H τσιμεντένια π(ε)λατεία του δημάρχου ΒetonArme

Για την πλατεία στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Να πέσουν τα τσιμέντα ολοταχώς μας λέει το δημοσίευμα. Πάνδημο αίτημα, του εξής ενός “παλαιού καταστηματάρχη “-τρέχα γύρευε ποιός.

‘Οχι άλλο Τσιμέντο -Όχι άλλο Τσιμέντο

Γιατί σύμφωνα με την τιμολόγηση της διακήρυξης, τα χρήματα φτάνουν μόνο για τσιμεντοστρώσεις. Γιατί η τελική προσφορά του Ανάδοχου που έχει προσφέρει μέση έκπτωση 46,01 % επί των τιμών του τιμολογίου της υπ’ αρ. 29/ 2021 μελέτης του έργου και ποσό προσφοράς 465.125,06 € πλέον Φ.Π.Α. Αυτό είναι και το ποσόν χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο : 477.934,00. Μόνο ο ΦΠΑ θα επιβαρύνει το Ταμείο του Δήμου 112.000 . Και τα Απρόβλεπτα βέβαια , γιατί πάλι κάτι έχει ξεχαστεί, όπως στη Φαβιέρου. ***Ένα δωράκι 111.519 ευρώ για τον κόπο τους.

Η έκπτωση στα μισό του προϋπολογισμού. Το έργο θα γίνει το μισό, μέχρι τα μπετά και μετά για Πράσινο θα βάφει τα 17 επιτοίχια φωτιστικά και τα 32 φωτιστικά κορυφής. Και τους 20 κάδους απορριμμάτων. Όλα είναι στη μελέτη στο τέλος του άρθρου. Η ανάγκη όμως για τα μπετά πως προκύπτει; Γιατί η δικαιολογία για το Έργο είναι τα μάρμαρα που γλιστρούν. Γιατί λοιπόν δεν προβλέπει η μελέτη χώρο Πρασίνου; Με μικρές διαδρομές παραπλεύρως με υλικά όπως η πέτρα και το ξύλο; Και ελάχιστο μπετόν. Υπάρχει ανάγκη για περισσότερα μπετά στην πυκνοδομημένη ( ΦΕΚ πολεοδομικής μελέτης) συνοικία του Δάσους;

Γιατί τα χώματα και λοιπά υλικά είναι φθηνά, βρε κουτά. Αλλά τα μπετά ε; Εκεί είναι όλα τα λεφτά. Και τα δήθεν βιοκλιματικά. Ψυχρά -Θερμά υλικά. Και για μεγάλα δένδρα που είναι η λύση και υπάρχουν ήδη στη Πλατεία; Η βιώσιμη, οικολογική και συμφέρουσα οικονομική για το Δήμο, συντήρηση τους; μόνο 17 δένδρα, προβλέπει η Μελέτη. Και τα πάνω από 75 πόες και θάμνους, πού θα φυτευθούν; Στο δρόμο να παριστάνουν τον Τροχονόμο και τις ανύπαρκτες διαγραμμίσεις;

Για τα 712 τ.μ. της μικρής πλατείας και μερικά ακόμα τετραγωνικά για τους πολύ μικρούς, “δήθεν” πεζόδρομους. Χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα ανακαλύφθηκαν για να δικαιολογηθεί η Υπερτιμολόγηση της Μελέτης. Θαύματα γίνονται στη πόλη μας , όταν θέλει η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο. Ενστάσεις κανένας.

Καθαιρέσεις 3.980 τ.μ.

  • και εκσκαφή θεμελίων 2.850 κ. μ.
  • Χαλύβδινοι οπλισμοί σκυροδέματος και Δομικά πλέγματα 25 τόνοι
  • Σιδηροδοκοί 4 τόνοι .
  • Γενική μόρφωση επιφάνειας εδάφους για την φύτευση φυτών ή εγκατάσταση χλοοτάπητα : 1,20 στρέμματα

Μελέτη Εφαρμογής –Βλέπετε 1,20 στρεματα για φυτεύσεις στα συνολικά 712 τ.μ. της πλατείας; Και στα ακόμα 200 τ.μ. περίπου δεξιά στη φωτο παραπλεύρως της οδού;

Οι εκπτώσεις για το Περιβάλλον και την Προσβασιμότητα

Μέχρι το Μάρτη λέει κι ο Αντιδήμαρχο κος Καρατζαφέρης  “στόχος είναι περί τα μέσα Μαρτίου να έχουν φτάσει οι εργασίες σε ένα σημείο που θα έχει αποκατασταθεί η προσβασιμότητα και η λειτουργικότητα της πλατείας, χωρίς ωστόσο να έχει αποπερατωθεί πλήρως το έργο.

Με συνολικό προϋπολογισμό στο ποσόν των 1.068.342,00 €, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%. Δηλαδή Το υπόλοιπο ποσό των 590.408,00 € θα προερχόταν από Πόρους του Δήμου (ΚΑΠ Επενδυτικών Δαπανών.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε λοιπόν τον Ανάδοχο για την μεγάλη μείωση, στο μισό του αρχικού Τιμολογίου Δημοπράτησης**Και τον Αντιδήμαρχο ο οποίος μας λέει όλη την αλήθεια. Γιατί στόχος είναι να πέσουν τσιμέντα, να πατάμε στην πλατεία. Για να γίνουν οι επιμετρήσεις. Και να εκδοθούν τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής. Πριν τις εκλογές. ‘Αλλη μια τσιμεντοπλατεία για απορρόφηση Πόρων όπως αυτή στο Δημαρχείο.

Για τους πεζόδρομους “τους δήθεν”, γιατί δεν μας λέει;; Γιατί δεν φτάνουν τα χρήματα ;

Για τα δένδρα που ήδη υπάρχουν γύρω από την πλατεία και δεν φαίνονται αποτυπωμένες οι θέσεις τους στη Μελέτη Εφαρμογής. Πως διασφαλίζεται ότι δεν θα κοπούν; Θα επαναληφθεί το προ 30 ετών έγκλημα; ****Οι μπαμπεσιές δίνουν και παίρνουν με την ίδια συνταγή και το Brabdname των διαχρονικών ΜπετόνΑρμέ Δημάρχων με τη συνενοχή της Καθετοποιημένης Αντιπολίτευσης.

Μελέτη Προσβασιμότητας; Πάλι ξεχάστηκαν; Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας κος Καρατζαφέρης, ανελλιπώς φροντίζει να μην λαμβάνει υπόψιν την υποχρέωσή του, για την ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ . Γιατί ο ίδιος και οι συνεργάτες του, θεωρούν αρκετό να είναι προσβάσιμες οι είσοδοι των καταστημάτων.Και τα πεζοδρόμια για να παρκάρουν οι οδηγοί-πελάτες των Καφέ. . Και οι καθρέπτες οδικής κυκλοφορίας για όσους δεν γνωρίζουν τι ισχύει στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.. Οι Πεζοί και τα Δένδρα υπό διωγμόν. Οι πλατείες και οι πεζόδρομοι είναι διακοσμητικά στοιχεία για τα καφέ. Εκεί έχει μείνει, στην Ελλάδα του 1980 ενώ φθάνει το Έτος 2023!

ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΟΝΟ 8.841.85 ΕΥΡΩ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΗ

ΠΗΓΗ

ΣΤη φωτο του άρθρου η Place de Vosges στο Le Marais, Paris. Πράσινο- Συντριβάνια και Χώμα Μόνο!!Είναι η παλαιότερη πλατεία στο Παρίσι-από το1603.Έχει ταξινομηθεί ως ιστορικό μνημείο από τις 26 Οκτωβρίου 1954

**προϋπολογισμος δημοπράτησης σύμφωνα με Αρ. Μελέτης : 29/2021(Επικαιροποίηση της 6/2020)

****

https://xaidarisimera.gr/otan-fagane-babesika-ta-pefka-tis-platias-tou-dasous/

***