Η χαρά τους δεν κρύβεται;

Τα διαμάντια είναι παντοτινά, για τον Επενδυτή

Το γλεντάκι στη προβλήτα 4, στις 28 Μαΐου, με πολλά λόγια και χορούς αλλά χωρίς ‘Εργα για το καλό των κατοίκων. Ο Δήμαρχος, οι Επικεφαλής Παρατάξεων, οι δημοτικοί σύμβουλοι έριξαν το φταίξιμο στις κυβερνήσεις. Μεγάλες κουβέντες από τον Δήμαρχο, ο οποίος προέταξε “την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής, της Δυτικής Αθήνας, αν δημιουργηθούν εγκαταστάσεις φυσικού αερίου” . Μεγάλες κουβέντες για “αισχροκέρδεια ιδιωτών, εις βάρος του λαού. Πίσω από τις πλάτες του δημοτικού συμβουλίου γίνονται όλα ” είπε ο κος ΚΚΕ Σελέκος. Θύμησε μάλιστα το 2008, τις κινητοποιήσεις για την αποτροπή της δημιουργίας λιμανιού. Ξέχασε ο κος Σελέκος να πει ότι ο ξεσηκωμός τότε ήταν εναντίον μικρο-επενδυτών. Τώρα έχουμε έναν εφοπλιστή.Για τον κ. Αλεξάκη (Πολίτες σε Δράση-ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος το τελευταίο διάστημα στηρίζει σταθερά τη διοίκηση Ντηνιακού, με την ψήφιση των αποφάσεων ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, είναι όλα ξεκάθαρα. Οι ΝΔ επικεφαλής είναι ικανοποιημένοι, αρκεί να μην έρχεται η αστυνομία και να αλλάξει η χρήση γης σε ένα ΟΤ στη Γ. Παπανδρέου.

Γιατί “πέταγαν αετό” στο Σκαραμαγκά (η φωτο του άρθρου από το fb του Δήμου), στα Χαϊδαριώτικα Κούλουμα 2022. Και ροκάνιζαν τον χρόνο, για να τακτοποιηθεί νομοθετικά και πλέον οριστικά, η χασούρα της Ποιότητας Ζωής στα Δυτικά.

Γιατί η Κυβέρνηση αποφάσισε κατόπιν διαγωνισμού, να νομοθετήσει και να εξασφαλίσει χρήσεις Γης και δραστηριότητες; Αν είχε προβεί πριν τον διαγωνισμό σε ανάλογη νομοθετική ρύθμιση, δεν θα είχε προσελκύσει περισσότερους επενδυτές; Και ο ανταγωνισμός θα ανέβαζε την τιμή αλλά και οι πολίτες θα είχαμε ενημέρωση για τα πραγματικά σχέδια για την έκταση που εφάπτεται σε οικισμό και στην πόρτα των 2.000 κατοίκων. Αλλά και στη γειτονιά των χιλιάδων Χαϊδαριωτών και ενός εκατομμυρίου λαού της Δυτικής Αθήνας. Για όλα όσα θα κρίνουν την Ποιότητα της Ζωής μας στα Δυτικά.

η προεκλογική μακέτα του κ. Ντηνιακού

Τελικά ήταν “μακέτο” και καθόλου Έργο

Στους κατοίκους του Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αθήνας, μένουν οι μακέτες. Αναμνηστικά σουβενίρ μιας ουτοπίας. Ενός Παραδείσου που δεν προλάβαμε να επισκεφθούμε, δεν θα δούμε ποτέ. Γιατί στα Νότια θα γίνει το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης. Και στα Δυτικά η μεγαλύτερη Άναρχη και Επικίνδυνη Βιομηχανική Ζώνη; Ο βουλευτής Δυτικής Αθήνας και Πρωθυπουργός, ίσως μπορεί να μας δώσει μια εξήγηση; Ή όλα είναι μια παρεξήγηση; Σε δρόμο δύο λωρίδων ανα κατεύθυνση, γύρω από τον Σκαραμαγκά, πως εγκρίνονται τόσες πολλές δραστηριότητες; Μόνο αεροδρόμιο δεν προβλέπεται.

Τα Ο.Τ. 32, 33, 34 και 35-35α , τα οποία συμπεριελήφθησαν με τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου , το 1964 ****με το Β.Δ. 98/δ/1964. Γιατί επιμένουμε στα συγκεκριμένα απαλλοτριωμένα κοινόχρηστα του Δήμου. Γιατί μετά την απόρριψη των δύο αιτήσεων του Δήμου για την προβλήτα 4, από το ΣτΕ, ως αναρμόδιου δικαστηρίου. Πλέον ο μόνος μοχλός πίεσης, σε νομικό επίπεδο είναι η συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με αυτά. Αλλά παρότι έχουμε υποβάλλει τη σχετική αίτηση με 30 υπογραφές δημοτών,πριν 4 μήνες!!! ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν φέρνει προς συζήτηση το θέμα. Γιατί;

Έχουμε ονοματεπώνυμο Δήμαρχε και Πρόεδρε Δημοτικού Συμβουλίου. Έχετε θεσμική ευθύνη να μας καλέσετε σε ειδική συνεδρίαση και να συζητήσουμε όσα γράφουμε εδω και χρόνια με τεκμηρίωση.

Η Προβλήτα 4 είναι δωράκι στον Επενδυτή;

Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο*«Ολοκληρωμένο πλαίσιο για την απόδοση βιώσιμης προοπτικής ανάπτυξης και την εκ νέου λειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά….και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών»

Για τον Επενδυτή εγκρίνονται τουριστικά λιμάνια και για το Χαϊδάρι δεν περισσεύουν λίγα στρέμματα για ανάσα θαλασσινή; Δηλαδή η προβλήτα 4, η οποία είναι παράνομη κατασκευή και μπάζωμα στον αιγιαλό, δεν μπορεί να δοθεί για αξιοποίηση για το Χαϊδαριώτικο λαό. Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, άρθρο 5 (παρ. 4 ) ακόμα και νομιμοποίηση προβλέπεται, για όσα ανήκαν στην ΕΤΑΔ ΑΕ, χωρίς πρόστιμο και παράβολο. Πριν μάλιστα γίνει η μεταβίβαση.  

Το ΣτΕ δεν το βλέπει αυτό; Είναι αναρμόδιο για το Περιβάλλον ; από πότε;

Δεν χρειάζονται περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις πριν την έγκριση και χωροθέτηση των δραστηριοτήτων;

Με πρόσχημα την εθνική άμυνα

Στο άρθρο 3 παρ. 5 αναφέρεται ότι τα σχέδια που θα υποβληθούν από τον στρατηγικό επενδυτή,  “δικαιολογητικά της παρ. 4 είναι δυνατόν να κατατίθενται σε απόρρητη και μη εμπιστευτική εκδοχή, εφόσον περιλαμβάνονται στοιχεία που αφορούν σε στρατιωτικά απόρρητα ή θέματα εθνικής άμυνας και ασφάλειας

Τι περιλαμβάνει η παρ. 4; όλα τα σχετικά που τεκμηριώνουν την έγκριση του φακέλου του φορέα υλοποίησης της επένδυσης. Τοπογραφικό διάγραμμα ή τοπογραφικά διαγράμματα της όλης έκτασης, τεχνικές εκθέσεις κλπ. Ακόμα και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), η οποία συντάσσεται κατά το άρθρο 6 και δημοσιοποιείται κατά το άρθρο 7 της κοινής υπουργικής απόφασης 107017/2006 , περιλαμβάνεται στο απόρρητο των εγγράφων.

Οικισμός Σκαραμαγκά…για πόσο ακόμα ;

Μόνο το ΣτΕ εξαιρείται από τη διαδικασία επεξεργασίας των στοιχείων..

Πάρε Πασά μου και τον αέρα που αναπνέουμε

Το Δημοτικό Συμβούλιο και ειδικά η Δημοτική Αρχή Ντηνιακού πόσο αθώα είναι; Ο Δήμαρχος και Δικηγόρος κος Ντηνιακός που μας θάμπωσε προεκλογικά με τη μακέτα Σκαραμαγκά, δεν έχει ευθύνη άραγε; Γιατί η καθετοποιημένη αντιπολίτευση δεν κινεί Γη και Ουρανό τώρα; Πολύ σιωπηλοί όλοι και χάθηκε η Δημοτική Περιουσία….και η Ποιότητα Ζωής και …η Αλήθεια…..

Κι ο  Leonard Norman Cohen είναι επίκαιρος..Πρώτα πήρανε τη προβλήτα 4 , μετά το Α’ Αθλητικό, μετά τις πλατείες, το Πράσινο και τον Αέρα που αναπνέουμε; Όλα για Πώληση και αυτοί δεν κρύβουν την χαρά τους. Με 60.000.000 ευρώ, Ναυπηγεία-Θάλασσα-Αέρας- Βουνό και την Ποιότητα Ζωής της Δυτικής Αθήνας.

 Η πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, σήμερα 17/6/202022 ” για τη συμμετοχή στη διαβούλευση των παρατάξεων του Δημοτικού
Συμβουλίου, ώστε να καταγραφεί επίσημα η θέση όλων για το κρίσιμο αυτό ζήτημα που αφορά το μέλλον του Χαϊδαρίου.” Αποδεικνύει ότι όλα γίνονται για την Επικοινωνία και όχι για την ουσία και την διαφύλαξη της Δημοτικής Περιουσίας και του Δημοσίου Συμφέροντος.

Το αίτημα των 30 δημοτών από τις 22/2/2022 δεν έχει συζητηθεί, τι άλλη απόδειξη χρειαζόμαστε;

* http://www.opengov.gr/minfin/?p=11334

http://gis.epoleodomia.gov.gr/epol3f/epolfekd/FEK/092953FT000099XXA-1934.pdf

http://gis.epoleodomia.gov.gr/epol3f/epolfekd/FEK/091325FT000223XXA-1957.pdf

****http://gis.epoleodomia.gov.gr/epol3f/epolfekd/FEK/061083FT000098XXD-1964.pdf

http://gis.epoleodomia.gov.gr/epol3f/epolfekd/FEK/077028FT000070XXD-1966.pdf