Αποτελειώνουν το Χαϊδάρι

Όχι δεν ρωτάω, σας ενημερώνω και μην λέτε μετά “δεν ξέραμε”. Γιατί οι εκλογές του 2023 πλησιάζουν και θα είναι καθοριστικές για την πόλη μας. Αν  το Χαϊδάρι θα γίνει ένα χρησιμοποιούμενο αστικό οικόπεδο από τους πολιτικομανατζαραίους, οι οποίοι κινούν τις μαριονέτες του τοπικού συστήματος εξουσίας. Μια πόλη στραγγαλισμένη, χωρίς υποδομές, χωρίς Ποιότητα Ζωής.

‘Η μια πόλη ανθρώπινη μακριά από κομματικές εντολές και δουλο-δημάρχους

Στον τίτλο του άρθρου αναφέρομαι στο σχέδιο το οποίο έχει μπει σε λειτουργία εδώ και μια δεκαπενταετία τουλάχιστον. Για να γίνει η πόλη μας ένα ζωντανό νεκροταφείο, μια πόλη φάντασμα. Με ευθύνη και επικουρία των πολιτικών κομμάτων, των Δημοτικών Αρχών, των κομματανθρώπων και των παραγονταρέων, ( συνδικαλιστικά σωματεία στο δήμο, μεγαλοαθλητικοί Σύλλογοι-καταπατητές και μαγαζάτορες με χρέη εκατομμυρίων προς το δήμο κ.λ.π). ).

Τώρα μας παραμυθιάζουν για επενδύσεις μαμούθ στον Σκαραμαγκά

Για χιλιάδες θέσεις εργασίας, για επαναλειτουργία των ναυπηγείων με όφελος οικονομικό για τη χώρα και για την πόλη μας. Θέλουν να φτιάξουν λένε μέχρι και θερμοκοιτίδες εφοπλιστικές, κλπ. Αφού θέλουν να κάνουν όλα αυτά για εμάς, γιατί δεν περισσεύουν τα λίγα στρέμματα της προβλήτας 4 για κοινόχρηστους χώρους, επισκέψιμους και κοινωφελείς;

Δηλαδή τι πειράζει, να δοθεί η προβλήτα 4 στο λαό; Στους πολίτες της Δυτικής Αθήνας για μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα; Και μια οδική σύνδεση να γίνει, η οποία θα αναβαθμίσει τις οδικές μεταφορές προς Πελοπόννησο και Δυτική Αττική. Έργο που θα εξυπηρετεί τους δρόμους του Εμπορίου από Πειραιά προς Ασπρόπυργο και πιο πέρα. Και θα επιλύσει το πρόβλημα της καθημερινής κυκλοφοριακής συμφόρησης από Σχιστό και Λεωφόρο Αθηνών.

Αφού χιλιάδες στρέμματα από Πειραιά έως Ελευσίνα έχουν δοθεί για βιομηχανικούς χώρους, για αποθήκευση εμπορευματοκιβωτίων, για μεταφορές, για λιμάνια, για διuλιστήρια, για τσιμεντάδικα, για χώρους στάθμευσης φορτηγών, για νεκροταφεία, για χώρους μεταφόρτωσης αποβλήτων, για ανακύκλωση. Χρειάζονται έργα για οδικές μεταφορές και έτσι θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει και η σύνδεση από Περιφερειακή Αιγάλεω προς Δυτική Αττική και Πελοπόννησο.

Και όμως τίποτα δεν έχει γίνει και η Περιφερειακή Λεωφόρος Αιγάλεω, η οποία δημιουργήθηκε απο τα μέσα του 2000, παραμένει τυφλή. Χωρίς έξοδο, δίπλα στα ΕΛΠΕ. Γιατί;

Γιατί οι Κακοί και Άπληστοι Μάγοι διοικούν με το ρουσφέτι και τις ψεύτικες υποσχέσεις, για χρόνια στο Χαϊδάρι

Από τα αντιπλημμυρικά έργα έως την Οδική Ασφάλεια, γιατί κανένα έργο δεν γίνεται στο Χαϊδάρι; Αντίθετα η Αγία Βαρβάρα, το Αιγάλεω, το Περιστέρι συνεχώς αναβαθμίζονται. Γιατί στην Ελευσίνα, στον Ασπρόπυργο, στη Δραπετσώνα, στο Πέραμα, έχουν οι κάτοικοι πρόσβαση στη θάλασσα; Δίπλα σε βαριές βιομηχανίες και ναυπηγεία ; Γιατί όχι εμείς και ολόκληρη η Δυτική Αθήνα;

Επειδή αποφασίσθηκε, το Χαϊδάρι να γίνει πέρασμα για τους δρόμους του Εμπορίου. Να μην εξυπηρετεί αστικές ανάγκες με προσέλκυση και εγκατάσταση μόνιμων κατοίκων αλλά κυρίως για επιχειρήσεις και επαγγελματική εκμετάλλευση. Και η συνεχής και πλήρης κατάληψη πεζοδρομίων στη Λεωφόρο Αθηνών, αλλά και η απουσία Τροχαίας και Γενικής αστυνόμευσης, αποδεικνύει ότι δεν τους νοιάζουν οι ζωές μας.

Για αυτό δεν ήρθε ποτέ το ΜΕΤΡΟ. Για αυτό τώρα πάει αλλού.

Για αυτό η μακέτα Ντηνιακού για την προβλήτα 4 δεν υλοποιήθηκε ή πιο πριν η μελέτη Γ.Τερζάκη -Βίτσα-Φουντούλη, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί ο ίδιος ο κ. Ντηνιακός όταν έγινε δήμαρχος , αμαχητί, άφησε να πωληθεί η προβλήτα ως μέρος των Ναυπηγείων(2021) . Και ο κ.Τερζάκης ως Πρόεδρος της ΕΤΑΔ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (2014-2019), φρόντισε να συμπεριλάβει την προβλήτα στα περιουσιακά στοιχεία της ΕΤΑΔ. Και ο κ. Δ. Βίτσας ως Υπουργός της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αρμόδιος μάλιστα, δεν έκανε τίποτα από αυτά που μας έλεγε όταν κατέβαινε για δήμαρχος στο Χαϊδάρι

Γιατί έγιναν Άπληστοι. Αφού είδαν πόσο πρόθυμα εμείς οι Χαϊδαριώτες και Χαϊδαριώτισσες ψηφίζουμε τους μικρομανατζαραίους και δουλοδήμαρχους. .

Σκέψου γιατί το Πράσινο και Ιστορικό Χαϊδάρι έμεινε η Σταχτομπούτα της Δυτικής Αθήνας:

Γιατί μας διοικούν ΠΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΙ

Γιατί για αυτούς, είμαστε τα μόνα εμπόδια πια, στα σχέδια τους. Και όσοι-ες μιλάμε δημόσια χαρακτηριζόμαστε “ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ “. Είμαστε οι άμεσοι στόχοι, αλλά δεν φοβόμαστε. Γιατί τώρα είναι η ώρα των Μοιραίων, των Θαρραλέων και Επαναστατών με Αιτία. Για την διάσωσή της πόλης μας.

Έχει όνοματεπώνυμο η παράδοση της πόλης μας στα συμφέροντα

Επειδή αποφασίσθηκε ο στραγγαλισμός της πόλης, η οποία είναι στο άκρο της Δυτικής Αθήνας και έχει θάλασσα, την οποία χρειάζονται τα οικονομικά συμφέροντα.Για να φτιάξουν αποθήκες φυσικού αερίου στη θάλασσα, που θα μεταφέρουν τα πλοία τους. Χώρους για εμπορευματοκιβώτια για να ξεφορτώνουν τα πλοία τους. Έχει βουνά τα οποία θέλουν τα οικονομικά συμφέροντα για να απλώσουν αθλητικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων, κτήρια για εφοπλιστικές δραστηριότητες , βαριές και ρυπογόνες χρήσεις κάθε είδους.

Η πόλη διοικήθηκε το 2006-2014 με Δήμαρχο της ΝΔ. Μετά το 2014-2019 ο Δήμαρχος με 69% του ΚΚΕ και τέλος το 2019 και μετά ο γιος του πρώην (ΠΑΣΟΚ) Δημάρχου ….ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ-ΣΕΛΕΚΟΣ- ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ

ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ-ΣΕΛΕΚΟΣ- ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ και ορίστε που μας έφεραν

Και το δημοτικό συμβούλιο, οι επικεφαλής πάντα τα ίδια ονόματα..- Τοκατλίδη-Κέντρης- Θεοφίλης-Θεοτοκάς κλπ. (διοίκηση Μαραβέλια) –Βίτσα (κόρη του Δ. Βίτσα, πολίτες σε δράση)

Εκκλησία-Κυβέρνηση-Δήμαρχοι-Δημοτικοί Σύμβουλοι-Εφοπλιστές και Βιομήχανοι, θέλουν να τελειώσουν το Χαϊδάρι μας

Θέλουν το Χαϊδάρι μας, την πόλη μας, τα παιδικά μας χρόνια, τις αναμνήσεις μας. Αλλά και το μόχθο μας, με τον οποίο φτιάξαμε σπίτια και συντηρήσαμε σχολεία και δρόμους και αυτά τα στενά πεζοδρόμια. Γήπεδα, πλατείες, παιδικές χαρές. Τα δένδρα μας από τον πεζόδρομο Καραϊσκάκη μέχρι το Δάσος και την Αφαία και το Διομήδειο Κήπο.

Το Πράσινο Χαϊδάρι, έλεγε ο κ. Ντηνιακός και αποφάσισαν και διαπαραταξιακή επιτροπή για να προτατεύσουν κάθε δένδρο ξεχωριστά . Στα χαρτιά γιατί από το 2019 μέχρι σήμερα Απρίλη του 2022 έχουν κόψει δεκάδες δένδρα και έχουν αφήσει ξεραμένα …Αυτή είναι η μία και μόνη Διαπαραταξιακή τους έγνοια, να παραδώσουν την πόλη στους Εμπόρους των Κομμάτων τους, των συμφερόντων.

Και τώρα, βγάζουν άσσους από το μανίκι, κομματικά πρόσωπα από τα παλιά . Σε περίπτωση που ξυπνήσουμε και απορρίψουμε τους γνωστούς. Ανθρώπους που δεν ψέλλισαν μια κουβέντα τόσα χρόνια, τώρα εμφανίζονται να μας σώσουν. Για τόσο πρόθυμους ανόητους μας θεωρούν.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΟΥΝ; Η ΘΑ παλέψουμε μαζί για το Ανθρώπινο Χαϊδάρι !