Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία (στη πόλη μας, ΞΑΝΑ)!

2021

Ο Ebangelizer Din- Skroutz ξενυχτά πάνω από τα έγγραφα για τον Ισολογισμό της μικρής πόλης, που διοικεί. Η παραμονή των Χριστουγέννων δεν είναι μια μέρα σαν τις άλλες. Οχι για αυτόν, που προσπαθεί να κλείσει τα οικονομικά της χρονιάς με θετικό απολογισμό για καθε φίλο του, καλό. Ο σκληρά εργαζόμενος πρώτος δημότης, πρέπει να βρει τρόπο να ευχαριστήσει όσους τον στηρίζουν. Δεν είναι αστείο να είσαι πρώτος στην πόλη. Είναι λοιπόν σημαντικό να επιβραβεύσεις τα στηρίγματα, τους πρόθυμους αυλοκόλακες και τους απρόθυμους με τα απλωμένα χέρια. “Βάστα με να σε βαστώ, για να κοροϊδεύουμε όλοι μαζί τον Λαό”!

Αυτά σκεφτόταν ο Ebangelizer και η κούραση τον κατέβαλε. “Aς κάνω ένα διάλειμμμα, να φαω και μια kit-kat”.Και με την πρώτη μπουκιά, τον κατέκλυσαν οι γλυκιές αναμνήσεις από τα παλιά. Τι καλά τότε που ήταν, απλά ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου. Τι όμορφα που έλεγε μεγάλες κουβέντες, υπερασπιζόταν τον κάθε δημότη, και το Ταμείο της Πόλης, από της αντιπολίτευσης τη μεριά. Οι αναμνήσεις πλημμύρισαν το μυαλό του. Θυμήθηκε τους άλλους δύο Μάγους, της παράταξης του. ‘Ηταν τρεις και κάνανε για χίλιους δεκατρεις. Ο Ebangelizer, o Ebasilizer και ο Exodimiter .

Ο ύπνος τον καταβάλλει…αρχίζει να μισοκοιμάται…ονειρεύεται, τρία χρόνια πίσω.

2018 – Ebangelizer, Ebasilizer και Exodimiter .

Οι τρεις τους κάθονται στα έδρανα, του δημοτικού συμβουλίου. Είναι στην αντιπολίτευση. Η συνεδρίαση αρχινά. Ο Ebangelizer Din- Skroutz βλέπει τον εαυτό του. Φωνάζει “Να τα πούμε:” Κι αρχίζει το ψάλσιμο, στην τότε Δημοτική Αρχή. Τραγουδάνε κι οι τρεις μαζί, κρατώντας το τριγωνάκι. Για την ανύπαρκτη Καθαριότητα, για τα χρήματα του δημοτικού κορβανά που μοιράζονται σε υπερωρίες εργαζομένων και σπατάλες. Για τα χατίρια σε μεμονωμένους φίλους . Συνεχίζει μόνος τώρα το ρεφρέν, για την ψηφιακή του πλατφόρμα, ένα καινοτόμο εργαλείο το οποίο μεταφέρει τα θέματα που αφορούν την πόλη του, στον Δήμο και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρωτοπόρος, Ευφυής, Νέος και με Ορεξη για Δουλειά. “Τι όμορφα που τα λέω -φτου μου! ΞΑΝΑ!”, θαυμάζει τον παλιό του εαυτό και δίπλα του ο Ebasiliser Kara-Skrutz, χειροκροτά. Ο Exodimiter Tsa-Skrutz, πάλι, συνεχίζει ννα τραγουδά για σκάνδαλα παλιά, χρωστούμενα και καταπατήσεις στα αθλητικά. “Άστον να λέει. Όταν θα έρθουμε στα πράγματα θα τον βάλω στο ράφι να κλαίει μαζί με το τριγωνάκι του. Να μάθει που δεν με χειροκροτά” σκέφτεται ο Ebangelizer.

Ξάφνου, το τηλέφωνο χτυπά και τον ξυπνά. Οι ΑΒΒΑ τραγουδούν ΞΑΝΑ, ΜΟΝΕΥ-ΜΟΝΕΥ !!

2021 -ΜΟΝΕΥ-ΜΟΝΕΥ!!για τον Αγιάννη..

Α! είναι μήνυμα από τον Πράσινο Αγιάννη …Τι γράφει; “Μην ξεχάσεις τον busula μας, αυτα τα Χριστούγεννα πρέπει να δώσουμε καλύτερο δώρο ” . Κοιτά τις σημειώσεις του ο Εbangelizer, λοιπόν τι έχουμε εδώ; 23.917,14 ευρώ, τρεις συμβάσεις τα περσινά Χριστούγεννα, δενδρύλλια και αρδευτικό και υδραυλικό υλικό, για μια πόλη πιο πράσινη και από το γκαζόν. Φέτος κάτι παραπάνω; τι λεει αυτός ο Αγιάννης; Δηλαδή τα επιπλέον 11. 149, 43 ευρώ, που δωσαμε απο τον Αύγουστο μέχρι σήμερα δεν είναι αρκετά; Θέλει κι άλλα ; Πόσο πράσινη πια αυτή η πόλη; Τι νομίζει οτι είμαστε στο 2013; τότε που ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ, έδινε για φυτά , απευθείας 7.300 ευρώ, στο 3ο δημοτικό ;

Ξανά αυτός ο ήχος, από το κινητό. ΜΟΝΕΥ-ΜΟΝΕΥ!! από τον ΔιπλόΠράσινο Γεωπόνο, να ευχαριστήσει για την πρόσληψη της συζύγου του. (Τόσα νέα παιδιά, τόσοι άνεργοι οικογενειάρχες και γυναίκες σε μονογονεϊκές οικογένειες, δεν βρήκε να προσλάβει o Ebangelizer..ΑΧ!! για τον φουκαριάρη τον ψηφοφόρο του …..)

Και ακόμα 26.200 ευρώ για υπερωρίες συγκεκριμένων υπαλλήλων, στο Πράσινο ΞΑΝΑ . Και ακόμα μια πρόσληψη . Μα πόσο Πράσινο πχι-ιά!! 3 Γεωπόνοι φτάνουν και περισσεύουν, για να φροντίσουν τα δένδρα. Ή μήπως όχι; Και τόσες προμήθειες εργαλείων. Σε ένα μόνο προμηθευτή..ξεχωριστά το χλοοκοπτικό, ξεχωριστά τα ανταλλακτικά του, πως να μην πενταπλασιαστεί η δαπάνη για την αγορά του; Δεν έχουν τον Χριστό τους εκεί …στη Πράσινη Παράγκα..Η αποθήκη παραλαμβάνει με τρύπια παραστατικά, από την εποχή του Μώκου Γουαδελούπη και πιο πριν.

Από την Καθαριότητα είναι Μισή Ευμορφιά, δεν περιμένει ευχαριστώ. Για τα 197.000 ευρώ που ήδη έχει πληρώσει για υπερωρίες. Εκεί τον λατρεύουν . Το ξέρει . Τσάμπα τρώνε, πίνουν, κάνουν και μια βόλτα με το απορριμματοφόρο, σταματάνε και στο Σταθμό, για ξεκούραση να περάσουν οι ώρες, μετά την επόμενη βδομάδα ΞΑΝΑ. Ξέχειλοι οι κάδοι ανήμερα Χριστούγεννα, αλλά οι υπερωρίες πληρώθηκαν και τα βραδινά. 400.000 για συντήρηση στόλου και δημοτική συγκοινωνία, 2 εκατομμύρια καθε χρόνο μισθοί και υπερωρίες, 1,5 εκατομμύριο οι εισφορες για ΧΥΤΑ, 800.000 ευρώ για ηλεκτροφωτισμό, χιλιάδες ευρώ για εργαλεία, έκτακτες επισκευές, προμήθειες συνεχώς….Γελαστοί και ικανοποιημένοι οι συνεργάτες και Αντιδήμαρχοι, “γιατί δεν τρώει παντεσπάνι ο λαός”; αναρωτιούνται.

Το κεφάλι του πονά, πρέπει να πάρει ένα παυσίπονο αμέσως, Για να συνεχίσει τα δωράκια στα εξαπτέρυγα, πρέπει να έχει μυαλό καθαρό. Καταπίνει με δυσκολία το depon. “Mπας και κόλλησα κανα κορωνοϊό;” σκέφτεται έντρομος και λαγοκοιμάται ΞΑΝΑ!

2023 ΜΟΝΕΥ-ΜΟΝΕΥ ήρθαν οι εκλογές ΞΑΝΑ!

Μα πότε ήρθαν οι εκλογές; ΞΑΝΑ στο βάθρο, μιλά στα πλήθη. Δηλαδή, μόνο πλήθη δεν είναι. Μόνο το Πράσινο, η Καθαριότητα, η Κοινωφελής και κάτι λοιποί συγγενείς. Αυτοί μείναν όλοι κι όλοι από τις χιλιάδες που τον ψήφισαν το 2019. Γιατί τότε τον ψήφισε ο Λαός γιατί πίστεψε ότι δεν θα κάνει οτι έκανε ο προηγούμενος, ο κόκκινος Ebenizer . Και ο πιο πριν, ο μπλε Ebmaravelizer.

Και ο ίδιος πίστεψε μετά, ότι μπορεί να πληρώνει με τα λεφτά του δημοσίου ταμείου, την παραμονή στην εξουσία. Να κοροϊδεύει όλους για πάντα, όμως δεν γίνεται ΞΑΝΑ. Και τα χρήματα τελειώσαν, πόσους να πληρώσει πχ-ιά!!Είναι καταχρεωμένος, στα Αληθινά! και όχι στα ψέμματα που κατήγγειλε όταν ανέλαβε το 2019.

-“ΣΑΣ ΕΦΤΙΑΞΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ” λέει ο Ebangelizer στο πλήθος και ένας περαστικός απαντά “ΓΙΑ ΜΩΡΑ, ΠΟΥ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙΟΛΑΣ ΧΡΟΝΙΑ”

-“ΣΑΣ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ” λέει και ακούγεται απο μακριά η απάντηση “ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΕΣ ΠΑΛΙΟΥΣ – ΑΧΡΗΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΤΑ -ΕΒΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ”

-“ΣΑΣ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΗΝ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ” λέει ΞΑΝΑ και ακούγεται μια βοή -ΤΣΙΡΚΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ-ΔΕΝ ΑΦΗΣΕΣ ΧΩΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΧΤΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΑΚΟΜΗ”

-“ΣΑΣ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ” τώρα μιλά πιο σιγά ..δεν πείθει ούτε τον εαυτό του .Γιατί έφτιαξε μια Πλατεία χωρίς Πράσινο, μόνο για πεζόδρομους έφτασαν τα χρήματα-για ψεύτικα ψυχρά υλικά χωρίς να είναι βιοκλιματικά.

ο Λαός παίρνει φόρα και δεν σταματά :

για 1.068.000,00 ευρώ θα μπορούσες ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΔΥΟ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΜΕ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ”

ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ – ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΕΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ- ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΚΥΚΛΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΩΣ ΤΟ ΒΟΥΝΟ Κ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ – ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ- ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-

ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΕ ΕΝΔΕΙΑ-ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ-ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ- ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΑΛΩΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ.

ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ , ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΤΟ “ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΣΟ ΠΕΤΑΩ” , ΚΑΔΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΤΙΡΙΟ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ.

ΣΑΣ ΕΦΤΙΑΞΑ ΜΑΚΕΤΑ ΤΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ φωνάζει απελπισμένος ..ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ο Ebangelizer ξεσπά! Αχάριστοι Δημότες! φωνάζει και ο Λαός απαντά:

Τους φίλους σου και αυτούς που σε διαφημίζουν μέσω Blog και ιστοσελίδων τοπικών, φρόντισες με τα λεφτά όλων των Δημοτών. Χιλιάδες ευρώ στους προεκλογικούς συνεργάτες, για δήθεν ψηφιακές πλατφόρμες και συντηρήσεις ιστοσελίδας Δήμου. Για δήθεν εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα σε συγκεκριμένους προμηθευτές, για στολισμούς . Χιλιάδες ευρώ για μια μικρή πλατεία και πεζόδρομους που δεν φαίνονται εγκεκριμένοι στη πολεοδομία. Χιλιάδες ευρώ για φυτά -δενδρύλλια -κηπόχωμα- χλοοτάπητες που δεν υπάρχουν πουθενά, μόνο στο πεζόδρομο έγιναν κατάφυτα τα παρτέρια που ανήκουν στο Λαό, αυτα που παρέδωσες παράνομα και με δόλο, στον κάθε Ντίνο Φραπουτσίνο. Γιατί στερείς το δημόσιο χώρο από τους κατοίκους, αν και είχες ορκιστεί να υπερασπιστείς το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Τα εκατομμύρια που χρωστάνε απο τις μισθώσεις τις παλιές, τα ξέχασες όλα . Δεν φρόντισες να δημιουργήσεις προσβάσεις για ΑμεΑ, να ελευθερώσεις τα πεζοδρόμια από εμπόδια. Πρόσθεσες περισσότερα εμπόδια δήθεν για την Οδική Ασφάλεια. Για να εξυπηρετήσεις συγκεκριμένους παρόδιους. Πάλι τα ίδια κόλπα των προηγούμενων. Και δίνεις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για υπερωρίες, ξεπέρασες το μισό εκατομμύριο.

Αλλά για τα αντιπλημμυρικά δεν θυμήθηκες να υποβάλλεις στην Περιφέρεια, ένα αίτημα. Ούτε για τα 2.430.000,00 ευρώ για επισκευές όλου του Οδικού δικτύου, το οποίο υπάρχει καθε χρόνο στο Τεχνικό Πρόγραμμα .

Ξάφνου μπόρα ξεσπά!! Στα λίγα λεπτά που βρίσκουν μέρος να προστατευθούν, το νερό έχει καλύψει τον πεζόδρομο. Πλημμύρα παντού…Δυνατό ποτάμι η βροχή παρασέρνει ό,τι βρει . Θυμάται ο Ebangelizer τα αντιπλημμυρικά, που δεν φρόντισε να κατασκευασθούν. Κοιτά απέναντι τον Πύργο, ακόμα κι εκεί εχει πλημμυρίσει. Πάνε και οι παδικές χαρές που αυθαίρετα έφτιαξε, εκεί.

2021

Η Βροχή χτυπά τα παράθυρα δυνατά. Ξυπνά και τρομαγμένος κοιτά από το παράθυρο. Βγαίνει το όνειρο, αληθινό; ήρθε η πλημμύρα;

Όχι προς το παρόν..ουφ!!αναστενάζει . Αν γίνει το κακό, θα ζητήσω να τεθούμε σε Έκτακτη Ανάγκη, κι άλλο χρήμα στο Tαμείο. Δεν φταίει που δεν πρόβλεψε για Αντιπλημμυρικά Έργα. Φταίνε η Κλιματική Κρίση και τα στοιχεία της Φύσης.

Ας κινδυνεύουν Ζωές και Περιουσίες. Ο Εbangelizer, οι πρωην και οι νυν, δεν κινδυνεύουν ποτέ! Όσο εξυπηρετούν τα μικρά, πάντα στα μεγάλα θα ολιγωρούν. Έχει ο Θεός μόνο για τους λίγους, της Eξουσίας τους Skrutz.

Πύργοι στην Άμμο.

Πλήρωνε Και Πίστευε Δημότη το σύστημα που θα εκλέξει τον επόμενο, αυτοί ζουν εις βάρος του Λαού.

Γιατί μην θαρρείς οτι ο νυν θα είναι καλύτερος, απο τον τέως. Ο Βάρναλης λέει, τότε μόνο να χαρείς, σαν χαθεί κι ο τελευταίος.

https://diavgeia.gov.gr/doc/%C”E%92%CE%9B1%CE%A1%CE%9F%CE%A1%CE%95%CE%93-7%CE%A7%CE%9C?inline=true

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ–ARKAS ” ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ” —