Βαγγέλη, όχι όπως σε βολεύει

Μία ανακολουθία, μία διαταραχή της λογικής, μία τρικυμία εν κρανίω ..κάτι από αυτά και ακόμa παραπάνω; Ενδέχεται να προκληθεί σε κάποιον-α όταν διαβάζει τις Αποφάσεις του Δημάρχου μας, ή μήπως κάνω λάθος; . Ο Βαγγέλης του τίτλου, για όσους-ες έχουν κάποια αμφιβολία, στο ίδιο πρόσωπο αναφέρομαι.

Πάμε λοιπόν, να δούμε τι αποφασίζει με αιτιολογία ο αξιότιμος Δήμαρχος μας, τα συμπεράσματα δικά σας.

α. Στις 17/5/2021, έγινε ο ορισμός της ήδη αναπληρώτριας Διευθύντριας Αθλητισμού και στη θέση της αναπληρώτριας Προϊσταμένης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. Στην ίδια απόφαση, ο ήδη αναπληρωτής Προϊστάμενος του Κολυμβητηρίου (Π.Ι) δεν απαλλάσσεται, αλλά παραμένει ως υπάλληλος. Να σε ενημερώσω ότι πρέπει να διορθώσεις την απόφαση, γιατί για να έχει ισχύ, πρέπει να αναφέρεται ρητώς η ανάκληση του υπαλλήλου από την θέση του Προϊστάμενου, διότι έχει και οικονομικό έρεισμα. Η θέση και η ευθύνη συνοδεύονται από επίδομα.

β. Στην ίδια απόφαση, για τον ορισμό του υπαλλήλου (Μ.Π), ο οποίος δικαιώθηκε και ζητά να επιστρέψει στη θέση που κατείχε, του Αναπληρωτή Διευθυντή Αθλητισμού. Εκεί λοιπόν ο Δήμαρχος, επικαλείται την πρώην Αντιδήμαρχο για να αιτιολογήσει την μη εκτέλεση της απόφασης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης.Την ίδια όμως Αντιδήμαρχο την οποία έπαψε με απόφαση του ως μη ικανή να τον συνδράμει στα καθήκοντα του… * ***

απώλεσε την εµπιστοσύνη του ∆ηµάρχου και την ικανότητα να τον συνδράµει στην άσκηση των καθηκόντων του, µε συνέπεια να έχει µαταιωθεί στην πράξη η αποστολή που ο νόµος αναθέτει στους Αντιδηµάρχους δηλ. την επικουρία του

γ. Αφού απώλεσε την εμπιστοσύνη σου, η πρώην Αντιδήμαρχος, πως επικαλείσαι μια συμπερασματική αναφορά της; Για να μην εφαρμόσεις την απόφαση που δικαίωσε τον υπάλληλο (Μ.Π); Μια αναφορά η οποία δεν δύναται να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο, δεν είναι διοικητικό έγγραφο. Αλλά και να συνιστά διοικητικό έγγραφο, πως είναι αξιόπιστη η κρίση ή μαρτυρία της και μάλιστα επεμβαίνει σήμερα, ουσιωδώς στη σημερινή διοίκηση. Αποτελεί αξιοκρατικό κριτήριο το οποίο εμπιστεύεσαι και για αυτό επιμένεις σε επιλογή άλλου προσώπου για τη θέση του Διευθυντού Υπηρεσίας Αθλητισμού.Επιλογή η οποία έπρεπε να είχε επικυρωθεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Τώρα είναι απλά μια δική σου επιλογή. Στο κρίσιμο μάλιστα χρονικό σημείο, πριν την έγκριση των Κανονισμών για τους Αθλητικού Χώρους.

δ. Για την ενότητα της Τοπικής Κοινωνίας; πως εξυπηρετείς εσύ τα σοβαρά συμφέροντα; Που είναι οι ενέργειες μέσα στο 2021, για διεκδίκηση της προβλήτας 4 στο Σκαραμαγκά;, ο έλεγχος στο Κτηματολόγιο με τον πλαστό καθρέπτη στα 3 μπλε γήπεδα που φαίνονται 6 ; η επιβάρυνση του ισχνού προϋπολογισμού με παράνομη σύμβαση με ειδικό συνεργάτη;, η δημοτική συγκοινωνία με τα παμπάλαια λεωφορεία, που επιβαρύνει και την ατμόσφαιρα της πόλης και τον προϋπολογισμό με επιπλέον καύσιμα (καθ’ύπέρβαση κατανάλωση); Σε δρόμους κατεστραμμένους με λακκούβες και γερασμένη άσφαλτο.

ε.Για τα πεζοδρόμια “Υπάρχει σημαντικός αριθμός πεζοδρομίων με πλήθος εμποδίων επί αυτών, ώστε να καθίσταταιδυσχερής η χρήση από τους κατοίκους, οι οποίοι αναγκάζονται να βαδίζουν στους δρόμους αντί για τα πεζοδόμια“. Αυτά αναφέρονται στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής “Βιοκλιματικές παρεμβάσεις αναβάθμισης στο Κεντρικό Χαϊδάρι», έγκριση προμελέτης χωρίς προϋπολογισμό!!!. Και παραχωρεί το έργο στην Περιφέρεια με το αζημίωτο (1,5% επί του προϋπολογισμού προβλέπεται στη χρηματοδότηση από το “Αντώνης Τρίτσης”).Ενώ η κα Μπέλα , η πρώην Αντιδήμαρχος με ενέργειες απλές, περιορισμού παραβατών και εξάλειψης εμποδίων σε στενά πεζοδρόμια και έλεγχο παράνομης στάθμευσης είχε κοινοποιήσει την πολιτική βούληση της στις 15 Απριλίου 2021 το πρωί. Αργότερα την ίδια μέρα την έπαυσε ο αξιότιμος Δήμαρχος. Άραγε γιατί ήταν τόσο πιεστικά αναγκαίο η κα Μπέλα να παυθεί , άρον-άρον την ίδια μέρα που καλούσε τους δημότες σε μια Ανοιχτή και Ωραία Πόλη, λίγο πριν την επαναλειτουργία των καταστημάτων; Όταν καλούσε όλους και όλες σε επίδειξη ατομικής ευθύνης, με αποφυγή παράνομης στάθμευσης, περιορισμού των τραπεζοκαθισμάτων στα όρια της αδείας τους, αποφυγή απόρριψης απορριμμάτων και ογκωδών, τήρηση κανονισμών από τους καθ’ύλην και τόπο αρμόδιους υπαλλήλους.

Μήπως Δήμαρχε, απλά και όμορφα, χάλαγε η κα Μπέλα, το αφήγημα σου που στηρίζεται σε αιτήσεις για χρηματοδοτήσεις φαραωνικών έργων; Τι σε εμποδίζει , χωρίς να χαλάσεις ένα ευρώ; Για να περιορίσεις τα καταστήματα στα όρια τους; Να μην υπάρχει κατάληψη στην είσοδο τους , για 1,5 μέτρο; Στα πεζοδρόμια να μην υπάρχουν εμπόδια, παράνομη στάθμευση, ζαρντινιέρες , κολονάκια, κάδοι; Να εφαρμοσθεί ο κανονισμός καθαριότητας, κοινόχρηστων χώρων και Περιπτέρων. Ο τελευταίος μάλιστα είναι κανονισμός δικός σου πρόσφατος και επικαιροποιημένος.

στ. Γιατί λοιπόν δεν υλοποιείς διαγραμμίσεις γύρω από διασταυρώσεις και σχολεία ; Πόσα ευρώ άραγε χρειάζονται για μερικά κιλά χρώμα ; Γιατί ακόμα και αυτό το φανάρι στο Κολυμβητήριο, δεν έχει εγκατασταθεί; με εργασία από την Περιφέρεια, από το 2018 η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Από μια ράμπα κατάφερες να φτιάξεις στα τρία πεζοδρόμια εκεί. Δύο μόνο ράμπες στη διασταύρωση στη Περραιβού στο Στάρι-Μέλι μπροστά μόνο (σε τέσσερα πεζοδρόμια-δύο μόνο) Και μερικές πλάκες αντικατέστησες στη Πλαταιών , στη Γράμμου και στη Σκύρου κ Καραϊσκάκη ..Ολόκληρη Τεχνική Υπηρεσία και Αυτεπιστασία ,2 χρόνια Χαϊδάρι Ξανά. Μόνο από τα πρόστιμα που επιμένεις να μην επιβάλεις , με δικαιολογίες τάχα μου δεν βλέπουμε ποτέ τους παραβάτες. Ποτέ ο επόπτης καθαριότητας δεν βλέπει; Μόνο από τις απορρίψεις ογκωδών και μπαζών και κλαδεμάτων, θα είχες καταφέρει και έσοδα να έχεις και οι παραβάτες να περιορισθούν. Αλλά πως να χαλάσεις την καρδιά των ψηφοφόρων, ε; Καθρέπτης σου είμαι κοινωνία …

ζ. Γιατί δεν επιβάλεις στη Τεχνική Υπηρεσία, τα εκ του Νόμου προβλεπόμενα καθήκοντα της; Σύμφωνα με το άρθρο 82 του Ν. 3463/2006, οι κανονιστικές αποφάσεις, που αφορούν τη ρύθμιση κυκλοφορίας, των μονοδρομήσεων και των κατευθύνσεων της κυκλοφορίας, της λειτουργίας των χώρων στάθμευσης εκδίδονται, μετά προηγούμενη κατάρτιση σχετικών μελετών, οι οποίες έχουν εκπονηθεί ή εγκριθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.
– Η κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση των οδών εκτελείται μόνο κατόπιν σχετικής μελέτης, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν.2696/1999.
– Για την συντήρηση των οδών (στην έννοια της συντήρησης περιλαμβάνεται και η κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση) αρμόδιες είναι οι οικίες διευθύνσεις των τεχνικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τη υπ΄αριθμ. 4422/ΕΟ/07 (ΦΕΚ 1787/Β/6.9.2007) απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέ
ρειας

η. Έχεις αποφασίσει για εκατομμύρια για Παλατάκι, Αστυθέα, Κέντρο-Κουνέλια-Προφήτη Ηλία, Παιδικές Χαρές, Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Επειδή είδαμε τα αποτελέσματα της Δημοτικής Συγκοινωνίας που υλοποιείς, με υπέρογκα έξοδα, ρύπανση και στάσεις επικίνδυνες …Η συνέχεια προμηνύεται δυστοπική…

Πιόνια που πηγαινοέρχονται, σύμφωνα με τα κέφια όποιου θεωρεί ότι είναι σε θέση ισχυρή, δεν είναι οι άνθρωποι. Γιατί η κα Μπέλα δεν είναι υποκρίτρια, δεν “γλύφει” τους “δυνατούς”. Αυτό είναι χαρακτηριστικό των υποκριτών. Γιατί η ίδια είναι πιο δυνατή και όσοι -ες την στηρίζουμε. Όταν ο πρώην δήμαρχος, με εξέθεσε δημόσια με ανήθικο τρόπο και κατά παράβαση διοικητικών διαδικασιών και προσωπικών δεδομένων, κατ’επανάληψη . Στηριζόμενος στην εξουσία του, τότε.

Δήμαρχοι φωτοτυπίες . Το δις εξαμαρτείν ….

Περιμένουμε τα δημόσια έγγραφα που αιτιολογούν τα παρακάτω, ( αιτιολόγηση της απαλλαγής καθηκόντων της κας Μπέλα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο):
Την υποχρέωση του ∆ηµάρχου να διασφαλίζει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας ( άρθρο 58 παρ. 1 του Ν.3852/10) η οποία τίθεται σε αµφισβήτηση και
κίνδυνο, όταν τα πρόσωπα που κατέχουν δηµοτικά αξιώµατα συγκρούονται για ζητήµατα ιδιαιτέρως σοβαρά για τα συµφέροντά της.
• Την ανάγκη αποτελεσµατικής άσκησης των καθηκόντων της δηµοτικής αρχής (άρθρο 58 παρ. 1 του Ν.3852/10), η οποία προφανώς δεν ικανοποιείται µε την δράση Αντιδηµάρχων που αµφισβητούν απροκάλυπτα ή απαξιώνουν τα κίνητρα του ∆ηµάρχου και των επιλογών του.

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%91%CE%9A%CE%9A%CE%A9%CE%973-%CE%99%CE%A5%CE%95?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/61%CE%979%CE%A9%CE%973-%CE%A6%CE%A67?inline=true

*** https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9F%CE%A5%CE%A8%CE%A9%CE%973-%CE%97%CE%A45?inline=true

***https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A66%CE%A3%CE%A9%CE%973-%CE%A4%CE%9D%CE%94?inline=true&fbclid=IwAR1DOd2LkPIF0iBx_DzUAPeAkTs5GS5p4wq6-OipsoBM9WoF7t9qCIUhnZQ

2
Θέμα: Έγκριση του τρόπου δημοπράτησης του έργου με τίτλο: «Βιοκλιματικές παρεμβάσεις
αναβάθμισης στο Κεντρικό Χαϊδάρι», έγκριση προμελέτης.