κε Σταυρίδη και ψεύδεσαι και μας ταϊζεις σανό

 

Η ατάκα του γέλιου

Σούζυ και ψεύδεσαι και τρως!

Η Σούζυ της ταινίας,  την οποία μάλωνε η Ρένα Βλαχοπούλου δεν έκανε κακό σε κανέναν.  Αντίθετα μας έκανε να γελάμε.

Τη στιγμή που όλος ο κόσμος βρίσκεται σε καραντίνα εξαιτίας του κορωνοϊού. Και η καθαριότητα είναι το πρώτο όπλο εναντίον του πλέον μεταδοτικού και θανατηφόρου ιού.

Kαι δυστυχώς δεν είναι ταινία, αυτό που ζούμε. Δεν είναι φαντασία, είναι η πραγματικότητα που απειλεί την ίδια την ζωή μας.

Στον αντίποδα ο Προϊστάμενος  Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου μας. Μας καθησυχάζει με ψέμματα. Μέσα  στη παγκόσμια πανδημία, μιά Υγειονομική Διεθνής Κρίση. Και στο Χαϊδάρι, από τον υπεύθυνο,η  διασπορά   του εφησυχασμού.

Το διακυβευόμενο αγαθό, το πολυτιμότερο  αγαθό, η Ανθρώπινη Ζωή.Πάντα σε κίνδυνο στο Χαϊδάρι.

Η ατάκα του επικίνδυνου

Εσύ κε Σταυρίδη, θέτεις σε κίνδυνο όλους. Όχι μόνο δεν έκανες τίποτα, τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με την νομοθεσία για ΑμΕΑ, για την εξάλειψη των εμποδίων στα πεζοδρόμια μας. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Επικεντρωμένοι στην προστασία της δημόσιας υγείας, όλοι στη χώρα μας. Δημόσιο και Ιδιωτικός τομέας. Αλλά στην υπηρεσία Καθαριότητας, μας παραπλανά ο κυριος Προϊστάμενος. Πράγματι με αιφνιδιάζει αρνητικά, αυτή η συμπεριφορά της πάγιας δημοσιοϋπαλληλικής  ανεπάρκειας. Ναι ακόμα και εμένα που  δέκα χρόνια τώρα, έρχομαι αντιμέτωπη με την συνεχή και πλήρη αδιαφορία των υπαλλήλων και της διοίκησης του δήμου μας. Εδώ έχουμε κάτι πρωτόγνωρο να αντιμετωπίσουμε όλοι μας. Τόσο ανεύθυνοι πιά;

ΨΕΜΑ ΠΡΩΤΟΝ-απολύμανση κάδων

Αναφέρεται, στο πρόσφατο δημοσίευμα, ενημέρωση από τον κο Σταυρίδη, τα παράκατω:

“Το σημαντικότερο όμως νέο είναι πως μπήκε σε λειτουργία το νέο πλυντήριο κάδων, μετά από έγγραφη απάντηση που έλαβαν από το Υπουργείο Εσωτερικών. Μέχρι στιγμής το συγκεκριμένο όχημα έχει πλύνει και απολυμάνει περίπου τους μισούς κάδους της πόλης και συνεχίζει”.*

Πως έχεις απολυμάνει τους κάδους; Που είναι το απολυμαντικό;  Έπρεπε να έχεις προμηθευθεί απολυμαντικό, το οποίο για να αγοραστεί πρέπει πρώτα να εγγραφεί η πίστωση.

Για να προμηθευθεί οτιδήποτε, υλικό -υπηρεσίες κλπ, ο Δήμος πρέπει να προβλεφθεί με συγκεκριμένο κωδικό στον Προϋπολογισμό. Είναι ο  συγκεκριμένος κωδικός, 20.6633.001 με περιγραφή χημικό ή απολυμαντικό υγρό. Δεν υπάρχει πρόβλεψη εδώ και χρόνια, για  τα συγκεκριμενα υλικά, για απολυμαντικό κάδων. Για αυτό δεν υπάρχει καν κωδικός.

Υπάρχει όμως στον κωδικό 20.6633 Προμήθεια χημικού υλικού (Απολυμαντικά, χημικά, κ.λ.π.) 16.000,00. Χρήματα όμως που απλά προβλέφθηκαν, και μέχρι στιγμής ούτε Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης (ΑΑΥ) ούτε απόφαση Οικονομικής Επιτροπής υπάρχει,  για να διατεθούν. Στη σελίδα 41,τελευταίος δημοσιοποιημένος πίνακας Εξόδων Φεβ 2020 **

Στην Αναμόρφωση Προϋπολογισμού ***, πάλι δεν υπάρχει ανάλογη πρόβλεψη, ενίσχυση πίστωσης, δημιουργία κωδικού,λόγω εκτάκτων αναγκών. Βέβαια η προμήθεια απολυμαντικού για κάδους είναι υποχρέωση του δήμου, εφόσον διαθέτει κοινούς τροχήλατους κάδους για την μηχανική συλλογή  αποβλήτων. Όσο είναι δέσμια αρμοδιότητα η αποκομιδή  των απορριμμάτων άλλο τόσο  είναι και η απολύμανση των κάδων . Άλλη μία διοικητική παράβαση καθήκοντος που αφορά την δημόσια Υγεία. Και έχεις το θράσος να μιλάς δημόσια. Καθαριότητα δεν νοείται με βρώμικους κάδους, είναι η Δημόσια Υγιεινή..STUPID.

 

 

Εξωτερικοί χώροι -καμπίνες φορτηγών και κτίρια Δήμου, μόνο απολυμάνθηκαν

Όμως για εργασίες απολύμανσης απο εταιρεία  (Πρωτογενές αίτημα) Απολύµανσης – Μικροβιοκτονίας στους χώρους των κτιρίων Δημαρχείο, Κτίρια Καθαριότητας και Πρασίνου, Αθλητικοί Χώροι  3.000,00 –Εφαρµογές Απολύµανσης – Μικροβιοκτονίας σε : • οχήµατα (καµπίνες οδηγών) 1.350,00 Εφαρµογές Απολύµανσης – Μικροβιοκτονίας σε : • Εξωτερικούς Χώρους..Συνολικά 8.370,00 ευρώ.

Με  την υπ΄αριθμ. 5329/23-3-2020 Απόφαση Δημάρχου (ΑΔΑ: 6ΑΕ7ΩΗ3-ΘΛΓ) με την οποία
ανατέθηκε  απευθείας στην εταιρεία «ΑΛΒΙΩΝ ΓΚΡΟΥΠ – Π. & Σ. ΚΑΡΑΒΙΤΗ Ο.Ε.», με έδρα Α. Παναγούλη 28, Ν. Ιωνία, η οποία υπέβαλλε οικονομική προσφορά για οκτώ χιλιάδες τριακόσια εβδομήντα ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%, τη σύναψη δημόσιας σύμβασης με το Δήμο Χαϊδαρίου για την παροχή υπηρεσιών απολύμανσης σε χώρους ευθύνης του Δήμου.*****

και αρ. απόφασης  33/30 Μαρτιου 2020 της Οικονομικής Επιτροπής, εγκρίθηκε****

Θέμα: Έγκριση Απόφασης Δημάρχου –Έκτακτη απευθείας ανάθεση για την παροχή υπηρεσιών απολύμανσης.

Βέβαια,  όταν δεν υπάρχει  εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό του Δήμου, αλλά  συντρέχει κατεπείγουσα ανάγκη, (τι μεγαλύτερη ανάγκη από αυτήν τώρα τη συγκυρία με τον κορωνοϊό;;

Επιτρέπεται η απευθείας ανάθεση προμηθειών και παροχής υπηρεσιών και παράλληλα με την ίδια απόφαση το συλλογικό όργανο δεσμεύεται για την αναγκαία τροποποίηση του προϋπολογισμού στην πρώτη, μετά την ανάθεση, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (άρθρο 9 παρ. 4 του π.δ/τος 80/2016, ΕΛ.ΣΥΝ : ΚΠΕΔ στο VII Τμήμα Πράξη 247/2017).

Κε Σταυρίδη γιατί δεν υπέβαλλες αίτημα για το χημικό απολυμαντικό κάδων;

Θα μπορούσε λοιπόν η Οικονομική Επιτροπή, να αποφασίσει στην αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, για την δημιουργία πίστωσης για απολυμαντικό υγρό για τους κάδους αλλά φευ . Δεν υπέβαλλε πρωτογενές αίτημα ο προϊστάμενος Καθαριότητας . Γιατί είναι δική του δουλειά, η κυρία ευθύνη του. Όχι να υπογραφει μόνο καταστάσεις συνεργείων για υπερωρίες . Η ευθύνη αυτή αμείβεται πλέον του μισθού, με 450 ευρώ.

Σου έδωσα πέντε μέρες για να διαψεύσεις αν κάτι στο δημοσίευμα είναι αναληθές. Δεν το έκανες. Μην μας πεις τώρα δικαιολογίες, ότι δεν ευσταθεί ή δεν είναι ακριβώς έτσι κλπ…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ — Ναι, ενημερώθηκα από αξιόπιστη πηγή, ότι έχει απολυμαντικό κάδων ο Δήμος. Μαζί με το καδοπλυντήριο , η εταιρεία προσέφερε και ποσότητα απολυμαντικού, δωρεάν.Το δέχομαι ανεπιφύλακτα. Αλλά ρωτώ

α. γιατί δεν αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο  η αποδοχή της δωρεάς; (Δήμαρχος ο κος Σελέκος τότε)

β.Πόση είναι η ποσότητα; επαρκεί για να απολυμανθούν όλοι οι κάδοι;

γ. Γιατί δεν είχαμε ζητήσει ένα καδοπλυντήριο, ως δωρεά; μία μίσθωση ;(έξι χρόνια είναι πολλά με τους κάδους άπλυτους,κε Σταυρίδη)

γ. Πόσους κάδους έχει ο δήμος;(105.000 ευρώ για¨προμηθεια κάδων τα τελευταία 5 χρόνια)είναι πολλά τα λεφτά .(Δήμαρχος ο κος Σελέκος.)

δ. Πότε θα δημιουργηθεί ο ειδικός κωδικός ή θα εκταμιευθούν τα χρήματα  (16.000) από τον ήδη υπάρχοντα; Και να αποδωθούν βέβαια για τον σκοπό για τον οποίο προορίζονται τα χρήματα.

ε. Κάθε πότε απολυμαίνονται και πλένονται οι κάδοι;

Κρίμα που  έχει συνταξιοδοτηθεί ο κος Παρασκευάς, προκάτοχος του κ. Σταυρίδη, με τον οποίο είχαμε μια τεράστια διαφωνία. Επέμενε ότι δεν ισχύει η 114218/1997  (μεταξύ άλλων για την χωροθέτηση κάδων αναλογα το πεζοδρόμιο -ο λόγος για τον οποίο επιμένω  ότι  δεν χωρούν οι κάδοι των 1100 λιτ. στα στενά πεζοδρόμια μας.Η ΚΥΑ προβλέπει πλάτος  1,40 επί 1,40 για καθε κάδο 1100 λιτ. Στη τελευταία επίσκεψη στο Τμήμα αδειοδοτήσεων Υπουργείο Περιβάλλοντος και η απάντηση εγγράφως:

Όροι και περιορισμοί που αφορούν τη συλλογή των μη επικινδύνων αποβλήτων ” Οι τεχνικές προδιαγραφές των μέσων προσωρινής αποθήκευσης πριν τη συλλογή (κάδων, container, κ.α.), των οχημάτων μεταφοράς, των οχημάτων πλύσης των κάδων, καθώς και του λοιπού εξοπλισμού συλλογής & μεταφοράς των διαχειριζόμενων στερεών αποβλήτων και γενικά ολόκληρης της αδειοδοτούμενης δραστηριότητας πρέπει να είναι απολύτως σύμφωνες με τα οριζόμενα στην ΚΥΑ 114218/17-11-1997″

Σύντομα και αυτά σε έγγραφο προς το Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η αρχή της Διαφάνειας, εξυπνοπούλια μου εκεί στο Δήμο, απο εκεί θα πιάνεστε από τη μύτη πάντα.

Διαφάνεια, Χρηστή Διοίκηση και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης στη διοίκηση.

Κάντε τα μαθήματά σας, αλλιώς πάντα θα πιάνεστε ….

Συνεχίζεται με το… ΔΕΥΤΕΡΟ ΨΕΜΑ

*https://xaidarisimera.gr/chaidari-koronoios-kai-skoypidia-oi-15-meres-poy-allaxan-ti-zoi-mas-emeis-allaxame/

**https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%91%CE%A61%CE%A9%CE%973-%CE%A3%CE%94%CE%A1?inline=true

***https://diavgeia.gov.gr/doc/6143%CE%A9%CE%973-5%CE%934?inline=true

****https://diavgeia.gov.gr/doc/681%CE%98%CE%A9%CE%973-%CE%98%CE%93%CE%9C?inline=true

*****  https://diavgeia.gov.gr/doc/6ΑΕ7ΩΗ3-ΘΛΓ?inline=true