Για μια χούφτα ψηφαλάκια (Τένις-μέρος Ι)

Η τακτική οπισθοχώρηση του Δημάρχου

Άρον-άρον μάζεψε και Κανονισμό Αθλητικών Εγκαταστάσεων και Κανονισμό Τιμολογιακής Πολιτικής. Στην 10η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της 28ης/9/2021, ήταν 3ο θέμα. Μαζί με άλλα 19 θέματα. Τα μάζεψαν με μια διπλωματική ανακοίνωση για δήθεν επικοινωνία με Συλλόγους. Ξανά να συζητήσουν ενώ ο ενιαίος Κανονισμός ήταν σε διαβούλευση από τις 5 Μαϊου 2021.

Μετά την Επίθεση της κας Μπέλα για τον υπό ψήφιση ενιαίο Κανονισμό για τις αθλητικές εγκαταστάσεις

όπως επεσήμανε στην προσωπική της ιστοσελίδα η κα Μπέλα, η πρώην Αντιδήμαρχος. ‘Οπως η ίδια αναφέρει στη δημοσίευση της με τίτλο “ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΩ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ-Ψηφίζω ΟΧΙ στα ΧΑΡΑΤΣΙΑ και την ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΟΧΙ στην ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑ και την ΚΟΡΟΙΔΙΑ”

” Κανονισμός Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων και ο Κανονισμός Συνδρομών –Τιμολογιακή Πολιτική, επιβάλλει συνδρομή για τους ελεύθερα αθλούμενους δημότες στο άθλημα του τένις, ένα χαράτσι με το οποίο διαφώνησα εξ αρχής και τελικά κατήργησα από τη θέση της Αντιδημάρχου. Το παράνομο χαράτσι που μπήκε επί Μαραβέλια και συνεχίστηκε επί Σελέκου χωρίς μάλιστα να διασφαλίζεται ποιες ώρες και ποια γήπεδα θα μπορεί να βρίσκει διαθέσιμα ο δημότης, τα ίδια συνεχίζει και ο τωρινός Δήμαρχος.”

Προδοσία ΞΑΝΑ, για τον Αθλητισμό. Κερκόπορτα η τιμολόγηση, για να αλωθούν τα -9- εννέα-συνολικά γήπεδα τένις ή ακόμα και το κολυμβητήριο; ΄Η μήπως ακόμα και για να κατασκευασθούν τελικά τα 3 επιπλέον γήπεδα; Γιατί συνολικά έξι -6- φαίνονται τώρα ως “μπλε” στο Κτηματολόγιο, στις ορθοφωτογραφίες. Ενώ είναι μόνο τρία -3- μπλε γήπεδα.

Κερκόπορτα η Τιμολόγηση

Στον υπό ψήφιση Κανονισμό(Τιμολόγηση) Γενική Υποχρέωση κάθε Συλλόγου. Στο άρθρο 5 για τα γήπεδα τένις, προβλέπει 300 ευρώ, για το κόστος συντήρησης Και για το κολυμβητήριο, αντίστοιχα στο άρθρο1.2 “Τα αθλητικά σωματεία που κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, οφείλουν να συμβάλλουν στο κόστος συντήρησης των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να καταβάλουν μηνιαίο αντίτιμο 150€ ανά άθλημα. ” Σήμερα θα πούμε για τηνιστοριούλα του τένις και του μοναδικού Συλλόγου που μονοπωλεί τα γήπεδα.

Ο κος Ντηνιακός, επινοεί τα 300 ευρώ για τον μοναδικό Σύλλογο στο τένις και τα 150 ευρώ για τους συλλόγους στο κολυμβητήριο. Παραχωρεί έναντι μηνιαίου αντιτίμου γήπεδα και διαδρομές κολυμβητηρίου. Γιατί λέω επινοεί; Γιατί δεν παρουσίασε μία κατάσταση αναλογισμού.

Χωρίς αναλογισμό, χωρίς διαφάνεια. ΠΩΣ προκύπτουν αυτά τα ποσά; Υπολογισμός συγκεκριμένος που υποχρεωτικά θα έπρεπε να λαμβάνει υπόψιν τις δαπάνες για καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό. Ανάλογα με την χρήση από κάθε Σύλλογο, πόσες ώρες, πόσα παιδιά, τι είδους χρήση, είτε στο στίβο, στα γήπεδα ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, κλπ. είτε στο τένις κλπ.

Λοιπόν κε Ντηνιακέ αν ήταν ιδιωτική περιουσία σας -όπως το κτίριο στην λεωφόρο Αθηνών, από το οποίο έχετε έσοδα 107.985,81 ευρώ** (πόθεν έσχες 2019) ετησίως; Γιατί δεν το νοικιάζετε 300 ευρώ κι αυτό; ή μήπως 150 ευρώ να κάνετε και ένα ψυχικό, βρε αδελφέ.

Ο κος Φουντούλης υποστηρίζει και προσυπογράφω:
“Ο Δήμος, δίχως απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παραχωρεί την χρήση κλειστών και ανοιχτών γηπέδων, που ηλεκτροφωτίζονται, φυλάσσονται, καθαρίζονται και συντηρούνται με δαπάνες σε βάρος των τακτικών εσόδων του προϋπολογισμού. Επίσης σε ορισμένους (όχι όλους) συλλόγους παρέχει γραφεία, δηλαδή στέγαση των διοικητικών λειτουργιών τους. Το κόστος της παραχώρησης των παραπάνω υποδομών (ο επιμερισμός δηλαδή των σχετικών δαπανών που αφορούν άθληση ανεξάρτητων ατόμων και οργανωμένων σωματείων), δεν είναι γνωστό. Μπορεί να προκύψει με βάση τον χρόνο που χρησιμοποιούν οι ομάδες την παραπάνω υποδομή σε σχέση με το συνολικό κόστος.”

Τα 300 αργύρια, για το τένις

Προδοσία ΞΑΝΑ, για τον Αθλητισμό. Η πρώην δημοτική σύμβουλος και πρώην πρόεδρος Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Χαϊδαρίου. Επί δημαρχείας Μαραβέλια, κατασκεύασε τα τρία “μπλε” γήπεδα τα οποία τώρα καταχωρεί ως γήπεδα Β1-Β2-Β3 ο Δήμος μας. Όλα γνωστά σε Δημοτική Αρχή και Αντιπολίτευση και τότε και τώρα. Συμμέτοχοι και Συνένοχοι. Αντί να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Καταπάτηση και ιδιωτική εκμετάλλευση δημόσιας -δημοτικής περιουσιας. ΔΕΞΙΟΙ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ. Για το Χαϊδάρι όμως, κανένας.

Με τους πλέον συντηρητικούς υπολογισμούς. Ο ιδιωτικός Σύλλογος λοιπόν, με τουλάχιστον 151 παιδιά, γιατί τόσες τουλάχιστον οικογένειες, υπέγραψαν σε πρόσφατο αίτημα του Συλλόγου προς το Δήμο (δημοσίευμα 1). Ας πούμε λοιπόν 151 Χ 40 ευρώ (αντίτιμο) το μήνα = 6.040 ευρώ το μήνα, (και δεν υπολογίζουμε ότι κάποιες οικογένειες έχουν και δύο παιδιά στο Σύλλογο). Δεν υπολογίζουμε ότι ο Σύλλογος έχει και ενήλικες μαθητές και εκτός δήμου κλπ. Μηνιαίες συνδρομές με αντίτιμο πάνω από 40 ευρώ. Επίσης διοργάνωνε Tουρνουά, τα οποία δεν είναι αγώνες όπως προβλέπει τώρα ο κανονισμός για ξεχωριστή τιμολόγηση. Ίσως εκατομμύρια ευρώ, (σίγουρα εκατοντάδες χιλιάδες), έχει χάσει ο δήμος μας, στα δεκάδες χρόνια της αδιαφανούς παραχώρησης.

Λοιπόν στο τώρα, 72.480 ευρώ μόνο από 151 οικογένειες (τουλάχιστον). Και αν προσθέσουμε τα 60 ευρώ που ακούγονται για 100 τουλάχιστον ενήλικες; άλλα 6.000 ευρώ το μήνα και 72.000 ευρώ το χρόνο . 144.480 ευρώ και για εγγραφές 5000 =149.480 με συντηρητικούς υπολογισμούς γιατί η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν 5πλάσιες εισπράξεις. Στα κρυφά. Αλλά ο κος Ντηνιακός δεν ζητά καταστάσεις αθλούμενων. Καταργεί στον υπό ψήφιση κανονισμό την κατάσταση αθλούμενων και δεν ελέγχει ως οφείλει. Γιατί το Δημόσιο συμφέρον είναι η κύρια ευθύνη Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ Αρ. Πρωτ.: 1971/2020

Και ο κος Ντηνιακός ζητά μόνο 3.600 ευρώ, συνολικά.

Τη στιγμή που ο ιδιωτικός Σύλλογος Αντισφαίρισης είχε μόνο σε τρεις μήνες του 2020, έσοδα από ΕΦΟΑ πλέον των 9.000 ευρώ;*
(για συμμετοχή στα πρωταθλήματα. Σκεφθείτε και τα τουρνουά, ημερίδες, αθλητικές συναντήσεις-φιλικά κλπ.)

Δηλαδή τα Χαϊδαριωτάκια που είναι σε ιδιωτικούς Συλλόγους πληρώνουν δύο φορές και την συνδρομή αλλά και έμμεσα, τα τέλη για ανταποδοτικά. Πληρώνουν ακόμα και τη συμμετοχή σε πρωταθλήματα, ακόμα κι αν διεξάγονται στο Χαϊδάρι;

Χρήματα επιπλέον των μηνιαίων εισφορών για συμμετοχή στα πρωταθλήματα. Πλήρωσαν οι οικογένειες ΞΑΝΑ για να πάρουν μέρος τα παιδιά τους, αυτή την φορά στην Ομοσπονδία. Αλλά η Ομοσπονδία επιστρέφει μέρος των χρημάτων στον αντίστοιχο Όμιλο. Και όσο πιο πολλά παιδιά και συμμετοχές, τόσο πιο πολλά χρήματα στον Όμιλο. Δηλαδή τα Χαϊδαριωτάκια που είναι στον Σύλλογο, ήδη πληρώνουν ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ για την χρήση των γηπέδων που τους ανήκουν. Γιατί ανήκουν στον Χαϊδαριώτικο λαό. Και ακόμα ίσως αυτά τα 300 ευρώ, που ζητά ο κος Ντηνιακός, να μετακυλιστούν στις οικογένειές τους..

Μπίζνα κανονική, ε! κε Ντηνιακέ; στα γήπεδα που ανήκουν στο λαό. Που είσαι κυρ-Μιχάλη Σελέκο, δεν μιλάς τώρα, ε; Κα Βίτσα; κε Ασπρογέρακα; θα μιλήσετε ή η γάτα της Διαπλοκής έφαγε γλωσίτσες; Δεν ρωτάω κο Θεοφίλη και κο Κέντρη γιατί ήταν στον ίδιο συνδυασμό και Δημοτική αρχή μαζί με την εν λόγω Δημοτική Σύμβουλο και Πρόεδρο του Συλλόγου. Τι είπε ο Πάγκαλος; “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ”; εεε!!

Υποτιμά ο κος Ντηνιακός τα έσοδα των Συλλόγων σε τένις. Γιατί; Για μια χούφτα ψήφους, όπως επί πέντε χρόνια έπραξε ο κος Σελέκος. ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ. Μια παρεϊτσα για το καλό τους και μόνον. H αλήθεια είναι, ότι εφόσον ο Σύλλογος έχει τόσα πολλά μέλη που πλέον δεν εξυπηρετεί κοινωφελείς σκοπούς. Άρα είναι επιχείρηση και πλέον δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τα γήπεδα. Δεν υπάρχει ούτε το Νόμιμον ούτε το Ηθικόν.

Μόνο για τις 151 οικογένειες και με έλεγχο από το Δήμο, καταστάσεων αθλουμένων και έσοδα του Συλλόγου. Και συγκεκριμένη απόφαση παραχώρησης από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ωρες και γήπεδα, αυστηρά για τα παιδιά των 151 οικογενειών. Και με την προϋπόθεση μείωσης εισφορών των παιδιών, οπότε τα 300 ευρώ δεν χρειάζονται κε Ντηνιακέ.

Είσαι αχρείαστος και εσύ και η τιμολογιακή σου πολιτική, όπου η νομιμότητα επικρατεί.

Τελικά είναι πολλά τα λεφτά Βαγγέλη….

Προσπαθεί ο κ Ντηνιακός να κοροϊδέψει 46.634 Χαϊδαριώτες-ισσες, επιβάλλοντας στον όμιλο τένις το φοβερό και τρομερό ποσό των 300 ευρώ το μήνα Συνεννοημένα το κάνετε κ Δήμαρχε, τους χαρίζετε το μαύρο χρήμα που είναι και πολύ, για να κερδίσετε μια χούφτα ψήφων αυτή είναι η αλήθεια… δυστυχώς όμως για εσάς μπορεί να κερδίσετε την μια χούφτα ψήφων αλλά θα χάσετε τις υπόλοιπες. Γιατί είμαστε εδώ για να ενημερώνουμε για τις χασούρες που επιβάλλετε στην Χαϊδαριώτικη οικογένεια, ΞΑΝΑ.

Γιατί δεν ζητά ο Δήμος από τους Συλλόγους τα παρακάτω υποχρεωτικά

Υποχρεώσεις Συλλόγων προς το Δήμο, για έγκριση παραχώρησης αθλητικών εγκαταστάσεων

Αντίγραφο καταστατικού θεωρημένο από το πρωτοδικείο,
● Ετήσιοι απολογισμοί,
● Δραστηριότητες του συλλόγου που γίνονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις
● Αριθμό μελών – συνδρομητών
● Βεβαίωση ΑΦΜ Συλλόγου σε περίπτωση που δεν αναφέρεται στο καταστατικό
● Βεβαίωση ΔΟΥ Συλλόγου σε περίπτωση που δεν αναφέρεται στο Καταστατικό

Για μια χούφτα ψήφων κ. Δήμαρχε, ξεπουλάτε τον όρκο σας για δικαιοσύνη- νομιμότητα -ίση μεταχείριση- διαφάνεια στις αποφάσεις σας. ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ=ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ+ΣΕΛΕΚΟΣ ΞΑΝΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ –Μέρος ΙΙ Κολυμβητήριο …

**https://www.hellenicparliament.gr/Organosi-kai-Leitourgia/epitropi-elegxou-ton-oikonomikon-ton-komaton-kai-ton-vouleftwn/Diloseis-Periousiakis-Katastasis2020

*https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%95%CE%A70469%CE%97%CE%993-%CE%A9%CE%95%CE%95?inline=true

*https://diavgeia.gov.gr/doc/613%CE%94469%CE%97%CE%993-74%CE%A8?inline=true

*https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%98%CE%98%CE%A7469%CE%97%CE%993-4%CE%9E%CE%A3?inline=true