Παρανομείστε όλοι! ο δήμαρχος ορίζει τη νομιμότητα στο πεζοδρόμιο της Μόρφης.

Δήμαρχε και Αντιδήμαρχε, συγχαρητήρια για την τακτοποίηση

ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΜΕ ΠΛΑΤΟΣ 4 ΜΕΤΡΩΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ. Προς Εξυπηρέτηση του καταστήματος της οικογενείας, της Αντιδημάρχου κας Σάββα; Μόνο που η νομοθεσία μας λέει ότι:

Ως πεζοδρόμια ορίζονται τα υπερυψωμένα ή μη ερείσματα αστικής οδού, που προορίζονται για την συνεχή, ασφαλή και χωρίς εμπόδια κυκλοφορία των πεζών και των εμποδιζομένων ατόμων

1.3 Ύψος Πεζοδρομίου Ως ύψος πεζοδρομίου ορίζεται το ύψος του κρασπέδου του πεζοδρομίου.
Το ύψος αυτό δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 7-10εκ, γιατί τότε
δημιουργεί προβλήματα στη διαμόρφωση των διαβάσεων
***

ΔΕΚ 2021 ΦΩΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Και αφού ο κος Ντηνιακός φρόντισε να είναι ελεύθερο το πεζοδρόμιο στη Λεωφόρο Αθηνών. Χωρίς το απαραίτητο ύψος, το οποίο το ξεχωρίζει από το οδόστρωμα. Μόνο ράμπα στάθμευσης. Με τέσσερα μέτρα πρασιά όπως το ΦΕΚ** του 1970 προβλέπει, στο ΟΤ 216, όπου είναι η επαγγελματική δραστηριότητα στενού συγγενικού προσώπου, της κας Αντιδημάρχου. Μόνο σε αυτό το πεζοδρόμιο δεν θα δεις ούτε ένα εμπόδιο, πινακίδα σήμανσης, θάμνο, κολώνα ΔΕΗ, κάδο. Ακόμα και το δένδρο που υπήρχε, η μουριά κόπηκε. Χωρίς έγκριση κοπής από τον Δήμο. Μα διασταύρωση χωρίς πινακίδα ρύθμισης κυκλοφορίας Αντιδήμαρχε Τεχνικής Υπηρεσίας; Οδική Ασφάλεια και ΚΟΚ, έκαναν φτερά όπως και οι πεζοί.

Στον ανέμελο κόσμο των καλοζωισμένων παιδιών, απογόνων πρώην δημάρχων και αντιδημάρχων. Κακομαθημένοι από συμπεριφορές των προγόνων τους και της εγωιστικής εκμετάλλευσης της εξουσίας σε μια μικροαστική πόλη. Από τον παππού στον εγγονό. Οι φαντασιώσεις τους για χαρούμενο κόσμο που ψωνίζει, κατευθυνόμενος σε ασφαλές χώρο, όπως έχουν οι ίδιοι ορίσει. Και πιο πέρα να σταματά η ασφάλεια. Γιατί δεν μπορεί αυτό να λειτουργήσει, χωρίς να ισχύσει η νομιμότητα παντού. Γιατί εδώ δεν είναι τα τρία γήπεδα στο βουνό, τα οποία βλέπουν λίγοι κι έτσι κρύφτηκαν τόσα χρόνια. Εδώ είναι στα μάτια και στο δρόμο όλων. Και κινδυνεύουμε το ίδιο, ψηφοφόροι της Αντιδημάρχου και μη, από τις υλικές τους ενέργειες ή από την απουσία υποχρεωτικών υλικών ενεργειών, όπως ορίζει η νομοθεσία για τους ΟΤΑ.

googlemap 2014 Η Μουριά εξαφανίσθηκε και μετά φύτρωσαν πολλά αυτοκίνητα

Τα 1500 ψηφαλάκια και το προσωπικό συμφέρον ΞΑΝΑ

Δήμαρχε κε Ντηνιακέ και κα Σάββα, επειδή υπερασπίζεστε τον ΑΣΕΠ, για τις προσλήψεις, κατα δική σας δημόσια δήλωση στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτή είναι υποχρέωσή σας βέβαια, αλλά τι να λέμε; Για την νομιμότητα, λοιπόν.

Πώς, το πεζοδρόμιο γύρω από το συγκεκριμένο ακίνητο, έχει εξαφανισθεί; Μία ράμπα είναι τώρα, η οποία έχει εισχωρήσει στο οδόστρωμα. Χωρίς κράσπεδο και με ανομοιογενή κλίση.

Είναι νόμιμον; για την μετατροπή του πεζοδρομίου, σε διευκόλυνση χώρου στάθμευσης στην πρασιά του καταστήματος;

Πόσες θέσεις στάθμευσης είναι εγκεκριμένες στην άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης; Και στην υπεύθυνη δήλωση έναρξης επαγγελματικής δραστηριότητας; Στις ΠΠΔ;

Πώς μετατράπηκε η πρασιά σε χώρο στάθμευσης;

Γιατί δεν υπάρχουν Θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ; Είναι υποχρεωτικές για τα συγκεριμένα καταστήματα, όπως και προσβάσεις στην είσοδο.

Στην έρμη πόλη των μάγων αιρετών..

Ποιός μηχανικός έχει υπογράψει για την σχετική άδεια; Ποιός υπαλληλος στην ΥΔΟΜ Αιγάλεω έχει εγκρίνει; Μήπως ο κος Χονδρογιάννης, ο αρμόδιος υπάλληλος μπορεί νας μας δώσει εξήγηση για την “τακτοποίηση”; Μήπως η Τεχνική Υπηρεσία , η οποία έχει υποχρέωση να ελέγχει κάθε είδους κατασκευή εντός του Δήμου; Ο κος Καρατζαφέρης μπορεί να πει αν ήλεγξε; η Τεχνική Υπηρεσία τι κάνει σε αυτή την “έρμη” πόλη ; Ποιός ελέγχει την συμμόρφωση με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τον κοινόχρηστο χώρο; Οι οδηγίες για τα πεζοδρόμια είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του δήμου, ώστε να γνωρίζουν οι δημότες; Οι μηχανικοί ; Ποιός υπαλληλος και πώς εγκρίνει στην ΥΔΟΜ;

Στο πόθεν έσχες *η κα Μόρφη Σάββα έχει δηλώσει ιδιοκτησία σε ακίνητο με επαγγελματικό ισόγειο στην οδό Πύλου 3. Δεν γνωρίζω εάν είναι το συγκεκριμένο κτίριο ή το απέναντι. Ξέρω όμως ότι ως Αντιδήμαρχος και μάλιστα πρώτη σε ψήφους εκλεγμένη, θα έπρεπε “όχι μόνο να είναι αλλά και να φαίνεται τιμία”.

Δεκ 2021 φωτο ΧΑΙΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και ο Δήμαρχος, δεν ξέρουν ότι πρέπει να έχει κάδους το συγκεκριμένο κατάστημα; Υποχρεωτική χωροθέτηση από τον Κανονισμό Καθαριότητας. Θα μου πείτε εδώ δεν ξέρουν ότι έπρεπε να είχαν εισηγηθεί νέο Κανονισμό προς διαβούλευση, μετά το τοπικο σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων, σύμφωνα με την νομοθεσία. Αφήστε, δεν αναφέρω άλλες άγνωστες έννοιες, ΗΜΑ, ΔσΠ, ΕΚΑ, κυκλική οικονομία, ταχογράφος, φορτωτής κλπ, δεν θέλω να τους μπερδέψω, τα καταφέρνουν μόνοι τους ! Για την αποτυχία στη ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ σε άρθρο προσεχώς…ΞΑΝΑ..

ΠΗΓΕΣ

Η άδεια ίδρυσης- γνωστοποίηση και λειτουργίας Καταστήματος Σούπερ Μάρκετ εκδίδεται από τον οικείο Δήμο στην περιφέρεια του οποίου βρίσκεται.

Κανένα από τα απαιτούμενα σύμφωνα με το νόμο δικαιολογητικά, μελέτες , σχέδια, εγκρίσεις και γνωμοδοτήσεις άλλων φορέων δεν κατατίθεται στην αρμόδιο Δήμο αλλά παραμένουν σε φάκελο που διατηρεί η εκάστοτε επιχείρηση προς επίδειξη σε κάθε έλεγχο.

Κατά την διάρκεια λειτουργίας της δραστηριότητας του καταστήματος, θα πρέπει να τηρούνται σε φάκελο, ο οποίος θα πρέπει να να βρίσκεται πάντα στην εγκατάσταση του καταστήματος και ο οποίος θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής έγγραφα, τον οποία οφείλει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης του καταστήματος να επιδεικνύει σε όλες τις αρμόδιες αρχές, οι εξής Μελέτες, Σχέδια και δικαιολογητικά.

  • Το αποδεικτικό υποβολής της γνωστοποίησης με συνημμένο απλό αντίγραφο του σώματος της γνωστοποίησης.
  • Σχεδιάγραμμα του καταστήματος σε κλίμακα που αναφέρεται ρητά επί του σχεδίου, στο οποίο θα αποτυπώνονται όλοι οι χώροι του καταστήματος με τα αντίστοιχα τ.μ. των επιμέρους χώρων, περιλαμβανομένων και αυτών που προβλέπονται από ειδικές διατάξεις του ισχύοντος νομικού πλαισίου (π.χ. χώροι υγιεινής για Α.Μ.Ε.Α.), με βεβαίωση μηχανικού ότι πληρούνται οι κτιριολογικές προϋποθέσεις και υποχρεώσεις του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για το κατάστημα, ότι πληροί τις προϋποθέσεις χώρου κύριας χρήσης, ότι ο χώρος είναι κατάλληλος για τη συγκεκριμένη χρήση σύμφωνα με τον Οικοδομικό και τον Κτιριοδομικό Κανονισμό, τις προϋποθέσεις του Κανονισμού Πυροπροστασίας, καθώς και των εκάστοτε ισχυουσών πολεοδομικών διατάξεων, καθώς και περιγραφή αναλυτικά των νομιμοποιητικών στοιχείων του καταστήματος (π.χ. άδεια δόμησης, τυχόν αναθεωρήσεις αυτής, δήλωση αυθαιρέτου, εξαίρεση από κατεδάφιση, ενημέρωση φακέλου άδειας δόμησης, προϋφιστάμενο κτίριο του 1955 κ.λπ.). Η κάτοψη θα συνοδεύεται από αντίγραφα των στοιχείων νομιμότητας του χώρου, στα οποία αναφέρεται (π.χ. άδεια δόμησης, δήλωση αυθαιρέτου με τις εκάστοτε περί αυθαιρέτων διατάξεις, απόφαση εξαίρεσης από κατεδάφιση, βεβαίωση παλαιότητας κ.λπ.). Φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή άλλου εγγράφου (σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής, διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας, φωτοαντίγραφο ισχύουσας άδειας διαμονής κ.λ.π).
  • Βεβαίωση της αρμόδιας για την οδό υπηρεσίας, ότι οι εργασίες κυκλοφοριακής σύνδεσης εκτελέσθηκαν πλήρως και σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια ή έγκριση εισόδου – εξόδου, ανάλογα με την κατηγορία που ανήκει η εγκατάσταση (άρθρα 32 παρ. 1 και 39 του β.δ.465/1970, όπως ισχύουν, αντίστοιχα), εφόσον απαιτείται.

*https://www.haidari.gr/wp-content/uploads/2020/11/%CE%A3%CE%91%CE%92%CE%92%CE%91-%CE%95%CE%A5%CE%9C%C

**http://gis.epoleodomia.gov.gr/epol3f/epolfekd/FEK/060755FT000060XXD-1970.pdf

***https://ypen.gov.gr/wp-content/uploads/legacy/Files/Xorotaxia%20kai%20Astiko%20Perivallon/Astikh%20Anaplash/Politikes%20kai%20Protypa/Kefalaio%202.pdf

Σχετικά άρθρα μου