Ο Δημήτρης, παρακάτω περιγράφει τις δικές του σκέψεις. Και την εμπειρία του με το εμβόλιο για την covid-19.
Πριν και μετά τον εμβολιασμό έναντι της Covid-19
Δεν ξέρω πόσα έχω διαβάσει και πόσα έχω ακούσει για τα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού. Πολλά επιστημονικά άρθρα, συνεντεύξεις με επιστήμονες που εξηγούν και συνηγορούν υπέρ της ασφάλειάς του. Αλλά και πολλά άλλα που είναι κατά του εμβολίου. Κυρίως όχι από ειδικούς. Όλοι υποθέτω γνωρίζουμε σε τι ακριβώς αναφέρομαι.
Πέρα από τις απόψεις όμως, είναι μάλλον ξεκάθαρο από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας διεθνώς, ότι ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος και η αρχή του τέλους για αυτή την πανδημία που εδώ και σχεδόν έναν χρόνο ταλαιπωρεί τον πλανήτη, σωματικά, ψυχικά και οικονομικά.
Προσωπικά είμαι υπέρ των εμβολιασμών, παρόλα αυτά ένα άγχος πάντα υπάρχει. Άγχος που μεταφράζεται σε κακό ύπνο πριν τον εμβολιασμό, μια ταχυκαρδία, ένα “φούντωμα”. Λόγω επαγγέλματος το δικό μου ραντεβού ήταν σήμερα, στο εμβολιαστικό κέντρο του ΚΑΤ. Καθησυχαστικό το προσωπικό, ένα τσίμπημα και τέλος. Παίρνεις το ραντεβού για την επαναληπτική δόση, κάθεσαι και είκοσι λεπτά, και φεύγεις, ήσυχος, χωρίς ταχυκαρδίες. Μια μικρή ενόχληση στο σημείο του εμβολιασμού μόνο, ενόχληση γνώριμη, από το εμβόλιο έναντι της γρίπης. Απομένει η δεύτερη δόση και η ελπίδα για επαρκή ανάπτυξη αντισωμάτων.
Όπως τόνιζαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο εμβολιαστικό κέντρο που βρέθηκα εγώ, δεν συνάντησαν καμία ανεπιθύμητη παρενέργεια όλο το διάστημα από την έναρξη των εμβολιασμών.
Ας εμπιστευθεί ο κάθε άνθρωπος τον θεράποντα ιατρό του, αυτόν που έχει την ευθύνη της υγείας του και ας αποφασίσει βάση των υποδείξεών του.
Δημήτρης Παπαδημητρίου, Προσωπικό Θεραπείας ΚΕΘΕΑ
Κοινωνιολόγος-PhD στην Ανακουφιστική Φροντίδα Χρονίως Πασχόντων
Αλλά ποιος είναι ο Δημήτρης;
Ο εργαζόμενος στο ΚΕΘΕΑ. Μέλος του επιστημονικού προσωπικού φροντίδας στο μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας, ένας από τους βασικούς φορείς του εθνικού σχεδιασμού εναντίον των εξαρτήσεων και σύμβουλος οργανισμός του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου (ECOSOC) του ΟΗΕ σε θέματα ναρκωτικών.
Ο επιστήμονας με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ανακουφιστική Φροντίδα Χρονίως Πασχόντων. Ο Δημήτρης, σπούδασε με στόχο να προσφέρει φροντίδα. Για να προλαμβάνει και να ανακουφίζει τα συμπτώματα – ψυχικά και σωματικά – που προκαλεί μία νόσος απειλητική για τη ζωή, όπως είναι ο καρκίνος, οι νευρολογικές παθήσεις, η χρόνια καρδιακή-αναπνευστική ανεπάρκεια, οι νεφροπάθειες, η HIV λοίμωξη κ.λπ., καθώς και να παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα στους ασθενείς, αντιμετωπίζοντας όλες τις παραμέτρους που τους δημιουργούν δυσκολίες.
Ο Δημήτρης επέλεξε να μετακομίσει στο Χαϊδάρι. Κάτοικος στην πόλη μας τα τελευταία 15 χρόνια. Και ενεργός δημότης. Ενδιαφέρεται για την ιστορία της πόλης. Περίεργος να μάθει τα πάντα και ως αθλητής έχει επισκεφθεί όλες τις γειτονιές.. Είτε τρέχοντας είτε περπατώντας, βρίσκει χρόνο για να ασχοληθεί με προβλήματα και να επισημάνει κακοτεχνίες, παραλείψεις και ενέργειες υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Ποτέ δεν πλήττει ο Δημήτρης.Πάντα βρίσκει χρόνο για να είναι σε εγρήγορση και δράση υπέρ του κοινού καλού.
Είμαι σίγουρη ότι ο Δημήτρης, θα γίνει σύντομα γνωστός σε πολύ περισσότερους-ες.
Σε ευχαριστούμε Δημήτρη. Η πόλη μας χρειάζεται νέους ανθρώπους, σαν εσένα.