με φίλτρα μαγικά και ξεματιάσματα, ο δήμος θα ελέγχει την Οδική Ασφάλεια

“Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.” – Αβραάμ Λίνκολν

Η αξέχαστη Γεωργία Βασιλειάδου στην ταινία του 1958, με ξεματιάσματα και φυλαχτά εξασκούσε την “Ιατρικήν” στο μικρό χωριό. Αν και ήταν διαδεδομένη και απόλυτα επιτυχημένη η “πρακτική μαμμή” εκείνη την εποχή, όμως η Ιατρική έχει διακριτές ειδικότητες. Και ο γιατρός, Ορέστης Μακρής , οοποίος μετακόμισε στο χωριό , δεν μπορούσε να ανεχθεί τον μηδενισμό της επιστήμης του. Γιατί έτσι είχαν μάθει στο χωριό, να πηγαίνουν όλοι στη μαμμή, είτε είχαν πονόδοντο ή κοιλόπονο . Ένα χρόνο πριν, μια παρόμοια ταινία , “ο γιατρός και ο κομπογιαννίτης” είχε γυριστεί στην Ιταλία. Η θεματική περίπου ίδια. ένας μάγος ή κομπογιαννίτης ασκεί “ιατρικά καθήκοντα” ως μη όφειλε βέβαια, με μαντζούνια, φίλτρα κλπ. Ο νεαρός γιατρός, ο Μαστρογιάννι στο ρόλο, διορίζεται στη μικρή πόλη, εξασκεί την Ιατρική και με τις ικανότητές του γίνεται αντιληπτό ότι ο κομπογιαννίτης τους πούλαγε αέρα κοπανιστό. Και έτσι εξοστράκισε ο γιατρός, τον κομπογιαννίτη δια παντός. happy end μόνο στις ταινίες….

Με αφορμή ένα θέμα, αίτημα κατοίκων δήθεν, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας. Στη μικρή μας πόλη ένας δικηγόρος, συνέταξε ένα έγγραφο για θέμα το οποίο συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο. Υπερασπιζόμενος λοιπόν, το δικαίωμα των κατοίκων (πόσοι); σε δυο οικοδομικά τετράγωνα της Αστυθέας, να παρκάρουν όπου θέλουν. Δικαίωμα ισχυρίζονται ότι έχουν, αναφαίρετο! με τη δικαιολογία ότι δεν τους έχει φτιάξει χώρους στάθμευσης ο δήμαρχος, το Κράτος, το Σύμπαν όλο. Φταίει όλη η Πλάση,γιατί δεν έχουν χώρους στάθμευσης ιδιωτικούς.

Τους ανήκουν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, γιατί μένουν εκεί, μια ολόκληρη ζωή. Και εμείς μένουμε στην ίδια πόλη με ζωές προγόνων. Πριν από εσάς, οπότε να μπει σε χρονομέτρηση το δικαίωμα στην πόλη του καθενός; Εγώ που έχω νόμιμο χώρο στάθμευσης, δηλαδή πληρώνω για αυτό;

Με το ίδιο επιχείρημα λοιπόν, κι εγώ ο πεζός λέω να φύγουν από παντού στο δρόμο, τα οχήματα. Κι εγώ ο ποδηλατιστής θέλω να εξαφανισθούν και από το δρόμο, όλα τα δίκυκλα. Κι εγώ η μαμά με το καρότσι θέλω να μην δω αυτοκίνητο μπροστά στη πόρτα μου, να μου κλείνει την είσοδο.

Γιατί εσείς ζητάτε (ο εξής ένας δηλαδή), δικαίωμα στη παράνομη στάθμευση; Κι εμείς τόσα χρόνια ζητάμε να περπατάμε, να κινούμαστε με ασφάλεια. Τι έχεις εσύ παραπάνω από εμάς; Εσείς πέντε, δέκα ή απλά ο ένας καλομαθημένος της εξουσίας.

Δημοτικό Συμβούλιο στα όρη στα άγρια βουνά!..φτου να μην βασκαθείτε

Οι αγαπητοί και αγαπητές δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά κυρίως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο οποίος είναι δικηγόρος πραγματικός,ξέρει ότι υπάρχουν κανόνες. Και για να συζητηθεί ένα θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο αφορά αίτημα δημοτών, πρέπει να έχει υποβληθεί με τουλάχιστον 25 υπογραφές. Αλλά που ακούστηκε όμως στο συλλογικό όργανο, το οποίο πρωτίστως πρέπει να διαφυλάττει τη νομιμότητα, να υπακούει στο Νόμο και το Σύνταγμα του Κράτους, να ζητάνε από το δήμαρχο να βρεθεί όποιος τηλεφωνεί στην Αστυνομία! Ολοι όσοι ξέρουμε τα βασικά , το άρθρο 10 του Συντάγματος λέει ότι οποιοσδήποτε –έχει Δικαίωμα δηλαδή-αναφοράς στις Αρχές. Και οι οι Αρχές πρέπει να απαντούν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Εκτός από την πόλη μας. Στην οποία πρέπει να ζητήσεις διαμεσολάβηση μέσω του Συνηγόρου του Πολίτη για να σου απαντήσει μια υπηρεσία του Δήμου. . Εκτός κι αν είσαι “δικός τους”, ή έχεις δικηγόρο να γράψει ένα έγγραφο όπως το συγκεκριμένο. Το οποίο θα ήταν για γέλια αν δεν είχε μια φράση συγκεκριμένη. Να γίνουν γνωστά τα στοιχεία του καλούντος, και με χαρακτηρισμούς για τον συμπολίτη αλλά και την συμπεριφορά της Αστυνομίας.  “αθέμιτη και κακόβουλη συμπεριφορά του αγνώστου καταγγέλλοντος συμπολίτη μας σε συνδυασμό με τον παντελώς αδικαιολόγητο υπερβάλλοντα ζήλο που επιδεικνύουν τα αστυνομικά όργανα, ο οποίος δυστυχώς συχνά ελλείπει όταν παρίσταται πραγματική ανάγκη παρέμβασή τους, έχουν διαταράξει σοβαρά την αρμονική διαβίωσή μας στην γειτονιά μας, στην οποία κατοικούμε μια ολόκληρη ζωή και στην οποία ουδέποτε είχε προκύψει στο παρελθόν ανάλογο πρόβλημα

Ακούσατε-Ακούσατε, ο πολυχρονεμένος ψηφοφόρος απαιτεί

Αίτημα σπουδαίο και σημαντικό είχαν λοιπόν, οι πόσοι ακριβώς; Να μην έρχεται η Αστυνομία για την παράνομη στάθμευση. Αλλά και να βρεθεί και ο δημότης που καλεί την Αστυνομία για την Παρανομία. Ολόκληρος ντόρος, δημοσιεύματα κλπ Και το έγγραφο το οποίο αναγνώσθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν εμφανώς γραμμένο από δικηγόρο. Εδώ μιλάμε για σοβαρές προθέσεις των αιτούντων. Για αυτό ένας δικηγόρος πρέπει να δώσει με το ανάλογο κείμενο τον τόνο της νομιμότητας. Και έτσι να αποφασισθεί έστω και μεταξύ τους, αντιπολίτευση -διοίκηση, μια συμφωνία. Να μην έρχεται η Αστυνομία, γιατί το θέλει “αυτός” ή “αυτοί”. Της εξουσίας οι λατρευτοί .

Σκέψου γιατί σε θέλουν σε άγνοια και φοβισμένο

Μήπως στις επόμενες συνεδριάσεις μπορεί να αποφασισθεί να στηθεί και καμία αγχόνη; Γιατί δεν θέλουν την Αστυνομία; Γιατί θέλουν τον φόβο να κυριεύει τον κόσμο; Γιατί φτιάχνουν μια ζούγκλα με όπλο νομικά έγγραφα, αποφάσεις καταργημένες και αναιτιολόγητες, από το Σύνταγμα του Κράτους μας, αλλά εγκεκριμένες από την κατ’επίφαση νομιμότητα της Συνέλευσης τους.

Αλισβερίσι τραγούδαγε ο Χάρυ Κλιν το 1997 ..”είμαι ευαίσθητος , για τις γκόμενες η γυναίκα μου δεν ξέρει, είμαι φίλαθλος ρίχνω κροτίδες και πλαστικά μπουκάλια πετάω, για την πατρίδα μου να δώσω τη ψυχή μου,μα να μου δώσει κι αυτή κατιτίς, να γίνει αλισβερίσι βρε παιδίμου… Είμαι ελεύθερος, είμαι τίμιος, είμαι άμεμπτος, είμαι Κύριος ρε….

Δίκαιοι Κανόνες για όλους -Ασφαλείς Δρόμοι

Ο αξιότιμος δήμαρχος μου είχε πει, λίγο πριν τις εκλογές ότι μόνο νομικά κείμενα υπογράφει. Οταν του είχα ζητήσει να υπογράψει για την Οδική ασφάλεια, συγκεκριμένα αιτήματα για την πόλη μας. Αυτή ήταν η δικαιολογία του, για την άρνηση υπογραφής. Ο κος Σελέκος ο οποίος επίσης, δεν υπέγραψε, δεν χρειαζόταν δικαιολογία. Εδώ πάρκαρε σε ΣΤΟΠ και σε γωνία, γιατί ήταν μπροστά στο σπίτι του, κατά δημόσια ομολογία του!

Εκεί που όλοι, ΟΗΕ και Δημόσιες πολιτικές προάγουν την Οδική Ασφάλεια. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Οδική Ασφάλεια, με άξονα Ασφαλείς δρόμοι – υπεύθυνοι οδηγοί – κυκλοφοριακή παιδεία – δίκαιοι κανόνες για όλους.***

Σύμφωνα με το αντίστοιχο έγγραφο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών,για την Οδική Ασφάλεια όπως ο κος Μπακογιάννης, ο κος Γερουλάνος, ο κος Ηλιόπουλος , ο κος Κονδύλης , ο κος Τσαμήτας , η κα Νάντια Γιαννακοπούλου και πολλοί άλλοι υποψήφιοι, είχαν υπογράψει *.Συγκεκριμένα για ” εξάλειψη όλων των κινητών εμποδίων από πεζοδρόμια γύρω  από σχολεία, παιδικές χώρες , αθλητικούς χώρους και δημόσια κτίρια και τοποθέτηση προστατευτικών στις εισόδους -εξόδους των σχολείων και παιδικών σταθμών.. Διαγραμμίσεις οδοστρωμάτων και δημιουργία διαβάσεων σε όλες τι κεντρικες διασταυρώσεις αλλά ιδιαίτερα σε σχολεία και οπουδήποτε υπάρχει συγκέντρωση- διαδρομή παιδιών. Διασταυρώσεις ελεύθερες από οποιοδήποτε εμπόδιο, όπως ορίζει ο ΚΟΚ -δέκα μέτρα τουλάχιστον.”

Ορίστε το αποτέλεσμα. Τα πόδια να χτυπάνε το κεφάλι. Αφού θέλεις νομικά έγγραφα θα τα έχεις. Αφού ο ΟΗΕ δεν είναι αποδεκτός στο μικρό χαϊδαριώτικο χωριό. Αφού η ασφάλεια των παιδιών και όλων των λοιπών “ραγιάδων”, δεν σας αφορά.

Συγχαρητήρια Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου, γιόρτασες τα 200 χρόνια Παλιγγενεσίας, το Σύνταγμα του Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους!

Αλλά σαν δικηγόρος και δήμαρχος θα έπρεπε πρώτα εσύ να υπερασπιστείς τον όρκο σου «Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Το ίδιο και εσείς καλοί μου δημοτικοί σύμβουλοι, τον ίδιο όρκο δίνετε .

Για την ιστορία, να σας πω ότι συμφώνησαν, δήμαρχος και αντιπολίτευση. Ο δικηγόρος δήμαρχος συμφώνησε στη συνεδρίαση με τον κο Θεοφίλη και τον κο Σελέκο, με το περιεχόμενο της επιστολής. Για να ξέρετε γιατί δεν δημοσιοποιούνται τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου και γιατί δεν θέλουν πλέον ζωντανές συνδέσεις. Ούτε η δημοτική αρχή ούτε η αντιπολίτευση. Επειδή οι επόμενες αποφάσεις θα αφορούν και χρηματοδοτήσεις, εντάξεις έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα, συζητήσεις για δημοτική περιουσία, πολεοδομικές εφαρμογές, κανονισμοί αθλητικά κλπ…..

Καλός πολίτης είναι ο φοβισμένος πολίτης.

Δικηγόροι τρεις και χάθηκε η πατρίς ..για να παραφράσουμε τον Βίσμαρκ.

* *https://mamastodromo.blogspot.com/2019/05/blog-post_21.html?m=0

**https://mamastodromo.blogspot.com/2019/05/blog-post_0.html?m=0

«Πηγή: httphttps://www.athensvoice.gr/politics/700720mitsotakis-odiki-asfaleia-paremvaseis-se