32.800,09 ευρώ θα πληρώσουμε στην ΟΣΥ ΑΕ, για τις αστοχίες και τις αβλεψίες στη Δημοτική Συγκοινωνία

32.800,09 ευρώ θα πληρώσουμε στην ΟΣΥ ΑΕ

Γιατί ο Δήμος Χαίδαρίου δεν ήταν συνεπής στην συμβατική υποχρέωση του με την ΟΣΥ ΑΕ. Οπότε 32.800,09 αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας να πληρώσει στην ΟΣΥ ΑΕ . Γιατί η ΟΣΥ είναι Ανώνυμος Εταιρεία και πρέπει να προασπίσει και τα έσοδα της και να αποτρέψει οποιαδήποτε οικονομική ζημία. Οπότε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, όπως όφειλε και δικαιούται. Και τώρα αναγκαστικά η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χαϊδαρίου, αποφασίζει για να μην επιβαρυνθεί και με επιπλέον δικαστικά έξοδα και τόκους. Γιατί αν αρνηθεί να πληρώσει ο Δήμος τώρα, η απόφαση του Δικαστηρίου θα είναι καταδικαστική. Γιατί ήδη η αγωγή είναι είτε καταψηφιστική ή διεκδικητική. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος έχει συμβατικές υποχρεώσεις, να πληρώσει με τα χρήματα των δημοτών πάντα.* Και τα λεωφορεία έχουν αντικατασταθεί από αυτά που προμηθεύθηκε απο χρηματοδοτηση του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και πληρώσαμε επιπλέον 8.556,00 ευρω για τις καρδούλες τους γύρω-γύρω από το αμάξωμα.

Τα παμπάλαια λεωφορεία της ΟΣΥ ΑΕ

Τα δύο λεωφορεία για την γραμμή 1, ΑΤΤΙΚΟΝ-ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

Ενός (1) Midi 8μ. τύπουNEOPLAN ΕΛΒΟC97 N4007 με αριθμό κυκλοφορίας ΥΜΙ 1301, WAG240072XPN28377

Ενός (1) Midi 8μ. τύπουNEOPLAN ΕΛΒΟC97 N4007 μεαριθμόκυκλοφορίαςΥΜΙ 1241, Αρ.WAG240072WPN27472

Τα οποία στη σχετική σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ ΟΣΥ και Δήμου Χαϊδαρίου. Τα βρήκε εντάξει ο δήμος μας, της απολύτου αρεσκείας του. Τότε το 2020** αρ. απ. 204/16-11-2020 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας, η οποία τα βρήκε όλα καλά . Και ενέκρινε την σύμβαση. Τα παμπάλαια λεωφορεία με τους κινητήρες εικοσαετίας, που θα έπρεπε να είχαν αποσυρθεί τουλάχιστον από το 2019. Το 2020 αναλαμβάνει ο δήμος τα έξοδα για επιπλέον επισκευές, γιατί η ΟΣΥ ανέλαβε (παρ. 6.2 α.)Τα έξοδα ασφάλισης των οχημάτων, τα τέλη κυκλοφορίας και το Κ.Τ.Ε.Ο. των οχημάτων. Τα έξοδα αυτά είναι ενσωματωμένα στο μηνιαίο μίσθωμα.

Και στο πεντάμηνο (23/4) το YMI 1241 έπαθε βλάβη και στάλθηκε για επισκευή στην ΟΣΥ ΑΕ. Και τότε θα μπορούσε στο εξάμηνο να καταγγελθεί η σύμβαση, έστω για το ένα λεωφορείο, για να μην χρεωθούμε ούτε το υπόλοιπο μίσθωμα εξαμήνου, ούτε την επισκευή. Γιατί ήξερε ο Δήμαρχος από τα δημοσιεύματα τα δικά μου αλλά και Τοπικού Τύπου ότι είναι παλαιά και ασύμφορα. Μπορούσε να προλάβει δηλαδή ζημίες οικονομικές και βλάβες μηχανικές.

Στο άρθρο 5 της εν λόγω σύμβασης “προβλέπεται ρητά η δυνατότητα λύσης της σύμβασης, χωρίς την καταβολή ρητρών, πριν τη συμπλήρωση της προβλεπόμενης διάρκειας. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται στο Δήμο μετά τη συμπλήρωση τουλάχιστον έξι (6) μηνών του πρώτου μισθωτικού έτους και εφόσον έχει ενημερώσει γραπτώς την Ο.ΣΥ. Α.Ε. τουλάχιστον ένα (1) μήνα νωρίτερα. Η δυνατότητα πρόωρης λύσης παρέχεται για κάθε ένα από τα εκμισθούμενα οχήματα ξεχωριστά και ανεξάρτητα.


Και η πιλοτική γραμμή 2, στο Δάσος, σύμβαση 8-2-2021***

Στο συνολικό ποσόν ΤΩΝ 32.800,09, συμπεριλαμβάνονται επισκευές και ασφάλιστρα του τρίτου λεωφορείου, που σταθμεύει παράνομα στην Γεωργίου Παπανδρέου. Αυτό με την κράτηση θέσης που διατυμπάνιζε ο Δήμαρχος ότι συνεχίζεται το πρόγραμμα, με την άδεια της ΟΣΥ. Φυσικά ξέχασε να μας πει για τα 1.956, 76 που χρωστά για σφάλιστρα και για τις επισκευές 539,532 ευρώ. Γιατί δεν προβλέφθηκε να πληρώσει η ΟΣΥ ΑΕ τα ασφάλιστρα, όπως στη σύμβαση των δύο λεωφορείων στη γραμμή 1 ; (απόφαση Οικονομικής Επιτροπής 160/3-8-2021)***

Αρχικά στάθμευε στη γωνία και πάντα είναι οι αριστερές ρόδες του, στο οδόστρωμα. Παράβαση ΚΟΚ, αλλά ποιός νοιάζεται αν τα διερχόμενα οχήματα, πατάνε διπλή γραμμή και γίνει και σύγκρουση μετωπική; Γιατί αυτό προσπαθεί ο νομοθέτης να αποτρέψει. Να προστατέψει την ανθρώπινη ζωή. Αλλά στο Δήμο Χαϊδαρίου, όλοι και όλες είμαστε αναλώσιμοι. Για τους δικηγόρους δημάρχους και Αντιδημάρχους.Μην ξεχνάτε ο δήμαρχος είναι δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Αργυρόπουλος είναι παρ’ Εφέταις.

Για τους στύλους της Δημοτικής Συγκοινωνίας

Που μάλλιασε η γλώσσα μου να λέω ότι δεν χωρούν στα στενά πεζοδρόμια; Λοιπόν μας χρέωσε χωρίς σύμβαση ο καλός μας δήμαρχος, προφανώς θεωρώντας ότι δεν θα πληρώσει. Αφού δεν υπάρχει νομικό έγγραφο προς απόδειξη και επιβολή ρήτρας. Κούνια που σε κούναγε Βαγγέλη! Δεν ξέρω αν σε πήρε στο λαιμό του ο Βασίλης ; ή αν άκουσες την Διευθύντρια ή την υπεύθυνη στην αυτεπιστασία που βάζει κολονάκια στα στενά πεζοδρόμια και καθρέπτες. Τίποτα από αυτά δεν προβλέπονται στον ΚΟΚ ή στις σχετικες ΥΑ του πρωην ΥΠΕΚΑ. Αλλά ποιός νοιάζεται στο Χαϊδάρι ε; Κινδύνευε και Πλήρωνε Δημότη! Γιατί μπροστά στα ψηφαλάκια τους και ικανοποίηση των πελατών τους, όλοι οι άλλοι είμαστε ασήμαντοι. Αλλά η ΟΣΥ ΑΕ είναι εταιρεία κι εκεί δεν περνάνε οι κουτοπονηριές σας.

Θα πληρώσουμε 11.095,95 για τους στύλους, που περιχαρής ανακοίνωνε στο Facebook o κος Αντιδήμαρχος, ο κος Καρατζαφέρης, διδάκτωρ Μηχανικός ΕΜΠ. ‘Εβγαζε φωτο στα στενά πεζοδρόμια, περήφανος που είχε προσθέσει ΕΜΠΟΔΙΑ.

Και μην ξεχνάτε τα χρήματα που εξυπηρετούν την Δημοτική Συγκοινωνία. Ο,τι δαπανάται είναι χρήματα που επιβαρύνουν την Υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας κ Αλληλεγγύης.

Και όσο για τις υποσχέσεις από το 2020, την προσεχή λειτουργία τους και για τον στόχο του Δήμου “είναι όλες οι συνοικίες του Χαϊδαρίου, συμπεριλαμβανομένου του Δάσους, του Δαφνιού και της Αφαίας,  να έχουν συγκοινωνιακή σύνδεση με το δίκτυο του Μετρό. Με άμεσο αποτέλεσμα την σημαντική βελτίωση της καθημερινής ζωής των Δημοτών.” Να δούμε πως θα υλοποιηθούν αφού έχουμε χρεωκοπήσει κε Ντηνιακέ, με τις αλόγιστες σπατάλες σας και τα πειράματα στις πλάτες μας. Γιατί αν είχατε χρήματα θα είχατε πληρώσει, χωρίς να υποστείτε τον διασυρμό της αγωγής.

Και ο Κος Σελέκος που γνώριζε και ψήφισε ΛΕΥΚΟ! Τι βολικό πρώην Δήμαρχε αγωνιστή, υπερασπιστή της λαϊκής οικογένειας. Αλλά δεν είπες τίποτα, στα κρυφά αυτά κυρ-Μιχελή!

Δικηγόροι και Μηχανικοί, τρεις και χάθηκε η Κοινή Λογική και τα Χρήματα της Υπηρεσίας της Κοινωνικής!

Χαϊδάρι μας Χρέωσαν ΞΑΝΑ!!

*https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%9E9%CE%96%CE%A9%CE%973-%CE%9B%CE%A3%CE%99?inline=true

**https://diahttps://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A96%CE%994%CE%A9%CE%973-4%CE%9E%CE%A5?inline=true

***https://diavgeia.gov.gr/dhttps://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%9E%CE%A5%CE%96%CE%A9%CE%973-%CE%9E%CE%91%CE%A6?inline=true

https://elizabethboura.gr/category/%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%bd/page/2/

Πηγή εικόνων του άρθρου https://www.haidari.gr/

https://elizabethboura.