Κ. Αργυρόπουλε και κ. Καρατζαφέρη. Οι αιρετοί είναι για έργο, για τις φωτό έχουμε την Kim!

Καθένας για το σκοπό που είναι προορισμένος

έκαστος εφ’ ω ετάχθη αναγράφεται από τον Ηρόδοτο, αλλά και από τον Απόστολο Παύλο στην Α’ Προς Κορινθίους (Ζ, 24). και Σημαίνει: Καθένας για το σκοπό που είναι προορισμένος.

Για τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, ανείσπρακτα ενοίκια και επιχορηγήσεις

Όταν έχεις χρέος 10.665,110,51 ευρώ στη συνοπτική κατάσταση του προϋπολογισμού για το 2021* . Εισπρακτέα υπόλοιπα από βεβαιωθέντα έσοδα κατά τα παρελθόντα έτη και δεν μιλάς δημόσια για αυτό. Δεν δίνεις λογαριασμό στο ΧαΙδαριώτικο λαό. Γιατί δεν παραγράφονται οι οφειλές όσων χρωστούν από τα παλιά αλλά σέρνονται στον προϋπολογισμό . Οι αμαρτίες των παλιών . Και εδώ είναι το θέμα γιατί εσείς οι νέοι δεν προσπαθείτε να εισπράξετε αν και οι προηγούμενοι μας λένε ότι είναι αδύνατον, πια. Και όχι δεν μας πείθει ο Δήμαρχος όταν μας λέει για τα 600.000 που χρωστούσε η εταιρεία στο ακίνητο της Δαβάκη ( Εθνική Τράπεζα) και φταίει ο κομμουνιστής πρώην δήμαρχος, μόνο. Οι υπάλληλοι πρέπει να μας πουν, έχουν καθήκον υπαλληλικό στο δημότη από τον οποίο πληρώνονται. Η Διοίκηση έχει συνέχεια . Δεν ζούμε στην εποχή των αφεντικών. Ούτε και τη δεκαετία των συνδικαλιστών. Το Χαϊδάρι μας, πρέπει να ξεφύγει από το παρελθόν. Των αδιαφανών προσλήψεων. Προϊστάμενοι με απόφαση δημάρχου! το υπηρεσιακό συμβούλιο γιατί υπάρχει; Των Κανονισμών που μόνο υπάρχουν και ποτέ δεν εφαρμόζονται.

Και όσο για τα σκουπίδια, τα οποία μαζεύετε. Αυτή είναι η κύρια εργασία των δήμων, η αποκομιδή των σκουπιδιών. Και ο δήμος μας έχει έσοδα 5.500.000 ευρώ από τα ανταποδοτικά. Εκτός ΤΑΠ και Τέλη διαφήμισης κλπ. Είναι πολλά τα λεφτά. Και τώρα είμαστε στην εποχή της Κυκλικής Οικονομίας. Όλα έχουν αξία και όλα ανακυκλώνονται. Απορώ, πως εσείς νέα παιδιά με πτυχία και διπλώματα δεν γνωρίζετε τα βασικά. Απογοήτευση.

ΠΡΆΣΙΝΑ ΣΗΜΕΊΑ- ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ !ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ας πάμε όμως ξανά στον προϋπολογισμό, τώρα για τα Έσοδα.

Για τα χρήματα που εισέπραξες για τα ανταποδοτικά για τον καταυλισμό προσφύγων. 682.656,25 ευρώ . Ακόμα 192.822,85 ευρώ από επιχορήγηση λόγω covid .

8.442.941,75 ευρώ συνολικά στις πιστώσεις. Από αυτά 6.479.126 είναι για να πληρώσεις δικαστικές αποφάσεις, μισθούς κλπ, καθαρίστριες.

Με αυτά και αυτά φτάνεις στο τελικό αποθεματικό 822.183,63 **. Στο τέλος είναι η απόφαση με τα σχετικά ποσά -9η αναμόρφωση Προϋπολογισμού.

Πέρυσι ο δήμος δεν είχε χρήματα. Το διατυμπάνιζε ο Δήμαρχος Παρέλαβε άδεια ταμεία, πρόθυρα χρεωκοπίας. Φέτος , τα ταμεία γεμίζουν και τα έργα έχουν ενταχθεί . Την υλοποίηση όμως δεν βλέπουμε. Γιατί;

Μεγάλα έργα με χρηματοδότηση σε αναμονή***

Οκ! δεν είχε έργα ο πρώην δήμαρχος. Και εσείς, για τα οποία έχετε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση; Τι κάνετε;

Έχουν ενταχθεί από το ΦΙΛΟΔΗΜΟ και τη ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ αλλά και την ΟΧΕ/ΒΑΑ . Όπως οι ράμπες για ΑμεΑ σε σχολεία. Μελέτη για πυροπροστασία και υλοποίηση μέτρων πάλι σε σχολεία. Φαβιέρου 680.500, χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ 430.000 ΚΑΙ 250.500 ευρώ του Δήμου. Για την Αγία Γρηγορούσα το ΚΑΠΗ 322.440,00 ευρώ συν τα οχήματα -ναι θα πάρουν και οχήματα 87.560,00 ευρώ και το ΘΕΑΤΡΑΚΙ κλπ όλα είναι στο Τεχνικό Πρόγραμμα στο τέλος του άρθρου -Συνολικά 3.443.767,93 ευρώ.

Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων Δ.Χαϊδαρίου (Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ)117.834,87

Ενεργειακή αναβάθμιση σε σχολικά κτίρια του Δήμου Χαϊδαρίου (ΠΕΠ) 900.000,00 ευρώ

Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση Παιδικών χαρών του Δήμου Χαϊδαρίου (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ) 222.000,00 ευρώ

Προμήθεια και εγκατάσταση οργάνων και αστικού εξοπλισμού παιδικών χαρών(€ 880.000,00, Περιφέρεια Αττικής) 859.600,76
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ -έχει δημοπρατηθεί ξέρω αλλά πότε θα ξεκινήσει το έργο;

Λειτουργικές βελτιώσεις στο Ανοικτό Θέατρο Γρηγορούσας ΟΠΣ 5037953 (Χρηματοδότηση ΠΕΠ) 180.000,00 ευρώ

Για το απορριματοφόρο , με 103.000 ευρώ ; Ακόμα ένα αυτοκινούμενο πλυντήριο πεζοδρομίων-οδοστρώματος (Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ
ΙΙ) 135.000,00. το τελευταίο το περιμένουμε από το 2018!Και τα στέγαστρα των στάσεων, πάλι από τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ με 50.000,00 ευρώ!

Οι παιδικές χαρές πότε επιτέλους θα επισκευασθούν; Τσιμουδιά βέβαια για την παραμέληση τους για χρόνια. Η υπηρεσία Πρασίνου στην οποία ανήκουν, γιατί δεν επισκεύαζε τις πιστοποιημένες, ασφαλείς παδικές χαρές; Γιατί ο κος Χουδελούδης ο οποίος ήταν αρμόδιος αντιδήμαρχος αλλά και στην επιτροπή ελέγχου παιδικών χαρών, δεν κλήθηκε για εξηγήσεις; Γιατί δεν ανατέθηκε σε συνεργείο εξωτερικό η επισκευή τους; Γιατί ποτέ ένας εισαγγελέας δεν ειδοποιήθηκε; Για την αποθήκη του Δήμου η οποία άδειαζε συνεχώς, από εργαλεία και υλικά;

Για αντιπλημμυρικά;. Για τη Λ. Αθηνών , έχει ήδη λυθεί η σύμβαση από την Περιφέρεια. Τη Δημοτική Συγκοινωνία με λεωφορεία 20ετίας, χρησιμοποιημένα και ρυπογόνα. Μια πηγή ρύπανσης και υπερκατανάλωσης πετρελαίου λόγω παλαιότητας κινητήρων, με το πιο ρυπογόνο καύσιμο. Μέσα στη πόλη, σε δρόμους κατεστραμμένους, χωρίς κανέναν έλεγχο για παράνομη στάθμευση και φορτοεκφόρτωση καταστημάτων. .Και βέβαια θέλουμε Δημοτική Συγκοινωνία . Δωρεάν δρομολόγια όλη μέρα, είναι το πλέον βασικό η σύνδεση της πόλης, η οποία χωρίζεται από τη λεωφόρο Αθηνών. Αλλά με δρομολόγια τα οποία εξυπηρετούν το δημότη, όχι τη ματαιοδοξία των αιρετών.

το ΠΙ απαγορεύεται κάθετα στη κίνηση των πεζών σε πεζόδρομο και ειδικά μπροστά σε ράμπα- 2021 έχουμε μηχανικοί , Προσβασιμότητα !

Για τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας, τα παγκάκια ε;

Αλλά και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, μας λέει στο facebook. Για την κατασκευή μιας ράμπας στο κολυμβητήριο. Ένα έργο από το 2017, σε κτίριο συνάθροισης κοινού. Θα τοποθετηθεί σηματοδοτούμενη διάβαση. Βέβαια καλέ μου, χρειάζεται και ράμπα.

Για τα παγκάκια δώσατε 19.499,00 ευρώ , ενώ είχατε προϋπολογίσει 8.000 ευρώ μόνο ..Γενικά στις προμήθειες , μεταξύ αυτών και για κάδους ακόμα 14.000 ευρώ. Γιατί συνέχεια χρειάζονται κάδοι; Από το 2015 έχουμε πληρώσει 164.000 ευρώ σε κάδους.

Ο αξιότιμος μηχανικός , ο οποίος ενάμιση χρόνο τώρα, δεν έχει καταφέρει τα βασικά να υλοποιήσει. Τώρα πλέον, είναι αργά. Πόσο στοιχίζουν μερικά κιλά χρώμα για διαγραμμίσεις γύρω απο σχολεία και διαβάσεις; Λιγότερα από τα 19.499,00 ευρώ από τα χρήματα για τα παγκάκια, τα οποία ξόδεψε για 50 τεμάχια, με αδιαφανή διαδικασία . Πόσο στοιχίζουν μερικές ράμπες σε κεντρικούς δρόμους; Ο ίδιος μου έλεγε 10.000 ευρώ μόνο για τη Καραϊσκάκη, ολα τα πεζοδρόμια . Και βέβαια υπάρχουν πλέον έτοιμα υλικά, πλακίδια για οδηγούς όδευσης τυφλών και ράμπες- πολύ φτηνά. Δεν το ξέρουν οι μηχανικοί, με γραφεία στο Χαϊδάρι και κάτοικοι της πόλης μας; Δεν ζουν ανάμεσά μας η κα Χρονοπούλου και ο κ.Καρατζαφέρης; Πολύ περίεργο αν αναλογιστεί κανείς ότι τα μισά; παραπάνω; πόσα; τοπογραφικά των περιπτέρων και καταστημάτων στην Καραϊσκάκη, έχουν τις σφραγίδες των τεχνικών γραφείων τους.

Αγωνιστών Στρατοπέδου μπροστά στο Ταχυδρομείο- δεν πειράζει που ο δρόμος είναι σκοτώστρα -έχουμε παγκάκι όμως. Ε άμα έχεις μηχανικούς στο δήμο !!

Τόσο συνεπείς για τα ιδιωτικά γραφεία τους αλλά τόσο αμελείς για τα καθήκοντα τους ως αμισθί αιρετοί!

Και για τις (ΚΑ3073330008) Βελτιώσεις οδικού δικτύου στο Χαϊδάρι (€ 2.430.000 Περιφέρεια Ατιικής) . Για πείτε μας λαλίστατε στο στο facebook ke Καρατζαφέρη που είναι η μελέτη.Δημοσιοποίηση της μελέτης. Γιατί οι όμοροι δήμοι, όλοι έχουν επισκευάσει τους δρόμους με χρηματοδότηση της Περιφέρειας;. κι εμείς περιμένουμε την πίσσα που έριξες μπροστά στο Ταχυδρομείο; έργο οδικής ασφάλειας αντάξιο ενός υποψηφίου διδάκτορα;

Ενιαία παράταξη–δημοτικές αρχές δεκαετιών

Μόλις πριν ένα χρόνο, ο πρώην δημοτικός Σύμβουλος κος Φουντούλης έγραψε τα παρακάτω, τα οποία και προσυπογράφω, το “Δυστυχώς Παρακμάσαμε” (20/1/2020)

“Η μη διεκδίκηση και η μη είσπραξη ποσών από ενοίκια (και κυρίως η ανοχή στη διάθεση, εκμετάλλευση, λειτουργία καταστημάτων με
προβληματικό πολεοδομικό και ιδιοκτησιακό καθεστώς) ή/και από  οφειλόμενες εισφορές σε γη και χρήμα λόγω ένταξης στο σχέδιο (όπως στο Άνω Δάσος), μαρτυρά διαπαραταξιακές ευθύνες.

Αντιστοίχως δεν έβγαλαν κιχ για το παράνομο σχολείο στο ρέμα επί δύο δεκαετίες. Αναμένουν την πλημμύρα.
Μαζί σιγοντάρουν την κατάληψη των πεζοδρομίων στα σούπερ μάρκετ, στα καφέ, τα συνεργεία κ.λπ. Έτσι φτωχαίνει η ανάπτυξη και κινδυνεύουν άνθρωποι.

Όταν όμως χαθεί η ζωή από κοινού συμπάσχουν και νοιάζονται για έργα, για λύσεις! Με χαρά στην απορρόφηση, με σταθερή αναβλητικότητα στην εφαρμογή του νόμου και της λογικής. Απολύτως ενιαία η παράταξη! Με απόλυτη σιωπή για τις δολοφονίες καταμεσής της λεωφόρου.
Η χώρα πριν χρεωκοπήσει παράκμασε, ξέφτισε, ξεφτιλίστηκε.
Και οι νέοι σιχαίνονται και φεύγουν. Το πολιτικό σκηνικό στο Χαϊδάρι, σκηνικό δήθεν πολιτικών αντιπαραθέσεων (στην ουσία η διαφορά είναι στο ποιος μοιράζει το παιγνίδι), αυτό το σκηνικό εγγυάται τη συνέχεια της παρακμής.”

Ο ψηφοφόρος τους κέρδισε το δικαίωμα στο θάνατο του άλλου.

—-Ξέρετε είναι πολύ προκλητικό, τα πόθεν έσχες προδίδουν. Τόσο επιμελείς για την αύξηση και την συντήρηση της προσωπικής περιουσίας. Την επιμέλεια για τα ακίνητα και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία . Αλλά την ελάχιστη επιμέλεια και φροντίδα δεν επιδεικνύουν για τα καθήκοντα τους, το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ . Ούτε μια φορά, ούτε καν για την ασφάλεια των παιδιών μας. Ο ψηφοφόρος τους κέρδισε το δικαίωμα στο θάνατο του άλλου.

*https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%93%CE%A83%CE%A9%CE%973-%CE%A4%CE%9D%CE%A5?inline=true

**https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A1%CE%9901%CE%A9%CE%973-%CE%9C%CE%A4%CE%A3?inline=true

***https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%965%CE%9F%CE%A9%CE%973-%CE%9E%CE%98%CE%A4?inline=true