για μια χούφτα ψηφαλάκια (Κολυμβητήριο-Μέρος ΙΙ)

Σε συνέχεια της ιστοριούλας της παραχώρησης αθλητικών εγκαταστάσεων και του Κανονισμού που άρον-άρον μάζεψε ο Δήμαρχος. Γιατί δεν είναι μόνο το τένις και η καταπάτηση δημοσίου-δημοτικού χώρου από έναν σύλλογο στο τένις. Την ίδια εποχή όσο η πρώην δημοτική σύμβουλος φρόντιζε τα ιδιωτικά της συμφέροντα στο τένις, ο τότε Δήμαρχος παραχωρούσε με σύμβαση το Κολυμβητήριο. Σε ΚΟΙΝΣΕΠ δήθεν-κοινωφελή επιχείρηση και χρέωνε το δήμο. Και ενώ ο κος Ντηνιακός τα ξέρει όλα, συντηρεί μέσω του Κανονισμού το ίδιο καθεστώς, με 150 ευρώ το μήνα.

Σήμερα λοιπόν, θα πούμε για την Ιστοριούλα του Κολυμβητηρίου, η ιστοριούλα τριών πολύ βολικών Δημάρχων. Για έναν ιδιωτικό Σύλλογο ΞΑΝΑ. Λοιπόν δώστε Προσοχή γιατί εδώ θα μιλήσουμε, με αριθμούς. Με χρηματικά ποσά τα οποία ζημίωσαν και συνεχίζουν να ζημιώνουν, τον δήμο μας, Όλους εμάς φτωχαίνουν, για να δίνουν επαγγελματική στέγη και περιουσιακά στοιχεία του δήμου, με ανταλλαγή τα ψηφαλάκια, οι τρεις Δήμαρχοι. Ζωντανοί στις εκλογές με τα λεφτά των Δημοτών. Για αυτό δεν έχουν χρήματα για Έργα.

Τα 150 αργύρια και ο Λύκος του Κολυμβητηρίου

Τη στιγμή που ο κος Ντηνιακός ζητά 150 ευρώ το μήνα από τον σύλλογο, στο Κολυμβητήριο. Μαθαίνουν κολύμβηση και αγωνίζονται εκατοντάδες παιδιά. Και πληρώνουν εγγραφή και συνδρομή. Δηλαδή δωρεάν τόσα χρόνια ΞΑΝΑ ένας Σύλλογος, χρησιμοποιούσε τις διαδρομές και τα Γραφεία. Αλλά στα δημοτικά προγράμματα του Δήμου μας κάνει μια καλύτερη τιμή, ο σημερινός Δήμαρχος, για να χρυσώνει το χάπι των υπέρογκων εξόδων που πληρώνουμε οι δημότες. Χωρίς να εξασφαλίζει συγκεκριμένες διαδρομές -ημέρες και ώρες για τα δημοτικά προγράμματα και ελεύθερα αθλούμενους. Γιατί στοάρθρο 1.2 αναφέρει γενικά την παραχώρηση σε συλλόγους, “συγκεκριμένες διαδρομές με υπογραφή ειδικού συμφωνητικού, κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Αθλητισμού και απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ανάλογα με το άθλημα, τον αριθμό παιδιών που συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα κ.λ.π”. Οι υπηρεσιακοί λοιπόν θα εισηγούνται όπως εξυπηρετεί τον Δήμαρχο. Με αδιαφάνεια ΞΑΝΑ. Γιατί δεν ορίζει συγκεκριμένα ότι οι διαδρομές και ημέρες και ώρες θα διατίθενται για τους συλλόγους του Χαϊδαρίου; ‘Οπως και στο τένις, ΞΑΝΑ η ίδια τακτική. 13 χρόνια+ 2= 15χρόνια γρουσουζιά, μια Πόλη όμηρος των συμφερόντων.

Με πολύ συντηρητικούς υπολογισμούς. Και το πιο σημαντικό δεν χρεώνει ανά διαδρομή. Και εδώ είναι η παγίδα. Γιατί το κολυμβητήριο έχει δύο πισίνες και η μεγάλη πισίνα έχει 10 διαδρομές. Γιατί θέτει όριο σε κάθε διαδρομή τα 10 ή 15 παιδιά. Οπότε 10 παιδιά Χ 10 διαδρομές =100 παιδιά στη μεγάλη πισίνα σε μία ώρα. 3 φορές την εβδομάδα 100 παιδιά Χ 6 ώρες (πολύ συντηρητικά) 600 παιδιά επί 50 ευρώ =30.000 ευρω το μήνα . Για δέκα μήνες 300.000 ευρώ. Και συν τις εγγραφές 6.000 ευρώ 306.000 ευρώ και ο δήμος ζητά 1.500 ευρώ συνολικά, από τον ιδιωτικό σύλλογο.

Τη στιγμή που προβλέπει ειδικά να παραχωρείται η Μεγάλη Πισίνα: Η πισίνα παραχωρείται σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, ιδιωτικά σχολεία, σωματεία εκτός Χαϊδαρίου, Αθλητικό Τουρισμό, καλοκαιρινά προγράμματα(camp) κ.λ.π., κατόπιν υπογραφής ειδικού συμφωνητικού, έναντι ημερήσιου ή μηνιαίου αντιτίμου ανάλογα με την εντοπιότητα, τις ώρες και τις ημέρες που εισηγείται η Διεύθυνση Αθλητισμού και αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Και νοικιάζει και υπαλληλο του Δήμου “Μηνιαία παραχώρηση: Μία διαδρομή καθημερινά εκτός Σαββάτου, για 1 (μία) ώρα, το ανώτερο 15 παιδιά .
α/ Για ιδιωτικό φορέα Χαϊδαρίου με προπονητή του Δήμου: 250 € μηνιαίως.
” ΚΑΙ “β/ Για ιδιωτικό φορέα εκτός Χαϊδαρίου με προπονητή του Δήμου: 400 € μηνιαίως” Δηλαδή ο κος Ντηνιακός νοικιάζει υπαλλήλους και Κολυμβητήριο.

Αλλά δεν τολμά να ζητήσει χρήματα από τον σύλλογο. Γιατί δεν ζητά όσα τόσα χρόνια έπρεπε να έχουν πληρώσει; Γιατί είναι δικός τους ο σύλλογος, του Μαραβέλια του Σελέκου και του σημερινού Δημάρχου;

Βάλαμε τον Λύκο, να φυλάει το κολυμβητήριο, 2013 ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ

To 2013, ο Δήμαρχος Μαραβέλιας, παρέδωσε σε ιδιωτικό σύλλογο τη διοίκηση του Κολυμβητηρίου. Υπό τη μορφή της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης(ΚΟΙΝΣΕΠ) . Στην πραγματικότητα είναι ο ίδιος σύλλογος που μέχρι σήμερα μονοπωλεί το κολυμβητήριο μας. Τότε με Πρόεδρο τον κ. Μ.Θ. * υπεγράφη η σύμβαση και μετακυλίστηκαν τα οικονομικά βάρη στη Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου μας (ΚΕΔΧ). Δηλαδή δεν υπήρξε κάποια επιχορήγηση από το Κράτος στη ΚΟΙΝΣΕΠ, γιατί δεν ήταν Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης όπως περιγράφει η σύμβαση. Γιατί μόνο συγκεκριμένα σχολεία(1), ήταν στο πρόγραμμα το επιδοτούμενο και όχι το κολυμβητήριο **.

Και τα λειτουργικά έξοδα του κολυμβητηρίου μετακυλίστηκαν στο χαϊδαριώτικο λαό μέσω της ΚΕΔΧ, ΞΑΝΑ . Στα συνολικά 885.391,19 ευρώ των εξόδων της ΚΕΔΧ( και για τα ΚΔΑΠ της κας Τοκατλίδη, μην την ξεχνάμε), ενώ το σύνολο των εσόδων ήταν 105.391,19€.** “Συνεπώς το υπολειπόμενο ποσό προκειμένου να καταστεί δυνατή η κάλυψη των αναγκαίων δαπανών της επιχείρησης ανέρχεται σε 780.000,00€ και το οποίο θα καλυφθεί από τον οικείο Δήμο” Γιατί στο Πρόγραμμα 2013, της ΚΕΔΧ δεν υπήρχε στον Τομέα Αθλητισμού σχετική πρόβλεψη για οποιαδήποτε Κοινωφελή Δράση- επιχορήγηση από το Κράτος ή σχεδιασμός του Δήμου μέσω ανταποδοτικών, για το κολυμβητήριο.** Και έτσι πληρώναμε όλοι οι Χαϊδαριώτες τον ιδιωτικό Σύλλογο, ο οποίος εισέπραττε και εισπράττει 50 ευρώ για το κάθε παιδί. Ακόμα 6 ευρώ τότε για συμμετοχή σε αγώνες της ΚΟΕ . Συμμετοχή η οποία αργότερα αυξήθηκε σε 10 ευρώ . Μέρος των χρημάτων, του επιστρέφονται, για τα έξοδα του.***** Ποιά έξοδα; Αυτά που πληρώνουν οι γονείς για τη συμμετοχή και όλοι οι Χαϊδαριώτες για τα λειτουργικά κόστη του Κολυμβητηρίου.

Και τότε υπεύθυνος του Κολυμβητηρίου, σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ****, ο Γραμματέας του ιδιωτικού συλλόγου με αναπληρωτή τον Υπάλληλο του Δήμου. Ανήκουστα πράγματα παντού, αλλά στο Δήμο Χαϊδαρίου, εφικτά.

Λύκος στο Κολυμβητήριο, 2014 ΣΕΛΕΚΟΣ

Φώναξε ο τότε Δήμαρχος, ο κος Σελέκος. Οταν κέρδισε τις εκλογές η Λαϊκή Συσπείρωση, με ποσοστό σχεδόν 70%. Και διέλυσε την Σύμβαση με τη δήθεν Κοινωφελή Επιχείρηση.****** Στις 10 Σεπ 2015 -μετά απο έναν χρόνο διοίκησης. Αλλά δεν φρόντισε να περιορίσει τον ιδιωτικό σύλλογο. Και τα Γραφεία παρέμειναν στο Κολυμβητήριο και δεν δόθηκε καμμία χρηματική εγγύηση ή ακόμα και αυτά που χρωστούσε για έξοδα θέρμανσης και Ύδρευση. Γιατί αυτά πληρώσαμε όταν διαλύθηκε η σύμβαση. Τα οφειλόμενα του συλλόγου και όχι μόνον; Για πες μας κε Σελέκο πόσα χρωστούσαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην ΕΥΔΑΠ επί Μαραβέλια, όταν ανέλαβες; Πόσο αυξήθηκαν μετά οι καταναλώσεις επί των ημερών σου;

Γιατί ο σύλλογος μαζί με την προγραμματική σύμβαση (απόφαση 243/2013) είχε αναλάβει “να πληρώνει τα έξοδα θέρμανσης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου από την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης από το χρόνο υπογραφής της παρούσης και εφεξής είτε από την κατανάλωση φυσικού αερίου από την ημερομηνία μεταφοράς της παροχής φυσικού αε.” (δηλαδή δεν έφερε το φυσικό αέριο ο κος Σελέκος όπως συνέχεια υποστήριζε, υπήρχε παροχή φυσικού αερίου) Και άλλα όπως συντήρηση Η/Μ εξοπλισμού. Αλλά όσο κι αν επιδοτούντο μέσω ΚΕΔΧ, δεν έφταναν τα χρήματα. Γιατί το κολυμβητήριο είναι δαπανηρό, είναι κοστοβόρο. Και έτσι έκανε τη χάρη ο κος Σελέκος στον σύλλογο να απαλλαγεί από τα βάρη, να αυξήσει τις συνδρομές, να έχει γραφεία και διαδρομές ΞΑΝΑ. Έλυσε τη σύμβαση και παρουσιάστηκε ως αγωνιστής. Για το καλό του συλλόγου. Γιατί όταν ψήφισε τον Κανονισμό του Κολυμβητηρίου το 2017, δεν φρόντισε να υποχρεώσει τον σύλλογο να μειώσει τις συνδρομές των μελών του ή να τον υποχρεώσει σε περιορισμένη χρήση, μόνο για τους σκοπούς τους κοινωφελείς. Ή ακόμα να εισφέρει ο Σύλλογος οικονομικά στις επισκευές του κολυμβητηρίου, μετά την πλημμύρα του 2015-πάνω από 35.000 ευρώ η ζημιά, αναφέρει ο ίδιος στην απόφαση 163/2016 ******* . Οχι βέβαια, ο κος Σελέκος ήταν πολύ γενναιόδωρος Δήμαρχος, με τα λεφτά των Δημοτών.

Στην ίδια απόφαση 163/2016 για την μείωση των συνδρομών , ο κος Σελέκος παραπονιόταν******* για την “Η αδιαφορία και εγκατάλειψη βέβαια δεν ήταν τυχαία, αλλά σχεδιασμένη προκειμένου ευαίσθητοι τομείς του Δήμου να απαξιωθούν και να δοθούν στο ιδιωτικό κεφάλαιο για να θησαυρίζουν κάποιοι λίγοι, όπως έγινε και στο Δήμο μας με τις ΚΟΙΝΣΕΠ (παιδικοί σταθμοί, πολιτισμός , κολυμβητήριο κλπ). Αυτή τη κατάσταση προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με συντονισμένες ενέργειες κατάλληλο σχεδιασμό, που όμως πολλές φορές τα τόσα προβλήματα και τα πολλά άλλα που προκύπτουν καθημερινά, καθιστούν αδύνατον να λυθούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και με τα οικονομικά των Δήμων πλέον σε άθλια κατάσταση.-Ταυτόχρονα το κολυμβητήριο επιβαρύνεται συνεχώς από αγώνες της ΚΟΕ (κολυμβητικής ομοσπονδίας) ή υπό την αιγίδα της, κάτι που μας δεσμεύει απέναντί της αλλά και απέναντι στους αθλητές που ήδη είναι αρκετά ταλαιπωρημένοι από την τραγική κατάσταση στον ελληνικό αθλητισμό και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να
είμαστε μέρος του προβλήματος, αλλά αρωγοί στις προσπάθειες τους, που μας τιμούν συνολικά. Μετά από πολλά χρόνια το Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου λειτουργεί ομαλά, όπως ελάχιστα κολυμβητήρια στην Αττική και αυτό το καθιστά απευθείας επιλέξιμο για αγώνες”

Αλλά δεν φρόντισε να εξασφαλίσει έσοδα απο την συμμετοχή σε αγώνες των συλλόγων, από την ΚΟΕ, επειδή ήθελε να κάνει δημόσιες σχέσεις, με τα λεφτά των δημοτών.

Θα τα λέμε ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ, γιατί δεν είμαστε αμνοί

Ειδικά για το κολυμβητήριο το οποίο είναι η πλέον κοστοβόρα εγκατάσταση. Με δαπάνες προμήθειας φυσικού αερίου (το οποίο θα ακριβύνει εφέτος). Δαπάνες συντήρησης και επισκευών Η/Μ εξοπλισμού και προμήθεια ειδικών χημικών για καθαρισμό νερού. Υπαλληλοι-φύλαξη-νοσοκόμοι -μισθοδοσία;

Δηλαδή τα Χαϊδαριωτάκια που είναι σε ιδιωτικούς Συλλόγους πληρώνουν δύο φορές και την συνδρομή αλλά και έμμεσα, τα τέλη για ανταποδοτικά.

Και τα Γραφεία; Για χρόνια είχε και έχει γραφεία δωρεάν, μέσα στο κολυμβητήριο συγκεκριμένος σύλλογος. Επί Δημαρχείας Σελέκου και Μαραβέλια. Να πάρουμε κι εμείς να εγκαταστήσουμε ένα γραφείο, γιατί μας αρέσει η θέα, βρε αδελφέ.

Υποτιμά ο κος Ντηνιακός τα έσοδα των Συλλόγων σε τένις και κολυμβητήριο. Γιατί; Για μια χούφτα ψηφαλάκια όπως και ο κος Σελέκος και ο κος Μαραβέλιας. Μπλε-Πράσινοι-Κόκκινοι και Ροζ, μια παρεϊτσα για το δικό τους καλό.

Υποτιμούσε επί πέντε χρόνια ο κος Σελέκος, τα έσοδα των συλλόγων σε τένις και κολυμβητήριο, το απέδειξε με το παραπάνω. Ένα δελτίο τύπου κύριε Σελέκο να μας ενημερώσεις πως θησαύριζαν οι Σύλλογοι στον αθλητισμό; Μόνο για την Μπέλα ξερεις να λες οτι θησαύρισε και για την Μπούρα ήξερες να ανεβάζεις δελτία τύπου ε; Με γεμάτα τα ντουλαπάκια σου με δώρα ουίσκι και τσίπουρα, αλλά για ένα κέΪκ ήξερες να πεις, μόνο. Ε ρε κάτι “παντελονάτοι ” κόκκινοι-πράσινοι-μπλε-ροζ Δήμαρχοι στο Χαϊδάρι.

Κανένας τους δεν σεβάστηκε το Δημότη και τη Δημότισσα, την Χαϊδαριώτικη Οικογένεια. Μας θεωρούν πορτοφόλια ανοιχτά, αμνούς προς σφαγή. Φοβισμένους από κομματόσκυλα και τραμπούκους γείτονες. ΟΧΙ ΠΙΑ !!

*https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%A9%CE%973-%CE%9A%CE%983?inline=true

*https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B%CE%9B%CE%9C%CE%9F%CE%A1%CE%A6%CE%9F-%CE%A651?inline=true

(1) https://diavgeia.gov.gr/doc/63%CE%9F%CE%A1%CE%9F%CE%9A%CE%919-%CE%96%CE%97%CE%99?inline=true

**://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B4%CE%99%CE%9F%CE%A1%CE%A6%CE%9F-%CE%9D%CE%97%CE%A5?inline=true

****https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%9C%CE%A8%CE%95%CE%9F%CE%A11%CE%9A-%CE%9C%CE%98%CE%A1?inline=true

*****https://diavgeia.gov.gr/doc/61%CE%98%CE%A4469%CE%97%CE%A55-%CE%93%CE%99%CE%92?inline=true

(2)https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%99%CE%96%CE%93%CE%A9%CE%973-%CE%9A73?inline=true

https://www.artemis78.gr/attachments/article/139/17xaidari_pr.pdf

******https://diavgeia.gov.gr/doc/77%CE%A5%CE%A6%CE%A9%CE%973-%CE%9E%CE%97%CE%9F?inline=true

*******https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%98%CE%A8%CE%A3%CE%A9%CE%973-%CE%972%CE%93?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%94%CE%9C9%CE%A9%CE%973-%CE%9C%CE%91%CE%A1?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/64%CE%93%CE%91%CE%A9%CE%973-%CE%9D4%CE%A5?inline=true

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ- Μέρος ΙΙΙ -BEACH-VOLLEY και ΙΙΙΙ τα ΚΔΑΠ επί Μαραβέλια