Οδός Καραϊσκάκη. Το Κτηματολόγιο αποδεικνύει ότι ο Δήμος παρανομεί για χάρη των συμφερόντων.

Ο Καθρέπτης έσπασε. Η διαφάνεια στη Διοίκηση, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση αποκαλύπτει και αποδεικνύει ακόμα μία χασούρα,για τους κατοίκους. Αυτή όμως δεν έχει άρωμα ΕΤΑΔ (προβλήτα 4-Σκαραμαγκάς), ούτε ΤΕΘΑ (Α ΑΘΛΗΤΙΚΟ και “μπλε” γήπεδα).. Είναι η καθαρή εξαπάτηση για δεκαετίες, για χάρη των συμφερόντων. Μόνο δυσωδία Δημοτικών Αρχών Δεκαετιών. Προς όφελος καταστηματαρχών και τα τραπεζοκαθίσματα αυτών.

Για να γίνει αντιληπτό, όπως δηλώνουμε τα ακίνητα μας στο Κτηματολόγιο.(εδώ βλέπετε τι έχουμε δηλώσει πολίτες και Δημόσιο-http://maps.gov.gr/) έτσι και οι Δήμοι δηλώνουν τους δρόμους, τις πλατείες, τις παραλίες, τα δικαιώματα τους δηλαδή. Για τους δρόμους υπάρχει υποχρέωση να καταχωριστούν ανά οικοδομικά τεράγωνα με κωδικό ΕΚ μετα τα πρώτα πέντε ψηφία. Είναι Ειδικής Έκτασης (ΕΚ). Έτσι λοιπόν οι Κοινόχρηστοι Χώροι που ανήκουν στο Δήμο, οφείλει η εκάστοτε Διοίκηση να διασφαλίσει την Κοινή Χρήση τους. Μέσω Κανονισμών (γενικές κανονιστικές πράξεις) που περιγράφουν γενικά τους όρους παραχώρησης με διαφύλαξη της Κοινής Χρήσης για όλους και όλες, πρόσβαση και πρόνοιες ειδικά για ασφαλή και άνετη πρόσβαση για ΑμεΑ και ευάλωτες ομάδες (παιδιά, ηλικιωμένα άτομα, γονείς με καροτσάκια, άτομα με πρόσκαιρα κινητικά προβλήματα )

Ειδικές εκτάσεις (δρόμοι, ποτάμια / ρέματα, αιγιαλοί, παραλίες, λίμνες, παρόχθιες / παραλίμνιες ζώνες).

Και όμως είναι δρόμος, δεν είναι πρασιά

Το τμήμα παράλληλα με την ρυμοτομική γραμμή των κτιρίων και του πευκώνα (όχι πευκόδρομος προσέξτε στην επόμενη παράγραφο). Στο δυτικό τμήμα, το οποίο κατά τμήματα χρησιμοποιείται είτε ως πεζόδρομος, είτε ως χώρος για τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων. Και λέγεται και αυτό Καραϊσκάκη μέχρι την Κερασούντος. Μετά από Κριεζώτου πίσω από Πλατεία Ηρώων ( οδός Μετσόβου) φαίνεται ως ΑΝΩΝΥΜΟΣ και συνεχίζει μέχρι την Ιερά Οδό. Στο Κτηματολόγιο όλα φαίνονται κρυστάλλινα καθαρά. Δηλαδή έχουμε δύο παράλληλους δρόμους και ανάμεσα τους τα Γεωτεμάχια με τα Πεύκα. Είναι η οδός ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ η οποία χωρίζεται από το πευκόφυτο τμήμα–ή μήπως την διαχώρισαν σκόπιμα; —

Ειδικά για τα 841,65 τετραγωνικά δρόμου από Πλαστήρα μέχρι Κερασούντος που έχουν παραδοθεί σε τραπεζοκαθίσματα. Δεν περνάει πεζός παράλληλα, ούτε όχημα. Ενώ δεν έχει διαμορφωθεί ούτε ως πεζόδρομος ούτε ώς ήπιας κυκλοφορίας. Άρα είναι οδόστρωμα και τα οδοστρώματα οδών δεν παραχωρούνται . Ρητά αναφέρεται η μη παραχώρηση οδοστρωμάτων στους σχετικούς κανονισμούς γιατί διώκεται ποινικά η παρακώλυση συγκοινωνιών. Τα άρθρα 290 έως 292 του Ποινικού Κώδικα είναι σαφή.

Κι όμως Προστατεύεται ως Δασικό

Το πευκόφυτο τμήμα, τα δένδρα της Καραϊσκάκη με τον διαμορφωθέντα πεζόδρομο. Ανάμεσα στους δύο δρόμους. Δηλώθηκαν ως Γεωτεμάχια και προστατεύονται από την Δασική Νομοθεσία λόγω των πεύκων (αλέα ή άλση ή Πάρκα). Έτσι έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο. Διαχωρισμένα από τους δρόμους, τα γεωτεμάχια λοιπόν έχουν κωδικούς διακριτούς, όπως και οι πλατείες και οι δρόμοι με τα πεζοδρόμια.

Με Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου το τμήμα από Πλαστήρα έως Κερασούντος με ΚΑΕΚ 051462429001 (πεύκα και πεζόδρομος) και το παράπλευρο τμήμα όπου τώρα είναι τα τραπεζοκαθίσματα με ΚΑΕΚ 05146ΕΚ24102. Συνεχίζοντας στο παράπλευρο τμήμα από Πλαστήρα μέχρι Σάμου όπου έχει διαμορφωθεί ως πεζόδρομος και μπορούμε να διασχίσουμε οι πεζοί παράλληλα, έχει ΚΑΕΚ 05146ΕΚ24101. Από Δαβάκη έως Σάμου ΚΑΕΚ 05146ΕΚ25062 και από Δαβάκη έως Π.Μελά έ 05146ΕΚ25063.

Με Συνενοχή και Διαπλοκή από αιρετούς; και σιγή από τοπικό Τύπο;

Με πολύ απλά λόγια και στο ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ. Η σημερινή Διοικήση εξακολουθεί να παραχωρεί, με αντάλλαγμα (ή μήπως ούτε καν αντάλλαγμα- Δνση Οικονομικών, έχεις να μας πεις για τα έσοδα;) έκταση που απαγορεύεται να παραχωρηθεί. Έκταση που ανήκει στο Δήμο κατά κυριότητα, νομή και κατοχή. Έκταση που ο Δήμος φροντίζει και επισκευάζει με υλικά και υπαλλήλους που πληρώνουμε όλοι και όλες . Από τα χρήματα όλων των δημοτών, τα ανταποδοτικά (πράσινο-καθαριότητα-ηλεκτροφωτισμός). Αλλά και φόρους. Γιατί λοιπόν πληρώνουμε αλλά δεν απολαμβάνουμε την έκταση την κοινόχρηστη; Πως ο Δήμος παραχωρεί παράνομα, τα εκτός συναλλαγής και πρέπει όλοι και όλες να απολαμβάνουμε ισόνομα;

Με την τσέπη αλλά και εν αγνοία των δημοτών, κάνει χάρες η εκάστοτε Δημοτική Αρχή; Το Δημοτικό Συμβούλιο αντί να ενημερώνει, κουκουλώνει;

Συναλλαγές Δήμε έκανες και κάνεις και η Αντιπολίτευση και ο Τοπικός Τύπος έχουν καταπιεί την γλώσσα τους. Συνενοχή και Διαπλοκή. Οι δρόμοι είναι εκτός Συναλλαγής(άρθρο 967 ΑΚ) Δήμε και Αναιρείς την κοινή χρήση και δεν προάγεις την Κοινή ωφέλεια (άρθρα 970 κ 969 ΑΚ). Παρανομίες συνεχώς.

Τα γεφυράκια δηλαδή, οι ελέφαντες και τα περιφραγμένα κάγκελα που βλέπουμε γύρω και πάνω στα πεύκα στη ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ , ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ.

Σπάσε αβγά λέει ο κος Φουντούλης*** , Ξήλωσε τα Σήμερα λέει ο Νόμος, Δικηγόρε Δήμαρχε

Αφού λοιπόν ψηφίσθηκε ο συγκεκριμένος Κανονισμός που απαγορεύει την δημιουργία ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ.

Πως κλείνει δρόμο και πως παραχωρεί γεωτεμάχιο που προστατεύεται ως δασικό, σε συγκεκριμένους καταστηματάρχες για φύτευση;

Διότι απαγορεύεται ρητά η επέμβαση στα δένδρα, στα πεζοδρόμια στις πλατείες κλπ από τον Κανονισμό Κοινόχρηστων Χώρων (άθρο 6 παρ. 7)* . Αλλά και από τη Δασική Νομοθεσία 998/79 προστατεύονται τα πεύκα της Καραϊσκάκη ως άλσος ή Πάρκο και ειδικά το άρθρο 5 Καθορισμός Αρμοδιοτήτων προβλέπει 1.”Η προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων, ως και ή λήψις των υπό του παρόντος νόμου προβλεπομένων ειδικωτέρων μέτρων, ανήκει εις την αρμοδιότητα της δασικής υπηρεσίας, ενεργούσης κατά τας οικείας περί τούτων διατάξεις ή τας ειδικάς διατάξεις του παρόντος νόμου.” 2.”Η εκτέλεση κάθε είδους έργων στα πάρκα και άλση ενεργείται μετά από σχετική μελέτη, που εγκρίνεται από την αρμόδια δασική αρχή και με την εποπτεία της.

Και στον ίδιο Κανονισμό στην ΑΚΟΛΟΥΘΗΤΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ άρθρο 12 παράγραφος Α Επισημάνσεις 7

” Όλα τα στοιχεία, στα οποία αναφέρεται η άδεια, τοποθετούνται μέσα στα όρια του παραχωρημένου χώρου και είναι δυνατόν να τον οριοθετούν, σε σχέση με άλλον παραχωρημένο χώρο, σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει να δημιουργούν περιχαρακωμένες περιοχές με την τοποθέτησή τους, δηλαδή να μην δημιουργούν σχήμα «Π» ή «τετράγωνο» και να μην χρησιμοποιούνται για να διαχωρίζουν τον παραχωρημένο χώρο με άλλον κοινόχρηστο χώρο που δεν παραχωρείται, μετατρέποντας τον κοινόχρηστο χώρο σε ιδιωτικό”

και στο 3. Στοιχεία Φύτευσης β. Οι διαστάσεις, το υλικό και το χρώμα των στοιχείων φύτευσης προσδιορίζονται κατά περίπτωση, σε συνάρτηση με τις διαστάσεις του παραχωρούμενου χώρου και τα χαρακτηριστικά του κοινόχρηστου χώρου.

Οι κάδοι και τα εκτός κάδων δίπλα στα δένδρα δεν τιμά κανένα. Κάθε κατάστημα να έχει τους δικούς του κάδους, στο Γκάζι και σε άλλες πλατείες και πεζόδρομους, έχει ήδη γίνει. Ο Κανονισμόςέπρεπε να το είχε προβλέψει κι αυτό και οι εσοχές να καταργηθούν . Είναι κατασκευές σε πεζοδρόμια στενά, μικρότερα από 1,50 μέτρο πλάτους όδευσης πεζών.

Εδώ θέλω να προσθέσω ένα ακόμα χρόνιο παράπονο και αίτημά μου. Τόσα χρόνια δεν αξιώθηκε να αποκτήσει μια Αρχιτεκτονική Επιτροπή ο Δήμος μας, ώστε να υπάρχουν οδηγίες και να εφαρμόζονται σε όλο τον Κοινόχρηστο χώρο. Από τα απλωμένα ρούχα έξω απο τα μπαλκόνια έως την φύτευση κατα βούληση καταστηματαρχών, αποδεικνύεται η φτωχή και ακαλαίσθητη αντίληψη των ανεπαρκών Διοικήσεων.

*((Ο ΚΑΕΚ μπορεί να είναι ελαφρώς διαφοροποιημένος αν αντιστοιχεί σε γεωτεμάχιο ειδικής έκτασης (ΕΚ) όπως δρόμος, τάφρος κτλ, ή αν αντιστοιχεί σε μεταλλείο (ΜΕ). Σε αυτές τις περιπτώσεις τα ψηφία των θέσεων 6-7 αντικαθίστανται από τα γράμματα ΕΚ ή ΜΕ και τα υπόλοιπα ψηφία 8ο έως και 12ο χαρακτηρίζονται από τον άυξονται αριθμό ομοειδών γεωτεμαχίων εντός του προ-καποδιστριακού ΟΤΑ.Η γνώση του ΚΑΕΚ είναι ένα στοιχείο που διευκολύνει τις συναλλάγες στο Κτηματολόγιο, οι οποίες όπως εξάλλου και η λειτουργία του καθορίζονται από το νόμο 2664/1998, που ισχύει μέχρι σήμερα, όπως αυτός τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με μια σειρά από άλλους νόμους. Το βασικό νομοθετικό πλάισιο που προέκυψε από τους νόμους 2664/1998, 3127/2003, 3481/2006 .

*https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%97%CE%A44%CE%A9%CE%973-%CE%92%CE%98%CE%A5?inline=true

**http://maps.gov.gr/

***https://xaidarisimera.gr/na-spasoun-avga-gia-na-gini-alithinos-pezodromos-karaiskaki/