Κι όμως, μας έδειχνε το μπουκαλάκι

Στις 5/6/2022,ο δήμαρχος στη σχετική δημοσίευση του, από τον καθαρισμό στο Άλσος Δαφνίου βρήκε μόνο ένα μπουκαλάκι; Δεν είδε τίποτα άλλο; Ούτε το δάσος από ξερόχορτα, γύρω του; Μετά από μερικές ημέρες η Αντιδήμαρχος του, μας είπε για 5 φορτηγά μπάζα. Για τουλάχιστον 40 τόνους δηλαδή, το λιγότερο. 1 απορριμματοφόρο με σακκούλες και 1 φορτηγό κλαδέματα. Τι μεσολάβησε και έτσι ανακάλυψε ο δήμος ότι υπάρχουν χωματερές στη Λεωφόρο Αθηνών και όχι μόνον;

Στων Ανεύθυνων, Δημάρχου και Αντιδημάρχων, τις πόρτες

Αν η γράφουσα, δεν είχε στείλει συγκεκριμένο αίτημα; Για την Πυροπροστασία και αν έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης. Προς Πρωθυπουργό, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Διεύθυνση Τροχαίας, Α.Τ. Χαϊδαρίου, Πυροσβεστική. Περιφέρεια Αττικής, Δασαρχείο. και ΔΗΜΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ. Στις 29/5/2022 το ηλεκτρονικό μήνυμα με φωτογραφίες από τα πεζοδρόμια και τους χώρους Πρασίνου, στη Λεωφόρο Αθηνών. Τα σκουπίδια, τα σπασμένα τζάμια, τα έπιπλα, τα ογκώδη , τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, οι σακκούλες που γράφουν ΔΗΜΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ, γεμάτες σκουπίδια, παρατημένες παντού.

Οι αισθήσεις όραση και όσφρηση υπό συνεχή επίθεση και η Λογική ξανά στην πόλη μας, έχει χαθεί.

Καμία ανησυχία, για την περιβαλλοντική επιβάρυνση της πόλης μας, για το ενδεχόμενο μιας πυρκαϊάς.

Καμία δυσφορία για την δυσφήμιση της πόλης μας. Τόσοι οδηγοί και επιβάτες περνούν από τη Λεωφόρο Αθηνών. “το ξέρουμε το Χαϊδάρι, περνάμε με το λεωφορείο, πολύ όμορφο μέρος με δένδρα, αλλά πολύ σκουπίδι και πεζοδρόμια γεμάτα αυτοκίνητα. Τουλάχιστον έχετε πολύ Πράσινο”

Κυπρίων Αγωνιστών και Λεωφόρος Αθηνών

Για αυτό το Πράσινο λοιπόν αλλά και για κάθε κάτοικο, έκανα αυτοψία την Κυριακή στις 29 Μαϊου, περνώντας πεζή από το Δάσος έως το Δαφνί και παραλίγο να πάθω σοκ. Δυστυχώς για τους υπεύθυνους του Δήμου δεν έπαθα. Και ευτυχώς για τους κατοίκους, εμένα και την πόλη μας. Και είδα απο κοντά τα ξερόχορτα πάνω από 2 μέτρα και τα σκουπίδια μέσα στα παρτέρια και στα πεζοδρόμια. Εύφλεκτη ύλη, έτοιμο το προσάναμμα.

Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικής την οποία επισυνάπτουμε, σας γνωρίζουμε ότι μετά από αυτοψία που διενήργησαν αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας παρατηρήθηκαν πολλά απορρίμματα κατά μήκος της Λ. Αθηνών στο Δήμο Χαϊδαρίου. Παρακαλούμε για την άμεση απομάκρυνση τους, για την πρόληψη πυρκαγιάς καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος και της δηµόσιας υγείας“. ΔΝΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 8/6/2022

Το σχετικό δημοσίευμα μου την ίδια ημέρα (29/5) στην προσωπική μου σελίδα, δεν είδε ο Τοπικός Τύπος . Ούτε οι αρμόδιοι αιρετοί. Χρειάστηκαν μερικές ημέρες, μέχρι οι άνωθεν Υπηρεσίες να στείλουν προειδοποίηση στο Δήμο μας. Ο οποίος ακόμα σήμερα (11/6) δεν έχει απαντήσει. Παρότι και η ΓΓΠΠ, και η Τροχαία και η Περιφέρεια του υπενθυμίζουν τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, πρέπει να απαντούν δηλαδή. Στου ανεύθυνου την πόρτα, είπαμε…

Άν ήταν γενέθλια ή γιορτές ή ευκαιρία για τραπεζώματα πρώτοι θα τα έβλεπαν… Ανέμελοι και καλοζωισμένοι.. 5 φορτηγά μπάζα όπως αναφέρει η αρμόδια Αντιδήμαρχος, δεν τα έβλεπαν Χρειάστηκε να κινητοποιήσω όλο το μηχανισμό, για να δουν αυτά που είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν και να μαζεύουν, για το καλό της Πόλης μας. Και αφού δεν μπορούν να επιτηρούν, γιατί δεν οργανώνουν δύο κλιμάκια ελέγχου στα σημεία; Γιατί δεν με πήραν μια φορά τηλέφωνο να ζητήσουν την βοήθεια μου; Απο εκεί περνώ κάθε ημέρα και έχω αναφέρει επωνύμως δεκάδες περιστατικά ρύπανσης και με οχήματα συγκεκριμένα. Γιατί δεν οργανώνουν μια συντονισμένη δράση με τη βοήθεια διερχομένων που επιμένουμε να υπερασπιζόμαστε το καλό όλων;

Ποιόν κοροϊδεύετε;

Λεωφόρος Αθηνών, απέναντι από Μονή Δαφνίου

Από το δημοσίευμα του “Χαϊδάρι Σήμερα” και της Αρμόδιας Αντιδημάρχου κας Μόρφης Σάββα στις 9/6/2022.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας και η Υπηρεσία Πρασίνου, κάνοντας συντονισμένη χρήση του μηχανολογικού εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού τους, πραγματοποίησε μία μεγάλη δράση σε δύο σημεία της Λ Αθηνών (tourist information και στο πάρκινγκ έναντι της Μονής Δαφνίου). Τα σημεία αυτά αποτελούν χρόνιο πρόβλημα της πόλης μας, λόγω της σοβαρής περιβαντολλογικής επιβάρυνσης που δέχονται από τους διερχόμενους οδηγούς και όχι μόνο. Απομακρύνθηκαν 5 φορτηγά μπάζα και από τους δύο χώρους, 1 φορτηγό κλαδέματα και ένα απορριμματοφόρο με σακκούλες απορριμμάτων. Επίσης έγινε αποψίλωση με μεσινέζες όλης της χαμηλής βλάστησης από τους εργάτες του Πρασίνου. Τέλος έγινε καθαρισμός οδοστρώματος από εργαζόμενους της Καθαριότητας και από το μηχανικό σάρωθρο. Αύριο ο χώρος θα πλυθεί-απολυμανθεί με την υδροφόρα του Δήμου μας ώστε η δράση να ολοκληρωθεί πλήρως! Συγχαρητήρια στους υπαλλήλους Καθαριότητας και Πρασίνου. Εσείς φροντίζετε να διατηρήσουμε καθαρούς τους χώρους μας και εμείς συνεχίζουμε!!!!

Η Κα Αντιδήμαρχος συνεχίζει να παραβλέπει την Αλήθεια και τις υποχρεώσεις της που απορρέουν των αρμοδιοτήτων της. Η ευθύνη του Αντιδημάρχου της Καθαριότητας, είναι πολλά περισσότερα, από επικοινωνιακά κολπάκια στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

To παρακάτω έγγραφο είναι η απάντηση της Περιφέρειας. Παρόμοια έγγραφα έλαβε ο Δήμος με κοινοποίηση στη γράφουσα (η ενδιαφερόμενη πολίτης !), το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής, η Τροχαία Δυτικής Αττικής και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

https://www.facebook.com/vagelisdiniakos/posts/420452180086956
https://www.facebook.com/hannibal.lect.96/posts/1168436890622410