Για τους άστεγους της πόλης μας εν μέσω χιονοκαταιγίδας και για το στρωμένο κρεβάτι δίπλα στον πυροσβεστήρα

η αλληλεγγύη είναι μια λέξη κενή νοήματος, για τη δημοτική αρχή Ντηνιακού

Μετά την διανομή ζεστού φαγητού στους άστεγους,ψάξαμε την θερμαινόμενη αίθουσα του δήμου Χαϊδαρίου.Όπως θα ακούσετε παρακάτω αίθουσα δεν υπήρχε πουθενά.|”Φ.Δ. 24/1/2022 23.00Ω

Στις 1100 το βράδυ ο συμπολίτης Φώτης Δημήτρουλας, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε θερμαινόμενη αίθουσα στο Δημο Χαϊδαρίου. Για τους άστεγους της πόλης μας.

Ενώ και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής, έχει δηλωθεί το Δημαρχείο Χαϊδαρίου, ως χώρος θερμαινόμενος για τους αστέγους*****Γιατί πλέον, έχει ευθύνη και με συγκεκριμένες ενέργειες ο Δήμαρχος, να φροντίσει για τους άστεγους.

τι δεν λένε από το Δήμο και τα μέσα ενημέρωσης

Κοιμούνται στο ζεστό σπίτι τους. Οι 33 Δημοτικοί Σύμβουλοι, 1 Γενικός Γραμματέας , 5 Ειδικοί Συνεργάτες και ένας Δήμαρχος . Πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Για την φροντίδα των αστέγων. Των ανθρώπων που ζουν στο δρόμο. Δεν πήραν είδηση, καμιά; Γιατί δεν είδα κάποια απόφαση σχετική ή κάποια ερώτηση να έχει υποβληθεί. Για τηνΠαροχή κατευθύνσεων για την προστασία αστέγων κατά την περίοδο του χειμώνα. Είναι το έγγραφο με υπ’ αριθμ. Δ13οικ./105370/20-12-2021 του Υπουργείου Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων****

Από τις 20/12/2021 ειδικά, Πρόνοια και Κοινωνική Αλληλεγγύη

Με ειδική Οδηγία από το αρμόδιο Υπουργείο για Παροχή κατευθύνσεων για την προστασία αστέγων κατά την περίοδο του χειμώνα.

Είναι υποχρέωση του Δήμου να εξασφαλίσει κτίρια θερμαινόμενα, όπως αναφέρεται στο έγγραφο “Προκειμένου να αποτραπεί η έκθεση αστέγων σε κίνδυνο εξαιτίας χαμηλών θερμοκρασιών κατά την περίοδο του χειμώνα, παρακαλούμε για τον ορισμό κλειστών θερμαινόμενων κτιρίων στο Δήμο σας, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για προσωρινή φιλοξενία αστέγων και προσβάσιμα σε 24ωρη βάση (ή τουλάχιστον σε 12ωρη βάση κατά τις βραδινές ώρες από 20:00 μ.μ. έως 08:00 π.μ.) κατά τις ημέρες με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.”

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου έπρεπε να είχε εκδόσει ΑΠΟΦΑΣΗ για

υπεύθυνο για τον συντονισμό των δράσεων για την προστασία των αστέγων του Δήμου, σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων αλλά και για την παροχή άμεσης βοήθειας σε κάθε ανάγκη που θα προκύψει.

για δράσεις, οι οποίες μπορεί να υποστηρίζονται από τη Μονάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, από το Σύλλογο Εθελοντών ((που είναι οι σύλλογοι Δήμαρχε Χαϊδαρίου;; πότε θα καταγράψεις τις ομάδες Εθελοντών;η ΛΕΦΕΔ πως συνδράμει; εχει βολευτεί στη ΝΕΛΕ δήθεν για Πολιτική Προστασία έτσι;))
το Κέντρο Υγείας, τους Τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους και ιδιώτες εθελοντές, με στόχο την αποτελεσματική προστασία των αστέγων από τις ακραίες καιρικές συνθήκες, την ασιτία ή την αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης και πρόσβασης σε υγειονομικές υπηρεσίες.

–τις προδιαγραφές, τις προϋποθέσεις και τον εξοπλισμό που αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου και το αρμόδιο γραφείο του Δήμου . Και ορισμός υπεύθυνων υπαλλήλων για τη λειτουργία του χώρου φιλοξενίας.

–Δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Δήμου και προσωπική ενημέρωση σε κάθε άστεγο, στα διοικητικά όρια του Δήμου.(Την ενημέρωση των αστέγων για δομές παροχής υπηρεσιών σε αστέγους. Η ενημέρωση θα γίνεται τόσο προφορικά, όσο και με αναρτημένη σε ανακοίνωση σε εμφανή χώρο του κτιρίου ή με μοίρασμα φυλλαδίου).

–Ακόμα στο τέλος του εν λόγω εγγράφου, υπάρχει συγκεκριμένη υποχρέωση εκ μέρους του δήμου για έγκαιρη ενημέρωση. Για τον ορισμό κτιρίου/ων, με τα ακόλουθα στοιχεία σε μορφή excel. Τα στοιχεία θα αποστέλλονται στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ggp@yeka.gr και skampourdis@yeka.gr.
 

ΔΗΜΟΣΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΚΤΙΡΙΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣΤΗΛ. ΕΠΙΚ.E-MAIL

Ξενοδοχεία και στέγες προς ναύλωση, για τις μέρες του χιονιά; Όπως ναύλωσαν δωμάτια οι δήμοι Χερσονήσου , Κασσάνδρας , Κατερίνης;

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Απών Δήμαρχος… Παρών μόνο για φωτό

Τίποτα απο τα παραπάνω αν και είχε ρητή υποχρέωση, δεν εφάρμοσε ο Δήμαρχος. Γιατί ο Δήμαρχος είναι ο Προϊστάμενος όλων των Υπηρεσιών του Δήμου. Κατόπιν εορτής και αφού τα γεγονότα τον πρόλαβαν. Αφού διαψεύσθηκε πανηγυρικά. Μετά δεν είχε καν το θάρρος, να ζητήσει μια συγνώμη.

Εδώ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ζήτησε συγνώμη. Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου όμως, βάζει μπροστά τον μηχανισμό της προπαγάνδας. Στρώνει ένα κρεβάτι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και παραγγέλνει μια δημοσίευση στον τοπικό Τύπο. Κοροϊδία στα μούτρα μας, Ξανά .

Tα παραμύθια και το σκηνικό της Χαλιμάς

Στις 24/1/2021, ο δήμος Χαϊδαρίου στη σελίδα στο FB , ενημέρωνε για την ύπαρξη θερμαινόμενου χώρου στο Δημαρχείο *. Με την απαραίτητη φωτο του Δημάρχου κ. Ντηνιακού, όπως πάντα.

“Ο θερμαινόμενος χώρος στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου, για αστέγους και για κάθε πολίτη που μπορεί να τον χρειαστεί, παραμένει ανοιχτός όλο το 24ωρο. Η Κοινωνική υπηρεσία επικοινώνησε και ενημέρωσε σχετικά όλους τους καταγεγραμμένους αστέγους στην πόλη, από τους οποίους ήδη κάποιοι έχουν προσέλθει στο Δημαρχείο. Για περίπτωση ανάγκης, λειτουργεί όλο το 24ωρο το τηλέφωνο του Δημαρχείου 213 2047200.”

Το ίδιο βράδυ στις 2300 Ω,** ο ακτιβιστής με έντονη και συνεχή φιλανθρωπική δράση, ο συμπολίτης Φώτης Δημήτρουλας. Κοινοποιεί στη σελίδα του, την διαπίστωση ότι δεν υπήρχε πουθενά θερμαινόμενη αίθουσα για τους άστεγους . Μετά από επιτόπια έρευνα του.

Την μεθεπόμενη ημέρα 26/1/2022, το δημοσίευμα στο τοπικό Τύπο, παρουσιάζει ένα στρωμένο κρεβάτι. Απόδειξη της προσωρινής στέγασης δύο αστέγων. Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Δηλαδή όλα είναι υπέροχα σε αυτή την πόλη! Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος,Υπηρεσία Αλληλεγγύης, Δημοτικοί Σύμβουλοι. Κανένα πρόβλημα . Έστρωσαν ένα κρεβάτι σε μια γωνιά και όλα καλά. Το πρόβλημα λύθηκε. Και δύο άστεγοι βρήκαν στο Δημαρχείο για λίγο μια γωνιά και κάτι δικαιολογίες και ευχολόγια. Και ένα δημοσίευμα ***που δεν βγάζει νόημα, δεν ενημερώνει, μόνο δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα. Και δεν μας λεει αν εχει γίνει καταμέτρηση των αστέγων. Πόσοι είναι; Είναι περίπου δέκα, λένε από την αρμόδια υπηρεσία.

Και μην ξεχνάμε οτι υπάρχουν και οι οικογένειες σε ένδεια, σε ανάγκη; όπως η οικογένεια της μικρής Σοφίας που αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ και τόσες άλλες οικογένειες ή μεμονωμένα άτομα. Συνάνθρωποι τόσοι, και άλλοι τόσοι απάνθρωποι πολλοί, στην καρέκλα της εξουσίας.

Για να μην λέμε μόνο για το σημερινό Δήμαρχο. Και ο πρώην Δήμαρχος κος Σελέκος δεν είχε εφαρμόσει δράσεις για τους αδύναμους συμπολίτες.

Οι πάμπλουτοι Δήμαρχοι του Χαϊδαρίου, κομματάρχες καιι τζάκια δημαρχιακά, δεν γνωρίζουν τη λέξη Αλληλεγγύη.

***https://xaidarisimera.gr/ti-gyreyei-ena-stromeno-krevati-stin-a/

**https://www.facebook.com/100008027196185/videos/3080041018940723

****https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A91%CE%A8%CE%9C46%CE%9C%CE%A4%CE%9B%CE%9A-%CE%9B%CE%997?inline=true

*****