Ο Πάνος μπήκε ανάμεσα στον Βαγγέλη και το Tennis

APPROACH SHOT

Και εκεί που το Love Story θα είχε κατάληξη, ευτυχή. Εκεί που τα είχαν βρει τα δυό τα πιτσουνάκια. Ο Βαγγέλης και το Tennis. Μια σχέση που είχε πολύ πάθος, από καιρό. Γιατί είχε φέρει μέχρι και την αστυνομία ο Βαγγέλης. Για να πάρει τα κλειδιά που είχε αποκλειστικά το Τennis για δεκαετία, των γηπέδων που ανήκουν στο δήμο. Η αλήθεια ήταν,οτι το έκανε,για να τραβήξει το ενδιαφέρον του Tennis. Μια επίθεση που φάνταζε όλο έχθρα, αλλά κατά βάθος ήταν έρωτας. Ένας ανεκπλήρωτος έρωτας για χρόνια. Γιατί ο Βαγγέλης ήθελε να είναι μέλος στο club. Να είναι κοντά του, να το θαυμάζει ως μέλος και δεινός παίκτης. Φευ!

Το Tennis τον έδιωχνε συνεχώς. “Φύγε απο δώ, δεν ξέρεις μια ρακέτα να κρατάς”. “Δεν κάνεις ένα backhand της προκοπής.””όλο Foot fault είσαι” και άλλα τέτοια προσβλητικά. “Πάρε ένα Cayenne τουλάχιστον. Τι μας έρχεσαι με το ΜΙΝΙ;”

Όλα κι όλα, το Τennis είναι αυστηρό με το Image. Το αυτοκίνητο πρέπει να είναι ακριβό. “Αν δεν έχεις τελευταίο μοντέλο Γερμανικό μην ξαναρθείς απ’τη δουλειά” του είπε την τελυταία φορά και του γύρισε την πλάτη επιδεικτικά.

Την επομένη πάει ξανά. Πέφτει στα γόνατα ο Βαγγέλης, “θα κάνω Backhand” ορκίζεται γονυπετής. Να χτυπήσει με την αριστερή πλευρά, ως δεξιόχειρας. “Θα το κάνω κι αυτό λέει ο Βαγγέλης αν είναι να με δεχθείς στο Club. “

“Να σε δω” λέει το τένις και φεύγει ΞΑΝΑ.

ADVANTAGE

Πάει λοιπόν ο Βαγγέλης και φτιάχνει και έναν Κανονισμό αθλητικών εγκαταστάσεων και λεει 300 ευρώ θα πληρώνει κάθε μήνα το Τennis. Να χρησιμοποιεί τα γήπεδα, όπως και πρώτα. Βάζει και μια ηλεκτρονική πλατφόρμα δήθεν για ψηφιακά ραντεβού. Τα οποία θα χειρίζονται βέβαια οι ίδιοι υπάλληλοι, αφού πρώτα φρόντισε να αγοράσει το λογισμικό. Οπότε επεμβαίνει ο Βαγγέλης όταν χρειάζεται να δώσει advantage στο Τennis. Γιατί πρέπει να χτυπάει τα μπαλάκια ανενόχλητο το χρυσό μου. Είπαμε love at first site, κεραυνοβολημένος από την αρχή. Αλλά..

….. ως δεξιόχειρ δεν μπορεί να χτυπήσει με άνεση, από αριστερά. Όπως έκανε ο Λάκις, πέντε χρόνια ο αριστερός. Που είχε συντηρήσει τα 5 ευρώ στα γήπεδα για να παίζει τένις καθε ελεύθερα αθλούμενος, για κάθε παιδί. Αλλά το Tennis είχε ελεύθερα όσα γήπεδα ήθελε, δωρεάν. Οπότε αφού δεν έβρισκαν γήπεδα οι ελεύθερα αθλούμενοι όποτε ήθελαν ή την ίδια ημέρα ή τελευταία στιγμή. Πήγαν και γράφτηκαν στο Τennis, όσοι είχαν να δώσουν το αντίτιμο. Και έβρισκαν και ώρες και μέρες, άνετα. Βέβαια το Τennis τους στρίμωχνε λιγάκι και 4 και 6 παιδιά, αλλά χαλάλι του γιατί ήταν τόσο εκθαμβωτικό και τόσο γκλαμουράτο να είσαι μέλος του club. “Για τους φτωχούς δεν έχει χώρο, ας πάνε να παίξουν beach-volley!”λέγανε οι δεξιές-αριστερές Αντουανέτες.

Kαι τότε ναι!! λέει το Τennis. “Aπέδειξες Βαγγέλη οτι πράγματι με αγαπάς”. “Θα σου πω το ΝΑΙ”

“Γιατί όπως και ο πρώην Δήμαρχος ο φον Δημητράκης πριν το 2014. Έτσι κι αυτός με αγαπούσε και φρόντισε να εξασφαλίσει και την κατασκευή των 3 γηπέδων σε δημοτική-δημόσια έκταση. Χωρίς να ζητά άδειες κατασκευής και λοιπά ενοχλητικά γραφειοκρατικά. Και να έχω τα γήπεδα όσα χρειάζομαι Σαββατα και Κυριακές για τουρνουά κλπ. ” Σκέφτεται το Tennis(τα τουρνουά ήταν και είναι με αντίτιμο και δεν αφορούν ούτε αγώνες ούτε μαζικό αθλητισμό, ούτε κοινωφελή ή τοπικό σκοπό)

ΒREAK SERVE

Τα μαθαίνει αυτά ο Πάνος το δεξί χέρι του Λάκι και παει για down the line shot. Πιάνει το Τennis, ένα απόγευμα βροχερό και πολύ ρομαντικά προσφέρει την ομπρέλα του. “Έλα καλό μου να σε προστατεύσω εγώ που δεν σου ζήταγα 300 ευρώ για πέντε χρόνια”

Κι έτσι βρίσκει ευκαιρία ο Πάνος και τρυπώνει ανάμεσα στο ζευγάρι. Εκεί λοιπόν που τα βρήκαν και είπε εντάξει στο Βαγγέλη το Τennis. Ήρθε ο Πάνος και θύμισε τα παλιά. Κατακλύσθηκε από αναμνήσεις το Τennis. Τι να πρωτοθυμηθεί; 5 χρόνια ήταν αυτά! Αλλά πρέπει τώρα να πιέσει κι άλλο τον Πάνο, στη βράση…κολλάει, που λέει και η παροιμία.

“Nαι Πάνο” απαντά το Τennis , “αλλά δεν έκανες μια τοπογραφική μελέτη για νομιμοποίηση των τριών γηπέδων ώστε να φτιαχτούν και τα άλλα τρία που καταχώρησες πλαστά το 2015-2016, στο κτηματολόγιο στις ορθοφωτογραφίες. Μισές δουλειές εσείς οι αριστεροί”

“Oλα θα γίνουν, την επόμενη φορά θα έχουμε πλήρως την Εξουσία” Φροντίσαμε άλλωστε να φύγει όλο το Κέντρο το Αθλητικό από το Δήμο, οπότε τώρα το Υπουργείο που έχει και λεφτά θα φτιάξει όσα ζητάς. Τι στο καλό Αριστεροδεξιοί, ρούχα μαζί που πλύθηκαν και έχουν γίνει ΡΟΖ”

“Αχ ναι Πάνο! ωραία ιδέα τα παιδιά θα τα πούμε ΡΟΖ” λέει το Τennis και ακουμπά στον ώμο του στιβαρού και αθλητικού (τρομάρα του) ΠΑΝΟΥ!

Και τώρα τα γήπεδα θα μετονομασθούν σε Β1 ΡΟΖ-Β2ΡΟΖ-Β3ΡΟΖ.

GAME POINT

Γιατί αυτή η ζήλεια θα σας φάει, εσάς που κάνετε στίβο, κολυμβητήριο, άρση βαρών, χορό, πολεμικές τέχνες, καλαθσφαίριση, ποδόσφαιρο …και τόσα άλλα. Γιατί εσείς δεν έχετε μπαλάκια να χτυπάτε, ένας Federer, να γίνετε ένας Τσιτσιπάς ή μια Σάκαρη τουλάχιστον, για αυτό!

–ΚΑΙ μια warning τώρα, να μάθετε..Γιατί δεν μπορεί να κρύψει την καταγωγή του. Το φακέλωμα είναι στο DNA του, δεν κρύβονται οι καταβολές, όσα μπαλάκια κι αν πετάξεις και όσα δερμάτινα ταγιέρ κι αν αλλάξεις. Κι όσο κι αν λες τα παιδιά είναι η αθλητική οικογένεια-αγάπες και λουλούδια- όταν στριμωχτεί θα στείλει τσουκνίδες σε αυτά και οι γονείς κι αυτοί μεγαλωμένοι σαν ραγιάδες, σκύβουν το κεφάλι ΞΑΝΑ. –

Α! γιατί ξέρει πως να χειρίζεται τας απειλάς σε παιδιά λέγοντας Χρόνια Πολλά.Μπράβο νεολαίοι, φτυστά κουτσαβάκια χωροφυλάκων, όση Chanel να βάλετε και στα ποδάρια σας και όσες ρακέτες να κρατάτε, η βρώμα της αυταρχικότητας δεν κρύβεται.

MATCH POINT

για να δούμε τώρα ο Βαγγέλης..θα ανατρέψει το παιχνίδι; ή θα ζητήσει Penalty για την ύπουλη συμπεριφορά του Πάνου;

Στον έρωτα για μια χούφτα ψηφαλάκια και στον πόλεμο…έ Βαγγέλη; match point