τι σόϊ άνθρωποι, είναι αυτοί; (οι πολιτικοί)

Τι σόϊ άνθρωποι, υπουργοί, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι

Ο λόγος για το Θεραπευτήριο Σκαραμαγκά. Και το αίτημα του Συλόγου΄¨ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ” το οποίο ήρθε προς συζήτηση στις 21/12/2021.

“το αίτημα μας δεν είναι να μας παραχωρήσει ο Δήμος το χώρο, ζητάμε να γίνει ανάκληση του ενδιαφέροντος από τον Δήμο, με σαφή επισήμανση , έτσι ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα του Συλλόγου «οικογένεια» το
οποίο προηγείται χρονικά ……….., επίσης ζητάμε και τη στήριξη του Δήμου, με κάθε μορφή, ώστε να επιστρέψουν τα
παιδιά στον χώρο, μετά την ανακαίνιση-αναβάθμιση του …
..»

Όσοι έδιωξαν τα παιδιά από το σπίτι τους. Το 2017-18. Όσοι έκαναν τα στραβά μάτια όταν το σπίτι καταστρεφόταν το 2018-2020. Για να γίνει σκουπιδότοπος και ανεξέλεγκτη χωματερή . Όσοι σήμερα επιμένουν ότι το σπίτι των παιδιών, πρέπει να γίνει Κέντρο Ανακύκλωσης .

Για τα εκατομμύρια ευρώ από τις επιδοτήσεις και για τις προσλήψεις. Είπαν ψέματα για δήθεν πορίσματα Συνηγόρου του Πολίτη. Μόνο Δελτίο Τύπου είχε δημοσιεύσει η ανεξάρτητη αρχή τότε. Και το Υπουργείο έκανε την τρίχα, τριχιά. Εξυπηρετώντας ποιά συμφέροντα, άραγε ; όχι του Συλλόγου.

Όχι των παιδιών ΑμεΑ . Και ναι δεν είναι παιδιά, ηλικιακά.

Αλλά λόγω της ιδιαίτερης νοητικής κατάστασης, είναι παιδιά. Είναι ευάλωτοι άνθρωποι που χρήζουν συνεχούς επίβλεψης, φροντίδας και προσοχής. Σαν μικρά παιδιά. Εξετάσεις ιατρικές και ψυχοπροφυλακτικές μεθόδους αντιμετώπισης και Υγειονοδιαιτητική αγωγή. Και περιβάλλον κοντά στη φύση. Δίπλα στη θάλασσα στο Σκαραμαγκά. Σε ασφαλές κτίριο όπως ήταν το Θεραπευτήριο πριν αφήσουν να γίνει χωματερή.

Όπως έδιωξαν τους κατοίκους του Χαϊδαρίου από την θάλασσα, έτσι έδιωξαν και τα παιδιά. Και μετά έδωσαν στο Δήμο ένα δωράκι, δήθεν για Σημείο Ανακύκλωσης; Για να γλυκάνουν τη Διοίκηση με προμήθειες μηχανημάτων και φαραωνικά έργα; Για αυτό ο Δήμος δεν εμπόδισε τον διαγωνισμό για την προβλήτα 4; Σε ένα δήμο που δεν μπορεί να συλλέξει καθημερινά τα απορρίμματα από 1021 κάδους, Υπερβολικά πολλοί κάδοι-υπερβολικά “λίγο騔 και “μικροί” υπεύθυνοι. Θέλουν εκεί να διαχειρισθούν Απόβλητα από Κατεδαφίσεις χιλιάδων τόνων. Μα το δωράκι είναι δώρον άδωρον. Γιατί χρειάζονται τουλάχιστον 2.000.000 ευρώ για εξυγίανση του χώρου, κατά δήλωση του Δημάρχου στην σχετική απόφαση 1/2022*

θεραπευτήριο Σκαραμαγκά, πριν γίνει χωματερή

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Κάθε Οικογένεια έχει το δικό της σπίτι

και ο Σύλλογος ΄¨ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ” είχε ένα σπίτι . Το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων ΑμΕΑ Σκαραμαγκά, το οποίο λειτουργούσε 28 χρόνια φιλοξενώντας άτομα με σοβαρές αναπηρίες. Το κτίριο οικοδομήθηκε στις αρχές του 1960 ως σχολή και εστία μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.

Το 2017 ήδη ζούσαν 27 χρόνια στον Σκαραμαγκά

Η εικόνα των παιδιών που έφυγαν λόγω μεταστέγασης , όπως στα δύο τελευταία που έφυγαν προ ημερών και έκλαιγαν απαρηγόρητα καθώς έφευγαν γιατί δεν ήθελαν, και οι επιπτώσεις σε αυτά που έμειναν, που δείχνουν τα άδεια κρεβάτια και με την δική τους φωνή , αφού δεν μπορούν να μιλήσουν κανονικά ψάχνουν και θέλουν τα παιδιά που λείπουν.
Μόνο αν βάλει ο καθένας μας τον εαυτό του στην θέση του κάθε παιδιού μπορεί να συνειδητοποιήσει το μέγεθος του ψυχικού κόστους προσθέτοντας και το σοκ που πολύ λογικά θα δημιουργηθεί στους νέους χώρους.


Όταν κάποιος ζει 27 χρόνια σε ένα χώρο τον θεωρεί και τον νιώθει σπίτι του.

Στην ομόφωνη απόφαση 1/2017, στις 23 Ιανουαρίου 2017, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαϊδαρίου. Εκεί αναφέρονται τα παραπάνω από τον Εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του θεραπευτηρίου Χρόνιων παθήσεων Σκαραμαγκά κ. Γεωργούλα. Ομόφωνα είχε αποφασισθεί τότε

” η συμπαράστασή στον αγώνα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του θεραπευτηρίου Χρόνιων παθήσεων Σκαραμαγκά για την ποιότητα ζωής των παιδιών τους και των οικογενειών τους. Η άμεση κατάργηση της απόφασης περί μετεγκατάστασης των παιδιών η οποία θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα με σοβαρές επιπτώσεις τόσο στην ψυχική υγεία των παιδιών όσο και στην λειτουργία των οικογενειών τους.”

Κόλαση είχε γίνει η ζωή των παιδιών λίγο πριν την μεταφορά

Α. Είχε προηγηθεί στις 12/7/2017 η Επίκαιρη Ερώτηση για τα προβλήματα λειτουργίας και το σχέδιο κλεισίματος του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Παίδων Σκαραμαγκά  του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

“Με πρόσχημα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, απόρροια της συνειδητής απαξίωσης της συγκεκριμένης δομής με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έως σήμερα και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποφασίστηκε από το ΔΣ του ΚΚΠΠΑ (Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής)  η κατάργηση της συγκεκριμένης μονάδας και η μεταφορά των φιλοξενούμενων σε άλλες μονάδες. “

Δηλαδή τότε ΚΚΕ και Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου που πρόσκειται στο εν λόγω κόμμα, ήταν υπέρ των παιδιών. Και τι έκανε που λέτε η Υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ;

σε συνάντηση με την υπουργό κ. Φωτίου  τόνισε ότι ήθελε να δει τους γονείς και κυρίως τις μανούλες . Την άλλη μέρα όμως δόθηκε εντολή να συλληφθούν και να περάσουν οι γονείς αυτόφωρο αν τυχόν προβάλουν αντίσταση στην εκτέλεση μεταστέγασης” λέει στο protothema.gr** o Πρόεδρος του Σωματείου “Σύλλογος Οικογένεια Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών του Θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά” κ. Γιωργούλας Γιώργος ο οποίος είχε την αδερφή του στο θεραπευτήριο Σκαραμαγκά και αναγκάστηκε να μεταφερθεί σε άλλους χώρους μαζί με όλα τα υπόλοιπα άτομα με ειδικές ανάγκες.

το Υπουργείο τότε, απαντούσε ότι “ οι φιλοξενούμενοι δεν εκδιώχθηκαν από το θεραπευτήριο Σκαραμαγκά, όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα. Η απόφαση απομάκρυνσης των φιλοξενουμένων από το Σκαραμαγκά βασίστηκε σε εκθέσεις ανεξάρτητων αρχών αλλά και σε αποφάσεις θεσμικών οργάνων“.

Μόνο που ο ΣτΠ ουδέποτε συνέταξε έκθεση ειδικά για το Θεραπευτήριο. Μόνο Ένα Δελτίο Τύπου. Κανένας τότε δεν αμφισβήτησε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και ειδικά ο ΣτΠ. Δεν είχε ιδέα; δεν άκουσε κάτι; Ως ανεξάρτητη Αρχή δεν έπρεπε να διαμεσολαβήσει αφού χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι;

Με Την αριθμ.39889/Δ2 4804/12-1-2020 απόφαση του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, εγκρίθηκε η δωρεάν παραχώρηση του ακινήτου ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ στον Σκαραμαγκά κατά χρήση για είκοσι πέντε (25 ) έτη, προκειμένου ο Δήμος Χαϊδαρίου να το αξιοποιήσει ως χώρο Πράσινου Σημείου Ανακύκλωσης Υλικών.

15,5 στρέμματα για τα σκουπίδια-ούτε ένα τετραγωνικό για τα παιδιά

καταρχάς το βασικό θέμα της ανεύρεσης πόρων ,…για την απομάκρυνση των μπαζών,……..το κόστος των οποίων ανέρχεται περίπου στα 2 εκατομμύρια ευρώ, ..απαιτούνται 1.200 δρομολόγια φορτηγών, ……καθώς ο χώρος λειτουργούσε ως παράνομη χωματερή…, επίσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μελετητών, τα κτήρια που στεγάζονταν τα παιδιά είναι κατεδαφιστέα ….., προβήκαμε σε συνάντηση και συζήτηση με τον Διοικητική του ΟΑΕΔ, ώστε ο χώρος αυτός να αποτελέσει όχι μόνο «πράσινο σημείο» άλλα να χρησιμοποιηθεί και για άλλες χρήσεις, …η απάντηση που λάβαμε ήταν αρνητική..…., κάνουμε προσπάθειες για ανεύρεση κατάλληλου χώρου στη Δυτική Αττική καθώς αυτός ο χώρος έχει κριθεί ακατάλληλος…,….η αποκατάσταση του χώρου είναι σημαντική,… εάν μπορούσε να επιτραπεί μια παράλληλη σύμπλευση- όταν αποκατασταθεί ο χώρος – δεν θα ήμασταν αρνητικοί στο βαθμό που μας αναλογεί, … στις αρχές του νέου έτους θα σας ενημερώσουμε σχετικότερα για τις προσπάθειες που έχουμε κάνει,…… είμαστε σε ένα πολύ θετικό σημείο χρηματοδότησης, για να υλοποιηθούν οι χρήσεις, άλλα καταρχάς να απομακρυνθούν τα μπάζα από το χώρο….., πήραμε μια πολύ σημαντική απόφαση στο Δ.Σ. το 2020…, »

Και ο Δήμαρχος κος Ντηνιακός ψελλίζει κάτι …..για να είναι αρεστός..Την αλήθεια όμως δεν την λέει κανένας ..Όλα γίνονται για τα ευρώ….

Την 24η του μήνα Σεπτεμβρίου του έτους 2020 ΑΠΌΦΑΣΗ 118 -Ο Δήμος Χαϊδαρίου ζητά την παραχώρηση άνευ ανταλλάγματος του ακινήτου ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ έκτασης 15583 τ.μ. με ΚΑΕΚ 051460124025, που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Σχιστού Σκαραμαγκά στον Δήμο Χαϊδαρίου. Στο ακίνητο ο
Δήμος Χαϊδαρίου έχει σκοπό να εγκαταστήσει Πράσινο Σημείο Ανακύκλωσης Υλικών στο πλαίσιο λειτουργίας του οποίου θα υποστούν επεξεργασία ή απομάκρυνση και τα υφιστάμενα στο ακίνητο παρανόμως απορριφθέντα απορρίμματα. Η διάρκεια που ο Δήμος αιτείται την παραχώρηση χρήσης του χώρου είναι 25 έτη.”

Τι σόϊ άνθρωποι, οι 19 Δημοτικοί Σύμβουλοι;

Πολύ βολικά είχαν αποχωρήσει πάλι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης τότε ξανά. Όχι όμως η παράταξη της κας Βίτσα -Πολίτες σε Δράση.

Η ίδια ως επικεφαλής τώρα της παράταξης φέρνει για συζήτηση το αίτημα του συλλόγου “ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ” . Να αποσύρει το ενδιαφέρον του ο Δήμος μας για το κτίριο ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά στο σπίτι τους. Και σωστά ο κος Καρατζαφέρης υπενθυμίζει στη κα Βίτσα, ότι είχε συμφωνήσει για παραχώρηση στο Δήμο, του συγκεκριμένου κτιρίου, στην απόφαση 118 του 2020.

Αλλωστε είναι τα μέλη της παράταξης της που υποστηρίζουν (με κάποιες βολικές ενστάσεις) το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων..Οκος Φωτεινάκης, ο κος Αλεξάκης αλλά και ο Αν. Δντης της καθύλην υπηρεσίας του Δήμου. “Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα” που έλεγε κι ο Ηλιόπουλος, ε;

Τι σόϊ άνθρωποι είστε όλοι εσείς;

Που άλλα λέτε όταν είστε κυβέρνηση ή ως δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής .. Που άλλα λέτε και άλλα κάνετε. Που δεν έχετε κανένα ηθικό φραγμό να πείτε ψέματα σε ανθρώπους ευάλωτους που σας πιστεύουν. Όσους οφείλετε να φροντίσετε κατ’έξαίρεση και προτεραιότητα. Που καλλιεργείτε ελπίδες και προσδοκίες στους ίδιους , όταν εσείς με τις ενέργειές σας δημιουργήσατε το πρόβλημα τους.

(ΑΦΙΕΡΩΣΗ ..στην αδελφή μουυ τη Δημητρία και την Ιωάννα Λ. Για την προσφορά τους, την ακάματη εργασία τους, την σεμνότητα και την αγάπη, στην καθημερινή φροντίδα στο πλευρό των ΑμεΑ.

)ΠΗΓΗ

Συγκεκριμένα, υπεγράφησαν 38 χρησιδάνεια με φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, Δήμους, συλλόγους και φορείς με έντονη κοινωνική δράση, νομικά πρόσωπα που εξυπηρετούν δημόσιο ή κοινωφελή σκοπό, καθώς και σε δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

https://indicator.gr/%CF%85%CF%80-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%B4

https://www.synigoros.gr/?i=childrens-rights.el.idrimata_anapiries.20691

*https://diavgeia.gov.gr/doc/75%CE%9C%CE%93%CE%A9%CE%973-%CE%95%CE%9F%CE%99?inline=true

**https://www.protothema.gr/greece/article/766626/video-kataggelies-sok-kai-suglonistikes-eikones-apo-to-therapeutirio-skaramaga/

https://water-waste.gr/site/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%BF%CE%B1%CE%B5%CE%B4-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CF%84%CE%AF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7/

**https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A1%CE%9F%CE%9E%CE%A9%CE%973-%CE%990%CE%91?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/9%CE%923%CE%924691%CE%A92-%CE%A7%CE%9F%CE%A3?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9A%CE%97%CE%98%CE%A9%CE%973-%CE%A5%CE%95%CE%A1?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%915%CE%A546%CE%9C%CE%A4%CE%9B%CE%9A-4%CE%99%CE%9F?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%92814691%CE%A92-8%CE%97%CE%A5?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A0%CE%95%CE%934691%CE%A92-0%CE%A7%CE%9E?inline=true