Η παράνομη σχέση (με ειδική σύμβαση εργασίας ΙΔΟΧ) του Δημάρχου μας

Δήμαρχε, έχεις συνεργάτη από το 2019 , τον οποίο πληρώνουμε όλοι και όλες κάθε μήνα*. Ξέρει από Δημόσιες Σχέσεις και τοποθέτησε διαφημιστικά στα παλιά λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Παλιά κόλπα με λαμπερές αφίσες και καρδούλες με την προτροπή “η θέση σου είναι εδώ”

Η θέση του συνεργάτη όμως δεν είναι στο Δήμο Χαϊδαρίου. Είναι παράνομη, καταχρηστική και άδικη για τους δημότες, για τα νέα παιδιά που ψάχνουν δουλειά αλλά και για τον Τοπικό Τύπο. Γιατί ζεις σε μια φούσκα διαφημιστική με τα χρήματα των δημοτών.

Ο PR της Καρδιάς του Δημάρχου μας

Είναι ο άνθρωπος πίσω από την εξωτερική μεταμόρφωση των λεωφορείων, των ρυπογόνων και παμπάλαιων πετρελαιοκίνητων οχημάτων που θα έπρεπε να είχαν αποσυρθεί προ 5ετίας. . Το Makeover ΜΕ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ που βλέπουμε στα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας είναι δικής του έμπνευσης. Και η επιτυχημένη εφαρμογή της “κλεμμένης” ιδέας από τον κ. Παπαχαρίση, για την φωταγώγηση της καρδιάς στο νταμάρι. Πολλές καρδούλες, αλλά καμία αγάπη για την Πόλη μας. Ούτε κατοικεί, ούτε δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην πόλη μας. Ούτε καν μια αναφορά στην ιστοσελίδα της εταιρείας του ή στο λογαριασμό του στο instagram. Γιατί είναι υπερήφανη η εταιρεία που έχει πελάτες και τους αναφέρει όπως “ZEUS+ΔΙΟΝΗ” , “DIOR”, “SALON DE BRICOLAGE”. Κι εμάς; το πτωχό Χαϊδάρι μας; με 13.812 ευρώ το χρόνο, που σας πληρώνουμε; μια αναφορά στην ιστοσελίδα; ΟΧΙ , γιατί είναι παράνομη η σχέση . Αλλά ποιός να το επισημάνει;

Παράνομη σχέση εργασίας για τον συγκεκριμένο συνεργάτη

Η ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία είναι ασυμβίβαστη με την άσκηση του λειτουργήματος του Ειδικού Συνεργάτη. Είναι στους όρους της υπ.αρ. πρωτ.:24770/30-10-2019 συναφθείσας σύμβασης με τον κ. Ευ.Τσ. *. Ο συγκεκριμένος όμως, είναι ελεύθερος επαγγελματίας και δραστηριοποιείται επαγγελματικά, σε εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων . Με έδρα την Αθήνα, όχι το Χαϊδάρι.

Ο μετακλητός υπάλληλος του Δήμου Χαϊδαρίου, ΕΥ. ΤΣ. του Αθανασίου, κατατατάχθηκε στον βασικό μισθό που αντιστοιχεί στο 2ο Μισθολογικό Κλιμάκιο της ΠΕ κατηγορίας,**** από τα τέλη του 2019, απολαμβάνει μισθό 1151 ευρώ και μια σχέση αγάπης με τον δήμο μας, δεσμό άρρηκτο χωρίς συννεφάκια και καυγάδες, μια σχέση ιδανική με τα λεφτά των δημοτών. ΟΧΙ, δεν τον πηγαινοφέρνει με το αυτοκίνητό του ο δήμαρχος, όπως ο κος Σελέκος περίμενε κάθε πρωϊ, στον σταθμό του ΜΕΤΡΟ την ιδιαιτέρα του, συνεργάτης κι εκείνη από την Νέα Ιωνία, με τα λεφτά των δημοτών.

“Οι αποδοχές χορηγούνται για την παροχή των παραπάνω υπηρεσιών κατά πλήρη απασχόληση. Το σύνολο των ωρών απασχόλησης του ορίζεται ότι θα είναι οι εκάστοτε ώρες της εβδομαδιαίας απασχόλησης των μονίμων διοικητικών υπαλλήλων του Δήμου. Η απασχόληση αυτή θα είναι πρωί ή απόγευμα ανεξάρτητα από το ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου και θα συμπληρώνεται ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες ανάγκες παροχής υπηρεσιών του στο Δήμαρχο. Είναι υποχρεωμένος να παρέχει ο ίδιος τις υπηρεσίες με επιμέλεια και αποδοτικότητα και να συνεργάζεται με τον Δήμαρχο.”

‘Αδικη και Καταχρηστική η πρόσληψη

Αδικη για το κάθε νέο και μορφωμένο παιδί στο Χαϊδάρι, αυτή η πρόσληψη. Θα μπορούσε να είχες προσλάβει Δήμαρχε ένα νέο παιδί, πτυχιούχο και εργατικό, αν ήσουν όντως προοδευτικός και μεταρρυθμιστής. Όπως η Γραμματέας σου ή ο Υπεύθυνος Ανακύκλωσης στην Καθαριότητα, τοποθετήθηκαν ειδικοί συνεργάτες. Αλλά ξέχασα, οι συγκεκριμένοι με ονόματα από τα παλιά, της εποχής της ευνοιοκρατίας του μπαμπά. Δεν είναι οι εξαιρέσεις οι οποίες επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Για αυτό και συνεχίζεται η ίδια κατάσταση, μία από τα ίδια, καθρέπτες του παρελθόντος.

Γιατί προτίμησες να παραβείς τον Νόμο, όπως και στη περίπτωση άλλου ήδη ένα συνεργάτη σου; Ειδικά τώρα με τον κορωνοϊό, μια οικογένεια στο Χαϊδάρι θα σε ευγνωμονούσε για το σίγουρο εισόδημα και θα είχαμε ίσως και λίγη εργασία προς όφελος των δημοτών. Γιατί υπάρχουν παιδιά και οικογένειες στο Χαϊδάρι, οι οποίες σε στήριξαν προεκλογικά και συνεχίζουν, παρόλο την εμφανή αδυναμία της διοίκησής σου για υλοποίηση έργου πραγματικού, προς όφελος όλων των Δημοτών. ‘Οχι δυο λουλουδάκια στη Πλατεία Ηρώων και ένα μεταχειρισμένο χλοοτάπητα. Ούτε απομάκρυνση δυο ζαρντινιέρων που δεν ενοχλούσαν κανένα στην Αγωνιστών Στρατοπέδου. Ούτε μόνο σε δύο σχολεία, ανακατασκευή στις τουαλέτες από δωρεά. Ούτε πέντε παιδικές χαρές, που τώρα φωτογραφίζεις, ενώ είναι 28 στις μελέτες και στην πραγματικότητα 35 συνολικά παιδικές χαρές.

Καταχρηστική γιατί υπερβαίνει τα όρια της καλής πίστης, των χρηστών ηθών και του κοινωνικού ή οικονομικού σκοπού του δικαιώματος. Την Καλή Πίστη ότι η Διοίκηση χρησιμοποιεί τα χρήματα μας για το καλό μας και όχι για τη διαφήμιση προσωπικά του Δημάρχου μας ή διευκολύνσεις στους ψηφοφόρους τους οι Αντιδήμαρχοι κλπ. Τα χρηστά ήθη και ο κοινωνικός σκοπός υπαγορεύουν να μην μας εξαπατάς. Με προσλήψεις ατόμων που δεν έχουν καμία σχέση με την πόλη μας, αλλά μόνο με τις προσωπικές φιλοδοξίες σου, μέσω του δικτύου των πελατών του προσληφθέντος . Ο οποίος δεν είναι ένας συντοπίτης αλλά μια εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων. Αν θέλεις δικτύωση και προβολή, να τον προσλάβεις με τα χρήματα σου. Μόνο από ένα ακίνητο, στο Χαϊδάρι, έχεις έσοδα 88.000 ευρώ το χρόνο. Συν την αποζημίωση του Δημάρχου, πλέον των 2.500 ευρώ κάθε μήνα.

Τell me baby, what’s your story?

Το παραπάνω ερώτημα, με απεικόνιση τον άνδρα που καπνίζει, είναι στη κεντρική σελίδα της εν λόγω εταιρείας του κου PR, μετακλητού υπαλλήλου του Δήμου μας. Για πες μας λοιπόν, πόσες ώρες και ποιες ημέρες χτύπησες κάρτα όπως οι υπόλοιποι υπάλληλοι του δήμου; Για πες μας γιατί σε πληρώνουμε για διαφήμιση, ενώ υπάρχουν τόσες ιστοσελίδες αλλά και ο Τοπικός Τύπος , που θα μπορούσε τώρα με πολύ λιγότερα χρήματα να διαφημίζει το ελάχιστο έργο του Δήμου μας. Εδώ διαφήμιζε και διαφημίζει το ανύπαρκτο έργο του πρώην Δημάρχου.

Όσο για το Bullying και τις εντάσεις που συντηρείτε, την ίδια τακτική με τον πρώην δήμαρχο, απλά επιβεβαιώνει ότι είσαστε μία από τα ίδια, ‘Οσο κι αν χρησιμοποιείτε την μοντέρνα τεχνολογία, τη ψηφιοποίηση και τις εταιρείες με τους επιφανείς πελάτες. Κάτω από το λούστρο η σκουριά σας είναι ίδια. Όπως και η περιφρόνηση για τις γυναίκες. Όπως και οι δύο πρώην δήμαρχοι προτιμούσαν άντρες στη διοίκηση. Τόσοι ψήφοι δεν είναι δικοί σου, γυναίκες ήταν οι περισσότερες στο ψηφοδέλτιο σου και οι ψήφοι οι περισσότερες είναι δικές τους. Και τα χρήματα, είναι του δήμου, τα οποία τόσο εύκολα σπαταλάς. Όπως και οι πρώην δήμαρχοι μάζευαν το κομπόδεμα τους , αλλά σπαταλούσαν του δήμου σε προσλήψεις και διευκολύνσεις. Τελικά μοιάζετε πολύ –οι τρεις τελευταίοι Δήμαρχοι στο Χαϊδάρι. Φωτοτυπία αληθινή.

Είσαι υπό αίρεση και απλά ένας διαχειριστής.

*https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A623%CE%A9%CE%973-%CE%A3%CE%914?inline=true

https://www.facebook.com/381562625584197/videos/373158867076247

***https://www.facebook.com/sigmundpr/posts/3989337697762816

****https://diavgeia.gov.gr/doc/66%CE%95%CE%92%CE%A9%CE%973-6%CE%9B4?inline=true