Δήμαρχε, οι 14 γυναίκες συνέβαλαν στην εκλογή σου. Σε έβγαλαν Δήμαρχο και εσύ τις βάζεις στο ράφι.

Με αφορμή την πρόσφατη αντικατάσταση στη θέση του Προέδρου της ΚΕΔΧ. Μετά την αποχώρηση του κ. Ηλιάδη, ο δήμαρχος τοποθέτησε τον Αντιπρόεδρο κο Χριστόπουλο, νέο Πρόεδρο. Θέση τιμητική και με μισθό. Θέση με αντίκρισμα σημαντικό.

Από την 8η θέση κατευθείαν στην 44η Θέση!

Για να δούμε λοιπόν, πως επιλέχθηκε ο πρώην Πρόεδρος ο κος Ηλιάδης . Με 640 ψήφους εξελέγη στην όγδοη θέση του ψηφοδελτίου, στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. * Αντίθετα ο κος Χριστόπουλος δεν εξελέγη, βρέθηκε στην έβδομη θέση από το τέλος με 168 φήφους. Δεν είδε ο Δήμαρχος, 35 υποψηφίους! (ένα πρόβλημα με την όραση το έχουν γενικά οι Δήμαρχοι στο Χαϊδάρι!)

Χαώδης η διαφορά. Λεπτομέρεια για το δήμαρχο. Ανάμεσα στον κο Ηλιάδη και τον κο Χριστόπουλο, μεσολαβούν 35 ονόματα. Οι έξι εκλεγμένοι με αρμοδιότητες, δύο ακόμα έμμισθοι συνεργάτες. Πρώτη στο συνδυασμό η κα Σάββα, τέταρτη η κα Μπέλλα είναι ήδη Αντιδήμαρχοι. Τρεις ακόμα κυρίες με σειρά ψήφων , η κα Χρονοπούλου, η κα Δούμουρα και η κα Κοντογιάννη είναι αμισθί Σύμβουλοι. Μένουν ακόμα, 27 υποψήφιοι στη διάθεση του Δημάρχου, τους οποίους εμπιστεύθηκαν οι συμπολίτες-ισσες, από τους-ή τις οποίους-ες θα μπορούσε να επιλέξει έναν ή μία ο δήμαρχος.

Γιατί όχι; μια γυναίκα Πρόεδρος της ΚΕΔΧ

Οι κυρίες Καπετάνου, Κυπραίου, Μπούτση , Καρκούλια, Παραστατίδη,Μπενέα, Σπηλιωτοπούλου- Ξουραφα,Τσαμπάζογλου, Παπαδοπούλου., Λεμονή, Καββάλα-Δρακουλάκη,Μαυρογιάννη, Αγγελέρη-Παπασταματάκη, Σοελεδή ;; .Ναι οι παραπάνω κυρίες μαζί με την κα Παπαγιάννη η οποία κατέχει ήδη θέση συνεργάτη, μεσολαβούν στη μακρά λίστα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.Και η κα Μπίζου, μετά . Παρουσίες εξαιρετικές, με μόρφωση, αξιοπρεπείς και γλυκύτατες.

Δεν είναι αρκετά ικανές για τον Δήμαρχο μας; Μητέρες οι περισσότερες και εργαζόμενες όλες. Γυναίκες οι οποίες έχουν αποδείξει την αξία τους. Από θέσεις ευθύνης είτε ως υπάλληλοι, ή σε υπηρεσίες Υγείας ή με δικές τους επιχειρήσεις. Είτε ως εκπαιδευτικοί ή δημοσιογράφοι ή γυμνάστριες. Ισορροπούν καθημερινά, ανάμεσα σε επαγγέλματα απαιτητικά, οικογενειακές υποχρεώσεις, κοινωνικές υποχρεώσεις. Σύζυγοι και νοικοκυρές Με συνεισφορά σε συλλόγους, με έργο για το συλλογικό συμφέρον. Συμμετοχή αφιλοκερδή σε ομάδες υποστήριξης αδύναμων συμπολιτών, λιγότερο τυχερών συνανθρώπων. Άξιες και με τη βούλα, με την ψήφο του λαού.

Δεν είναι αρκετά ικανές για να διοικήσουν μία επιχείρηση του δήμου; Μία σαν την ΜΠΕΛΑ, ή μήπως αυτό ακριβώς φοβάται ο δήμαρχος; ότι μπορεί να αποδειχθεί άλλη μια Μπέλα στη ΚΕΔΧ. Με άποψη κοινωνική και με θέληση λιονταριού. Μια μεταρρυθμίστρια για το Κοινό Καλό.

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χαϊδαρίου

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου αποτελεί Νομικό Πρόσωπο του Δήμου και έχει την ευθύνη λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Έτσι περιγράφεται η ΚΕΔΧ , στην ιστοσελίδα του Δήμου μας. Η καταλληλότερη και προφανής επιλογή, θα ήταν μια γυναίκα.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

Πολιτικές, στην χάραξη των οποίων συμμετέχουν γυναίκες, ενσωματώνοντας τις θετικές αξίες της γυναικείας υπόστασης. Εμπεριέχουν μεγαλύτερη ευαισθησία για κοινωνικά ζητήματα, όπως η ποιότητα ζωής , το περιβάλλον, κοινωνικές υπηρεσίες, απασχόληση, Παιδεία, Υγεία.

 Γιατί η γυναικεία παρουσία καταξιώνει στην πράξη την προσωπικότητα της γυναίκας που με τη δική της ευαισθησία έχει το δικό της τρόπο να βρίσκει λύσεις εκεί όπου άλλοι δυσκολεύονται.

Και αυτό είναι που φοβίζει και εμποδίζει τις απλές και λογικές επιλογές, πολλών ανδρών. Δημάρχων και μη.

With a lot of help from your friends

Το ελάχιστο φιλότιμο, επιβάλλει να αξιοποιείς ανθρώπους ικανούς, οι οποίοι σε στήριξαν. Oταν είχες ανάγκη σε βοήθησαν με πολλούς τρόπους,.

Επειδή το ξέχασες εσύ, θυμόμαστε όμως εμείς.

Μια συμβουλή γενικά και καλοπροαίρετα ” H αχαριστία είναι ελάττωμα και οι άνθρωποι δεν είναι αντικείμενα, να πετιούνται σαν στυμμένες λεμονόκουπες. “

Υ.Γ Και στον οργανισμό του Δήμου αναξιοκρατία όπως αποδείχτηκε, αφού απορρίφθηκε επανειλημμένα από τα αρμόδια όργανα ελέγχου της Νομιμότητας. Αλλά και για τη διοίκηση του δήμου, αναξιοκρατία καθώς στις επιλογές σας επικράτησε η κατά Ματθαίον αναφορά…και οι τελευταίοι έσονται πρώτοι!!!

πηγή, υπουργείο Εσωτερικών αποτελέσματα Δήμου Χαϊδαρίου 2019

https://ekloges.ypes.gr/current/d/home/en/municipalities/9185/

*https://ekloges.ypes.gr/current/d/home/en/municipalities/9185/

Σχολιάστε

15 − 9 =