Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου αποφασίζει χωρίς να υπολογίζει την ασφάλεια πεζών και ατόμων με ειδικές ανάγκες;

Ευτυχώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, τους έπιασε αδιάβαστους, ΞΑΝΑ. Επέστρεψε στο Δήμο την Κανονιστική Απόφαση για τους όρους παραχώρησης των Κοινοχρήστων Χώρων, για διευκρινίσεις. Έστω, για το ελάχιστο πλάτος όδευσης πεζών, το 1,50 μέτρο το οποίο είναι πλέον υποχρεωτικό. Αυτό ξέχασε στο άρθρο 8 ο καλός μας Δήμος. Ενώ αναφέρει το υποχρεωτικό ύψος όδευσης πεζών, 2,20 μέτρα. Αυτά πάνε μαζί και αναφέρονται από το 2009 στην ΥΑ 52907/28-12-2009 -ΦΕΚ β 2621). 21 χρόνια ισχύει η Υπουργική Απόφαση αλλά στο Δήμο που χωροθετεί ο,τι του φανεί του κάθε υπαλλήλου,Προϊσταμένου και Αιρετού…..δεν παίρνουν είδηση. Αφού οι ίδιοι ανακυκλώνονται στις εκλογές, τι να αλλάξει και πως να εκσυγχρονισθούν; Και τα νέα παιδιά που τόσο ελπίσαμε σε αυτά, αποτυχία παταγώδης. Πτυχία και χαμόγελα μόνο για διακόσμηση στον τοίχο. Για τα ντουβάρια, διακοσμητικά μιας εξουσίας από πολύ παλιά και μια πόλη με άγκυρα δεμένη στα βαθιά.

Δυστυχώς όμως, ο Δήμος μας από τις 4-11-2020, δεν είχε προχωρήσει στην έκδοση νέας κανονιστικής απόφασης. Ένας χρόνος σχεδόν, έχει περάσει. Και βέβαια και να ψηφισθεί, δεν θα αλλάξει τίποτα. Για τα μάτια των Κανονισμών, της Καθαριότητας, των Περιπτέρων και έτσι ο καιρός περνά και η πόλη κατρακυλά στην επικινδυνότητα. Και στην εξυπηρέτηση των ίδιων.”πελατών”.

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Χαϊδαρίου ή ΚΑΙ οι Επτά Παίζουν με τις Ζωές μας;

Θεοδωρακόπουλος Φώτιος – Πρόεδρος Ε.Π.Ζ

  1. Σάββα Ευμορφία – (τακτικό μέλος)
  2. Πετούσης Εμμανουήλ – (τακτικό μέλος)
  3. Χρονοπούλου Κωνσταντίνα – (τακτικό μέλος)
  4. Καρατζαφέρης Βασίλειος – (τακτικό μέλος)
  5. Βελέντζας Γεώργιος – (τακτικό μέλος) και τέλος έβδομος ο κος ΚΚΕ , της αντιπολίτευσης το μέλος και πρώην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας ο κος Χουδελούδης Μόσχος – (τακτικό μέλος) Ψήφισαν ομόφωνα έναν Κανονισμό που όχι μόνο είναι ελλιπής και παραδίδει στα συμφέροντα πεζοδρόμια και πλατείες. Αλλά ούτε καν το ελάχιστο 1,50 μέτρο όδευσης πεζών, το οποίο ορίζει η νομοθεσία από 31/12/2009. Ούτε αυτό δεν θέλησαν να επιτρέψουν. Όλα τα πεζοδρόμια για παραχώρηση Πρώην και νυν έχουν την ίδια γραμμή. Γιατί στο άρθρο 9 μετά τις εξαιρέσεις παραχώρησης χρήσης προσθέτει και δυο γραμμές οι οποίες καταστρατηγούν το 1,50 μέτρο ελεύθερο για τους πεζούς. Επιτρέπουν να παραχωρηθούν αφήνοντας μόνο 0,60 εκ. ελεύθερο πλάτος. Όσο για αμαξίδια και ΑμεΑ, καμία πρόβλεψη. Στον κίνδυνο οι άνθρωποι, διάκριση δημοτών. Άμεση Διάκριση υφίστανται τα άτομα με δυσκολίες κινητικές, οι κωφάλαλοι, οι τυφλοί. Οι γονείς με καροτσάκια. Οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά. Πουθενά στον Κανονισμό δεν προβλέπεται η ασφαλής και ανεμπόδιστη πρόσβαση των ευάλωτων ομάδων, στον Κοινόχρηστο Χώρο. Αντίθετα εμποδίζονται.

Για την ασφάλεια, προστασία και άνεση της κίνησης των πεζών, χωρίς εμπόδια σε όλη των επιφάνεια των κοινόχρηστων χώρων καθώς και τη χρήση τους από άτομα με ειδικές ανάγκες.

Αυτό αναφέρει ως αντικείμενο ο Κανονισμός, αλλά μετά το ξεχνά και τελικά εξυπηρετεί μόνο την εμπορική κίνηση και τις παλιές τακτικές προς όφελος των Λίγων και Εκλεκτών.

Δήμαρχος και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, οι δικοί μας συμπολίτες οι οποίοι ζήταγαν την ψήφο μας το 2019 για το Καλό μας. Μια Επιτροπή που μόνο την Ποιότητα Ζωής μας, δεν υπολογίζει. Γιατί αν ήθελαν το καλό όλων των Δημοτών θα θέσπιζαν όρια στα πεζοδρόμια, όχι μόνο το 1,50 μέτρο αλλά πολύ περισσότερο. Γιατί επαφίεται στον κάθε Δήμο η θέσπιση κανόνων με ευνοϊκότερες διατάξεις, αλλά ποτέ προς το δυσμενέστερο. Αποφάσεις ΣτΕ το αναφέρουν συνεχώς. Για αυτό η Αποκεντρωμένη υπενθύμισε στο Δήμο ότι πρέπει να αναφέρει ΡΗΤΑ το ΕΛΑΧΙΣΤΟ όριο, το 1,50 μέτρο πλάτος όδευσης πεζών.

Αυτό που ξέχασε ο Πρόεδρος κος Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος είναι Καρδιολόγος και ξέρει πόσο αναγκαίο είναι το περπάτημα σε ασφαλή πεζοδρόμια και δρόμους με καθαρή ατμόσφαιρα, για την υγεία του σημαντικότερου μυός, της καρδιάς μας. Αλλά και οι άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μηχανικοί και Δικηγόροι. Η κα Σάββα, μεταξύ τους η οποία ήρθε πρώτη σε ψήφους το 2019, με το ΧΑΙΔΑΡΙ ΞΑΝΑ, γιατί είναι αγαπητή ως υπάλληλος του πρώην ΙΚΑ. Εξυπηρετούσε τους συμπολίτες για χρόνια, πάντα με χαμόγελο. Τώρα που έγινε Αντιδήμαρχος, με τις ψήφους αυτών, των ηλικιωμένων πια και ευάλωτων συμπολιτών, πού είναι τώρα το χαμόγελο και η πολιτική πράξη υπέρ τους ; Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, ο κος Καρατζαφέρης, πώς εγκρίνει μελέτες και αποφασίζει για έργα ; δεν ξέρει ότι είναι υποχρεωτικό το ΕΛΑΧΙΣΤΟ 1,50 μέτρο όδευσης πεζών;

Και η κα Βίτσα, ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης ψήφισε το 2020. Από τους “Πολίτες σε Δράση” , μια παράταξη που επιμένει προεκλογικά στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Πεζών, αλλά όταν ψηφίζει συμφωνεί απόλυτα, με τον κο Ντηνιακό. Ποιόν κοροϊδεύετε αντιπολίτευση φερετζέ;

Ο Δήμαρχος Διευθύνει. Ο κος Ντηνιακός σκόπιμα θέτει σε κίνδυνο όλους και όλες;

Γιατί όλοι και όλες είμαστε πεζοί. Βγαίνοντας από την πόρτα του σπιτιού μας. Βγαίνοντας εκτός νόμιμων χώρων στάθμευσης.

Γιατί δεν μπορούμε να πετάξουμε, μόνο να περπατάμε. Και δεν είμαστε φτιαγμένοι απο λαμαρίνες για να πάμε για επισκευή στα συνεργεία που έχουν μεταφέρει την επαγγελματική δραστηριότητά τους σε όλα τα πεζοδρόμια του Δήμου.

Γιατί εν μέσω κορωνοϊού, ενώ είχε την δυνατότητα να εκπονήσει μελέτες για προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ειδικές διατάξεις με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου οι οποίες στο ασφυκτικά δομημένο αστικό περιβάλλον, δημιουργούν οδούς ήπιας κυκλοφορίας. Οδούς και πεζοδρόμια που συγχρόνως δίνουν περισσότερο χώρο σε τραπεζοκαθίσματα και σε διαδρόμους πεζών. Περιορίζοντας την ιδιωτική μηχανοκίνητη μετακίνηση. Μέσω προμήθειας λεωφορείων για δημοτική συγκοινωνία, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και ηλεκτροκίνησης από τον ΟΔΔΥ ή με χρονομίσθωση. Όχι τις σακαράκες που δανείσθηκε από τον ΟΑΣΑ, με μηχανές ρυπογόνες, που θα έπρεπε να είχαν αποσυρθεί εδώ και χρόνια.

Υπάρχει χώρος για να είμαστε όλοι και όλες ασφαλείς και να λειτουργούν τα καταστήματα με ευνοϊκούς όρους. Οι Διοικήσεις δημιουργούν τις συνθήκες της αντιπαλότητας.

Κανένα έλεος για τους Πεζούς

Σύμφωνα με το ‘ΑΡΘΡΟ 5.”Δικαίωμα Χρήσεως Κοινοχρήστου Χώρου
Ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει την κυριότητα επί των κοινοχρήστων πραγμάτων, όπως π.χ οδοί, πεζόδρομοι, πεζοδρόμια, πλατείες, κ.λ.π, έχει και την νομή και την κατοχή επ΄αυτών (βλ. άρθρα 967 και 968 του Αστικού Κώδικα – Α.Κ – ).
Ο ιδιώτης έχει μόνον δικαίωμα χρήσεως επί των κοινοχρήστων πραγμάτων, το οποίον (δικαίωμα) πηγάζει εκ του δικαιώματος της προσωπικότητος αυτού και διασφαλίζεται με την προστασία των διατάξεων του άρθρου 57 του Αστικού Κώδικος (Α.Κ) ” https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A9%CE%A08%CE%A9%CE%973-%CE%A6%CE%95%CE%A3?inline=true

Δηλαδή ο Δήμος έχει το μαχαίρι έχει και πεπόνι και συνεχίζει την Ευνοιοκρατία, κάνει χάρες ΞΑΝΑ. Στους ίδιους και τους ίδιους, Πράσινοι,Μπλε, Κόκκινοι, Ροζ και Τζάκια Δημαρχιακά, καμία διαφορά.

Από το 2019, Δήμαρχος ο κος Σελέκος,ο ΚΚΕ τότε. ‘Εγραφα για τα ίδια, για το διακυβευόμενο αγαθό με την υπέρτατη αξία. Την ανθρώπινη ζωή. Ποιός δίνει σημασία; Γιατί ψηφίσαμε το 2019 νέα Δημοτική Αρχή; Για να έχουμε μία απο τα ίδια;

Ένας άλλος κόσμος της ειρηνικής και αρμονικής συνύπαρξης είναι εφικτός. Όταν οι δίκαιοι κανόνες δεν εφαρμόζονται για το Κοινό Καλό, οι ανεπαρκείς και Επικίνδυνες Διοικήσεις θα αλληλοδιαδέχονται η μία την άλλη.

ΥΓ κατάφεραν τουλάχιστον να προβλέψουν για την φορτοεκφόρτωση μετά από τα παράπονα στο 1ο Δημοτικό και πολύ σωστά αλλά ΞΑΝΑ Δήμαρχε; Ξανά φωτογραφικά σε αυτό το Δήμο ; Θυμάμαι τον κο Καρατζαφέρη να ψάχνει εναγωνίως, να βρει τρόπο να περάσει τον περιορισμό του συγκεκριμένου σούπερ μάρκετ. Και όταν ρώτησα γιατί δεν κάνετε συνολικά έναν Κανονισμό ανά γειτονιά-πεζόδρομο κλπ.. μου απάντησαν στο Χαϊδάρι δεν γίνονται αυτά κλπ. Ε, ναι δεν γίνονται γιατί εσείς το αποφασίζετε. Ελέω τακτοποιητών, μαυρογιαλούροι και γκρούεζες, αντάμα…

“Δεν επιτρέπεται η φόρτωση-εκφόρτωση εμπορευμάτων σε καταστήματα-Σούπερ Μάρκετ κατά τις ώρες 07:30 –
08:30 καθώς και 13:00 – 14:00 όταν αυτά βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη ή ίση των διακοσίων (200) μέτρων
από σχολεία (Δημοτικά , Γυμνάσια , Λύκεια), προκειμένου να μην διατρέχουν κίνδυνο οι διερχόμενοι μαθητές τις
ώρες προσέλευσης και αποχώρησής τους σε αυτά.”

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%97%CE%A44%CE%A9%CE%973-%CE%92%CE%98%CE%A5?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A9%CE%A08%CE%A9%CE%973-%CE%A6%CE%95%CE%A3?inline=true