ένας ο εχθρός της Προόδου, η ανομία

0

En folkefiende

Ο Τόμας Στόκμαν, γιατρός μιας λουτρόπολης, ανακαλύπτει ότι το ιαματικό νερό των πηγών της πόλης του, όπου καταφεύγουν χιλιάδες τουρίστες για να θεραπευθούν, είναι μολυσμένο από τα εργοστάσια που βρίσκονται κοντά. Αμέσως, γράφει ένα άρθρο και ενημερώνει τους δημοσιογράφους της τοπικής εφημερίδας, οι οποίοι αρχικά συμφωνούν να το δημοσιεύσουν. Κατόπιν, ενημερώνει τον δήμαρχο, που τυγχάνει να είναι και αδερφός του. Όταν όμως η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, συμπεριλαμβανομένου και του εκδότη της εφημερίδας, αντιλαμβάνονται το κόστος της αποκάλυψης αυτής, «συνεργάζονται» για να συγκαλύψουν τη δημοσιοποίηση. Στην ανοιχτή «συνέλευση του λαού» που καλεί ο γιατρός, οι πολίτες, είτε από ιδιοτέλεια είτε επηρεασμένοι από τις αγορεύσεις των δημαγωγών πολιτικών, αρνούνται να υποστηρίξουν τον γιατρό και δέχονται να αποσιωπηθεί η αλήθεια.(‘Ένας εχθρός του λαού –En folkefiende-IBSEN HENRIK-1882)

Στη Σοβιετική Ένωση γινόταν εκτεταμένη χρήση του όρου ‘’Εχθρός του Λαού’’ (Враг Народа, Βραγκ Ναρόντα), καθώς ταιριάζει τέλεια με την ιδέα ότι στην εξουσία είναι ο Λαός. Ο Λένιν στο Διάταγμα της 28/11/1917 έλεγε: ‘’Όλοι οι ηγέτες του Συνταγματικού Δημοκρατικού Κόμματος, ενός κόμματος που βρίθει από Εχθρούς του Λαού, είναι παράνομοι και πρέπει να συλληφθούν άμεσα και να παραπεμφθούν στο Επαναστατικό Δικαστήριο’’.

Και ό συγγραφέας του πασίγνωστου James Bond με τις εξωπραγματικές κατασκοπικές περιπέτειες του, έχει πεί:

“Once is happenstance. Twice is coincidence. Three times is enemy action” Τη πρώτη φορά είναι τυχαίο, τη δεύτερη σύμπτωση, τη τρίτη εχθρική ενέργεια.

Και τι είναι η ανομία; ο όρος έχει διττή έννοια στα ελληνικά:

 1. η πράξη που παραβιάζει έναν ηθικό νόμο, το αμάρτημα
 2. η έλλειψη νόμων ή η κατάσταση κατά την οποία οι νόμοι δεν εφαρμόζονται.

 Οι Νόμοι

Οι θεσπισθέντες νόμοι αποτελούν υποχρεωτικούς, δεσμευτικούς κανόνες που θέτουν τα όρια, τους όρους και τις συνθήκες στην συμπεριφορά μας ώστε να αποφεύγονται συγκρούσεις, να υπάρχει γενική πρόοδος και να παραλείπονται οι αυτοδικίες.

Εχθρική ενέργεια, λοιπόν η επιβολή της ΑΝΟΜΙΑΣ.

[Aθηναίος:] Σ’ όποια δηλαδή πόλη ο νόμος υποτάσσεται και ακυρώνεται από τους άρχοντες, βλέπω πολύ γρήγορη την καταστροφή της. Σ’ όποια όμως πόλη ο νόμος είναι απόλυτος κυρίαρχος των αρχόντων και οι άρχοντες δούλοι του νόμου, βλέπω καθαρά ότι υπάρχει σωτηρία κι όλα τα καλά που έχουν δώσει οι θεοί στις πόλεις.

(Πλάτων, Nόμοι, Δ, 715d)

Ο όρος ανομία εισάγεται στα τέλη του 19ου αιώνα από τον Γάλλο κοινωνιολόγο Emile Durkheim και αφορά την κατάρρευση των κανόνων που διέπουν την καθημερινή συμβίωση

Είναι η αιτία που η κοινή λογική χάθηκε από τη πόλη μας.

Η ανομία σαν ιός εξαπλώθηκε μέσα σε σχολεία,  γραφεία , κατοικίες, λεωφορεία, καφετέριες, καταστήματα.  Η αγένεια, η αδιαφορία για τον διπλανό μας, παραβίαση απλών κανόνων κοινωνικής παιδείας, περιφρόνηση των ηθικών συμπεριφορών, άγνωστοι ανάμεσα σε αγνώστους.

Τώρα οι ίδιοι οι πολιτικοί δίνουν το έναυσμα. Παιχνίδι επιρροής η επιβολή της ανομίας.  Από τον πολιτικό λόγο, ακραία προσβλητικό, χυδαίο, υβριστικό. Τα μέσα επικοινωνίας  και κοινωνικής δικτύωσης ενημερώνουν  αλλά και διαπαιδαγωγούν. Εκπαιδεύουν, γίνεται συνήθεια η λεκτική χυδαιότητα. Ο τρόπος έκφρασης αντιπροσωπεύει τον καθένα και καθεμία,” χυδαίο λεκτικό, χαμηλό νοητικό ” έλεγε ο μεγάλος διδάσκαλος Εμμανουήλ Κριαράς.

 Σεβασμός στον συνάνθρωπο, ισονομία και  υγιής διάλογος ….

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης μας 29/1/2020, ακούστηκαν ύβρεις. Συγκεκριμένα ο αρχηγός της “λαϊκής συσπείρωσης” κίνησε μια επίθεση με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά κατά του Δημάρχου.
Κάποια στιγμή ο Πρόεδρος ζήτησε από τον κ. Σελέκο να συντομεύει για να μην καθυστερούμε τους κατοίκους που περίμεναν. Με αποτέλεσμα την επιθετική αντίδραση από τον κ. Σελέκο και την δημιουργία κλίματος έντασης στο ΔΣ. (ανάρτηση απο το facebook του κ. Καρατζαφέρη)

Γιατί  προκαλεί έκπληξη,  δεν καταλαβαίνω μόνο. Επανειλημμένα έχω αποδείξει ότι οι άνθρωποι ήταν τουλάχιστον ανεπαρκείς. Και όταν τα άρθρα μου με συγκεκριμένες αποφάσεις απο το ΔΙΑΥΓΕΙΑ και φωτογραφίες από την επικίνδυνη καθημερινότητα, κατέγραφαν αδιαμφισβήτητα, τότε δεν δίστασαν να προβούν δημόσια σε απειλές   και προσωπικές επιθέσεις μέχρι “δολοφονία χαρακτήρων”. Εκεί απέτυχε πρωτίστως η πρώην δημοτική αρχή, απέτυχε παταγωδώς στην καλή ηγεσία******

“Για να είναι κάποιος αποτελεσματικός, σε οποιαδήποτε ηγετική θέση  κι αν βρίσκεται, πρέπει ο ίδιος να είναι πρώτα – πρώτα καλός ακροατής, πρέπει ο ίδιος να δίνει το παράδειγμα και να εμπνέει εμπιστοσύνη. Ο σωστός ηγέτης πρέπει να τολμά, αλλά και να υποχωρεί, όταν είναι ανάγκη. Να θυσιάζει το «εγώ» μπροστά στο κοινό όφελος. Να είναι ηγέτης όλων χωρίς διακρίσεις. Ο ηγέτης ασκεί εξουσία με αγάπη και δικαιοσύνη χωρίς απειλές και εκφοβιστικά μηνύματα.” γράφει η κυρία Αγγελική Γκανά-Ρηγάκη.

Ποιός φοβάται την νέα Δημοτική Αρχή;

Μα η ανεπαρκής πρώην δημοτική αρχή. Είναι η μόνη που έχει συμφέρον να μην αφήσει να διοικήσει η νέα δημοκρατικά εκλεγμένη. Γιατί; Γιατί έτσι θα αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι επί πέντε χρόνια, απλά σπατάλαγε τον πολύτιμο  χρόνο και το ελάχιστο χρήμα του Δήμου μας.

Επειδή οι αποφάσεις που φέρνει προς συζήτηση η νέα δημοτική αρχή, είναι εντάξεις σε χρηματοδοτημένα προγράμματα που αφορούν την

α. Καθαριότητα με προμήθεια απορριμματοφόρων χωρίς να χρεωθούμε, διαχείριση βιοαποβλήτων που θα μειώσουν την χρέωση μας στο ΧΥΤΑ( Aποδοχή της υπ΄ αριθμ. 83448/22-11-2019 (ΑΔΑ: ΨΔΛΨ46ΜΤΛ6-0Υ6) Συνολικό κόστος προμήθειας 195.000€ πλέον Φ.Π.Α (24%) 46.800€ ήτοι σύνολον 241.800€ ευρώ.**Απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών περί επιχορήγησης των Δήμων της χώρας από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ).

β. έγκριση ανάπτυξης ολοκληρωμένου συστήματος ανακύκλωσης έντυπου χαρτιού σε επιλεγμένα σημεία στο Δήμο μας, σχολεία και δημοτικά κτήρια, σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ.(ΧΑΡΤΟΦΑΓΟΣ) ***

γ. την Δημοτική Συγκοινωνία, προμήθεια τριών λεωφορείων, από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», συνολικού ποσού ύψους 330.600€ (το πενήντα τοις εκατό (50%) που αντιστοιχεί στην πρώτη δόση έχει αποδοθεί στο Δήμο, ενώ το υπόλοιπο πενήντα τοις εκατό (50%) θα αποδοθεί μετά την δημοπράτηση) σύμφωνα με την 30292/19.04.2019 (ΑΔΑ: 68Γ3465ΧΘ7-Ψ25) απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, το άρθρο 5 της υπ΄ αριθμ. 4748/20.02.2018 υπουργικής απόφασης και τα αναφερόμενα στο εισηγητικό μέρος της παρούσας. ****

δ. αποφάσεις για απαγόρευση στάθμευσης, κοντά σε παιδικό  σταθμό (οδός Δωδεκανήσου) αλλά και στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ. Ενίσχυση απαγορευτικής σήμανση.

ε. και άλλες όπως η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (πάλι απών το μέλος της κος Σελέκος)Την έγκριση για το έργο : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ).

Δυσανεξία στις  Δημοκρατικές  Διαδικασίες

Γιατί λοιπόν μιλάει εκτός διαδικασίας, ακατάπαυστα  και συνοδεύεται από μεγάλο πλήθος ακολούθων με ανάλογη συμπεριφορά;

Γιατί ο λόγος του είναι σε τόνους υψηλούς, επιθετικός και εμπρηστικός;

Επειδή, δεν μπορεί λοιπόν να  καταψηφίσει, γιατί αυτό θα είναι η απόλυτα έμπρακτη παραδοχή της ανεπάρκειας και της εχθρότητας , προς το σύνολο του λαού της πόλης μας. Αντί λοιπόν για αυτό προσπαθεί να κωλύει συστηματικά το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επειδή, έφυγαν απο τη συνεδρίαση, μόλις στο δεύτερο θέμα. Ποιό ήταν αυτό;, το θέμα που εισήγαγε ο ίδιος  (Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου) κ. Μ. Σελέκο με θέμα: «Ψήφισμα ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για
τις βάσεις».*

Επειδή, μόνο αυτό τους ενδιαφέρει και όχι η πόλη μας, τα παιδιά μας, οι ζωές και η καθημερινότητά μας.

Αυτή είναι η  αδιαπραγμάτευτη και μοναδική αλήθεια τους. Τοξικότητα και μένος εναντίον όσων δεν είναι μαζί τους.

Οι αποφάσεις τελικά ψηφίστηκαν ομόφωνα, από τους 16 εναπομείναντες Συμβούλους.

Περί Κανονισμών και Κανονιστικών Αποφάσεων

Αγαπητές και Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, που τώρα δίκαια ζητάτε την εφαρμογή του Κανονισμού, αργήσατε πολύ.

Η ευθύνη είναι κυρίως δική σας και όχι μόνο  του Προέδρου, ή της σημερινής  δημοτικής αρχής.

Όσοι και όσες ήσασταν  μέλη, τα προηγούμενα χρόνια, ανεχθήκατε  την μη εφαρμογή των Γενικών Κανονιστικών Αποφάσεων. Κανονισμός Καθαριότητας, Κοινοχρήστων Χώρων και Κανονισμό Αθλητικών Εγκαταστάσεων. Τα ξεχάσατε βολικά ,  μια ένσταση δεν υποβάλλατε για θέματα προστασίας περιβάλλοντος, κατάληψης κοινοχρήστου χώρου,  έκδοσης αδειών και σύννομης διαχείρισης αποβλήτων, καθυστέρηση για υποβολή αιτημάτων χρηματοδότησης σε προγράμματα ΠΕΠ, ΕΣΠΑ κλπ.

Success Just Ahead road sign – Success and successful life concept

Όσο για τα νέα μέλη, δεν είδαμε κάποια αντίρρηση ή κάποια έστω διαμαρτυρία για την μη εφαρμογή των  Κανονισμών.   Γνωρίζετε τη νομοθεσία και τις κανονιστικές αποφάσεις, σαν δημότες και πολίτες αλλά και σαν αντιπρόσωποι μας, στο ανώτατο θεσμοθετημένο όργανο αποφασιστικής αρμοδιότητας της Πόλης μας;

Ξέρετε ότι δεν είστε στο δημοτικό συμβούλιο, απλές παρουσίες, αλλά έχετε λόγο και γνωμοδοτική ή και αποφασιστική αρμοδιότητα;

Η Γραμματέας του Δημοτικού μας Συμβουλίου κα ‘Αλκηστις Βίτσα, επισημαίνει σε άρθρο της “Ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αγνοείται επιδεικτικά και όποιος αναφέρεται σε αυτόν κινδυνεύει να θεωρηθεί γραφικός. Ξεχνάμε ότι ο συγκεκριμένος κανονισμός υπάρχει για να διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, να λύνει ζητήματα που μπορεί να προκύψουν και να επισφραγίζει τη σημασία του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου ως το υπέρτατο όργανο για τη λήψη αποφάσεων”.*******

Δεν είναι ad hoc η διοίκηση της πόλης. Κατά Νόμον είναι. Ενημερωθείτε τι ισχύει, σύμφωνα με τον Νόμο, όχι για εξυπηρέτηση κατά περίπτωση (ad hoc). Το Δημοτικό Συμβούλιο, η διοίκηση της Πόλης δεν είναι Παιδική χαρά, ούτε κοινωνική εκδήλωση. Σοβαρότητα..αν δεν είναι ήδη αργά.

Είναι ο Κανονισμός …stupid

O Kανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου. Απόφαση 131/2011,ΑΔΑ: 4Α39ΩΗ3-Θ. Τι λέει;*****

Άρθρο 5 Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου “Μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος ανακοινώνει στο σώμα κάθε έγγραφο που απευθύνεται στο Συμβούλιο.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση, ενημέρωση ή πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο…….
Ο χρόνος για κάθε ανακοίνωση, πρόταση, ερώτηση, αναζήτηση στοιχείων ή απάντηση δεν μπορεί να υπερβαίνει συνολικά τα τρία λεπτά.
Οι προτάσεις που τυχόν υποβλήθηκαν δεν επιτρέπεται να συζητηθούν, εκτός αν κάποιες από αυτές, χαρακτηρισθούν ως κατεπείγον θέμα, οπότε και εφαρμόζονται οι διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και η συζήτηση προηγείται των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Άρθρο 6
Δημοσιότητα των συνεδριάσεων – Αναφορές – Προτάσεις – Πληροφόρηση Πολιτών

 1. 1. Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι δημόσιες.
  Συνέπεια του δημόσιου χαρακτήρα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η παρουσία ων φορέων της τοπικής κοινωνίας, καθώς και των πολιτών στις συνεδριάσεις του.
  Οι ενδιαφερόμενοι για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ενημερώνονται από τον ίδιο τον Πρόεδρο.
  2. Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου οι παρευρισκόμενοι πολίτες πρέπει να είναι ευπρεπείς και ήσυχοι.
  Δεν επιτρέπεται να συνομιλούν, να σχολιάζουν, να επιδοκιμάζουν ή να αποδοκιμάζουν τις απόψεις των συμβούλων και γενικά να παρακωλύουν την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης.
  Ο Πρόεδρος μπορεί να αποβάλει από την αίθουσα καθέναν, που διαταράσσει την τάξη ή παρακωλύει τη συνεδρίαση ή και να διατάξει την εκκένωση της αίθουσας από το ακροατήριο.
  3. Στους δημοσιογράφους και γενικά σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρέχεται κάθε διευκόλυνση. Επιτρέπεται η ραδιοφωνική και τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
  4.. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφαίνεται επί αναφορών, ερωτήσεων και αιτήσεων, αρμοδιότητάς του, που υποβάλλονται σε αυτό από δημότες και κατοίκους ατομικά ή συλλογικά, εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την κατάθεση τους.
  8. Το Δημοτικό Συμβούλιο εξασφαλίζει στους δημότες πλήρη πληροφόρηση για τα κάθε είδους, προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, καθώς και για τη δραστηριότητά του, αναφορικά με την αντιμετώπιση και λύση των προβλημάτων.

ΥΓ  Ακόμα και αυτή την κανονιστική απόφαση -για τη λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου-δεν την ψήφισε η παράταξη του κ. Σελέκου ….Πως λοιπόν τώρα  περιμένετε να σεβαστεί τη διαδικασία;

https://tvxs.gr/webtv/reportaz-xoris-synora/o-ios-tis-anomias

*https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9F%CE%A5%CE%9C%CE%A9%CE%973-%CE%A8%CE%92%CE%A6?inline=true

**https://diavgeia.gov.gr/doc/ΨΒΓ2ΩΗ3-ΤΣΞ?inline=true

*** https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%97%CE%9C%CE%A8%CE%A9%CE%973-1%CE%9E%CE%96?inline=true

****https://diavgeia.gov.gr/doc/60%CE%943%CE%A9%CE%973-989?inline=true

*****   https://diavgeia.gov.gr/doc/4Α39ΩΗ3-Θ?inline=true

******https://elizabethboura.gr/%ce%bf-%ce%b

*******https://xaidarisimera.gr/oyk-en-to-pollo-to-ey/?fbclid=IwAR2Luy9SaJQCawABeptc5ciPywRhvps337Rs4KZB059SvcYkyCMZ1eZ3zLE

“Την κύρια ευθύνη φέρει η δημοτική αρχή και πρωτίστως ο ίδιος ο δήμαρχος”

Για τα ανίψια και όλα τα παιδιά μας στο Χαϊδάρι

το θαύμα των Χριστουγέννων του 2019

0

Αστυνομικό Δελτίο 18/12/2019

ένα νεογέννητο αγοράκι ηλικίας μεταξύ 5-10 ημερών

Τετάρτη 18/12/2019 και ώρα 7:50 π.μ. προσκομίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.Eνα νεογέννητο αγοράκι ηλικίας μεταξύ 5-10 ημερών σε καλή γενική κατάσταση με ίκτερο χωρίς εμφανή εξωτερικά στοιχεία κακοποίησης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή την ώρα το μόλις λίγων ημερών βρέφος εντοπίστηκε σε υπόγειο κάδο στη συμβολή των οδών Κανάρη και Αριστοτέλους από μία γυναίκα που πήγε σήμερα το πρωί περί τις 6:40 να πετάξει τα σκουπίδια της.

Τυχερό μέσα στην “ατυχία” του

Mία κυρία, άνοιξε το κάδο να πετάξει τα σκουπίδια στις 6.40,  άκουσε το κλάμα του μωρού που βρισκόταν μέσα σε μια κλειστή χάρτινη σακούλα καταστήματος βρεφικών ειδών και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία.Όπως έχει προκύψει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο κάδος δεν ήταν γεμάτος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, μια γυναίκα που μένει στην περιοχή άκουσε δυο γυναίκες δίπλα στον κάδο να συνομιλούν, με τη μια όπως είπε να λέει«δε μπορώ να το κάνω, δε μπορώ να το κάνω».

Το βρέφος πλέον βρίσκεται στο νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ η Αστυνομία έχει αναλάβει να εντοπίσει τους γονείς.

Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος μιλώντας στον Alpha, τόνισε πως το βρέφος στάθηκε τυχερό μέσα στην ατυχία του καθώς σήμερα το απορριμματοφόρο  άργησε να περάσει από το σημείο λόγω βλάβης!

«Ήταν τυχερό στην ατυχία του. Η συγκεκριμένη περιοχή “σηκώνεται”από τις 5 το πρωί. Το απορριμματοφόρο καθυστέρησε να φτάσει λόγω μιας βλάβης και να ξέρετε ότι αν έφτανε δίπλα στονκάδο το κλάμα του μωρού δεν θα ακουγόταν.Επίσης να πω ότι τα απορριμματοφόρα δεν μεταφέρουν, συμπιέζουν τα απορρίμματα» δήλωσε.*

Στην οδό Πειραιώς και στον Αγ. Στυλιανό Θεσ/νίκης

Στην μεταπολεμική και κυρίως μετεμφυλιακή Ελλάδα, τα πράγματα από κάθε άποψη δεν ήταν καλά. Μια χώρα προσπαθούσε μέσα από τεράστια οικονομικά προβλήματα να ορθοποδήσει. Ο συντηρητισμός, ειδικά στις επαρχιακές πόλεις, οξυνόταν.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, λοιπόν, υπήρχαν οι νεαρές γυναίκες που γεννούσαν και ερχόντουσαν αντιμέτωπες είτε με την κοινωνική κατακραυγή, είτε με τις οικονομικές δυσκολίες που ήταν εμπόδιο ακόμα και για το να βρεθεί η καθημερινή τροφή για το βρέφος.

Εκείνη την περίοδο, λοιπόν, είχε αυξηθεί δραματικά το φαινόμενο της εγκατάλειψης βρεφών. Έξω από εκκλησίες, ιδρύματα ή νοσοκομεία.

Το τραγικό είναι πως πολλές φορές τα βρέφη έμειναν απροστάτευτα στο κρύο με τις συνέπειες για την υγείας τους να είναι ολέθριες. Μέχρι που βρέθηκε μια λύση η οποία όσο σωτήρια κι αν φαίνεται άλλο τόσο προκαλεί θλίψη.

 

Πράξιν της εγκαταλείψεως

Η βρεφοδόχος ήταν ένα κιβώτιο που χωρούσε μέχρι και δύο βρέφη, ξαπλωμένα. Στην οδό Πειραιώς.

Βρισκόταν στον εξωτερικό τοίχο βρεφοκομείων, για να μπορούν να αφήνουν κρυφά τα «απορριπτόμενα» μωράΌταν τοποθετούσαν το μωρό στο κιβώτιο, ένα ηλεκτρικό κουδούνι ανήγγειλλε στο προσωπικό του βρεφοκομείου την «πράξιν της εγκαταλείψεως».

Υιοθεσία και Αναδοχή

Το 2015, πάνω απο 50 παιδιά έμειναν μέχρι και ένα χρόνο στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα. “Τα παιδιά αυτά δεν έχουν την ηρεμία να κοιμηθούν. Έχουν συνέχεια ένα φως από πάνω τους, δεν αναγνωρίζουν αν είναι μέρα ή νύχτα. Δεν έχουν βγει ποτέ έξω από τον θάλαμο”.Αναφέρει μία απο τις Μαίες του νοσοκομείου. Οι Μαίες, αντικαθιστούν  το χάδι και την στοργή της μητέρας, προσφέρουν στα παιδιά τη θαλπωρή της μητρικής φροντίδας και αγκαλιάς.

Τα μωρά μπορεί να  παραμένουν στο μαιευτήριο, για πολλούς λόγους, είτε γιατί η φυσική μητέρα δεν μπορεί να τα φροντίσει, είτε γιατί δεν υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον, είτε γιατί είναι ανεπιθύμητα.

Όμως την  ίδια στιγμή υπήρχαν το 2015, 300 αιτήσεις για υιοθεσία, τουλάχιστον.

 

Τα παιδιά κάθε στιγμή, μεγαλώνουν. Αναπτύσσονται και σωματικά και πνευματικά. Χρειάζονται συνεχώς φροντίδα, προσοχή, συζήτηση, σωματική και οπτική επαφή. Ερεθίσματα και  ποιoτικό χρόνο. Χρειάζονται αποκλειστική αγάπη από  ανθρώπους, που θα τα στηρίξουν και θα νοιώσουν την βεβαιότητα και την σταθερότητα της προσωπικής και αμέριστης φροντίδας. Αυτά έχει ανάγκη το παιδί, ειδικά στην αρχή της ζωής του.

30 χρόνια από την υπογραφή της Σύμβασης των  Δικαιωμάτων του Παιδιού και ακόμα υστερούμε στα βασικά.

Συζητάμε ακόμα για θέματα αναδοχής και υιοθεσίας, τις προϋποθέσεις και ελέγχους πραγματοποίησης της πράξης. Θέματα που έχουν λυθεί σε άλλες κοινωνίες, όπως και άλλα πολλά, εμείς ακόμα ομφαλοσκοπούμε. Η χώρα της αέναης ακινησίας.

Σε δημοκρατικά καθεστώτα ο νομοθέτης προηγείται και ευτυχώς. Δείχνει τον δρόμο των δικαιωμάτων, γιατί περί αυτού πρόκειται στην πραγματικότητα: τα δικαιώματα των παιδιών. Η αναδοχή και η υιοθεσία είναι μια πράξη αγάπης που έχει σχέση με την επιθυμία, το κουράγιο και τα ψυχικά αποθέματα και όχι με το πορτοφόλι, τη μονογονεϊκή οικογένεια , τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ζευγαριών ή ακόμη και με την ηλικία.

Εκτρώσεις το 2015

Οι Πανεπιστημιακές Μαιευτικές-Γυναικολογικές Κλινικές του University of London απεικονίζουν την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σε ό,τι αφορά στην ενημέρωση των νεαρών κοριτσιών για την αντισύλληψη, με μόλις το 3% των Ελληνίδων να προτιμά το χάπι όταν στη γειτονική (και οπισθοδρομική σε πολλά γυναικεία ζητήματα) Τουρκία το 9% των γυναικών προτιμά την αντισύλληψη με χάπι και στην Ευρώπη μία στις δύο γυναίκες επιλέγουν τη συγκεκριμένη μέθοδο.*****

80.000 εκτρώσεις  πραγματοποίηθηκαν  στη χώρα μας, όσες και οι γεννήσεις δηλαδή.  Από αυτές, οι  40.000 έγιναν σε ανήλικα κορίτσια!

 

 Από  Το  1964 ..ακόμα περιμένουμε  το μάθημα σεξουαλικής αγωγής

Το 1964 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Ευάγγελος Παπανούτσος μίλησε για ένταξη του αντικειμένου στο σχολικό πρόγραμμα. Εκτοτε έγιναν αρκετές προσπάθειες να διδαχθεί αυτόνομα σε Γυμνάσια, Λύκεια, αλλά και Δημοτικά, σταμάτησαν όμως όλες στις αντιδράσεις της Εκκλησίας.

Η σεξουαλική αγωγή προσεγγίζεται, έστω αποσπασματικά, σε δύο ενότητες: «Αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα», με έμφαση στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, τις εφηβικές ταυτότητες φύλου, την ισότητα, και με εκπαιδευτικό υλικό από φορείς όπως το Κέντρο Ερευνας για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), το Πολύχρωμο Σχολείο, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου κ.ά.Η Ελλάδα αποτελεί μία από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που δεν ακολουθεί συγκεκριμένη πολιτική στο θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία. Αντίθετα, στη Γαλλία το μάθημα της Σεξουαλικής Αγωγής έγινε προαιρετικό το 1973 και υποχρεωτικό το 1990. Από το 2001, με υπουργική εγκύκλιο έχουν γίνει υποχρεωτικοί τρεις ετήσιοι κύκλοι μαθημάτων, από την Α’ τάξη του Δημοτικού έως την τελευταία του Λυκείου. Επίσης, στην Ολλανδία η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ξεκινά από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και κάθε χρόνο για μία εβδομάδα διοργανώνεται το Spring Fever, που αφορά τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών ηλικίας τεσσάρων έως έντεκα ετών.

Ποιος είναι  ο στόχος της σεξουαλικής αγωγής;

Nα προσεγγίσει όλες αυτές τις διαστάσεις και να συμβάλει στην ομαλή ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη του εφήβου. Να συμβάλει στην πρόληψη σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και στη μελλοντική δημιουργία μιας υγιούς και υπεύθυνης σεξουαλικής συμπεριφοράς. Όλα αυτά μαζί και κυρίως να καταρρίψει τους μύθους και τις στερεότυπες αντιλήψεις γύρω από το σεξ, να ενημερώσει σωστά και να ευαισθητοποιήσει για θέματα που αφορούν άμεσα όλους.

Στη Φινλανδία αναζητούν περισσότερους εκπαιδευτικούς για να διδάξουν το μάθημα «Οι πολιτικοί ποτέ δεν κατάλαβαν τη σημασία της σεξουαλικότητας για την ευτυχή ζωή. Ένα κεντρικό εργαλείο για να επιτύχουμε σε αυτό είναι η υψηλού επιπέδου σεξουαλική διαπαιδαγώγηση», εξηγεί η Φόρστρομ όπως μεταδίδει το κρατικό δίκτυο Yle.

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δε σημαίνει να εξηγούμε στους μαθητές πώς να κάνουν σεξ. Σημαίνει να ταυτοποιείς και να σέβεσαι όριά σου και τα όρια των άλλων», εξηγεί η Θεσλέφ.

Σύμφωνα με το Sexpo, οι σεξουαλικοί παιδαγωγοί μπορούν να εκπαιδευτούν εύκολα και χωρίς υψηλό κόστος, είτε είναι δάσκαλοι στα σχολεία, είτε ανήκουν στο νοσηλευτικό προσωπικό.

ΕΛΛΑΔΑ 2019 υπογεννητικότητα και δημογραφικό πρόβλημα

H Ελλάδα μαζί με την Ιταλία καταγράφουν τον τρίτο χαμηλότερο δείκτη γεννήσεων στην Ευρώπη (9 τις χιλίοις) μετά τη Γερμανία και την Πορτογαλία (8,4 και 8,5 τις χιλίοις αντίστοιχα). Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ο μέσος όρος ολικής γονιμότητας, δηλαδή παιδιών ανά ζεύγος, είναι σταθερά στο 1,26, όταν για να διατηρηθεί αμετάβλητος ο πληθυσμός θα πρέπει να είναι πάνω από 2,1. Το 2050 ο πληθυσμός της χώρας εκτιμάται ότι δεν θα ξεπερνά –με τις αισιόδοξες προβλέψεις– τα 10 εκατομμύρια ή –με βάση το κακό σενάριο– τα 8,3 εκατομμύρια.

 

Εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, σε ένα νοσοκομείο του Τέξας στέλνουν τα νεογέννητα σπίτι τους μέσα σε κόκκινες κάλτσες Χριστουγέννων

Τόσο οι κάλτσες όσο και τα σκουφάκια φτιάχνονται από μια ομάδα εθελοντών, γνωστοί ως οι Bluebirds του νοσοκομείου, που εκτός από τα μωρά του Δεκεμβρίου, βοηθούν γενικότερα το προσωπικό αλλά και τους ασθενείς σε όλη την διάρκεια του χρόνου.

Καλά  Χριστούγεννα για όλα τα παιδιά, να έχουν όλα μια ζεστή αγκαλιά! Μια οικογένεια που τα αγαπά!

Πηγή* https://www.protothema.gr/greece/article/956627/kalamata-apo-thauma-sothike-to-moro-pou-vrethike-se-kado-aporrimmaton/

 

ΠΗΓΗ **.https://www.alphafreepress.gr/2019/10/02/ellada/ypogennitikotita-stin-ellada-2019-xora-geronton-i-xora-mas-to-2050/

Πηγή:*** www.lifo.gr

https://www.lifo.gr/now/world/261189/se-ayto-to-nosokomeio-stelnoyn-ta-neogennita-spiti-mesa-se-xristoygenniatikes-kaltses

****https://parallaximag.gr/parallax-view/yiothesia-kai-anadochi-einai-prakseis-agapis

*****Πηγή: :www.iefimerida.gr/news/213712/stoiheia-sok-kathe-hrono-40000-anilikes-stin-ellada-kanoyn-amvlosi

 

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί, ο φασιστεροϊός είναι ο πιο επικίνδυνος ιός

0

Σε κατάσταση Ανάγκης κηρύχθηκε μια ολόκληρη πόλη. Ο νέος ιός, που δηλητηριάζει μυαλά και ψυχές και διώχνει τη κοινή λογική, την ψυχραιμία, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια, έχει εξαπλωθεί για τα καλά.

Σύμφωνα με την νέα έκτακτη ανακοίνωση του ΠΟΥ, ο  νέος ιός  είναι ο πιο επικίνδυνος όλων των εποχών.

Ο Φασιστεροϊός που εμφανίσθηκε πριν μερικούς μήνες, επωαζόταν ήσυχα στα σκοτεινά.

Η επιστήμη  απεφάνθη. Το φιδικολοβόν είναι ο ξενιστής του νέου πλέον επικίνδυνου ιού.

Το εξωτικό μισοερπετό με το όνομα, φιδικολοβόν,  έχει δέρμα μαύρο σκοτεινό. Γλώσσα διχαλωτή και μακριά. Τα μάτια του λαμπερά και φωτεινά, για να τραβούν κοντά όλα τα μαλάκια και ασπόνδυλα μικρότερα ερπετά. Έτσι τα μαγνητίζει και μετά τα καταβροχθίζει.

Το φιδικολοβόν, γεννά αυγά, τα οποία φροντίζει να επωάζει σε μέρη ασφαλή και πνιγηρά, για χρόνια πολλά. Τα σκεπάζει με φύκια μεταξωτά και τα νανουρίζει με λόγια του αέρα, κοπανιστά.

Τα αυγά, αφού επωασθούν ακολουθούν μια  οσμή,είναι γλυκατζήδες είπαμε, αυτή του φρεσκοψημένου γαλακτομπούρεκου. Τα κρουασάν δεν τα προτιμούν τους φαίνονται πολύ μεγαλοαστικά και ευρωπαϊκά. Ακολουθούν και μια  φωνή. Είναι της γνωστής και ονομαστής προπαγάνδας. Με επανάληψη στις πλέον προσφιλείς τους λέξεις-συνθήματα, ειδικά όταν έχουν κρίσεις υπογλυκαιμίας:

 1. Βραστούς, βραστούς, θα φάμε τους αστούς
  Και τους γραφειοκράτες, στο φούρνο με πατάτες!
 2. Φονιάδες των χοντρών, διαιτολόγοι
 3. εμπρος λαγοι στην πρωτη την γραμμη
  να φυγουνε οι σκυλοι και οι κυνηγοι
 4. Το Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή, οι ΚΝΙΤΕΣ δεν το ξέρουνε δεν ήτανε εκεί
 5. Η εθνική ενότητα είναι μια παγίδα,οι προλετάριοι δεν έχουνε πατριδα
 6. τέρμα πια οι αυταπάτες,
  ή με τις κουκούλες ή με τις γραβάτες
 7. Κλούβες, κλουβιά και κλούβια ιδανικά

Το είδος που είναι επιρρεπές στη μόλυνση από φασιστεροϊό, είναι το homus anegefalus. Είναι το ανθρώπινο είδος που προτιμούν γιατί εκεί θα βρούν χώρο να απλωθούν. Τρομερή ευρυχωρία στο κεφάλι του homus anegefalus.

Ο ιός δεν είχε εκδηλωθεί για χρόνια, γιατί ο homus anegefalus, ερχόταν σε επαφή μόνο με το είδος του.

Τα συμπτώματα ξεκινούν με μια απλή απέχθεια σε ότι είναι δημοκρατικό. Συνεχίζουν μετά από ημέρες πολλές με εμφανή αποστροφή σε όποιον δεν τους ακολουθεί τυφλά .

Όλοι ο νοσούντες, δε καταλάβαιναν ότι είχαν τον ιό. Τα συμπτώματά τους  τα θεωρούσαν κανονική συμπεριφορά. Δεν είχαν καταλάβει ότι ήταν άρρωστοι για τα καλά.

Η ανακάλυψη  του φασιστεροϊού, παραλίγο να μολύνει και τα άλλα είδη. Όταν κατέλαβε, από τύχη, την εξουσία ένας απο αυτούς. Το υποείδος homus krifomousounitsus, σπάνιο είδος αλλά υπαρκτό και στην πόλη  σεβαστό. Φρόντιζε να κρατά χαμηλό προφίλ και μια μάσκα  φορούσε πάντα χαμογελαστή. Στενός συγγενής του homus anegefalus.

Όταν όμως έχασε την εξουσία, έβγαλε τη μάσκα και εμφάνισε τους συγγενείς, με σκοπό την πόλη να εκδικηθεί.

Σε ύπνωση οι υπόλοιποι συμπολίτες, αισθάνονταν ότι κάτι αρρωστημένο και ανθυγιεινό υπήρχε εντός των τειχών. Τους πήρε καιρό να εντοπίσουν το φιδικολοβόν, αλλά η ενημέρωση η πλουραλιστική και η απουσία έργου, τους άνοιξαν τα μάτια και το μυαλό. Και το Μάη του 2019, έστειλαν τη παρέα για εξετάσεις, προς τη κοντινότερη μονάδα υγείας.

Τελευταίο στάδιο του μολυσματικού ιού, είναι η ανάπτυξη εξωτερικών χαρακτηριστικών όπως του φιδικολοβόν.

Με γλώσσα διχαλωτή και λόγια γεμάτα μίσος, επιτίθενται στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης με παραληρηματικές εξάρσεις σε όποιον αντιπαθούν και θεωρούν εχθρό. Ζητάνε επισταμένως πιστοποιητικό γέννησης και αποδεικτικό κατοικίας επί χρόνον μακρόν, για όποιον-α τολμά να εκφέρει γνώμη για την πόλη. Φάκελο έχουν για τον καθένα και τη καθεμιά, εγγράφων προς το δήμο, φρονημάτων, γνώσεων ξένων γλωσσών και επισκέψεων στον οδοντογιατρό!  Για όποιον τολμά να γράφει τα γεγονότα, να καταγράφει τα αληθινά.

Μιλάμε έχουν ξεφύγει αλλά μην τους το πείτε, γιατί είναι επικίνδυνα εριστικοί.

“ΤΟΟ HARD TO DIE”, φωνάζουν όταν τα ασθενοφόρα τους παραλαμβάνουν.

“ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΑΤΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΚΟΣΙΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΛΥΤΩΣΕΙ “, φωνάζουν, μέσα από την εντατική…

Η επιστήμη και ο ΠΟΥ σηκώνουν τα χέρια ψηλά, Για τους νοσούντες,  στο τελευταίο στάδιο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα πιά. Είναι του θανατά!!

Τα περιστατικά που αναφέρονται δεν αποτελούν πραγματικά γεγονότα και δεν ταυτίζονται με πραγματικά πρόσωπα ή οποιαδήποτε ομοιότης με πρόσωπα ή καταστάσεις, είναι εντελώς συμπτωματική .

To 11o Δημοτικό Xαϊδαρίου, διδάσκει Πολιτισμό

0

Η Οδική ασφάλεια είναι Πολιτισμός

Η ασφάλεια των πεζών μαθητών δεν αποτελεί μόνο θέμα του κάθε σχολείου, αλλά καθενός μέλους της κοινωνίας. Η πολιτεία οφείλει όχι μόνο να παίρνει ρυθμιστικά μέτρα, αλλά και να ενισχύει τη νομοθεσία, ώστε να δημιουργείται ένα πλαίσιο ασφαλούς πεζής προσέγγισης των παιδιών στα σχολεία.

Σύμφωνα με το  με το με αρ. πρωτ. ΔΟΥ/4144/9540/07-09-2017 έγγραφο της Δ/νσης Οδικών Υποδομών του ΥΠΟΜΕΔΙ και  με “Οδηγία  κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στο αστικό περιβάλλον για την εφαρμογή τους σε περιοχές σχολικών συγκροτημάτων και περιοχές με αυξημένη κίνηση στα πλαίσια βελτίωσης της οδικής ασφάλειας”:

Οι διαβάσεις με οριζόντια διαγράμμιση (τύπου ZEBRA) δεν θα πρέπει να διαμορφώνονται μπροστά στην  είσοδο  του σχολικού συγκροτήματος, αλλά παραπλεύρως αυτής, ενώ θα πρέπει να συνοδεύονται και από οριζόντια σήμανση (διαγράμμιση των λωρίδων κυκλοφορίας) εκατέρωθεν της διάβασης.

Ο ΚΟΚ , οι διαβάσεις,  τα STOP..

Δεν θα επανέλθω σε νομοθεσίες και εγκυκλίους και οδηγίες. Νομίζω ότι αυτά τα ξέρουμε όλοι! Σε μια χώρα που ο καθένας κάνει ο,τι του κατέβει στο κεφάλι, επειδή οι μηχανισμοί αποτροπής έχουν αυτοαναιρεθεί, για ποιόν νόμο να μιλήσω και τι να πω;

Θα μπορούσαμε απλά να επαναβάψουμε τις διαβάσεις μόνοι μας, ένα πρωινό ή όπως πράγματι έγινε, το απόγευμα του Σαββάτου. Στην οδό Καλαβρύτων, ο Πρόεδρος και δύο μέλη του Συλλόγου  Γονέων  μαζί με  τον  κ. Φιλιππούση,  και εμένα, βάψαμε τη λευκή διαγράμμιση. Ωραία,πήγαμε μιάμιση ώρα, είπαμε και δυό αστεία και φύγαμε. Κάναμε το καθήκον  μας ή  τη καλή πράξη μας.  Αποτέλεσμα; Όπως και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων έχει πει, οι διαγραμμίσεις θα σβηστούν, αλλά ο σεβασμός και η αλλαγή νοοτροπίας; Η εμπέδωση του μηνύματος για εφαρμογή  των σωστών πρακτικών για την ασφάλεια όλων μας. Αυτό είναι το ζητούμενο. Να είμαστε όλοι ασφαλείς.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι για να μπορέσουμε να είμαστε ασφαλείς, όσο γίνεται, είναι να σταματήσουμε να είμαστε εγωιστές και ατομικιστές. Και αυτό είναι που έκανε τόσο σημαντική τη βαφή των διαβάσεων. Ότι αφιερώσαμε , ένα πρωινό, με κέφι για το κοινό καλό. Οι γονείς είχαν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους. Όσοι δεν είχαμε παιδιά μαζί μας, χαρήκαμε και πήραμε θετική ενέργεια. Και μέσα από τη γιορτή, από τη κοινή προσπάθεια διαδόθηκε το μήνυμα της οδικής ασφάλειας. Του σεβασμού στο νόμο που υπάρχει για το καλό όλων μας. Γιατί αυτή είναι η βούληση του νομοθέτη, όταν επιβάλλει την ύπαρξη διαβάσεων. Την ευδιάκριτη σήμανση. Και αυτό κάναμε.

Κάναμε τις διαβάσει πιο ευκρινείς, ώστε οι οδηγοί να σταματάνε. Είτε γιατί λυπούνται να πατήσουν εύκολα μια ωραία ζωγραφιά. Είτε γιατί αιφνιδιάζονται από την ξαφνική πολυχρωμία και διαφορετική σχεδίαση. Και μην μας πει κανείς ότι μπορεί να προκληθεί ατύχημα από τη ξαφνική αντίδραση του οδηγού,γιατί η κατακόρυφη σήμανση στα σχολεία, ορίζει ταχύτητα 30 χλμ. Όλα αυτά μαζί, στοχεύουν να ευαισθητοποιήσουν τους οδηγούς και να σεβαστούν επιτέλους τους πεζούς συμπολίτες τους και ειδικά τα παιδιά!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=32&v=p5mF4kYQiK8&feature=emb_logo

Δεν έτυχε, πέτυχε

Για την ιστορία, να πούμε εδώ, ότι όλα άρχισαν από μια τηλεφωνική κλήση.

Ο Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας,k. Καρατζαφέρης, με κάλεσε ένα πρωινό. Ήξερε για τις δράσεις μας, για τη βαφή διαβάσεων σε άλλους δήμους.  Με ρώτησε αν μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο και για τα σχολεία στο Χαϊδάρι.

‘Αλλο που δεν ήθελα

Κι έτσι άρχισαν όλα στη πόλη μας.  Το 11ο Δημοτικό δεν πήρε απλά το δρόμο στα χέρια του.

Απέδειξε ότι η ασφάλεια των παιδιών είναι προτεραιότητα τους. Όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Από τη  Διευθύντρια του Σχολείου μέχρι  τον Σύλλογο Γονέων, προθυμία για έργα  και  αποφασιστικότητα για την ασφάλεια των παιδιών. Ο άξιος Σύλλογος, μετά από συναντήσεις με τις Mαμάδες+ στο δρόμο, χωρίς πολλά λόγια αλλά με υλικές ενέργειες συγκεκριμένες,  βάψαμε ξανά  τις διαβάσεις που είχαν σβηστεί και στις δυο εισόδους του σχολείου. Μπορεί να χρειαστήκαμε δύο μήνες περίπου, λόγω εορτών, για την απαραίτητη ενημέρωση και συντονισμό των υπηρεσιών, (ΟΑΣΑ-ΤΡΟΧΑΙΑ), αλλά τα καταφέραμε. Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ για την ακρίβεια, τα κατάφερε και εδώ αξίζουν συγχαρητήρια.

Tυχαίο; δεν νομίζω

Το 11ο Δημοτικό είναι πολλά παραπάνω από ένα απλό  ελληνικό σχολείο. Είναι ένα σχολείο που προσπαθεί και καταφέρνει να προσφέρει ουσιαστική πνευματική ενάργεια. Όχι, δεν είναι ένα κτίριο και μια διαδικασία στείρας απομνημόνευσης και παρκαρίσματος παιδιών.

Με δανειστική βιβλιοθήκη, έκδοση σχολικής εφημερίδας, θεατρικές παραστάσεις.

Oι ανθρώπινες σχέσεις βρίσκονται στην καρδιά της σχολικής πρακτικής

Αυτές τις λίγες ημέρες, που επισκέφθηκα το σχολείο, στα πλαίσια των συνεννοήσεων για τη δράση μας. Διαπίστωσα ότι ο Σύλλογος Γονέων είναι πραγματικά  αρωγός στη σχολική  κοινότητα. Η Διευθύντρια και το διδακτικό προσωπικό, ουσιαστικοί παιδαγωγοί, με αγάπη και στοργή για τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο τους. Τα παιδιά, οι οικογένειες με δεσμούς φιλίας συνδεδεμένοι. Γνωρίζονταν με τα μικρά τους ονόματα. Μου έκανε εντύπωση, η άνεση των παιδιών αλλά συγχρόνως και η σεμνότητα προς τους γονείς των συμμαθητών τους. Αλλά και η ευγένεια και το πραγματικό ενδιαφέρον, όταν ρώταγαν οι γονείς “είσαι καλά;”, τα παιδιά. Καλή συνέχεια 11ο Δημοτικό, είσαι πραγματικά σπουδαίο σχολείο.

Ευχαριστώ θερμά τα παιδιά,τους γονείς και εκπαιδευτικούς που βοήθησαν και ιδιαίτερα τη Διευθύντρια του σχολείου, κα. Δέσποινα Τσιλπιρίδου.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως,την Αντιδήμαρχο Ελέγχου και Προστασίας Περιβάλλοντος κα Μόρφη Σάββα και τον Αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας κ.Βασίλη Καρατζαφέρη.

Ευχαριστώ θερμά το Δήμο Χαϊδαρίου για τη συμπαράστασή του καθώς και την Τεχνική Εταιρεία Περίαλλος που μας παρείχε τα πιστοποιημένα χρώματα διαβάσεων.

Ευχαριστώ θερμά το ΦΟΥΡΝΟ ΔΑΣΟΣ (ΖΩΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ) και το ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ LUX, για τα αλμυρά και γλυκά, που προσέφεραν για τα παιδιά μας. Και μάλιστα με ιδιαίτερη προθυμία.

Ευχαριστώ θερμά τους υπαλλήλους του Δήμου στην Υπηρεσία Καθαριότητας,κ. Νίκο Συφοράκο και κ. Χρήστο Σερδάρη  και ιδιαιτέρως  τους κ.κ. Παντελή Αθανασίου και Ηλία Κλεισσά από την Τεχνική Υπηρεσία που καθ’όλη τη διάρκεια της δράσης παρέμειναν φύλακες-άγγελοι μας.

  https://elizabethboura.gr/έχω-ένα-όνειρο-οδική-ασφάλεια-για-όλα/

Oι διαβάσεις είναι για τους πεζούς, ακόμα και μια πάπια το ξέρει

έχε το νου σου στο παιδί..

https://www.antenna.gr/watch/1318098/odiki-asfaleia-mamades-zografisan-diabaseis-mazi-me-ta-paidia-toys-

Kόκκινος συναγερμός..σε εξαφάνιση τα σκουπίδια στο χαϊδάρι!

0

 

Breaking News  το έκτακτο δελτίο σπάει τη μονοτονία των διαφημίσεων.

“Ζωντανά απο Χαϊδάρι , οι τελευταίες εξελίξεις¨, συνεχίζει ο δημοσιογράφος

“Η  συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συζύγων των υπαλλήλων στην υπηρεσία καθαριότητας, συνεχίζεται για τρίτη συνεχή ημέρα. Η είσοδος της Υπηρεσίας Καθαριότητας αποκλεισμένη. Ο δρόμος απροσπέλαστος. Η Τροχαία σκέφτεται να τοποθετήσει απαγορευτικό στη διασταύρωση”.

Μια στιγμή, τρεις άνδρες, προσπαθούν να σπάσουν τον κλοιό!

Ο Νίνος Ευτυχάκος, υπεύθυνος απορριμματοφόρων και δρομολογίων, ντυμένος με μαύρα απο τη κορφή ως τα νύχια, περνάει ανάμεσα από το κόσμο, συνοδεία δύο Εποπτών καθαριότητας. Το καμουφλάζ και η προστασία δυστυχώς, δεν είναι αρκετά.

“Νάτος”, μια γυναικεία φωνή ανάμεσα στο πλήθος,  “Αυτός ο ninja είναι ο υπεύθυνος, πάνω του”.

Με μια αριστοτεχνική κυβίστιση και μετά άμεση αναπήδηση, ήταν και ποδοσφαιριστής κάποτε, μην ξεχνιόμαστε, φτάνει στη πόρτα του γραφείου του

Γρήγορα,  φωνάζει από μέσα η κυρία Δήμητρα, κλείστε τη πόρτα.. “ο αετός προσγειώθηκε με ασφάλεια”, στο ασύρματο ενημερώνει  την αντιδήμαρχο, συνθηματικά.  Ο Ευτυχάκος πέφτει με ανακούφιση στη καρέκλα.Ψάχνεται με αγωνία “ούφ, το γλύτωσα το νεφρό” σκέφτεται και διώχνει τη γάτα που για μέρες είχε βρεί ωραία θέση…νιαουρίζει και φεύγει ενοχλημένη.

Οι γυναίκες, χτυπάνε τα παράθυρα. Εξαγριωμένες, προσπαθούν να ξεκολλήσουν τα κάγκελα, ευτυχώς ακόμα δεν τα έχουν καταφέρει.

Η κατάσταση πολιορκίας στην οποία έχει περιέλθει, η υπηρεσία καθαριότητας από μέρες, δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο.

Η κυρία Ορτανσία, ένα κεφάλι πιο ψηλή, δίνει το σύνθημα.

“Φέρτε πίσω τα σκουπίδια”

“Ευτυχάκο, πάρε πίσω τους εργάτες σου”

“Να αλλάξει το ωράριο σήμερα, ο υπάλληλος ανήκει στο συνεργείο του”

Πρέπει να τους μιλήσεις, με ηρεμία λέει η κυρία Δήμητρα και χτυπά στον ώμο τον Ευτυχάκο.

“Κουράγιο, μίλα τους”.

“Τι να πω Δήμητρα, τα ίδια λέω ένα μήνα”. “Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς”.

“Είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα. Η νέα κατάσταση πραγμάτων είναι αυτή”

Κάδοι σε κάθε κτίριο, μείωση αποβλήτων. Μέσα σε ένα μήνα μειώθηκαν τα δρομολόγια και τα σκουπίδια στο μισό. Και με τα πράσινα σημεία, ο καθε δημότης πάει εκεί υποχρεωτικά τα ογκώδη του. Βάλε και τα πρόστιμα που αμέσως φοβήθηκαν οι παραβάτες και βάλαμε και στο ταμείο του δήμου τόσα ευρώ.Βάλε και τη μείωση από πετρέλαια  και φθορές. Τι να κάνουμε; Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, πρέπει να το πάρουν απόφαση.

Μήπως δεν θέλω εγώ να είναι όλοι οι εργάτες εδώ, κάθε βράδυ; Δεν αναπολώ μήπως, τα τόσα βράδυα που με έπαιρναν τηλέφωνο μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα;

“Το απορριμματοφόρο έμεινε στη λεωφόρο. Ο άξονας έπεσε στο δρόμο”

“δεν έκανε καθόλου φασαρία, μόνο ένα πνιχτό βογγητό και μετά δεν ξαναπήρε μπρός”

“Τα λάδια τρέχουν, μέχρι να φτάσουμε στο Σχιστό, θα έχουμε γρασάρει όλη τη λεωφόρο”

Ολόκληρα πρωινά, στα τηλέφωνα να βρω τρόπο να μαζέψω απορριμματοφόρα και φορτηγά.Αδρεναλίνη στο φουλ.Άγχος και φωνές συνεχώς. Γειτονιές πνιγμένες στα κλαδέματα και τα στρώματα, καναπέδες και σκρίνια στα πεζοδρόμια. Κάθε βήμα κι ένα ένα σκαμπώ να ξεκουραστεί  ο πεζός, μια πολυθρόνα να ξαποστάσει ο παππούς.

Πόσοι και πόσοι δημότες,  έπαιρναν μαζί τους ξηρά τροφή και το βιβλίο τους. Ήξεραν οτι είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψουν στα σπίτια τους. Με τόσα εμπόδια στα “κατ’ευφημισμόν”  πεζοδρόμια. Πάντα σε κατάσταση εγρήγορσης οι καλοί μου Χαϊδαριώτες και Χαϊδαριώτισσες. Καθένας τους και καθεμιά, εκπαιδευμένοι στρατιωτικά.

Τους έβλεπες να διαβάζουν, να μιλάνε στο τηλέφωνο, να παρακολουθούν στο κινητό. Για όλους αυτούς δεν φροντίζαμε να υπάρχουν παντού καναπέδες; Ορίστε άλλος μπορούσε αν ήθελε να πάρει έναν υπνάκο. Τόσα στρώματα πεταμένα, γιατί να τα μαζέψεις καλέ μου; Εξυπηρετούσαμε την πόλη. Εμείς σκεφτόμασταν να έχει η πόλη ενδιαφέρον, να έχει παντού κλαδέματα, χρώμα και απασχόληση  για τον διαβάτη.

Συζητήσεις να γίνονται, έντονες διαφωνίες που μας έφερναν όλους πιο κοντά.

Αν δεν ήμασταν εμείς, ποιός θα΄ξερε τον γείτονα του; Τώρα όλοι ξέρουν την κυρία Σούλα τη καθαρή που δεν θέλει κάδο μπροστά στη πολυκατοικία της  αλλά πετά στη μονοκατοικία του γείτονα,τη σακούλα της. Ρίχνει και μια ματιά μέσα στο σπίτι, πρέπει να είναι ενήμερη να δώσει αναφορά στον απογευματινό καφέ, θέματα συζήτησης τα πλέον σοβαρά αυτά!

Τον κυρ-Στάθη που πετά τα λάστιχα του αυτοκινήτου του, ποιός θα τον ήξερε αν δεν τον φωτογράφιζε η γειτονιά στο κάδο δίπλα με το λάστιχο ανά χείρας;

-Για πες μπαρμπα  Μήτσο πόσο καιρό είναι εδώ αυτά τα κλαδέματα; έχουν αρχίσει να κιτρινίζουν, θυμάσαι;

-Να σου πω κυρ-Γιώργο, πρέπει να είναι εδώ από τότε που η κυρά Σούλα έβγαλε την σόμπα, δηλαδή τέλος Απρίλη, που άρχισαν οι ζέστες.

Ορίστε και δωρεάν  άσκηση για alzheimer. Ούτε λεφτά στο γιατρό για σταγόνες και χαπάκια.

Μια υπαίθρια αγορά ήταν η πόλη μας. Παντού χρώματα πράσινα, κόκκινα, μπλέ. Ένα παζάρι ανοιχτό για όλους και φτηνό.

Για διαλέχτε, τρελλάθηκε το αφεντικό και τα ‘βαλε όλα ένα ευρώ.

Κατευθείαν απο την παραγωγή, από το Χαϊδάρι μαζική ήταν των προϊόντων  η μεταφορά.

‘Oσο για σακούλες με αποφάγια, σκισμένες και  με τρωκτικά και κάθε είδους έντομα τριγύρω, εδώ μιλάμε για πάρτυ μεταμεσονύχτιο.

Συνεισφέραμε στην επιστημονική έρευνα, αυτή είναι η αλήθεια.  Τόσα είδη ποντικών,αρουραίων και εντόμων βρέθηκαν  από τους επιστήμονες, ανακαλύφθηκαν χάρις σε μας.

Μην κοιτάς που ο κορονοϊός μας κάνει τώρα ζημιά, αλλά θα βοηθούσαμε και τον τουρισμό. Από Ασία ετοιμάζονταν τα τσάρτερς  κατά εκατοντάδες.!

Κοιτά από το παράθυρο ο Ευτυχάκος, να βγώ ή να κάτσω εδώ!! Αναρωτιέται ως  ήρωας σαιξπηρικός.”‘Οτι θα γινόμουν και Αμλέτος χάριν του Χαϊδαρίου, αυτό που το πάς;”

‘Αλλο ένα τηλεοπτικό  κανάλι έχει φτάσει και οι κάμερες ετοιμάζονται για λήψη.

Η  κυρία Ευλαμπία ωρύεται ξανά “το ωράριο να τηρηθεί” .  Ο ρεπόρτερ ρωτά επιτέλους γιατί όλος αυτός ο σαματάς.

Και η κυρία Διαλεχτή, γνωστή για το λέγειν της και την  άνεση στη κάμερα, την σπρώχνουν οι άλλες μπροστά. Πες εσύ που τα λες καλά.

Φτιάχνει με νάζι το μαλλί, η κυρά Διαλεχτή και με βλέμμα κατευθείαν στο φακό :

“Να γυρίσουν οι άντρες μας στη δουλειά, τώρα με το νέο σύστημα με τα βιοαπόβλητα και κάδο σε κάθε σπίτι, έχουμε βρει μπελά. Έρχονται σπίτι νωρίς, έχουν μπόλικα ρεπά  και χρόνο για πολλά!! ”

 

 

 

Ο δρόμος ανήκει στις λακκούβες του

0

 

Χτύπησε πάλι η γνωστή παρέα,  γνωστή στην πιάτσα  και   στο Δημαρχείο,ως  Αυτεπιστασία.

Οι γνωστοί-άγνωστοι στη περιοχή, πρωτοεμφανίστηκαν μιά μέρα  του Σεπτέμβρη  2019. Συνεργείο αποκαλούνται μεταξύ τους και έχουν  αρχηγό, με κωδικό  όνομα “Προϊστάμενος”η “Αφεντικό”

Αυτή τη φορά χωρίς καμιά προειδοποίηση, στα μουλωχτά βγήκε το φορτηγάκι με τη πίσσα και όλα τα ασφαλτικά.

Με κάλυψη το πρωινό αγιάζι και τη κακοκαιρία με όνομα Ηφαιστίωνας και πιο πριν Ζηνοβία.Χτυπάνε “καταδρομικά”τις λακκούβες γεμίζουν στο δρόμο και φεύγουν “αεροπλανικά”.

Δεν άφησαν λακκούβα και χαντάκι, στην Αγωνιστών  και τη Καραϊσκάκη.

Γέμισαν, άπλωσαν και τράβηξαν χειρουργικά την κάθε χαραμάδα  στην άσφαλτο απάνω, τύφλα να’χει ο Φουστάνος.

Η τελευταία ενέργεια, απο καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρει  και απομακρύνσεις περιπτέρων απο πεζοδρόμια, όπως και εκριζώσεις παλαιών κορμών, εμπόδια για πεζούς και άλλα τέτοια πρωτοφανή περιστατικά.

!!!τώρα η μαμά θα ασχολείται με εμένα μόνο στη βόλτα!!

Στα μελλοντικά σχέδια της είναι και η διαγράμμιση για αποτροπή στάθμευσης στα 10 μέτρα από διασταυρώσεις και απομάκρυνση κινητών εμποδίων στα ίδια σημεία.

Σταυροκοπιέται η πρώην δημοτική αρχή (ναι τόσο πολύ έχει τρομάξει- ύστατη ελπίδα, η επίκληση στα θεία !!), “τι άλλο έχουμε να δούμε”, “θου και τα χειρότερα έρχονται” και κάνει το σήμα του εξορκισμού.

Μάταια τους κυνηγούν της αντιπολίτευσης τα λαγωνικά. Που είναι το φορτηγάκι , οεο;

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι όλοι οι συμπολίτες, κυρίως οι επιβαίνοντες σε μηχανή (αυτοί οι νεαροί  που λέγονται ντελιβεράδες και άλλοι κοινοί θνητοί).

Που είναι τα άλματα αλά motrcross; που κάθε ντελιβεράς σωστός,  έχει εκπαιδευθεί  στους δρόμους της πόλης  για χρόνια και εκτελεί με άψογη τεχνική. Έτσι νομίζει ότι είναι πρωταγωνιστής  σε πραγματικό  timelapse   και παράδοση παραγγελιών.MARLON BRANDO  και THE WILD ONE.

απαραίτητος εξοπλισμός για τα νήπια στο δρόμο για το νηπιαγωγείο, πριν το 2019

Το ίδιο και οι μαμάδες με καρότσια και λοιποί  ασήμαντοι άλλοι με αμαξίδια και ηλικιωμένοι που επιμένουν  να περπατάνε αντί να διαθέτουν και να επιβαίνουν στα οχήματά τους.

Δυσαρεστημένοι λοιπόν, έχασαν το στοιχείο της έκπληξης και της εξάσκησης της προσοχής.

Πάει  to crossfit  και η αναρρίχηση, ο χορός σε στύλο και άλλα τέτοια ιδιαιτέρως ψυχαγωγικά. Δικαίως  διαμαρτύρεται  η κυρα-Μαρία, με τις φίλες της που είχαν διασκέδαση το απόγευμα να μετρούν τις τούμπες στο πεζοδρόμιο, τα ακροβατικά και τις συγκρούσεις στη διασταύρωση. Τα στοιχήματα πέφταν βροχή, ο μπαρμπα-Νίκος θα πάει από αυτοκίνητο ή από πέσιμο στη λακκούβα.  Το επόμενο αυτοκίνητο που θα σταματήσει στο στοπ, θα προλάβει να ξεκινήσει ο οδηγός ή τα εμπόδια δεξιά θα τον στείλουν στον φαναρτζή .Αυτό το τελευταίο σιγουράκι, τα στοιχήματα ασφαλή, ο φαναρτζής πάλι θα’χει δουλειά, δόξα τω θεω.

Και η μαμά και ο μπαμπάς απασχολημένοι με το καρότσι και πως θα περάσει ανάμεσα στα αυτοκίνητα, έδιναν μαθήματα πρακτικά στα παιδιά για την ευλυγισία και την αστείρευτη ελληνική εφευρετικότητα-μαθήματα ζωής μοναδικά. Ακροβάτης, μάθε τέχνη και άσε την.

Πάει η μικρή διασκέδαση η καθημερινή.

Στη διασταύρωση με την Αγωνιστών, υπάρχει για χρόνια όρυγμα, στο φρεάτιο ακριβώς. Κάθε μέρα γκαπ-γκουπ, αφύπνιση καλύτερη από ξυπνητήρι. Η “Αυτεπιστασία “,χτύπησε κι εκεί, πριν τα Χριστούγεννα, το έκλεισε κι αυτό.

Τη Περραιβού, περνώ και το τράνταγμα αναπολώ, γιατί, χωρίς καμία προειδοποίηση, πως μου το έκαναν  αυτό;

Προάγουμε την οδική ασφάλεια, τη βάδιση, τη Ποιότητα Ζωής λέει το τελευταίο μανιφέστο της Προϊστάμενης Αρχής, που κοινοποιήθηκε στα μέσα ενημέρωσης, σημάδι ανατροπής η τόση σιγουριά.

 

χαϊδαριώτες στο δρόμο για τη δουλειά πριν το 2019

Κλαίνε τα συνεργεία επισκευής, κλαίνε οι φαναρτζήδες και οι αντιπροσωπείες, εμείς κλέφτες θα γίνουμε; Ωιμέ, τρέχουν το δίκιο τους παντού, να βρουν.

Στα επείγοντα πάλι στο Αττικόν, δεν μας πειράζει λένε λίγη αναδουλειά, άλλωστε έχουμε και άλλους δήμους, πελάτες μόνιμους και τακτικούς.

Ιστοριούλες δυσαρεστημένων μυθομανών αναφωνούσε η πρώην δημοτική αρχή, όταν τα παράπονα απο τους πληβείους  έπεφταν σωρό, για δρόμους σπασμένους και πεζοδρόμια που μόνο πρωταθλητές του σλάλομ μπορούσαν να διαβούν.

Η αντιπολίτευση παρακολουθεί σε θέση μάχης, έτοιμη να επέμβει. Τα συνθήματα ο “δρόμος έχει  τη δική του λακκούβα”, “νόμος είναι το δίκιο του παραβάτη”, “εδώ και τώρα, κάδος σε κάθε γωνία, για να στρίβεις με αγωνία”, Πεζοδρόμιο χωρίς  εμπόδιο, είναι  αστικό προνόμιο”, ” τα φτυάρια και οι κασμάδες είναι για να αραχνιάζουν  στις αποθήκες τους”  και άλλα, προετοιμάζονται από τον κεντρικό μηχανισμό.

Εμψυχωτής στη μάχη, ο λάκις ψιφαλάκις με παροτρύνσεις “Μην το φοβάσαι τον δημότη, ο σχολιαστής μου με το ψεύτικο προφίλ να΄ναι καλά”. Και ρίχνει στη μάχη, τους μπροστάρηδες. Τους σχολιαστές στο φατσοβιβλίο, γραμμή μαζινό για όποιον τολμά να λέει το σωστό.

Πρώτη γραμμή ο Μώκος Γουαδελούπης και ο Πάκης Κρουασανάκης με τον Ντίνο Καπουτσίνο και τη Μάϊα Ντακη(απο τις DUCKFACE -πόζες της στο φέισμπουκ), τη Σούλα Τσιριμπή και Νάνα Δεξιά-Αριστερά και Πουθενά.

Η δεύτερη γραμμή στα μετόπισθεν θα είναι ο Φιρφήρης με τον αδελφό του τον Αρμέξη, που παρακολουθούν με κυάλια καθημερινά, απο τη σκοπιά.Μαζί με τον κυρ-Κόττα, μόλις αδειάσει από το πλύσιμο των πιάτων και του δώσει άδεια η κυρά.

ΥΓ.. Ψέματα, λάσπες  και συκοφαντίες έλεγε ο πρώην Δήμαρχος και όλα καλά! Έκλεινε την πόρτα στο γραφείου στον τρίτο όροφο και απολάμβανε με έναν ελληνικό καφέ, με μπόλικες φουσκάλες (βρε πάλι με ματιάζουν!φτου μου), την θέα στην πλατεία δημαρχείου.

 

Δήμος και καταστηματάρχες μαζί, για μια πόλη, oπου αξίζει να ζεις

0

Αποτελέσματα,  αυτά μετράνε

Ηταν κάποτε σ’ ένα χωριό δύο άντρες με το ίδιο όνομα. Τους έλεγαν Χοακίν Γκονζάλες. Ο ένας ήταν ο παπάς της ενορίας και ο άλλος ήταν ταξιτζής. Έτσι το’θελε η μοίρα, να πεθάνουν και οι δύο την ίδια μέρα. Και πάνε στον ουρανό, όπου τους περιμένει ο Άγιος Πέτρος.

“Το όνομά σου;” ρωτάει τον πρώτο ο Άγιος Πέτρος.
“Χοακίν Γκονζάλες.”
“Ο παπάς;”
“Όχι, όχι, ο ταξιτζής.”
Ο Άγιος Πέτρος συμβουλεύεται τις σημειώσεις του και του λέει:
“Ωραία, έχεις κερδίσει τον παράδεισο. Σου ανήκουν αυτοί οι χιτώνες που είναι φτιαγμένοι με χρυσή κλωστή κι αυτή η πλατινένια ράβδος, η στολισμένη με ρουμπίνια. Μπορείς να περάσεις μέσα…”
“Ευχαριστώ, ευχαριστώ…” λέει ο ταξιτζής.
Περνάνε και δυο-τρεις άλλοι, ώσπου έρχεται η σειρά του παπά.
“Το όνομά σου;”
“Χοακίν Γκονζάλες.”
“Ο παπάς…”
“Μάλιστα.”
“Πολύ καλά, τέκνο μου. Έχεις κερδίσει τον παράδεισο. Σου ανήκει αυτός ο λινός χιτώνας κι αυτό το ξύλινο ραβδί, το διακοσμημένο με γρανίτη.”
Λέει ο παπάς:
“Συγγνώμη, δεν είναι ότι κάνω συγκρίσεις, αλλά… πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος. Εγώ είμαι ο Χοακίν Γκονζάλες, ο παπάς!”
“Ναι, τέκνο μου, κέρδισες τον παράδεισο, σου ανήκει ο λινός χιτώνας…”
“Όχι, δεν είναι δυνατόν! Τον γνωρίζω τον άλλο κύριο… Δούλευε ταξιτζής, ζούσε στο χωριό μου και ήταν σκέτη συμφορά! Ανέβαινε στα πεζοδρόμια, τρακάριζε κάθε μέρα, μια φορά έπεσε πάνω σ’ ένα σπίτι, οδηγούσε απαίσια, έριχνε κάτω τα φανάρια, παρέσυρε τα πάντα στο δρόμο του… Κι εγώ πέρασα εβδομήντα πέντε χρόνια από τη ζωή μου κηρύττοντας κάθε Κυριακή στην ενορία μου. Πώς γίνεται να δίνετε σ’ εκείνον τον χιτώνα με τη χρυσή κλωστή και την πλατινένια ράβδο και σ’ εμένα αυτό εδώ; Πρέπει να έχει γίνει λάθος!”

“Όχι, δεν υπάρχει κανένα λάθος” λέει ο Άγιος Πέτρος.

“Απλώς, κι εμείς εδώ στον ουρανό συνηθίσαμε να κάνουμε μια αποτίμηση όπως κάνετε κι εσείς στη γήινη ζωή σας.”
“Πώς; Δεν καταλαβαίνω…”
“Φυσικά… τώρα λειτουργούμε με βάση τα αποτελέσματα… Κοίτα, θα σου εξηγήσω τι έγινε στη δική σου περίπτωση και θα το καταλάβεις αμέσως. Τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια, κάθε φορά που έκανες κήρυγμα, ο κόσμος κοιμόταν, ενώ κάθε φορά που εκείνος οδηγούσε το ταξί, ο κόσμος προσευχόταν. Αποτελέσματα!!! Κατάλαβες τώρα;”
Η αποτίμηση της ζωής με βάση τα αποτελέσματα, είναι μια θέση υπερβολικά ασήμαντη για να την πάρουμε στα σοβαρά.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ 
ΧΟΡΧΕ ΜΠΟΥΚΑΪ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ opera

Δήμος και καταστηματάρχες πρέπει να συνεργασθούν με βάση την εμπιστοσύνη

Με αφορμή την πρόσφατη  ενημέρωση του δήμου:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020″

Ο Δήμος Χαϊδαρίου ενημερώνει τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρικής του αρμοδιότητας τα οποία επιθυμούν να λάβουν άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για το έτος 2020, να προβούν άμεσα, το αργότερο έως τις 31 Ιανουαρίου 2020, στην ανωτέρω αίτηση η οποία πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από πρόσφατη εγκεκριμένη κάτοψη προκειμένου να εγκριθεί. Για τα ανωτέρω, έχει σταλεί ειδοποίηση – ενημέρωση από το αρμόδιο Τμήμα Εσόδων μαζί με την ισχύουσα τοπική κανονιστική απόφαση.
Η οποιαδήποτε παρέμβαση στον παραχωρούμενο χώρο θα γίνεται κατόπιν έγκρισης από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, μετά από σχετική αίτησή σας.
Τέλος, ενημερώνουμε πως η μη υποβολή αίτησης για την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα συνεπάγεται την αυθαίρετη κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου με όλες τις συνέπειες και τις κυρώσεις που απορρέουν από το Νόμο.”

Πρώτα από όλα,  ας ξεκαθαρίσουμε αυτό. Είναι δουλειά του Δήμου, η παραχώρηση προς χρήσιν, των κοινοχρήστων χώρων. Οι κοινόχρηστοι χώροι ανήκουν στο Δήμο. Είτε το πεζοδρόμιο, είτε ο δρόμος, είτε η πλατεία ή ο πεζόδρομος. Όλα είναι πράγματα, ναι πράγματα καλά διαβάσατε και ανήκουν στο Δήμο.Με τη διάταξη 966 ΑΚ, πράγματα εκτός συναλλαγής είναι τα κοινά σε όλους, τα κοινόχρηστα και τα προορισμένα για την εξυπηρέτηση δημόσιων, δημοτικών, κοινοτικών ή θρησκευτικών σκοπών. Συγκεκριμένα στη διάταξη ΑΚ 967 αναφέρεται ότι πράγματα κοινής χρήσης (δηλαδή κοινόχρηστα) είναι ιδίως τα νερά με ελεύθερη και αέναη ροή, οι δρόμοι, οι πλατείες, οι γιαλοί, τα λιμάνια και οι όρμοι, οι όχθες πλεύσιμων ποταμών, οι μεγάλες λίμνες και οι όχθες τους.

Η απόκτηση της ιδιότητας του κοινόχρηστου γίνεται με τους εξής τρόπους: α) από το νόμο, όπως για παράδειγμα η περίπτωση του αιγιαλού ο οποίος από το νόμο ορίζεται ως κοινόχρηστος β) με πράξη της Διοίκησης, όπως στην περίπτωση που με τη συντέλεση του ρυμοτομικού σχεδίου χαρακτηρίζεται μια έκταση ως κοινόχρηστη (λόγου χάρη μια πλατείακ.α) γ) με τη βούληση του ιδιοκτήτη ο οποίος είτε με δικαιοπραξία (διαθήκη, δωρεά υπό τρόπο) είτε με παραίτηση από την κυριότητα αφιερώνει το πράγμα στην κοινή χρήση . Τέλος  με την από αμνημονεύτου χρόνου αρχαιότητα όταν το πράγμα έχει αφεθεί στην κοινή χρήση επί τόσα έτη ώστε η παρούσα γενεά από τη δική της αντίληψη και τις πληροφορίες της προηγούμενης να το θεωρεί ως κοινής χρήσης

Ειδικότερα στην πόλη μας, υπάρχει συγκεκριμένη κανονιστική πράξη (ΑΠΌΦΑΣΗ -30/2016 -ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ)*

Είναι η απόφαση που επί δημαρχίας ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και με Δήμαρχο τον κ. Σελέκο, πέρασε με 23 ψήφους υπέρ και μόνο 2 ψήφοι κατά. Αλλά ποτέ δεν εφαρμόσθηκε.

Στην εισαγωγή της απόφασης που παραθέτω παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε ότι ο Κανονισμός έχει στόχο την ισονομία των δημοτών. Φτιάχτηκε δηλαδή για να εξασφαλίσει ότι η καθεμία και ο καθένας, μπορεί να απολαμβάνει την πόλη. Να επισκέπτεται τα καταστήματα, να πάει στο σχολειό, στο γιατρό, στο μανάβικο, στη λαϊκή, στην υπεραγορά. κλπ.. Να περπατά, να νοιώθει ασφαλής βγαίνοντας από την πόρτα του. Να θέλει να βγει  από το σπίτι του, για να κάνει μια βόλτα στην πόλη. Να χαρεί τον ήλιο, την ασφαλή βάδιση σε οικεία μέρη, να δει γνωστούς και φίλους. Να πει μια καλημέρα βρε αδελφέ!

 

Εδώ βλέπετε τη συνοριακή γραμμή Ολλανδίας – Βελγίου

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ

Ο κανονισμός αυτός έχει ως στόχο να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση από τον Χαϊδαριώτικο λαό των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου μας. Να μπορεί κάθε Χαϊδαριώτης και Χαϊδαριώτισσα ανεξαρτήτου ηλικίας να κινείται με άνεση, ασφάλεια στον δήμο του, να ζει μέσα σε ένα ανθρώπινο από όλες τις απόψεις περιβάλλον. Γνωρίζουμε ότι η κρατική νομοθεσία που διέπει τον κανονισμό είναι βαθιά αντιδραστική, βάζει σε προτεραιότητα την εμπορική εκμετάλλευση, το κέρδος από την αξιοποίηση των χώρων και όχι την ίδια τη ζωή των πολιτών, τις συνθήκες διαβίωσης του λαού μας. Κάνουμε όμως την προσπάθεια να διαφυλάξουμε όσο γίνεται κάποιους βασικούς όρους και κανόνες για να μπορεί ο Χαϊδαριώτικος λαός να χαρεί την πόλη του. Είναι πασιφανές επίσης ότι στους παραχωρούμενους κοινόχρηστους χώρους οποιαδήποτε ζητήματα ασφαλείας που προκύπτουν από την χρήση τους δεν καθιστούν υπεύθυνο το Δήμο αλλά αποκλειστικά αυτόν που έχει αποδεχθεί την άδεια παραχώρησης του. Άρθρο 1ο Αντικείμενο του κανονισμού Ο παρών κανονισμός έχει ως αντικείμενο: 1.Την θέσπιση προδιαγραφών και κανόνων για την εύρυθμη λειτουργία και χρήση των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Χαϊδαρίου (πλατειών, πεζοδρομίων, πεζόδρομων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων). 2.Την προτεραιότητα στην ασφάλεια, προστασία και άνεση της κίνησης των πεζών, χωρίς εμπόδια σε όλη την επιφάνειά των κοινοχρήστων χώρων καθώς και τη χρήση τους από άτομα με ειδικές ανάγκες.(AMEA).

Μάλλον …… σκόνταψαν σε κάποιο εμπόδιο στο δρόμο για την  εφαρμογή του Κανονισμού

Γιατί δεν  είχε κανένα ενδιαφέρον να εφαρμόσει η προηγούμενη δημοτική αρχή αυτά που η ίδια είχε ψηφίσει; Εύλογη η απορία. Λοιπόν  γιατί έπρεπε να δείξει ότι προχωρά σε έκδοση μιας κανονιστικής πράξης “για τα μάτια του κόσμου” αλλά και τον φόβο των “Ιουδαίων”. Μια κανονιστική πράξη που όσοι ήξεραν τα διαδικαστικά ή είχαν γνωριμίες  στο δήμο , γνώριζαν ότι δεν υπήρχε δυνατότητα εφαρμογής. όχι μόνο γιατί δεν είχαν οριστεί οι αρμόδιοι υπάλληλοι αλλά και γιατί δεν  υπήρξε απόφαση για έλεγχο.  Ο Έλεγχος γίνεται με συγκεκριμένα τοπογραφικά που αποδεικνύουν με μετρήσεις  πραγματικές τον χώρο κατάληψης σύμφωνα με τον Κανονισμό, ξεχωριστός φάκελος για κάθε επιχείρηση με όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα, στο Γραφείο Εσόδων του Δήμου. Και για να διαπιστωθεί η παράβαση πρέπει να συνταχθεί η έκθεση ελέγχου από το Δήμο, να  δοθεί εντολή από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο στο Κλιμάκιο Ελέγχου για αυτοψία.  Πρέπει να αποδειχθεί η παράβαση. Απο ποιόν όμως;  Από τον Δήμαρχο, που καταψήφιζε  τον Φεβρουάριο του  2014, όντας αντιπολίτευση, την απόφαση με  θέμα: «Λήψη μέτρων προστασίας πεζοδρομίων της Λ. Αθηνών» Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αρ. 32/20-2-2014***

Αναλυτικά στην αιτιολόγηση της συγκεκριμένης απόφασης αναφέρονται”  Για τον λόγο αυτό πολλοί επιχειρηματίες έχουν προχωρήσει στην παράνομη και επικίνδυνη κατασκευή κεκλιμένων επιπέδων (ραμπών), οι οποίες επεκτείνονται έως την επιφάνεια του οδοστρώματος, για να διευκολύνουν την πρόσβαση των αυτοκινήτων στα πεζοδρόμια. Έτσι, παρατηρείται το φαινόμενο τα πεζοδρόμια να καταλαμβάνονται από παράνομα σταθμευμένα οχήματα και οι πεζοί να αναγκάζονται σε πολλές περιπτώσεις να χρησιμοποιούν το οδόστρωμα, αυξάνοντας την πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος. Η Λ.Αθηνών έχει πρασιά 8,00μ αρκετή ώστε να σταθμεύουν οχήματα εντός αυτής.
Για τους παραπάνω λόγους και προκειμένου να περιοριστούν αυτά τα φαινόμενα, αποξηλώνοντας τις παράνομες ράμπες και τοποθετώντας εμπόδια ώστε να αποτρέπεται η στάθμευση οχημάτων επί αυτών. Άρα θα πρέπει να σταλούν ειδοποιήσεις στους παρόδιους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές της Λ.Αθηνών, προκειμένου να προσκομίσουν δικαιολογητικά ότι διαθέτουν νομίμως υφιστάμενες θέσεις στάθμευσης εντός της πρασιάς της ιδιοκτησίας τους. Όσοι από αυτούς δεν διαθέτουν θέσεις, αλλά θέλουν να κάνουν χρήση κοινοχρήστου χώρου – πεζοδρομίου για τις ανάγκες της επιχείρησής τους, θα πρέπει να αιτηθούν για παραχώρηση χώρου και να πληρώνουν και τα αντίστοιχα τέλη που τους αναλογούν”.

άλλη η δουλειά του ναύτη και άλλη του καντηλανάφτη

Την παραπάνω απόφαση μόνο η παράταξη του κ. Σελέκου είχε καταψηφίσει, μόνο η παράταξη που πέντε χρόνια  κοσκίνιζε την πόλη, για να μην ζυμώσει  και απειλούσε υπαλλήλους και δημότες που τολμούσαν να διαμαρτυρηθούν για απλά πράγματα. Πράγματα βασικά για την ποιότητα ζωής όλων μας και υποχρέωση της θεσμική να τα επιλύει και όχι να είναι η ίδια γενεσιουργός αιτία.

Γιατί αυτό ήταν είναι και θα είναι  όσοι αποδεδειγμένα ήταν και είναι σε θέσεις ευθύνης, αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να θέσουν ξεκάθαρα και να εξασφαλίσουν,την ισονομία των δημοτών, την ασφάλεια όλων.  Η αποτυχία τους ήταν, είναι και θα είναι  η αδιαφορία για τους δημότες και τις δημότισσες προς όφελος της ευκαιριακά προσωρινής τους συντήρησης σε αξιώματα που δεν τους αξίζουν, μέσω της ευνοιοκρατίας.

Ο Δήμος ας κάνει επιτέλους την αρχή, δεν είναι μόνο οι καταστηματάρχες που πρέπει να οριοθετηθούν.

Πρέπει να εξετασθούν όλες οι περιπτώσεις , όπως στα σχολεία, παιδικούς σταθμούς, χώρους άθλησης, διασταυρώσεις, πεζοδρόμια μικρότερα του 1,50 μέτρου όπως ο Κανονισμός Λειτουργίας Κοινοχρήστων χώρων του Δήμου μας επιβάλλει ΑΔΑ ΩΜ0ΥΩΗ3-Δ4Κ, όπου τα πλάτη των οδών είναι μικρότερα των 6,00-9.00 μ. και δεν υπάρχει χώρος για στάθμευση και από τις δυο πλευρές. Η Τεχνική Υπηρεσία πρέπει να λάβει επίσης υπόψιν της την ύπαρξη δημοτικού εξοπλισμού, που μπορεί και πρέπει να μεταφερθεί γιατί καταλαμβάνει χώρο στο οδόστρωμα και είναι εμπόδιο για την όδευση,άρθρο 48 του ΚΟΚ, εμπόδιο που σε περίπτωση βλάβης πεζού έχει ευθύνη για αποζημίωση ο Δήμος. Μην ξεχνάμε οτι δεν υπάρχει τεχνική μελέτη χωροθέτησης από την Τεχνική Υπηρεσία, σκόπιμα((;)για να μην έχει ευθύνη ο Δήμος(;)Είναι εμπόδια που απαγορεύονται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αλλά και από τις διατάξεις του Νεου Οικοδομικού Κανονισμού αλλά και τις διατάξεις και εγκυκλίους για ΑμΕΑ. Υποχρέωση σου Δήμε, είναι η εκπόνηση σχετικής μελέτης για τα εμπόδια τα οποία χωροθετείς,η 52716/2001 εγκύκλιος συνεχίζει να εφαρμόζεται και μετά το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό του 2012 και ορίζει την ύπαρξη τεχνικής μελέτης για οτιδήποτε χωροθετείται στο Κοινόχρηστο χώρο(σ. 22609).****

 • Βελτίωση της προσβασιμότητας, με προτεραιότητα στους πεζούς κάθε ηλικίας και κάθε επιπέδου αναγκών (γονείς με παιδιά, ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ). Εξασφάλιση της απρόσκοπτης πορείας των πεζών μέσα στην πόλη, σε πεζοδρόμια, πεζοδιαβάσεις και πεζόδρομους, με ποιότητα και ασφάλεια (προτεραιότητα στην συντήρηση, τη σήμανση, την απομάκρυνση των εμποδίων κλπ).

 • Βελτίωση της προσβασιμότητας και τόνωση της κινητικότητας για όλους, μέσω της αναβαθμισμένης πρόσβασης στην πληροφορία. Δημιουργία μιας φιλικής στον χρήστη πλατφόρμας για την κίνηση στην πόλη, τα σημεία εξυπηρέτησης των ποικίλων αναγκών, τους διαθέσιμους τρόπους μετακίνησης, τους ενδιαφέροντες προορισμούς, αλλά και τις καθημερινές εκδηλώσεις.

χρειάζονται κανόνες για να ζήσουμε ειρηνικά και αρμονικά

Επειδή στο κωδικό 0461 για  Τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων (άρθρο 3 Ν 1080/80) είχαν προβλεφθεί ΕΣΟΔΑ 166.900,23 ευρώ και τελικά εισπράχθηκαν 196.114,43(προστέθηκαν απο παλαιότερα έτη 29.214,20). Είναι πολύ λίγα για το εύρος του πραγματικού χώρου που έχει καταληφθεί και χρησιμοποιείται καταχρηστικά από επαγγελματίες. Δηλαδή και χρησιμοποιούν τον χώρο που ανήκει σε όλους και δεν πληρώνουν, έστω και για ό,τι νόμιμα τους αναλογεί . (Στον ίδιο μηνιαίο απολογισμό  (ΔΕΚ 2019) κωδικός 0441.0002 Τέλος ακίνητης περιουσίας (άρθρο 24Ν 2130/93) ηλεκτροδοτούμενων και μη ακινήτων 625.216,77 ευρώ. Και Ακόμα σχεδόν 5.000.0000 ευρώ Τέλη για καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό . )*****

Επειδή η Πόλη μας, είναι πια αρκετά μεγάλη. Με πολλούς επισκέπτες, καταστήματα και περίπου 50.000 μόνιμους κατοίκους.

Επειδή δεν αρκούν οι αποφάσεις στο χαρτί αλλά και η εφαρμογή.

Επειδή η εφαρμογή του Νόμου και του Κανονισμού  χρειάζεται  ορισμό συγκεκριμένων υπαλλήλων, με απόφαση Δημάρχου .

Επειδή η διεξαγωγή ελέγχων από τους επιφορτισμένους υπαλλήλους, χρειάζεται αντικειμενικότητα και γνώσεις.

Επειδή τα πρόστιμα πρέπει να γνωστοποιηθούν μαζί με τον Κανονισμό.

Επειδή κανένας και καμία (δημότης- ή υπάλληλος) δεν είναι υπεράνω του Νόμου.

Επειδή είναι παράβαση  καθήκοντος  η μη εφαρμογή των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και του Νόμου και κατάχρηση εξουσίας  των αρμοδίων η μη βεβαίωση προστίμων ή διαπίστωση παράβασης.

Επειδή η ευνοιοκρατία που είχε επιβληθεί, πρέπει να αποτελέσει οριστικά παρελθόν, αν θέλουμε να έχουμε μέλλον προοδευτικό.

Στα καταστήματα παραχωρείται σύμφωνα με το Νόμο, χώρος της πλατείας που αντιστοιχεί στο 70% της πρόσοψης ή της προβολής του. Το υπόλοιπο 30% διατίθεται στα ίδια καταστήματα εάν κατά την κρίση του Δημάρχου δεν παρεμποδίζεται με τον τρόπο αυτό ουσιωδώς η ελεύθερη χρήση του Κ.Χ. ( άρθρο 3 του Ν1080/80 )”

Στα συνεργεία αυτοκινήτων, το άρθρο 2 παρ. 2 του ΠΔ 78/1998 (ΦΕΚΑ-34) ορίζει: «Σε συνεργεία μπροστά από τα οποία και εσωτερικά του πεζοδρομίου υπάρχει ιδιωτικός χώρος, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη στάθμευση των οχημάτων, απαγορεύεται η εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας σε αυτόν, εφόσον προκαλείται όχληση των περιοίκων. Επίσης απαγορεύεται η στάθμευση στο πεζοδρόμιο και κάθε επισκευή οχημάτων επάνω στο πεζοδρόμιο ή στο κατάστρωμα του δρόμου». Οι Πρότυπες Περιβαλλοντικές δεσμεύσεις, 2013, επιβάλλουν απαγόρευση για όλες τις περιπτώσεις εναπόθεσης αποβλήτων της επαγγελματικής δραστηριότητας τους, όπως ακόμα και η στάθμευση αλλά και η διεξαγωγή , μεταφορά της επαγγελματικής δραστηριότητας τους στο κοινόχρηστο χώρο. 

Τι είναι οι Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις; είναι οι υποχρεώσεις που επιβάλλονται στις αδειοδοτούμενες επιχειρήσεις. Είναι οι όροι που πρέπει η επιχείρηση να ακολουθήσει , αν θέλει να συνεχίσει να λειτουργεί. Τόσο απλά και Δήμε περιμένουμε να φροντίσεις για τον έλεγχο και την ορθή εφαρμογή από κάθε επιχείρηση στη πόλη μας.**

 

Οι Δικαιολογίες τέλειωσαν, Δήμος και Δημότες καιρός να συμμορφωθούμε.Το Δικαστήριο απεφάνθη

Η μακρόχρονη διατήρηση της ισχύος ενός ευνοϊκού για  ορισμένη κατηγορία προσώπων καθεστώτος δεν αποτελεί κατά το Σύνταγμα πρόσκομμα για την μεταβολή του. Ενας γενικός περιορισμός της νομοθετικής λειτουργίας, στηριζόμενος σε μόνο το επισφαλές κριτήριο του ευνοϊκού για ορισμένη κατηγορία προσώπων χαρακτήρα μιας
υφιστάμενης ρύθμισης θα κατέληγε, ενόψει της ευρύτητας του, στην διαιώνιση της. Ενας τέτοιος περιορισμός θα οδηγούσε, περαιτέρω, στην «παράλυση» της δράσης του νομοθέτη ή της δια νομοθετικής εξουσιοδότησης κανονιστικώς δρώσας διοίκησης και στην ματαίωση της αποστολής των να ρυθμίζουν τις έννομες σχέσεις σύμφωνα με τις επιταγές του δημοσίου
συμφέροντος όπως αυτές διαμορφώνονται από τις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες (ΣτΕ 171/06, 1435/05, 6/99) Η δημόσια εξουσία μπορεί με πράξεις της να μεταβάλλει το νομικό πλαίσιο μιας έννομης σχέσης διαψεύδοντας την δικαιολογημένη πεποίθηση των πολιτών στην διατήρηση της όταν το επιβάλλουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος αναγόμενοι στην προστασία της ζωής ή της υγείας των πολιτών.

 

 

*ΠΗΓΗ https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%9C0%CE%A5%CE%A9%CE%973-%CE%944%CE

**ΠΗΓΗ https://www.synigoros.gr/resources/20170327-eggrafo-stp.pdf

***ΠΗΓΗ https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%99%CE%95%C

****ΠΗΓΗ https://elizabethboura.gr/%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%C

*****ΠΗΓΗ https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A9%CE%A0%CE%A7%CE%A9%CE%973-%CE%924%CE%A6?inline=true

Ο Τom για ποδαρικό και ο Νώε για μυαλό! το 2020 αρχή σπουδαίων αλλαγών;

0

TOM HANKS, o δημοφιλέστερος super star

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε την πολιτογράφησή του – Ο Τοm πλέον είναι Έλληνας, αν αποδεχθεί μέσα σε ένα χρόνο την τιμητική πολιτογράφηση. (Νομοθετική ρύθμιση προβλέπει την χορήγηση υπηκοότητας σε πρόσωπα που έχουν προσφέρει ιδιαίτερες υπηρεσίες στην πατρίδα).

Ο  Tom Hanks, ανακηρύχθηκε ως ο ο δημοφιλέστερος ηθοποιός όλων των εποχών, το 2018.

Με έναν κατάλογο πολύ αγαπημένων ταινιών,δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Χανκς ψηφίστηκε ο καλύτερος ηθοποιός στην ιστορία από 1.1 εκατομμύρια ψηφοφόρους σε δημοσκόπηση του Ranker.

Οι κανόνες προέβλεπαν πως οι ηθοποιοί έπρεπε να βαθμολογηθούν με βάση ολόκληρο το έργο τους και όχι μόνο κάποια πρόσφατη δουλειά τους.

Στη δεύτερη και τρίτη θέση  η  Betty Davis και  ο Marlon Brando.

Στον  Tom Hanks έχει απονεμηθεί, η ύψιστη τιμητική διάκριση για τους πολίτες των ΗΠΑ, το Μετάλλιο της Ελευθερίας, από τον  Μπαράκ Ομπάμα. *

 

Natural Gas Liquids – NGLs o φιλικότερος ενεργειακός star

Το φυσικό αέριο, είναι μια «φυσική μορφή ενέργειας» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία και κάνει τέλεια καύση στις κατάλληλες συσκευές. Το φυσικό αέριο αποτελεί το φιλικότερο συμβατικό καύσιμο στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Το φυσικό αέριο (και παρόμοια αέρια καύσιμα) μεταφέρονται μέσω διάλυσης με ελαφρά συμπίεση σε υγρά γνωστά ως υγρά φυσικού αερίου (). Οι αγωγοί φυσικού αερίου είναι φτιαγμένοι από ανθρακοχάλυβα (δηλαδή κράμα χάλυβα και άνθρακα).

O Αγωγός EastMed, κάνει την χώρα μας  γεωπολιτικό  star

του οποίου την ανάπτυξη υπέγραψε τις 2/1/2020, η χώρα μας με Ισραήλ και Κύπρο και επίκειται   η Ιταλία.  Είναι η προσπάθεια να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής των πολιτών των χωρών μας, να βελτιώσουμε τις οικονομίες μας, να δώσουμε λύσεις και o EastMed είναι μια μεγάλη ενεργειακή ενίσχυση στο ενεργειακό ισοζύγιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, ο αγωγός EastMed παρουσιάζει ιδιαίτερο γεωπολιτικό ενδιαφέρον και πλεονεκτήματα για τη χώρα μας σε σχέση με τις εναλλακτικές λύσεις για τη διοχέτευση του αερίου της ΝΑ Μεσογείου (αγωγός μέσω Τουρκίας, υγροποίηση φυσικού αερίου σε εγκαταστάσεις της Αιγύπτου), καθότι:

Συμβάλλει στην ανάδειξη της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό διαμετακομιστικό κόμβο. Αναμένεται να δημιουργήσει άμεσες, έμμεσες και προκαλούμενες οικονομικές επιδράσεις, κατά τη φάση ανάπτυξης, κατασκευής και λειτουργίας του έργου. Ανοίγει ουσιαστικά έναν νέο ενεργειακό διάδρομο ο οποίος θα καλύψει μελλοντικά και τα κοιτάσματα του Ελλαδικού χώρου.| Διευκολύνει την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και την αύξηση του ανταγωνισμού στην τελική αγορά φυσικού αερίου. Διασφαλίζει την παροχή φυσικού αερίου σε περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες δεν έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Δίκτυο, όπως η Κρήτη η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα. Συνεπώς, διευκολύνει την αντικατάσταση του πετρελαίου με φυσικό αέριο, με ισχυρό, θετικό αντίκτυπο στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στις προαναφερθείσες περιοχές. Ενισχύει την ασφάλεια εφοδιασμού της Κύπρου, της Ελλάδας και της Ευρώπης γενικότερα. Πληροί όλα τα κριτήρια διαφοροποίησης των Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος (πηγή, παραγωγός, όδευση). Εξασφαλίζει την επένδυση μέσω της σύναψης μακροχρόνιων συμβάσεων προμήθειας αερίου πριν τη λήψη της επενδυτικής
απόφασης, στα πρότυπα των συμβάσεων αερίου από το Αζερμπαϊτζάν (κοίτασμα Shah Deniz II).**

Ο EastMed, είναι όλα αυτά αλλά και παραπάνω.Επειδή οι γείτονές μας Τούρκοι μαζί με του Ρώσους, έχουν βάλει πόδι στη Συρία και τα εκεί ενεργειακά κοιτάσματα. Ο δρόμος της ενέργειας από το Ιράν, είναι δικός τους. Σε αυτό το πλαίσιο και οι ενέργειες των ΗΠΑ, για να υπερασπιστούν τα κεκτημένα τους στο Κιρκούτ, αλλά και η πρόσφατη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού. Είναι, με δυό λόγια ο αμυντικός αντίποδας, των όσων συμβαίνουν με αφορμή τον άξονα Ρωσίας, Τουρκίας, Ιράν. Είναι η θάλασσα και το αμυντικό τόξο που μπορεί να δημιουργήσει ο EastMed με τη συμμετοχή του Ισραήλ και άλλων ευρωπαϊκών δυνάμεων υπό την επίβλεψη των ΗΠΑ.

Tο φυσικό αέριο, ως πηγή ενέργειας, ρίχνει τους τίτλους του τέλους στην αμερικανική πετρελαϊκή ηγεμονία και τον ρόλο του ηγεμονικού σταθεροποιητή (μέχρι το 1973, οπότε τον ρόλο ανέλαβε η Σαουδική Αραβία), τον ναυτικό ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων και την αμερικανο-βρετανική σύγκρουση για τα πετρέλαια της Μεσοποταμίας.

Τεχνητή Νοημοσύνη, ο καταλυτικός  μελλοντικός star

“Στον 20ό αιώνα, ο βιομηχανικός πολιτισμός εξαρτιόταν από τους «βαρβάρους» για φτηνή εργασία, πρώτες ύλες και αγορές. Γι’ αυτό τούς κατέκτησε και τους αφομοίωσε. Αλλά στον 21 ο αιώνα, ένας μεταβιομηχανικός πολιτισμός που θα βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, τη γενετική μηχανική και τη νανοτεχνολογία μπορεί να είναι πολύ πιο αυτόνομος και αυτάρκης. Όχι μόνο ολόκληρες τάξεις, αλλά ολόκληρες χώρες ή και ήπειροι μπορεί να γίνουν ασήμαντες. Οχυρωματικά έργα που θα φρουρούνται από ρομπότ και drone μπορεί να χωρίζουν την αυτοαποκαλούμενη πολιτισμένη ζώνη, όπου σάιμποργκ θα πολεμάνε μεταξύ τους με λογικές βόμβες, από τις βάρβαρες εκτάσεις όπου αγριάνθρωποι θα πολεμούν μεταξύ τους με μαχαίρια και καλάσνικοφ.

 

 

Έτσι, αντί η παγκοσμιοποίηση να οδηγήσει στην παγκόσμια ενότητα, μπορεί τελικά να καταλήξει στον «ειδολογικό διαχωρισμό»: τη διάσπαση της ανθρωπότητας σε διαφορετικές βιολογικές κάστες ή ακόμα και σε διαφορετικά είδη. Η παγκοσμιοποίηση θα ενώσει τον κόσμο οριζόντια καταργώντας τα εθνικά σύνορα, αλλά την ίδια στιγμή θα χωρίσει την ανθρωπότητα κάθετα. Οι κυρίαρχες ολιγαρχίες σε χώρες τόσο διαφορετικές όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία μπορεί να συγχωνευτούν και να στραφούν από κοινού ενάντια στις μάζες των απλών σάπιενς. Από αυτή τη σκοπιά, η σημερινή λαϊκιστική απέχθεια προς τις «ελίτ» είναι απόλυτα βάσιμη. Αν δεν προσέξουμε, τα εγγόνια των μεγιστάνων της Σίλικον Βάλει και των δισεκατομμυριούχων της Ρωσίας μπορεί να γίνουν ένα είδος ανώτερο από τα εγγόνια των αγροτών στα Απαλάχια και των χωρικών στη Σιβηρία”.****

Ο Νώε Χαράρι μας εξηγεί πως η Τεχνητή Νοημοσύνη θα ανατρέψει τα πάντα στο μέλλον. Η ανθρωπότητα θα αλλάξει. Τέρμα ο κόσμος που ξέραμε. Ίσως τα εγγόνια μας, να ζήσουν έτσι,  όλη την ενήλικη ζωή τους.  Ίσως και εμείς, η γενιά των Baby boomers,  να προλάβουμε πριν κλείσουμε τα μάτια, να δούμε κάποιες εφαρμογές .Ήδη με τα δίκτυα 5G, τα οποία  αποτελούν την επόμενη γενιά σύνδεσης κινητών συσκευών στο διαδίκτυο, προσφέροντας πιο γρήγορες από ποτέ ταχύτητες αλλά και πιο αξιόπιστες συνδέσεις σε smartphones και άλλες συσκευές και τη δημιουργία των πρώτων ολογραμμάτων.

Η συμπίεση της μεσαίας τάξης, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια,  ως αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης, μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Αυτό που οι επιστήμονες, έχουν κατακτήσει προς το παρόν, είναι η βαθιά μηχανική μάθηση  και όχι Τεχνητή Νοημοσύνη. Ένα μικρό υποσύνολο δηλαδή.

 Υπογεννητικότητα, ο ζοφερός για την χώρα μας star

Η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία καταγράφουν τον τρίτο χαμηλότερο δείκτη γεννήσεων στην Ευρώπη (9 τις χιλίοις) μετά τη Γερμανία και την Πορτογαλία (8,4 και 8,5 τις χιλίοις αντίστοιχα). Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ο μέσος όρος ολικής γονιμότητας, δηλαδή παιδιών ανά ζεύγος, είναι σταθερά στο 1,26, όταν για να διατηρηθεί αμετάβλητος ο πληθυσμός θα πρέπει να είναι πάνω από 2,1. Το 2050 ο πληθυσμός της χώρας εκτιμάται ότι δεν θα ξεπερνά –με τις αισιόδοξες προβλέψεις– τα 10 εκατομμύρια ή –με βάση το κακό σενάριο– τα 8,3 εκατομμύρια.*****

Για να μην γίνει η Ελλάδα, στο μέλλον, περιττή

Είτε με HOLLYWOOD STAR αλά ΤΟΜ HANKS,  είτε με αγωγούς αλά EUROPE και USA, είτε με φιλίες και συνεργασίες, η χώρα μας είναι πολύ μικρή για να υπερασπισθεί τον εαυτό της. Και το μεγαλύτερο μειονέκτημά της είναι η υπογεννητικότητα, οι νέες και νέοι που φεύγουν από την χώρα μας. Διωκόμενες -οι από την αναξιοκρατία, την έλλειψη σταθερών δομών στήριξης όλων σε κρίσιμους τομείς (Υγεία- Παιδεία-κοινωνική πρόνοια,). Από την  επιβολή της ανομίας, την φορολογική αστάθεια και αβεβαιότητα. Τους διώχνει το σκοταδιστικό, οπισθοδρομικό και πολιτικά άτολμο, το σημερινό ελληνικό κράτος.

Για να προοδεύσουμε , για να παραμείνουμε ως έθνος και κράτος συμπαγείς. Σε ένα μέλλον που αλλάζει δραματικά, πρέπει να κρατήσουμε τα νέα παιδιά, εντός. Πρέπει να δοθούν κίνητρα να δημιουργηθεί απο τις νέες οικογένειες μια Ελλάδα του μέλλοντος. Επένδυση στην Υγεία, στη Παιδεία και στη Κοινωνική στήριξη όλων . Ασφάλεια Δικαίου, καθολική προσβασιμότητα σε αγαθά, υπηρεσίες, δομημένο περιβάλλον, ισονομία. Η αρχή της ισότητας να εφαρμοσθεί επιτέλους, προς τους πολίτες.

(Και για να γίνει ακόμα χειρότερη μια ήδη δυσοίωνη κατάσταση, καθώς οι μάζες θα χάνουν την οικονομική τους σημασία και την πολιτική τους ισχύ, το κράτος μπορεί να χάσει σε κάποιο τουλάχιστον βαθμό τα κίνητρά του για να επενδύει στην υγεία, την εκπαίδευση και την ευημερία τους. Είναι πολύ επικίνδυνο να είσαι περιττός.)******

 

Young parents at home at night with their little children watching something on laptop.

 

Ίσως σε κάποια μέρη του κόσμου να πρέπει να μάθει κανείς στα παιδιά του να γράφουν κώδικα προγραμματισμού, ενώ σε άλλα να τραβάνε γρήγορα και να σημαδεύουν σωστά.
ΥΓ…Τα 200 έφτασαν πλέον τα μωράκια της HOPEGENESIS, με ένα από τα τελευταία μωράκια να είναι ένα κοριτσάκι από την Κάσο που γεννήθηκε στο Νοσοκομείο Μητέρα, με τη στήριξη του οργανισμού Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative ) και του Δρ Στυλιανού Κώτση.

Τα 200 μωρά που γεννήθηκαν στη διάρκεια του προγράμματος κατάγονται από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας που είχαν αρνητικό ισοζύγιο ή μηδενικές γεννήσεις!
Με έτος ίδρυσης το 2015, η HOPEgenesis είναι μία ελληνική, αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση που έχει ως όραμα την ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, προσφέροντας δωρεάν την πλήρη κάλυψη των αναγκών μιας γυναίκας από τη στιγμή που μένει έγκυος έως και τη γέννα.

*https://www.eirinika.gr/article/153101/o-ompama-vraveyse-tin-elen-nte-tzeneris-ton-tom-hanks-apisteyta-klamata-tis-sidiras

**https://www.iefimerida.gr/kosmos/eastmed-minyma-stirixis-kai-apo-tin-italia

***Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/ti-einai-agogos-eastmed-poy-tha-ypograpsoyn-ellada-israil-kyspro

 

****Πηγή: www.dimokratiki.gr

 

*****https://www.alphafreepress.gr/2019/10/02/ellada/ypogennitikotita-stin-ellada-2019-xora-geronton-i-xora-mas-to-2050/

******https://www.kathimerini.gr/985091/article/epikairothta/kosmos/gioyval-nwe-xarari-h-texnhth-nohmosynh-anoigei-ton-dromo-gia-yhfiakes-diktatories

 

 

 

 

Κρίσιμη Παρτίδα, φινάλε ή αρχή για να σωθεί η ΓΗ;

0

ΣΚΑΚΙ

 

 • βασιλιά
 • βασίλισσα
 • πύργους
 • Αξιωματικούς
 • ίππους
 • πιόνια
 • Τα κομμάτια μπορούν να απομακρύνουν εχθρικά κομμάτια από την σκακιέρα όταν κινούνται στο τετράγωνο που τα τελευταία καταλαμβάνουν (ελαφριά εξαίρεση τα πιόνια). Δεν επιτρέπεται όμως να αιχμαλωτιστεί έτσι ο Bασιλιάς. Η αιχμαλωσία του βασιλιά επιτυγχάνεται μόνο με το Mατ, με το οποίο λήγει άμεσα το παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται ο παίκτης να αφήσει εκτεθειμένο τον βασιλιά του σε απειλή.

Ο πλανήτης μας, ο Βασιλιάς μας,  σε άμεσο κίνδυνο

Η πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ, προειδοποιεί. Η θερμοκρασία της Γης έχει αυξηθεί κατά περίπου 1 βαθμό Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή, προκαλώντας αύξηση των καταστροφών που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή. Κάθε επιπλέον μισός βαθμός θα επιδεινώσει την κλιματική απορρύθμιση.«Κάθε έτος καθυστέρησης μετά το 2020 θα απαιτήσει πολύ πιο γρήγορη μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, κάτι που θα γίνεται ολοένα και πιο ακριβό, απίθανο και δύσκολο».

Ο αντίπαλος σε αυτή τη παρτίδα, είναι οι ισχυροί

Τα μέλη της G20, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία. Οι μεγαλύτεροι ρυπαντές παγκοσμίως, που ευθύνονται για το 78% των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Χώρες που πεισματικά  δεν λαμβάνουν  μέτρα για την μείωση του διοξειδίου του άνθρακα. Δεν αλλάζουν τις καταστρεπτικές πολιτικές τους, για το κλίμα  αλλά  και για την παγκόσμια υγεία.

Είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν βάσιμα στοιχεία πως αυτά τα σωματίδια των ρύπων του αέρα είναι σε θέση να φθάσουν στο εσωτερικό μέρος του πλακούντα που τρέφει το αναπτυσσόμενο έμβρυο.  Στα έμβρυα (ακάθαρτα σωματίδια άνθρακα συνήθως από την καύση ορυκτών καυσίμων) μπορούν να διασχίσουν τον πλακούντα και να φθάσουν στην πλευρά του εμβρύου, σύμφωνα με μια νέα βελγική επιστημονική έρευνα. 

 

Η κίνηση μιας πραγματικής βασίλισσας

Στην παρτίδα του φινάλε μια πραγματική βασίλισσα υπερασπίζεται “το Βασιλιά” μας. Η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, Ελισάβετ, στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της αναφέρει:

«Οι προκλήσεις τις οποίες πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν σήμερα είναι ίσως διαφορετικές από εκείνες που η γενιά μου έπρεπε να αντιμετωπίσει, όμως έχω συγκλονιστεί από τον τρόπο με τον οποίο οι νέες γενιές αποδεικνύουν στη πράξη την αίσθηση καθήκοντος που έχουν μπροστά σε προβλήματα όπως η προστασία του περιβάλλοντός μας και του κλίματός μας» σημείωσε η 93άχρονη μονάρχης.

Η κίνηση των Πύργων για να πιεστούν οι ισχυροί

Οι νέοι και νέες παγκοσμίως μάχονται για την προστασία του περιβάλλοντος

Τις επόμενες 2 Παρασκευές θα βγούμε και πάλι στους δρόμους: παγκοσμίως βγήκαμε στις 29 Νοεμβρίου και στη Μαδρίτη, στο Σαντιάγκο και σε πολλά άλλα μέρη στις 6 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα. Οι μαθητές, οι νέοι και οι ενήλικες σε όλο τον κόσμο θα σταθούν μαζί, απαιτώντας από τους ηγέτες μας να αναλάβουν δράση -όχι επειδή θέλουμε, αλλά επειδή το απαιτεί η επιστήμη.

Μάθαμε ότι αν δεν βγούμε μπροστά, κανείς άλλος δεν θα το κάνει. Συνεπώς, θα συνεχίσουμε ένα σταθερό κύμα διαδηλώσεων, διαμαρτυριών και άλλων ενεργειών. Θα γινόμαστε δυνατότεροι και δυνατότεροι. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να πείσουμε τους ηγέτες μας να ενωθούν πίσω από την επιστήμη τόσο ξεκάθαρα ώστε ακόμη και τα παιδιά να το καταλαβαίνουν.

Τα παραπάνω δηλώνουν, μεταξύ άλλων, οι νέοι και οι νέες, μαθητές και μαθήτριες. Ένα παγκόσμιο κίνημα για το κοινό μας σπίτι. Τον πλανήτη μας..

Η κίνηση των Αξιωματικών, για να αποφευχθεί η καταστροφή.

Οι Επιστήμονες ζητάνε τη φύτευση τρισεκατομμυρίων δένδρων.

Οι ερευνητές του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ζυρίχης (ΕΤΗ), Eidgenössische Technische Hochschule ZürichETH Zürich,

-με επικεφαλής τον Ζαν-Φρανσουά Μπαστέν, που ανέλυσαν δορυφορικές παρατηρήσεις για περίπου 78.000 δάση και έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Science”, υπολόγισαν πόσα πρόσθετα δένδρα μπορεί να υποστηρίξει ο πλανήτης και ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος από προηγούμενες εκτιμήσεις.

Η μελέτη εκτιμά ότι είναι δυνατό να φυτευτεί ανά τη Γη μια έκταση δένδρων της τάξης ων εννέα δισεκατομμυρίων στρεμμάτων, δηλαδή περίπου όση είναι η έκταση των ΗΠΑ.

Αν αυτό συνέβαινε, τότε τα νέα δένδρα θα απορροφούσαν μια ποσότητα περίπου 205 γιγατόνων διοξειδίου του άνθρακα, που δεν θα κατέληγε στην ατμόσφαιρα (επιφέροντας μείωση κατά 25% των συνολικών εκπομπών) και έτσι θα συγκρατιόταν η άνοδος της θερμοκρασίας.*

 

Και στο Χαϊδάρι, η Αντιπολίτευση,  τα πιόνια συμφωνούν με τους ισχυρούς.

Καταψηφίζουν την απόφαση, την πρόταση της δημοτικής αρχής, για τις αναγκαίες  ενέργειες για την προστασία των δένδρων.

Στην απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου  (Αρ. αποφάσεως : 295/22-12-2019 ΘΕΜΑ: Ενημέρωση-Συζήτηση σχετικά με προβλήματα δέντρων του Δήμου.  Προτείνεται η:
–  συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα εξετάσει το θέμα κάθε πεύκου ξεχωριστά.
–  αναζήτηση μιας τρίτης γνώμης με επιστημονική τεκμηρίωση. Είμαστε ήδη σε επικοινωνία με τον Διομήδειο Κήπο ενώ επίσης σύντομα υπογράφουμε ένα μνημόνιο συνολικής συνεργασίας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και άρα μπορούμε να ζητήσουμε την συμβολή τους.

Όλα βέβαια πρέπει να γίνουν χωρίς καθυστέρηση για να μην υπάρξει θέμα επικινδυνότητας για τους διερχόμενους. Ο συνδυασμός της ασφάλειας των κατοίκων με την προστασία των αιωνόβιων πεύκων της Στρ. Καραϊσκάκη που είναι «σήμα κατατεθέν» του Χαϊδαρίου είναι ο διπλός στόχος μας.)

Με εξαίρεση τους Πολίτες σε Δράση και τον κ. Κέντρη, η αντιπολίτευση καταψήφισε την πρόταση της δημοτικής αρχής.

Ευτυχώς η απόφαση πέρασε με 18 ψήφους υπέρ και 14 κατά.

Η Αντιπολίτευση κάνει Αντι-περιβαλλοντική πολιτική, ψηφίζει εναντίον της λογικής.

Και ενώ ολόκληρος ο πλανήτης  βρίσκεται στη πρώτη γραμμή της μάχης για την προστασία του περιβάλλοντος . Όταν όλοι και όλες αναγνωρίζουν τη κλιματική αλλαγή ως το νούμερο ένα  κίνδυνο. Και στη μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος,  με αιχμή του δόρατος,τη φύτευση δένδρων..

Οι αξιωματικοί και οι πύργοι,  στην πόλη μας είναι αφανείς

Στο Χαϊδάρι αποδείχθηκε πλέον ότι η πρώην δημοτική αρχή, προσπαθεί “να σκοτώσει την κατσίκα” όλων μας. Δεν προσπαθεί να αποκτήσει δική της. Αρκεί να πεθάνει η “κατσίκα” όλων μας. Η αντιπολίτευση σε παράκρουση. Της αρκεί να πολεμήσει τη δημοτική αρχή. Μόνο μέλημα η άρνηση. Χτίζει συμμαχίες και συνεννοείται μόνο για τη δική της “συντήρηση” και καταψηφίζει την απόφαση που φέρνει η δημοτική αρχή, για την προστασία των αιωνόβιων δένδρων. Την προστασία του πρασίνου, η οποία είναι υποχρέωση της Πολιτείας, απορρέουσα από το Σύνταγμα, άρθρο 24, για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Το Σεπτέμβριο του 2017 υπέβαλα ένσταση κατά της παρακάτω  απόφασης 190/2017  ΑΔΑ  ΩΦΖΧΩΗ3-Ι6Η

«  ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης για την κοπή των επικίνδυνων προς πτώση (ασθενών) δέντρων στα όρια του Δήμου» της 26ης/2017 Τακτικής συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου.  Γιατί; Επειδή η πρώην δημοτική αρχή δεν είχε λάβει κανένα προληπτικό μέτρο για συντήρηση και φροντίδα των δένδρων. Επί 5 χρόνια καμία φροντίδα για τα δένδρα. Το έγγραφο της Δασικής Υπηρεσίας το επιβεβαίωσε. Είχα αποστείλει ερώτημα σχετικό και η απάντηση ήταν η ύπαρξη “ξένων σωμάτων” που πλήγωναν τα δένδρα. Επίσης, το Δασαρχείο ανέφερε για ενέργειες στις οποίες θα έπρεπε να είχε προβεί ο Δήμος. Πως βρέθηκαν εκεί τα καλώδια και τα μεταλλικά αντικείμενα; Τι έκανε η δημοτική αρχή μετά τις διαπιστώσεις της δασικής υπηρεσίας ; Τίποτα  Καμία απόφαση για συντήρηση και φροντίδα. Καμία συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες για το πράσινο. Συγκεκριμένα,  αιτιολόγησα την  ένσταση μου (βασικά σημεία)  :

Με  ατομικό  δικαίωμα , είναι επιτακτική σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 1  με τον περιεχόμενο κανόνα να παράγει άμεσα έννομα αποτελέσματα χωρίς να απαιτείται η έκδοση σχετικού νόμου. Επομένως κάθε άτομο το οποίο προσβάλλεται από μία διοικητική πράξη στο έννομο αγαθό που αποτελεί το περιβάλλον μπορεί να αξιώσει ένδικη προστασία στηριζόμενο απ’ ευθείας στη συνταγματική διάταξη του άρθρου 24 παράγραφος 1 και να ζητήσει την ακύρωση της πράξης, η οποία έχει δυσμενείς επιπτώσεις και προκαλεί βλάβη στο περιβάλλον ή και αποζημίωση για την προκληθείσα βλάβη

Με  πολιτικό δικαίωμα,  που απορρέει  από την ενεργητική κατάσταση του ατόμου και είναι δικαιώματα συμμετοχής των ατόμων στην άσκηση της κρατικής εξουσίας.

Με κοινωνικό δικαίωμα, Το δικαίωμα στο περιβάλλον, ως δικαίωμα του οποίου το περιεχόμενο αποτελεί αξίωση για περιβάλλον υγιεινό και οικολογικά ισόρροπο, εντάσσεται στην κατηγορία των δικαιωμάτων για την ικανοποίηση των οποίων δεν αρκεί η αρνητική αποχή του κράτους αλλά απαιτείται η λήψη θετικών μέτρων.

Δυστυχώς οι ενστάσεις που υποβάλλουν οι δημότες, για θέματα που άπτονται των γενικών διοικητικών πράξεων. δεν έχουν τύχη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση . Απορρίπτονται σιωπηλά. Μόνο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις για τις συγκεκριμένες αποφάσεις -αν δεν τις έχουν ψηφίσει-.

 

Ευτυχώς ακόμα ένας συμπολίτης, υπέβαλε τότε  την ίδια ένσταση και μετά την σιωπηλή απόρριψη από την Αποκεντρωμένη προχώρησε στη Τριμελή επιτροπή και ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ. Η επίμαχη απόφαση της πρώην δημοτικής αρχής ήταν για τον κάδο.  Σκουπίδια, όπως και η πραγματικότητα που ζούμε τόσα χρόνια. Σκουπίδια στους δρόμους, σκουπίδια της πρώην δημοτικής αρχής και οι αποφάσεις της .

Ο επισπεύδων, η νέα δημοτική αρχή λέει τα αυτονόητα. Το άρθρο 24 του Συντάγματος επιβάλλει την υποχρέωση της Πολιτείας, του Ελληνικού κράτους, για την Προστασία του Περιβάλλοντος. Και συγχρόνως δημιουργεί αξίωση για τον πολίτη, αποτελεί ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Ακόμα υπάρχει αυτόνομος κλάδος δικαίου, το ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Τα δένδρα μας για να σωθούν, για να συντηρηθούν χρειάζονται την συνδρομή των επιστημόνων, των ειδικών.

Και ποιος είναι πιο ειδικός από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και το προσωπικό του Διομήδειου Κήπου;

Η Επιτυχημένη Κίνηση της νυν Δημοτικής Αρχής

Η εισήγηση του εντεταλμένου συμβούλου παρακάτω, δεν αφήνει περιθώρια για παρανοήσεις αλλά και δισταγμούς. Υπάρχει  ανάγκη κατεπειγόντων   ενεργειών για τη συντήρηση του πράσινου.

“Το Χαϊδάρι ήταν ένας πράσινος Δήμος από τη φύση του και χαρακτηρίζεται από το πράσινο αλλά όσο περνάνε τα χρόνια ολοένα και μειώνεται από τη στιγμή που δεν υπήρχε καμία οργανωμένη συντήρηση, επέκταση παρέμβαση-σχέδιο… Ένα θέμα που ήδη αντιμετωπίζουμε είναι τα δέντρα που παρουσιάζουν κλίση και είναι επικίνδυνα για τους ανθρώπους τα μαγαζιά τα αυτοκίνητα. Επιδιώκουμε να τα στηρίξουμε και να περιορίσουμε όσο μπορούμε περισσότερο την ανάγκη κοπής. Επίσης θέλουμε να προβούμε σε ενέργειες που μπορούν να αναζωογονήσουν ένα αποδυναμωμένο δέντρο στο ριζικό του σύστημα. Το 2016 το Δασαρχείο έκανε αυτοψία στην οδό Στρ. Καραϊσκάκη και σημάδεψε 35 πεύκα ως επικίνδυνα που έπρεπε να κοπούν 20 περίπου πεύκα χάθηκαν στην Καραϊσκάκη μετά από κακοκαιρίες.
Πρέπει κάποτε να ληφθούν δραστικές και άμεσες αποφάσεις.
Το 2016 και το 2014 στάλθηκε έγγραφο από το Δασαρχείο για ενέργειες από μέρους του Δήμου για έργα-επεμβάσεις”.

Πού είναι ο Κανονισμός Πρασίνου ;

Στα Ιωάννινα (και σε άλλους δήμους),που αποδεδειγμένα αγαπούν τη πόλη τους και θέλουν να προοδεύσουν, έχουν και Κανονισμό Πρασίνου**

Συνεργάζονται με Δασική Υπηρεσία και επιστημονικούς φορείς για τη συντήρηση του πρασίνου της πόλης:

“Ο δήμος μας συνεργάζεται στενά με τις τοπικές Δασικές Υπηρεσίες προκειμένου να υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια έγκαιρου εντοπισμού, πιστοποίησης και λήψης των προβλεπόμενων κατάλληλων μέτρων, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος καταστροφής της αιωνόβια χλωρίδας της περιοχής μας από τον παθογόνο μύκητα.”

Το φινάλε των “Προσωπείων”

Τώρα που αποκαλύφθηκε η αλήθεια και τα πρόσωπα δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από ηθικά πλεονεκτήματα και οικονομικές κρίσεις. Ας θυμηθούμε τον Oscar Wilde “Ο άνθρωπος είναι λιγότερο ο εαυτός του όταν μιλάει ως ο εαυτός του. Δώσ’ του μια μάσκα και θα σου πει την αλήθεια”. Τον Γιάννη Ρίτσο “Καλό προσωπείο, σε δύσκολους καιρούς, ο μύθος.”

Αν υπάρξει μέλλον, θα είναι πράσινο. Petra Kelly 1948-1992  Γερμανίδα ακτιβίστρια – οικολόγος

ΥΓ προς Αντιπολίτευση: “Πραγματικά θα με διασκέδαζε να δω να προχωρήσετε σε ένσταση για την παραπάνω απόφαση. Αφού δεν την ψηφίσατε και διαφωνείτε γιατί δεν ενίστασθε; Γιατί δεν προσπαθείτε πραγματικά να σταματήσετε την υλοποίηση της απόφασης; Ορίστε κυρίες και κύριοι, αφού δεν συμφωνείτε, προβάλλετε νόμιμα την ένσταση σας!”

 

*ΠΗΓΗ https://www.kathimerini.gr/1032404/article/epikairothta/perivallon/na-fyteyoyme-1-tris-nea-dendra-gia-na-frenaroyme-thn-klimatikh-allagh-proteinoyn-episthmones

 

**https://www.ioannina.gr/wp-content/uploads/2019/06/%CE%9A%CE%91%CE%9D%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3-%CE%A0%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%9D%CE%9F%CE%A5.pdf

***https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9C%CE%9F%CE%A1%CE%A9%CE%973-%CE%9C%CE%934?inline=true

Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία (στη πόλη μας)

0

Μια  Χριστουγεννιάτικη Ιστορία

 (πρωτότυπος τίτλος: A Christmas Carol) είναι νουβέλα του Άγγλου συγγραφέα Καρόλου Ντίκενς που πρωτοδημοσιεύτηκε στις 19 Δεκεμβρίου 1843.[2] Αναφέρεται στην ιδεολογική, ηθική και συναισθηματική μεταστροφή του παράξενου και τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ μετά την υπερφυσική επίσκεψη που δέχτηκε από τον πεθαμένο συνεταίρο του Τζέικομπ Μάρλεϊ και από τα φαντάσματα των Χριστουγέννων του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος. Η νουβέλα είχε άμεση επιτυχία και αποδοχή τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς.*
Ο πλούσιος αλλά, τσιγκούνης Εμπενίζερ Σκρουτζ , ο οποίος μισεί κυριολεκτικά τα Χριστούγεννα, βιώνει μέσα σε μία μόνο νύχτα μία μοναδική εμπειρία, τρομαχτική μα συνάμα, λυτρωτική! Ο άσπλαχνος Σκρουτζ, αγγίζοντας  συναισθήματα που είχε για χρόνια ξεχασμένα, μαλακώνει και πλημμυρίζει Αγάπη.

2019

Ο Ebenezer της δικής μας ιστορίας, αναστέναξε. Δεν θα καταφέρει ποτέ να τελειώσει με αυτούς τους λογαριασμούς, και είναι ήδη παραμονή Χριστουγέννων. Έχει ζαλιστεί από το  πολλά νούμερα. Περιουσία με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο λογαριασμό του, ακίνητα πάνω από 10, οχήματα τουλάχιστον δυό. Πρέπει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ και Τέλη Κυκλοφορίας αλλά και του σούπερ μάρκετ το λογαριασμό, Τόσο πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.  Τι καλά τότε, όταν ήταν εκλεγμένος πρώτος δημότης σε αυτό το χωριό. … Αρχίζει να μισοκοιμάται. Βρίσκεται μία πενταετία πίσω . Ένα χαρούμενο πρωινό γεμάτο αισιοδοξία, όταν ο κόσμος καλωσόριζε το νέο πρώτο δημότη, εκλεγμένος ο ίδιος !

2014

Πόσο όμορφη ήταν τότε η ζωή! Αυτοί οι αθώοι, καλοί και χαμογελαστοί  ψηφοφόροι τόσο   πρόθυμα τον ψήφισαν. Του έδωσαν τεράστια πλειοψηφία . Αρνήθηκαν να σκεφτούν, αρνήθηκαν να δουν το λογικό και εμείς τους δείξαμε! Η δημοτική λαμπερή συντεχνία, μια χούφτα άνθρωποι με κοινό συμφέρον, την τακτοποίηση  των πρόθυμων σε κάθε συμβιβασμό. Αρκεί να βρεθεί λογαριασμός να βολευτούμε όλοι κάτω από τη σκέπη του  μεγάρου. Μια θέση στον προϋπολογισμό,  ο πρόθυμος “τακτοποιητής”  και στον αντίστοιχο κωδικό πληρωμής ο δικός μας ο πελάτης, “φυτευτός”.

Αποκαθηλώνουμε όσους επικαλούνται τη κοινή  λογική από τον θρόνο τους και αφήνουμε στο περιθώριο την αντιπολίτευση. Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια. Μέσα σε μία πενταετία  μπορεί η οικονομία της Πόλης να είναι χάλια αλλά ο προσωπικός στρατός θα έχει δημιουργηθεί.  Γεννιέται ήδη  μία μεγαλοπρεπής ισχυρή μηχανή. Η λαμπερή συντεχνία  θα είναι η μόνη δύναμη, στη Πόλη.

2019

Ο Ebenezer δεν μπόρεσε να κρατήσει περισσότερο αυτές τις χαρούμενες σκέψεις. Ξύπνησε από θορύβους στην πόρτα του.  Δύο οικογένειες συμπολιτών με τα μικρά παιδιά χτυπούν, ζητάνε τα φουσκωτά και τα παιχνίδια που είχε εγκαταστήσει πέρσι μπροστά στο μέγαρο το δημαρχιακό !

Έχουν απόλυτη ανάγκη από παιχνίδια, τα παιδιά. Ρώτησαν αν, υπό το πνεύμα των Χριστουγέννων, ο κ. Εbenezer θα μπορούσε να τους βοηθήσει και αυτοί σε αντάλλαγμα θα υποσχεθούν ότι θα έρχονται σε κάθε συνεδρίαση. Τη συνεδρίαση να ταράζουν, θα βάζουν και τα παιδιά ακόμα  να φωνάζουν.

Πλάκα κάνουν; Νομίζουν ότι μπορεί απλώς να παραγγέλνει φουσκωτά; Πως να τα πληρώσει;  Δεν μπορεί να χρεώνει πια το προϋπολογισμό, δεν είναι πια ο πρώτος δημότης. Μπορεί να κάνει δωρεάν γιορτές και πανηγύρια; Αυτά τα κάνει ο ύπουλος παλιός ανταγωνιστής και σημερινός αντικαταστάτης. Κάνει γιορτές και εκδηλώσεις ο σημερινός,  αλλά τα δικά του μεγαλεία δεν τα φτάνει, που πλήρωνε με τα λεφτά των δημοτών.

Τα παιδιά κλαίνε, θέλουν το περσινό χριστουγεννιάτικο παιχνίδι. Καλέ μου  κ. Ebenezer , θερμοπαρακαλούν, βάλε το χέρι μια φορά στη τσέπη σου.  Δώσε στα παιδιά λίγη χαρά, με τα δικά σου τα λεφτά!

Όχι τα δικά μου τα λεφτά!. Ξυπνά κάθιδρος, ουφ! ένα όνειρο ήταν !

2023

Ο Εbenezer  άρχισε και πάλι να λαγοκοιμάται. Είχε, όμως, σπασμωδικά  και περίεργα όνειρα. Έβλεπε την εικόνα ενός μικρού παιδιού  να προσπαθεί να περάσει το δρόμο να φτάσει στο δενδράκι και τη φάτνη στη πλατεία. Δεν μπορεί όμως να διασχίσει απέναντι.

Εμπορεύματα, τραπεζοκαθίσματα, σκουπίδια, κάδοι , αυτοκίνητα, δένδρα, γλάστρες, πινακίδες, εμπόδια μπροστά του ένα σωρό,

2014-2019

“Μια διάβαση δεν έφτιαξες” του φωνάζουν οι γονείς του παιδιού!

“Τα αυτοκίνητα κλείνουν το πεζοδρόμιο” του φωνάζει ο ένας γονιός!

“Δεν έβαλες ένα πρόστιμο σ’ αυτούς που πετούν σκουπίδια” φωνάζει ένας παππούς!

“Δεν φρόντισες να τηρηθεί ο ΚΟΚ” φωνάζει μια μαμά απέναντι.

“Δεν φρόντισες να τηρηθεί ο κτιριοδομικός κανονισμός” φωνάζει άλλη μαμά

“Δεν φρόντισες να γίνει μια μελέτη γι α τον   αστικό εξοπλισμό” ωρύεται άλλος μπαμπάς.

“Δεν μπορούμε  το δρόμο να περάσουμε , Δεν μπορούμε στο πεζοδρόμιο να σταθούμε”

Κι άλλοι άρχισαν  να φωνάζουν, ξαφνικά μαζεύτηκαν σωρό, δίπλα στο μικρό παιδί.

“Στο σχολείο δεν υπάρχει ένα προστατευτικό  στην είσοδο”

“Δεν έχουμε υλικά  στις αποθήκες, απορρυπαντικά να καθαρίσουμε τα σχολειά”

“Δεν υπάρχει προσωπικό, δεν υπάρχει μηχάνημα σωστό, όλα χρειάζονται ανταλλακτικά”

“Δεν κλάδεψες τα δένδρα, κινδυνεύουμε”

“Δεν έκανες αντιπλημμυρικά έργα”

” Δεν έκανες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις”

” Δεν επισκεύασες σχολεία  και νηπιαγωγεία”

2019

Αποφάσισε ότι είναι απλώς κουρασμένος επειδή για τόση ώρα προσπαθούσε να βρει έναν τρόπο να ισοσκελίσει το λογαριασμό του. Μερικές φορές πετάχτηκε νομίζοντας ότι είχε βρει τα χρήματα που χρειαζόταν. Σχεδόν αμέσως, όμως, συνειδητοποιούσε ότι τελικά η διαφορά ήταν μεγαλύτερη από όση είχε εκτιμήσει αρχικά.

Τα χρήματα δεν έφταναν να κάνει τα Χριστούγεννα  των προηγουμένων ετών και να μην του λείψει ευρώ από το λογαριασμό.

Αν είχα αντιμετωπίσει το πρόβλημα εξαρχής, τώρα δεν θα ήμουν σε αυτήν την κατάσταση, σκέφτηκε με καημό.

Θα ήμουν ακόμα στη πρώτη θέση, να βλέπω αφ’υψηλού τον αντίπαλό μου να κάθεται στης αντιπολίτευσης τη θέση.

2023

Δεν είχε πια κανένα νόημα. Καλύτερα να πάει για ύπνο. Η ώρα είχε περάσει και εκείνος, εξουθενωμένος, έπεσε στο κρεβάτι. Σχεδόν αμέσως ονειρευόταν. Να και πάλι αυτό το μικρό παιδί. Εγκλωβισμένο. Τώρα πια ούτε από το σπίτι δεν μπορεί να βγει.

Κλεισμένο στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού. Έχει γίνει 100 κιλά. Δεν χωρά να βγει από την πόρτα του, πια.

Τότε κοίταξε την ημερομηνία: 24 Δεκεμβρίου 2023. Έβλεπε στο μέλλον.

Αχ, αν μπορούσε μόνο να δει ποιος είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών !!

2019 Ας πρυτανεύσει πια η Λογική!

Λογικέψου  Ebenezer . Άρχισε να σκέφτεσαι το μικρό παιδί  και όχι τον  εαυτό σου. Για μια φορά σκέψου λογικά, για το μέλλον όλων!

Αν ο μικρός χωρέσει να βγει, τότε υπάρχει ακόμη χρόνος να σωθεί. Αν καταφέρει να μεγαλώσει και να έχει ότι εμείς θεωρούσαμε αυτονόητο και κεκτημένο.

Ποιό ήταν και πάλι το πρόβλημα που έπρεπε να λύσει;

Η λύση  υπάρχει και έχει δοκιμαστεί πολλές φορές.

Αν οι μικροί θέλουν να σωθούν, θα πρέπει να τους επιτραπεί να φύγουν από τα παλιά!

Να ακολουθήσουν το δρόμο των Ευρωπαίων και προοδευτικών. ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ!

Να σταματήσει το Δημόσιο να είναι το καταφύγιο των ανεπαρκών.

Ο “χατηρατζής” και “κουμπάρος” και  τα”κονέ” να κλειστούν σε ένα συρτάρι και να ξεχαστούν για τα καλά.

Να πάει κι ο Εbenezer να ξεκουραστεί, γιατί το πρόβλημα τελικά ήταν αυτός και η παρέα του η οπισθοδρομική.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ  (ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΑΛΑ )

*https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7_%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1