Εις Υγείαν..των Αφελών

γράφει ο Κίμων Ε. Φουντούλης

  1. Στην αυριανή συνεδρίαση δεν έχει προγραμματιστεί συζήτηση για απαλλοτριωμένα κοινόχρηστα Σκαραμαγκά. Η τεχνική υπηρεσία (τοπογραφικό κ. Χονδρογιάννης ) επιβεβαίωσε το προφανές: οτι υπήρχαν κοινόχρηστοι που απαλλοτριώθηκαν μετά το 1974. Είναι το ισχυρό μέσο πίεσης ώστε να προκύψει άμεσος διάλογος ανεξαρτήτως χρόνου εκδίκασης. Τα γλεντάκια στην ακτή είναι χρήσιμα όταν συνοδεύονται από αλήθειες προς τους κατοίκους. Αύριο το Δ. Σ. θα έχει την ευκαιρία να σεβαστεί τον κανονισμό που έχει εγκρίνει και να προτάξει

Το αίτημα 30 κατοίκων με καθυστέρηση μόνο…90 ημερών.

Μπορεί και να αρνηθεί τη δημοκρατική διαδικασία και τότε θα μας μένει το Χωνί, όπως το διδαχθήκαμε οι Κοκκινιώτες και άλλοι προερχόμενοι από ανάλογες γειτονιές.

  1. Σε  ότι αφορά τη πρόταση για βρεφονηπιακό Βεργίνας σημειώνεται πως με καθυστέρηση 15 ετών γίνεται αποδεκτή η ανάγκη για προσαρμογή της μηκοτομής. Πρέπει όμως με την ευκαιρία να πληροφορηθούν οι νεότεροι και άπειροι δημοτικοί σύμβουλοι τον γεωτεχνικό κίνδυνο στο μπαζωμένο νταμάρι, Νυν ΠΑΡΚΟ ΘΕΑ Δ.Χ. (Δήμου Χαϊδαρίου και Δημόσιας Χρήσης) που τεκμηρίωσε ο γράφων.Επιβεβαίωσε το αρμόδιο Ινστιτούτο Γεωλογικών, Μεταλλευτικών Ερευνών και  Μελετών (ΙΓΜΕΜ), Τώρα ΕΑΓΜΕ. Και μέτρησε ο συνάδελφος Γιώργος Παπαδοκοτσιώλης ( σχεδόν 30 μέτρα επιχωματώσεις κατά θέσεις). Το παραπάνω πρέπει να προβάλλεται και υπενθυμίζεται ώστε στα δημοτικά                  έγγραφα να μην αφήνεται περιθώριο Περί Δήθεν δυνατότητας οικοδόμησης, κάτι που αποτέλεσε όπλο στους φερόμενους ως ιδιοκτήτες.
  1. Κοινόχρηστα Σκαραμαγκά μη διεκδικούμενα, ανείσπρακτα από Ένταξη στο Σχέδιο ( π.χ. 2/87), κατάληψη δημόσιων εκτάσεων δια χρησικτησίας από το Δήμο κ.ά. αποτελούν όψεις της σκανδαλώδους διαχείρισης υπαρκτής, εν δυνάμει και φερόμενης ως δημοτικής περιουσίας.                                 

Κίμων Ε. Φουντούλης