Επιχείρηση “Κάτσε στα αυγά σου, το φετινό Πάσχα”

Ο  Μιχάλης βγήκε από τον ανελκυστήρα και κατευθύνθηκε  γρήγορα στο γραφείο του. Στον  7ο όροφο  του Υπουργείου , δεν υπήρχε κανένας στο διάδρομο αυτή την ώρα. Ο υπασπιστής  του ήταν στη θέση του ,στον προθάλαμο του γραφείου. Όπως και η μυρωδιά του φρεσκοψημένου καφέ. Κάθε πρωί με κουλούρι Θεσσαλονίκης, στο δίσκο πάνω στο ξύλινο γραφείο του Υπουργού. Σήμερα πολύ νωρίτερα στις 06.15, με το πρώτο φως της μέρας.  Γιατί ειδικά, η φετινή Μεγάλη Παρασκευή είναι η κρίσιμη μέρα. Σήμερα  θα έχει μια πρώτη αποτίμηση  της αποτελεσματικότητας  των μέτρων,  της αποτροπής  των εκδρομέων του Πάσχα.  προς τα χωριά. Για αποφυγή συνωστισμού αλλά και μετάδοσης του κορωνοϊού στα αμόλυντα ελληνικά μέρη,  πεδινά και ορεινά.

Νόμος και  Τάξη

 Σε πλήρη εξέλιξη  η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, με τον κωδικό «Πάσχα στη Πόλη» . Με ανάπτυξη 10.000 αστυνομικών στα διόδια και  drones να οργώνουν τον Αττικό ουρανό.  ‘Οσοι προσπαθήσουν να ξεγελάσουν τον ‘Ελληνα αστυνομικό ,θα  τους επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα υπάρχουν και  κυρώσεις ποινικές. Γιατί τα πράγματα είναι τώρα σοβαρά. Δεν αρκεί το πλύσιμο των χεριών πλέον Ούτε μια μάσκα ή ακόμα και  δυο, από  μύτη μέχρι  πηγούνι, εφαρμοσμένες σαν μπετόν . Τώρα είναι θέμα ασφαλείας  Εθνικό. Να εμβολιασθούμε, να προλάβουμε .Να χτίσουμε τα τείχη της ανοσίας, γιατί θα έρθουν οι τουρίστες. Το καλοκαίρι έφθασε με βήμα ταχύ. Εμπρός να το συναντήσουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες με μπόλικες κρατήσεις από την αλλοδαπή.   Γιατί εξαρτώμεθα από το συνάλλαγμα , τα έσοδα μας να έχουν θετικό απολογισμό στον κρατικό Ισολογισμό. Να γεμίσουν τα νησιά και οι παραλίες με πολύτιμους βόρειους επισκέπτες, δυτικούς και ανατολικούς! Ας κάνουμε λοιπόν μια τελευταία θυσία, να γλυτώσει και το αρνάκι στο χωριό, να μην γίνει σουβλιστό.

Γιατί ούτε ο Κορωνοϊός , δεν αρκεί να αλλάξει το σύστημα των διακρίσεων

Ας μείνουμε στη πόλη, το Πάσχα αυτό . Αν και προσπάθησαν να μας πείσουν ότι ο κορωνοϊός έχει προτιμήσεις.  Και έτσι άδειασαν τα γραφεία από δημοσίους υπαλλήλους το χειμώνα.  Γιατί ως γνωστόν ο κορωνοϊός μεταδίδεται μόνο στο δημόσιο. Στα supermarket ,  στα λεωφορεία , στους ντελιβεράδες, στις ταχυμεταφορές, στο συνωστισμό έξω από Τράπεζες και τον ΟΑΕΔ δεν κολλά. Αποφεύγει  ο κορωνοϊός ότι είναι ιδιωτικό, μόνο στα γραφεία δήμων, Υπουργείων και Σχολείων, εκεί χτυπά με με κολλητική μανία ! Καλά τα καφέ και εστιατόρια, μέσα στο χειμώνα είναι λογικό γιατί έκλεισαν, αλλά τα καταστήματα λιανικής, υπήρχε τρόπος να λειτουργήσουν με μέτρα υγειονομικά.

Στις 15 Μαη, ανοίγει ο Τουρισμός. Μέχρι τότε για αφίξεις “Από 26/4 έως 3/5 απαλλάσσονται, υπό προϋποθέσεις, της επταήμερης καραντίνας και οι μόνιμοι κάτοικοι της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Νότιας Κορέας, της Ταϊλάνδης, της Ρουάντα, της Ρωσίας και της Σιγκαπούρης. Ήδη χωρίς καραντίνα εισέρχονται στην επικράτεια οι επιβάτες (μόνιμοι κάτοικοι) των χωρών της Ε.Ε, της Συνθήκης Σένγκεν, του Ην. Βασιλείου, των ΗΠΑ, των ΗΑΕ, της Σερβίας και του Ισραήλ αν είναι εμβολιασμένοι ή αν έχουν αρνητικό PCR τεστ Covid-19”.  

Τη Μεγάλη Τρίτη, έτοιμος να φύγει γιατί είναι ένας δημόσιος φορέας . Εξαιρούμενος των μέτρων πάντα αλλά και ανυπόμονος να προλάβει να ταξιδέψει εγκαίρως,  να ψήσει τον οβελία στο χωριό του. Ο υπάλληλος  στον ΟΑΕΔ, κάνει και “πνεύμα” στον νεαρό που παρουσιάσθηκε για το επίδομα της απόλυσης. Δεν ξέρεις να διαβάζεις;  τώρα είναι ηλεκτρονικά του λέει υποτιμητικά, Τι κι αν το έγγραφο γράφει –«παρουσίαση αυτοπροσώπως»    Γιατί  ο ίδιος εξασφάλισε μια θέση στο δημόσιο πριν χρόνια, χωρίς να ξέρει να διαβάζει και να γράφει  καλά, επειδή έχει καταγωγή από το χωριό,του κάθε Μιχάλη σημερινού υπουργού. Κι έτσι κουμανταδόρος, μέσα στη πόλη τώρα κανονίζει και ποιοι ωφελούμενοι θα προσληφθούν από τον Δήμαρχο τον Τακτοποιητή. Και μπορεί να μιλά, όπως του κατέβει, γιατί είναι ο μικρός τακτοποιητής σε κάθε γειτονιά. Δήμαρχος και Υπουργός, σε αυτόν υπολογίζουν-σχέσεις αλληλοϋποστήριξης -όρκοι αμοιβαίας αγάπης!!Μετά λέτε γιατί φεύγουν τα νέα παιδιά στο εξωτερικό..

Η Αστυνομία υπάρχει για την ‘Εννομο Τάξη, ευταξία και κοινωνική ειρήνη

Ο Μιχάλης από την αρχή της υπουργικής θητείας , είχε ένα μοτο . Την εφαρμογή του Νόμου με κάθε κόστος . Από τον αντικαπνιστικό έως  τα μέτρα για τον κορωνοϊό. . Κυνηγούν πολίτες που καπνίζουν, παιδιά που βγαίνουν στις πλατείες να παίξουν και να κάνουν ποδήλατο.  Συνταξιούχους στις λαϊκές αγορές, που δεν φορούν  μάσκες, (πολύ κακώς). Γιαγιάδες  που πωλούν χωρίς άδεια, χορταράκια και κρεμμυδάκια από το κήπο τους, ολόφρεσκα.

Και για τα Τροχαία εγκλήματα ; Την Οδική Ασφάλεια; Την έκθεση πεζών σε κίνδυνο από αμέλειες των υπαλλήλων των δήμων και των Δημάρχων;; Την έκθεση οδηγών σε κίνδυνο από τους γηρασμένους δρόμους, με λακκούβες .Την επικίνδυνη σήμανση; Την παράνομη στάθμευση και μη τήρηση ΚΟΚ; Την συστηματική απουσία της Αστυνομίας από γειτονιές; Που είναι ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς; Την Εγκληματικότητα; Τη νεανική παραβατικότητα και αντεγκληματική πολιτική; Την έμφυλη Βία; Τους παιδεραστές και την αύξηση των ενδοοικογενειακών περιστατικών βίας; Ε Μιχάλη, θα πεις για αυτά;

Που είσαι Μιχάλη, που έλεγες,  θα γενείς αλλιώς;

Από το ακορντεόν και τα  χωράφια  της  Ημαθίας. Θυμάσαι Μιχάλη , κάθε  καλοκαίρι γινόταν πανηγύρι  εκεί , στην Αλεξάνδρεια , στα χωράφια. Μαζεύοντας ροδάκινα όλη μέρα, παιδιά, φοιτητές  και καλλιεργητές. Ολόκληρες οικογένειες όλη μέρα στο χωράφι για να γεμίσουν τα τελάρα με  τα ροδάκινα και λίγο πιο πριν τα κεράσια  στην Έδεσσα και τη Κατερίνη. Νύχτες κάτω από τα αστέρια για βδομάδες. Και οι φωτογραφίες σου δίπλα στα όμορφα κορίτσια, από το Νησί, το Μακροχώρι, τη Κουλούρα και στη Πλατεία Ρολογιού με σάμαλι  και ρεβανί από του Χοχλιουρου   .

 Και το ακορντεόν σου, να παίζει ένα σκοπό ποντιακό ….

Τώρα φωτό  με Δημάρχους  και τοπικούς μικρούς κομματαρχίσκους-«Που είσαι νιότη που΄λεγες ότι θα γενώ αλλιώς»

“Για το Μανώλη, ένθερμο υποστηρικτή, συγχωριανό και φίλο του Μιχάλη. Κόπηκε το νήμα της ζωής του, στα 36 του, σε ένα δρόμο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, τη Μεγάλη Παρασκευή του 1997. Και για τον Κωνσταντίνο, μόλις 16 ετών και τους 20 συμμαθητές του, από το Μακροχώρι, που χάθηκαν τόσο τραγικά στα Τέμπη ,στις 13 Απρίλη του 2003.”