην υπηρεσία των Δημοτών και  της Νομιμότητας.

 Με τον κανονισμό κοινοχρήστων χώρων ανά χείρας και την κοινή λογική που διαθέτει. Ως εργαζόμενη μητέρα αλλά και με την σύνεση και την αγάπη προς όλους τους συμπολίτες και όλες τις συμπολίτισσες. ‘Αλλωστε για αυτό τον λόγο ζήτησε την ψήφο μας πριν ένα χρόνο ακριβώς. Και σήμερα δικαιώνονται όσοι την εμπιστεύθηκαν. Αλλά και ο Δήμαρχος, προσωπικά δικαιώνεται,  ο οποίος της ανέθεσε τα καθήκοντα Νεολαίας, Αθλητισμού, Παιδικών Σταθμών και Κοινοχρήστων Χώρων.Οι δύο  υπερδραστήριες κυρίες, μαζί με την  Αντιδήμαρχο κα Μόρφη Σάββα.Οι δύο μοναδικές γυναίκες αντιδήμαρχοι, με έργο άμεσο και απτό. Η διαφορά ξεκάθαρη και η υπεροχή των δύο Αντιδημάρχων, στους τομείς ευθύνης τους.

Σάμου και Στρ. Καραϊσκάκη, τέντες και μεταλλικά έφυγαν(άντε γειά) μ.Μ. (μετά Μπέλα)

She is here for us and she’ll be back

Της ανατέθηκε ο έλεγχος του κοινοχρήστου χώρου του δήμου. Αυτό έκανε. Βγήκε, ήλεγξε και έφριξε. Διαπίστωσε την παρανομία, την ανεξέλεγκτη επέκταση των περιπτέρων. Και αντέδρασε. Πώς;

Πρώτα ενημέρωσε προφορικά. Από τις αρχές του έτους, εφόσον διαπιστώθηκε η αυθαίρετη κατάληψη. Μαζί με το κλιμάκιο ελέγχου, μετά από τις σχετικές μετρήσεις και τα έγγραφα που είχε ο Δήμος για την παραχώρηση του κοινοχρήστου χώρου.

Μετά από το εύλογο χρονικό διάστημα, για την συμμόρφωση των υπευθύνων των περιπτέρων. Επέστρεψε με γραπτή ειδοποίηση.

Στέλνοντας έγγραφο, επίσημα. Στις 12/5/2020 ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες περιπτέρων. ώστε να περιοριστεί η αυθαίρετη κατάληψη του χώρου. Να απομακρυνθούν τα παρανόμως χωροθετηθέντα εμπορεύματα ή εγκαταστάσεις.  Διαφορετικά ο Δήμος θα τα απομακρύνει, αναγκαστικά.

Το περίπτερο απέναντι από την οδό Ιθάκης,  π.Μ.

Say hello to my little friend

Ποιός είναι ο δικός της και δικό μας μικρός φίλος; Η νομοθεσία  και ο πρόσφατος Νόμος 4488/2017. Ο οποίος ορίζει ότι για την προσβασιμότητα των Αμεα είναι υπεύθυνος ο Δήμος και σε κάθε Δήμο υπάρχει σημείο αναφοράς, μια υπηρεσία του Δήμου υπεύθυνη για την τήρηση. Το ίδιο και σε Περιφέρειες κλπ. Και με παρατηρητήριο όλων, ο Συνήγορος του Πολίτη. Είναι η διεθνής Σύμβαση,του ΟΗΕ , για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρίες. Και γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό; Γιατί η προσβασιμότητα στο δομημένο περιβάλλον και όσων ορίζει η νομοθεσία, ο Νεός Οικοδομικός Κανονισμός και οι σχετικές εγκύκλιοι είναι υποχρεωτικό να εφαρμοσθούν, μέχρι 31/12/2020. Και διευκολύνουν την ζωή όλων μας σύμφωνα με το “Σχεδιάζοντας για όλους” του ΥΠΕΝ.

Στο δήμο μας, το  σημείο αναφοράς είναι η Κοινωνική Υπηρεσία. Απόφαση 8730/1-7-2020-ΑΔΑ ΨΖ0ΘΩΗ3-ΞΓΟ.  Αμφιβάλλω αν έχει ιδέα, τι σημαίνει ή τι ισχύει. Η συγκεκριμένη υπηρεσία, είναι δύσκολο να γνωρίζει  για την προσβασιμότητα στο δομημένο περιβάλλον. Γιατί όλα τα σχετικά αφορούν τον  Κτιριοδομικό κανονισμό,  εγκυκλίους κλπ. Μόνο η Τεχνική Υπηρεσία θα μπορούσε να γνωρίζει. Αλλά η τελευταία, αγρόν αγοράζει και κοιτάζει μόνο κάτι πελάτες συγκεκριμένων, σε άλλο άρθρο αυτό.

Κάτι σαν την προγούμενη δημοτική αρχή που φροντισε με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  ΑΔΑ ΨΠΥ1ΩΗ3-ΟΦ9 και του Δημοτικού Συμβουλίου, ΑΔΑ ΩΤ3ΣΩΗ3-Ξ1Λ. Να προστατέψει την είσοδο του κομμωτηρίου στο νούμερο 49.Και πολύ σωστά έπραξε , αλλά γιατί  μόνο για το συγκεκριμένο κατάστημα; Γιατί όχι για κάθε οικία και κάθε επαγγελματική χρήση; Υπάρχουν οικίες με μια μόνο είσοδο και με ιδιοκτήτες ηλικιωμένους, εμποδιζόμενα άτομα, γονείς με  μικρά παιδιά.Μήπως επειδή ο πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο κάτοικος στο νούμερο 51; Και φρόντισε μόνο για τον διπλανό του; και  όλοι οι υπόλοιποι έρμαια στον κίνδυνο. ΑΝ δεν είσαι ο διπλανός του αιρετού ή ο κολλητός του. Πελάτης στο μαγαζί του αδελφού ή του κουμπάρου, σου απαντούν -αρμοδίως!  “Frankly, my dear, I don’t give a damn”

Στο περίπτερο απέναντι από την οδό Ιθάκης. Μέχρι και ποδηλάτες χωρούν στον πεζόδρομο,  μ.Μ.

Frankly, my dear, I don’t give a damn

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Αντιδημάρχου μας, υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν στη παραβατικότητα. Δεν δίνουν δεκάρα για το χώρο που καταλαμβάνουν εις βάρος όλων μας. Ακόμα τοποθετούν εμπόδια στα στενά πεζοδρόμια και τις γωνίες. Αναιρούν την χρήση των ελάχιστων πεζοδρομίων. Ακόμα και στον πεζόδρομο Καραϊσκάκη, ιστορικός πεζόδρομος με δύο  αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Αλλά  αναιρούν και την φροντίδα για τα πεύκα και το πράσινο, τα οποία  εντάσσονται σε ειδικό καθεστώς προστασίας  σύμφωνα με τη δασική νομοθεσία, με αποφάσεις του ΣτΕ. Παραβάτης λοιπόν ήταν και ο ίδιος ο Δήμος, τα προηγούμενα χρόνια,  του κανονισμού   κοινοχρήστων χώρων αλλά και του κτιριοδομικού κανονισμού άρθρο (Κώδικας βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας > Μέρος-ΙΙΙ > Κεφάλαιο-ΣΤ > Αρθρον-367 (Αρθ-24, Αποφ-3046/304/30.1/3-2-89) πεζοδρόμια). Και μην μας πείτε ότι δεν ισχύει, έχω όλα τα έγγραφα από την Δασική, την Αποκεντρωμένη, τον Συνήγορο του Πολίτη και το Δήμο μας. Για την αδιαφορία της πρώην δημοτικής αρχής για το πράσινο,για τα δένδρα μας.Πιστεύουμε ότι τώρα όλα θα αλλάξουν.Η νέα Δημοτική αρχή έχει πρόγραμμα και για το πράσινο και για τον πεζόδρομο.Περιμένουμε και για τα πεζοδρόμια,να δούμε γρήγορα φροντίδα για τους πεζούς.

το περίπτερο απέναντι από την οδό Ιθάκης. μ.Μ.-Θαύμα δια χειρός Μπέλα!

Play it again, Sam

Ξανά από την αρχή. Αφού υπάρχουν ακόμα παραβάτες. Αφού ακόμα κάποιοι αντιδήμαρχοι και Προϊστάμενοι επιμένουν στα παλιά. Αδιαφορούν για τη ασφάλεια όλων. Τοποθετώντας καθρέπτες για τους οδηγούς, κλείνουν εντελώς το πεζοδρόμιο για τους πεζούς.

(Ναι καλέ μου, εσύ  έκανες τεράστιο λάθος  κατά παράβαση νόμων και εγκυκλίων για ΑμεΑ, αλλά δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από την αντίληψη την πελατειακή και τη μπίζνα της αυθαιρεσίας που έχει στηθεί για χρόνια.Σύμφωνα με το άρθρο 6§6.1 του παραρτήματος ΙΙ της αποφ Υπ. ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. 10788/2004 (ΦΕΚ 285Δ’/04) 

10.5 Η απόσταση της ελεύθερης ζώνης όδευσης πεζών από το κράσπεδο του πεζοδρομίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 35cm, για την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης ή/και προστατευτικών κιγκλιδωμάτων.)

Τώρα είναι ο καιρός να στηρίξουμε την Αντιδήμαρχο που μας υποστηρίζει και μας φροντίζει. Η αρχή έγινε, ας γίνουμε όλοι αρωγοί αν θέλουμε κάτι να αλλάξει. Ποιός μισεί τους πεζούς; Η κα Μπέλα πάντως τους αγαπά και φροντίζει για όλους.

Στο Δήμο η ιστοσελίδα για τα αιτήματα μας:   Εξυπηρετούμαι  Haidari Agenda

Διαβουλεύσεις Έργων και Δράσεων στο Δήμο

Καλούμε  το 100 για παράνομη στάθμευση , δίνουμε ακριβή διεύθυνση  και αριθμό και περιγραφή της παράνομης στάθμευσης. Απαγορεύεται η στάθμευση 12 μέτρα απο στάση λεωφορείου, και από STOP. 10 μέτρα από διασταύρωση, 5 μέτρα απο γωνία. Και από τις δυο πλευρές του δρόμου.  Απαγορεύεται η στάθμευση πάνω σε πεζοδρόμιο όσο πλατύ και να είναι.

Στέλνουμε έγγραφο στη Τροχαία Δυτικής Αττικής για οποιαδήποτε παράβαση ΚΟΚ, είτε στάθμευση είτε εμπόδιο είτε κατάληψη κοινοχρήστου χώρου. Οτιδήποτε είναι εμπόδιο στο πεζοδρόμιο, στη πλατεία,  στο δρόμο φθορες και λακκούβες . Όλα είναι παράβαση ΚΟΚ.(διευθυνση  Τσαλαβούτα 4 περιστέρι, ΤΚ12131 )

Και στο ΑΤ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ, γιατί έχει τις ευθύνες της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας.

Μίλα πριν οι πελάτες των παλαιών συνηθειών και αντιλήψεων, μας κλείσουν τα σπίτια. Πες τέρμα, φτάνει πια σε χαλβαδόμαγκες, γκρούεζες και μαυρογιαλούρους.

Τώρα που η Διεθνής Σύμβαση έφτασε στο Χαϊδάρι, κρίμα είναι να μένουμε αιχμάλωτοι του Γκρούεζα.

Τώρα που έκανε την αρχή η Μπέλα, δεν έχουμε δικαιολογία. Να γίνουμε όλοι ο μπελάς των παραβατών. Έφτασε η ώρα.

*https://www.ratpack.gr/culture/story/14997/dr-no-otan-xekinise-o-mythos