Βουτιά στα θολά νερά του Κολυμβητηρίου

Επίθεση στο Ταμείο και στο Καθήκον

Για συντηρήσεις και Χημικά Υλικά το 2022, για το Δημοτικό Κολυμβητήριο:

  1. Από τις αρχές του έτους 2022 μέχρι τον Μάη , το ποσόν των 56.195,00 ευρώ πληρωτέο στον ίδιο οικονομικο φορέα μετά από δύο συμβάσεις, με τη διαδικασία της Απευθείας Ανάθεσης. Η μία σύμβαση ήταν για προμήθεια μηχανημάτων και εξαρτημάτων, για τη λειτουργική αποκατάσταση και βελτίωση του μηχανοστασίου του Δημοτικού κολυμβητηρίου. Και η δεύτερη για προμήθεια χημικού υλικού.

2. Στις 14/12/2022 συμβασιοποιήθηκε η Υπηρεσία ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2022-2024 με συνολικό κόστος με ΦΠΑ:114.700,00 . Κατόπιν διαγωνισμού. Για ΕΚΤΑΚΤΕΣ και ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Από το συνολικό ποσόν, τα 40.000 ευρω (χωρίς ΦΠΑ) είναι αποκλειστικά για ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΗΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ.

3. Στις 22/12/2022, κοινοποιήθηκε η πρόσκληση σε άλλον οικονομικό Φορέα και στις 31/12/2022 ****** η Απευθείας Ανάθεση για επεμβάσεις και επισκευές ηλεκτρομηχανολογικές και κατασκευές. Συνολικό Κόστος χωρίς ΦΠΑ 23.883,29 € ή 29.615,28 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α .Κατακυρώθηκε η απόφαση ανάθεσης στον έναν και μοναδικό οικονομικό φορέα τον οποίο προσκάλεσε ο διατάκτης δήμαρχος.***** Γιατί ο κος Ευάγγελος Ντηνιακός υπογράφει την συγκεκριμένη πρόσκληση στο Μητρώο Συμβάσεων.

Κάλυψη και Απόκρυψη

Πως έκρυψαν την απευθείας ανάθεση, για υπηρεσία η οποία έχει μόλις κατακυρωθεί με διαγωνισμό; Γιατί είναι πολύ αυστηρός ο έλεγχος για τις αναθέσεις. Πρώτα δημιούργησαν έναν κωδικό στον προϋπολογισμό, ο οποίος ήταν μηδενικός, στη σελίδα 6 του απολογιστικού μήνα Νοεμβρίου 2022 ** Μετά στο Μητρώο Συμβάσεων έγινε καταχώρηση στον κωδικό  CPVS [45212212-5]-Κατασκευαστικές εργασίες για κολυμβητήριο.

Και η υπεύθυνη δντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας ζήτησε αρχικά την διάθεση πίστωσης από τον Δήμαρχο ώστε να ενεργοποιηθεί στο Μητρώο η διαδικασία έγκρισης για την Ανάθεση. ***15.7336.0001 Επεμβάσεις & επισκευές Ηλεκτρομηχανολογικώνεγκαταστάσεων & κατασκευαστικές εργασίες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο. Και στην πρόσκληση αναφέρει :

Συγκεκριμένα αφορά μερική ανακαίνιση του μηχανοστασίου και εργασίες ασφαλούς λειτουργίας του ανοικτού κολυμβητηρίου του Δήμου Χαϊδαρίου, σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες. Είναι επιτακτική και άμεση η ανάγκη υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, για την ομαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου.

Ποιά είναι η εργασία ανακαίνισης του μηχανοστασίου, η οποία προέκυψε μετά την υπογραφή της σύμβασης (από τις 14/12 έως τις 22/12) ; Και γιατί δεν περιλαμβάνεται στις έκτακτες συντηρήσεις, οι οποίες προβλέπονται στη σύμβαση ή γιατί η Αυτεπιστασία δεν μπορεί να επισκευάσει; Ή επειδη τελειώνει το έτος και πρέπει να μοιραστούν τα χρήματα του 2022; Τόσα ‘Εσοδα μαζεμένα εγκρίθηκαν εντός του Νοέμβρη για να φαίνονται γεμάτα τα Ταμεία στο τέλος του 2022, ώστε ο Ελεγκτής να μην δει την κατασπατάληση και διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Εκλογές Έρχονται Ξανά.

Λούφα και Παραλλαγή

Οι 14 δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της 10ης αναμόρφωσης****, δεν ξέρουν ότι ψήφισαν τη δημιουργία ενός Κωδικού με πίστωση 60.000 ευρώ ειδικά για το κολυμβητήριο; Οι εννέα που ψήφισαν Κατά, Σελέκος, Δαουάχερ, Παντελάρος, Θέρμου, Καραγιάννης,Μοσχονάς, Χουδελούδης, Βαρυτιμιάδης και Τοκατλίδη , γιατί δεν έχουν υποβάλλει Ένσταση; Δεν ξέρουν ότι υπάρχει Ανάδοχος ήδη, με διαγωνισμό, για το ίδιο Έργο;

Δεν ξέρουν οτι σπαταλώνται χρήματα για ένα κολυμβητήριο στο οποίο άλλος ένας σύλλογος ιδιωτικός, αθλείται; Οι δημότες πληρώνουμε όλοι, οι αθλούμενοι επι πλέον του αντιτίμου αλλά και οι αθλούμενοι στον ιδιωτικό σύλλογο. Μήπως ο σύλλογος εισπράτει χωρίς να αποδίδει ούτε καν για έξοδα συντήρησης; Τα μαγαζάκια από τον καφετεριο-πεζόδρομο έως τα ρουσφέτια στον αθλητισμό. Όλοι πληρώνουμε, μόνο οι φίλοι τους εισπράττουν με την άδεια Δημάρχου-Δημοτικών συμβούλων-Υπηρεσιακών Δντών.

Οι λοιποί λουφαδόροι

Και τέλος οι απόντες-απούσες Ε. Μπέλα ,Δ. Τσατσαμπάς ,Θεοφίλης, Αλεξόπουλος, Λ. Παπαδάκος, Α. Βιτσα,Α.Γερολυμάτος,Δ. ΑλεξάκηςΚ. Ασπρογέρακας, Α. Γκανά-Ρηγάκη. Καλά κάνουν και απουσιάζουν.

Ολα Βαίνουν Καλώς -Ευπειθώς αναφέρω

Μην ταράζετε το εορταστικό κλίμα των δημοτικών συμβούλων. Είμαστε σίγουροι -ες ότι αγωνιούν, μοχθούν και ενεργούν για το δημόσιο συμφέρον και το καλό των δημοτών-ισσών. ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ τα οποία μας απευθύνουν συνεχώς, είναι ειλικρινή . Που θα βρουν αλλού, τόσα πολλά και πρόθυμα στρατιωτάκια να ψηφίζουμε και να μην ζητάμε το απολυτήριο τους λόγω Ι5 -ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ για να υπηρετούν την Πόλη. Γιατί μας φτωχαίνουν συνεχώς και έτσι η πόλη μας έχει αφεθεί χωρίς υποδομές και έργα. Σε αντίθεση με τους όμορους δήμους .

Η Ανταρσία δεν ταιριάζει στους ιδρυματοποιημένα υποταγμένους δημότες.

ΚΑΛΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ στραβάδια …Οι νέοι είναι ωραίοι και συμφωνούν με τους παλιούς, να Σιωπούν.

Στο Περιστέρι μέσω διαγωνισμού, στον ίδιο οικονομικό φορέα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ αντί 64.640,13€ για ένα χρόνο εξασφάλισαν χημικό υλικό, επισκευές και συντηρήσεις. Και στο Παλαιό Φάληρο. Στο τέλος του άρθρου η σύμβαση του Περιστερίου.

Οι Η/Μ εγκαταστάσεις σε ένα χώρο κολυμβητηρίου αποτελούνται από

  • Πυλώνες φωτισμού
  • Αντλίες ανακυκλοφορίας νερού και δοσομετρικές αντλίες
  • Φίλτρα καθαρισμού
  • Λέβητες ζεστού νερού
  • Εναλλάκτες θερμότητας
  • Υποσταθμό Μ/Τ

ΠΗΓΗ

αιτιολόγηση για Απευθείας Ανάθεση

ι γ) οι εργασίες αυτές είτε δεν μπορούν τεχνικά ή οικονομικά να διαχωριστούν από την αρχική σύμβαση χωρίς να δημιουργήσουν μείζονα προβλήματα στην Αναθέτουσα Αρχή είτε, παρά τη δυνατότητα διαχωρισμού τους, είναι απόλυτα αναγκαίες για την επιτυχή ολοκλήρωση του εκτελούμενου έργου. Ως απρόβλεπτες δε περιστάσεις νοούνται αιφνίδια γεγονότα, τα οποία δεν ανάγονται στο χρόνο κατάρτισης της αρχικής σύμβασης και αντικειμενικά δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν κατά τους κανόνες της ανθρώπινης εμπειρίας και λογικής, ώστε να ληφθούν υπόψη στην αρχική μελέτη (οριστική ή προμελέτη), με βάση την οποία προσδιορίστηκε το τεχνικό αντικείμενο του εκτελούμενου έργου, η οποία μελέτη, κατά τα λοιπά, υπήρξε πλήρης και ακριβής. Οι περιστάσεις αυτές που επικαλείται και οφείλει να αποδεικνύει, ως φέρουσα το σχετικό βάρος απόδειξης, η Αναθέτουσα Αρχή για την αιτιολόγηση του απρόβλεπτου, δεν πρέπει να απορρέουν από δική της ευθύνη, ούτε να αφορούν στην επέκταση του τεχνικού αντικειμένου του εκτελούμενου έργου ή στη βελτίωση της ποιότητας αυτού, με υλικά ή μεθόδους μη προδιαγραφόμενες στα οικεία συμβατικά τεύχη, διότι θεωρείται ανεπίτρεπτη εκ των υστέρων μεταβολή του αντικειμένου του έργου. Τέλος, η απόφαση του αρμόδιου οργάνου περί προσφυγής στην ανωτέρω διαδικασία ανάθεσης πρέπει, ως εκ της φύσεώς της, να είναι ειδικώς και επαρκώς αιτιολογημένη, ώστε να καθίσταται εφικτός ο έλεγχος νομιμότητάς της από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

*Συμβαση ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2022-2024 (14/12/2022-αρ. πρ. 79080)

**https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A4%CE%A8%CE%9E%CE%A9%CE%973-4%CE%A54?inline=true

****https://www.haidari.gr/wp-content/uploads/2022/12/157_2022-8%CE%B7-%C

***ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΑΙΤΗΜΑ – ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ»

*****ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ(απευθείας ανάθεση) 22/12/2022

******Κατακύρωση 31/12/2022 στη 01.58 Ω