Καθρέπτη καθρεπτάκι μου, ποιός εξυπηρετεί καλύτερα τα σχέδια των συμφερόντων;(Μέρος Ι)

Οι Δημοτικές αρχές αλλάζουν, αλλά το σχέδιο μένει. Ένα σχέδιο. Η μελλοντική επέκταση των μπλε γηπέδων. Μια φροντίδα μόνο; πως θα εξασφαλισθεί η αποκλειστικότητα χρήσης αλλά και η επέκταση με άλλα τρία μπλε γήπεδα; προς το παρόν!

MIRROR αποκαλείται στη γλώσσα των Μηχανικών, η απεικόνιση, η οποία φαίνεται τώρα στο Κτηματολόγιο. Απεικόνιση πλασματική 6 μπλε γηπέδων, αντί των 3 υφιστάμενων. Τα τρία μπλε γήπεδα που ήδη υπάρχουν, τα διπλασιάζουν με μια απλή τεχνική. Και μετά λένε μια δικαιολογία, ότι έγινε για να καλυφθεί τι; Αφού ο Δήμος εκεί θέλει να δημιουργήσει πίσω είσοδο για το Μπλοκ 15. Άρα έχει γνώση για αυτά που έχουν δηλωθεί επίσημα.

Τρία γήπεδα μπλε αντισφαίρισης υπάρχουν , όχι έξι συνεχόμενα

Περάστε, τώρα που προλαβαίνετε να δηλώσετε επεκτάσεις, απόκτησε ένα γήπεδο δίπλα στο Α’Αθλητικό, τώρα που μπορείς;!;

Μπορεί το τέλος του 2010, να δημιουργήθηκαν 3 μπλε γήπεδα τένις, όπως όλοι ξέρουμε Κατά δημόσια ομολογία της κας Προέδρου του Ομίλου. που είχε την αποκλειστική χρήση. Μπορεί όμως να είναι και έξι ή μήπως εννιά; Το 2015 λοιπόν ή πιο νωρίς, πότε αποφασίσθηκε ότι πρέπει να γίνουν έξι γήπεδα; Και έτσι πρώτα αποτυπώθηκαν σε ορθοφωτογραφία για να κατοχυρωθούν στο Κτηματολόγιο. Και μετά κάποια στιγμή θα χτισθούν τα τρία επιπλέον. Δεν βιαζόμαστε, είμαστε υπομονετικοί, το δικαίωμα κατοχυρώθηκε; όχι ακριβώς, δεν αρκεί η φωτό αλλά έγινε η αρχή. Οπότε η κατασκευή είναι θέμα μερικών ημερών. Και μετά πάμε και στο εμπράγματο δικαίωμα . Ίσως να μην φτάνουν τα χρήματα τώρα από το Ταμείο του Δήμου, ή κάποιος να μην συμφωνεί. Ψιλοπράγματα, αλισβερίσι να γίνεται, θα βρεθεί η λύση.

Χωρίς άδεια κατασκευής τότε και σχετικούς φακέλους έργων, ασφάλειας και υγείας. Αλλά ποιος ασχολείται τώρα με λεπτομέρειες; Στο δήμο της προχειρότητας και της μη σύννομης διαδικασίας, δεν σκοντάφτουν σε αυτά. Άλλωστε στο πρώην ΙΚΑ ήταν και είναι, υπάλληλος Αντιδήμαρχος, τότε και τώρα , διαφορετικά πρόσωπα , ίδια τακτική;;

Γιατί λοιπόν, δεν χρησιμοποιήθηκε η παρακάτω αεροφωτογραφία από το Birdeye , την οποία χρησιμοποιούν οι μηχανικοί για να δημιουργήσουν ορθοφωτογραφίες; Τρία μπλε γήπεδα τένις και το 2ο νηπιαγωγείο και τα γήπεδα δίπλα του. Γιατί τόσος κόπος ειδικά για αυτό το σημείο, με 6 μπλε γήπεδα, χωρίς απεικόνιση νηπιαγωγείου και γηπέδων υπό το πρόσχημα κάλυψης του στρατοπέδου, να περάσει στο κτηματολόγιο και να φαίνεται και στην ανάρτηση των δασικών χαρτών;

Αυτή είναι η πραγματικότητα στο Α ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ-ΤΡΙΑ ΓΗΠΕΔΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (ΜΠΛΕ ΓΗΠΕΔΑ) Δεξιά από το κλειστό γυμναστήριο “Χ. ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ “

Τι είναι η ορθοφωτογραφία

Εκεί ψηλά από τον ουρανό , τα αεροπλάνα και οι δορυφόροι απαθανατίζουν ο,τι υπάρχει σε αυτή τη Γη, που την πατούμε. Αυτές είναι οι αεροφωτογραφίες. Αλλά η ΟΡΘΟ-φωτογραφία είναι κάτι πιο ακριβές- πιο κοντά στη πραγματικότητα.

τι σημαίνουν οι όροι “ορθοφωτογραφία” και “ορθοφωτοχάρτης” ;

Ορθοφωτογραφία είναι μια φωτογραφική εικόνα, που έχει διορθωθεί γεωµετρικά, για να εξαλειφθούν οι παραμορφώσεις της αρχικής εικόνας (κλίσεις, εκτροπή λόγω ανάγλυφου κ.α). Η ορθοφωτογραφία είναι μια αεροφωτογραφία η οποία έχει υποστεί διόρθωση λόγω αναγλύφου (ορθοδιόρθωση) με συνέπεια να αποκτήσει ενιαία κλίμακα και γεωαναφορά (είναι δηλαδή ενταγμένη σε ένα σύστημα συντεταγμένων). Μια ορθοφωτογραφία προέρχεται από συνένωση ορθοδιορθωμένων αεροφωτογραφιών.

Ο ορθοφωτοχάρτης αποτελείται από ορθοφωτογραφίες επι των οποίων έχουν προστεθεί και διανυσματικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα υψομετρικές καμπύλες, περιγράμματα δρόμων ή ιδιοκτησιών, τοπωνύμια κ.λ.π

Πως λοιπόν αλλιώς, θα φαινόταν κάτι που δεν υπάρχει; Μόνο αν ένα χεράκι με γνώσεις και ειδικότητα αποκτηθείσα για τον σκοπό αυτό. ‘Ενας -μία μηχανικός ή κάποιος-α από το Δήμο σχετικός ή μήπως από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ποιό πρόσχημα; ποιά η δικαιολογία για τον καθρέπτη; με την απροσχημάτιστη οπτικοποίηση ιδιωτικών επιθυμιών. Έλα όμως που η τυχόν δικαιολογία του καθρέπτη για οποιοδήποτε εθνικό σκοπό, καταρρίπτεται πανηγυρικώς από την ανάρτηση των δασικών χαρτών και η πλασματική απεικόνιση παρουσιάζεται ξανά στην ανάρτηση την πρόσφατη των δασικών χαρτών και ανεξάρτητα από το στρατόπεδο. Διέλαθε την προσοχή των υπαλλήλων του δήμου μας, όταν δήλωσαν το δασικό κομμάτι; Τώρα πρόσφατα το 2018-2019.


Και το 2012 ανατέθηκε απευθείας από το Δήμαρχο Μαραβέλια αντί 20.000 ευρώ, σε ιδιώτη μηχανικό, η καταχώρηση της περιουσίας του δήμου και ψηφιοποίηση. Αναρωτιέμαι ,μήπως η ψηφιοποίηση περιελάμβανε και το αβγάτεμα στην εν λόγω ορθοφωτογραφία. Αλλά εδώ το διαδίκτυο μαρτυρά ότι η καταχώρηση έγινε το 2015-2016, δηλαδή επί Σελέκου. Ναι, Μιχάλη, υπάρχει και εγκύκλιος το 2015 με διορία μηνών για τη σχετική καταγραφή και δήλωση δημοτικής περιουσίας στο Κτηματολόγιο, δεν το έμαθες καλά το μάθημά σου, στο έχω πει διάβαζε το ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Ποιός λοιπόν έκανε τόσο κόπο, να αλλοιώσει την πραγματικότητα των αρχικών αεροφωτογραφιών; Cui bono;

ο ΒΑΘΥΣ ΔΗΜΟΣ

Κάπως έτσι σκέφθηκε το μυαλό το παντοδύναμο που ρυθμίζει όλα τα θέματα στη πόλη μας; Να κατοχυρωθούν στα χαρτιά κι ας μην υπάρχουν στη πραγματικότητα. Το 2015-2016 όταν έγινε υποχρεωτικό να δηλώσουν οι δήμοι την περιουσία τους. Στο Κτηματολόγιο. Η φωτο του άρθρου είναι ακριβώς από την χρονιά 2015-2016 . Υπάρχει μία χρονική περίοδος με αναρτημένες αεροφωτογραφίες , στο Κτηματολόγιο- 2007-2009.

Η οποία απεικονίζει, ανάμεσα στο κλειστό Χ. ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ και το δασικό του στρατοπέδου, τον καταυλισμό σεισμοπλήκτων.

Η αεροφωτογραφία της περιόδου 2010-2011, δεν έχει ούτε καταυλισμό, ούτε γήπεδα, τίποτα .

Η τρίτη περίοδος 2015-2016 ,είναι αυτή που φαίνεται με 6 γήπεδα τένις. Εκεί που σήμερα στο Παγκόσμιο Σύστημα Θεσιθεσίας (GPS) προσδιορίζεται ως ΑΟΑΧ κλπ. με πινακίδα μάλιστα αναρτημένη , σε αντικατάσταση της πινακίδας του Υπουργείου, ΧΩΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ.

Τα σχέδια των συμφερόντων, τα οποίων χαλούσε η πρώην Αντιδήμαρχος η κα Ελένη Μπέλα. Για αυτό μέσα σε ένα πρωινό, αποπέμφθηκε. Με πλήθος δικαιολογιών και πρόθυμων τριών (3) προσώπων, αντικαταστατών της. Ζήτησε γραπτώς και ενδοϋπηρεσιακώς, τον πλήρη φάκελο για την κατασκευή, λειτουργία και ιδιοκτησία στο συγκεκριμένο σημείο, των γηπέδων. Λάθος της. Υπάρχουν πολλά εκεί πάνω μυστικά. Από τα 6 γήπεδα, στο μυαλό του Τακτοποιητή δημοτικού άρχοντα και του υπαλλήλου του Βαθέως Δήμου. Μέχρι το ΒEACH -VOLLEY, έργο πληρωμένο που τώρα μόνο με χώμα και μπάζα, παρατημένο. Μια σιδερένια σκάλα που κινδυνεύουμε όλοι, η είσοδος στο στίβο και στο γήπεδο το ποδοσφαιρικό. Όταν θα χρειασθεί να εκκενωθεί, σε έκτακτο συμβάν, τότε θα δούμε πόσοι θα ποδοπατηθούμε.

Γιατί οι Δήμαρχοι έχουν ευθύνη και γνώση για την περιουσία του Δήμου

  • Οι Δήμοι, όπως όλοι οι πολίτες αλλά και οι δημόσιοι φορείς που έχουν ακίνητες περιουσίες, καλούνται να συμμετέχουν στην καταγραφή των δικαιωμάτων τους. Τα τελευταία όμως χρόνια, με τις κτηματογραφήσεις, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας να ολοκληρώνονται, παρατηρήθηκε ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα και ελλείψεις στην καταγραφή της δημοτικής ακίνητης περιουσίας. Αυτό θεωρείται κρίσιμο, αν αναλογιστεί κανείς ότι η διαχείριση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την οικονομική βιωσιμότητα των Δήμων.
  • Και το Κτηματολόγιο έχει χρηματοδοτηθεί για να δημιουργήσει ασφαλή καταγραφή της περιουσίας
  • Και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, στο οποίο ανήκει η έκταση του στρατοπέδου, έχει δηλώσει στις 28/1/2019 στο Κτηματολόγιο την έκταση με ΚΑΕΚ 05 146 44 01 011 / 0 / 0. Και δεν περιλαμβάνει τα μπλε γήπεδα.
  • ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ; ΣΕ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ; ΑΛΛΟ ΝΟΜΟ -ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ;

Σχολιάστε

7 + 12 =