Οι Δικηγόροι του Διαβόλου

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες

Και η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά εδώ, για την διεκδίκηση οφειλών, είναι η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Ξέχασε ο δικηγόρος το επάγγελμα και δήμαρχος τα τελευταία τρία χρόνια, να εξασφαλίσει την σχετική απόφαση πριν την υποβολή της έφεσης στις 4/9/2019. Με την ανάληψη καθηκόντων, η πρώτη του δουλειά ήταν να διεκδικήσει δικαστικά τις ανείσπρακτες οφειλές. Αυτό όφειλε να πράξει, άλλωστε. Αυτή είναι η δουλειά του Δημάρχου και του καθύλην Αντιδημάρχου.

Δεν ήξερε όμως ότι χρειάζεται να καταθέσει και πρακτικό της Οικονομικής Επιτροπής με ορισμό πληρεξούσιο δικηγόρο ; Και σε περίπτωση αδυναμίας του πληρεξούσιου δικηγόρου, ο ίδιος ο δήμαρχος μπορεί να παραστεί στο δικαστήριο. Και αν δεν το ήξερε τις πρώτες ημέρες και ας πούμε οτι δεν ρώτησε πάλι όπως όφειλε, τη νομικό του δήμου. Μετά γιατί δεν κατέθεσε συμπληρωματικά, έως την εκδίκαση της υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών;

Πέρασαν δυόμισι χρόνια και στις 12 Ιανουαρίου 2022, όταν έφτασε η στιγμή της δικασίμου , πήρε αναβολή ξανά. Γιατί αναβλήθηκε η πρόοδος της
δίκης ; Προκειμένου να προσκομίσει απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του εκκαλούντος Δήμου Χαϊδαρίου με την οποία θα αποφασίζει ή ορθότερα θα εγκρίνει την άσκηση της έφεσης κατά της υπ’ αριθ. 8915/2019 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.*

Το αποτέλεσμα μετράει

Δικηγόροι δυό. Ο Δήμαρχος κος Ντηνιακός και ο δικηγόρος Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κος Αργυρόπουλος. Και χάθηκε προς το παρόν η δίκη και τα 650.000 ευρώ.

Γιατί αν περιμένουμε την επόμενη δικάσιμο, σε δύο -δυόμισι χρόνια και ίσως κάποιο άλλο βολικό πρόσκομμα; Γιατί χρειάστηκε επτά (7) μήνες ο κος Αργυρόπουλος, για να φέρει προς έγκριση την σχετική απόφαση στην Οικονομική Επιτροπή; Από τις 12 του Γενάρη , στις 20 Ιούλη του 2022. Περίμενε να καθαρογραφεί η απόφαση θα μας πει. Έτοιμη πάντα η δικαιολογία για την ανεπάρκεια των πρόθυμων και υπάκουων ; Ποιός δεν αγαπά το μέλι;

Οι ανεξήγητα “Δήμαρχοι φωτοτυπία “

Το 2020 η ανακοίνωση του δημάρχου κ. Ντηνιακού, με πολλές υπερφίαλες υποσχέσεις για διεκδίκηση των χρωστούμενων και αιτιάσεις για τον κ. Σελέκο, τον πρώην δήμαρχο :

Ανεξήγητη έλλειψη επιμέλειας στην διεκδίκηση οφειλής προς τον Δήμο ύψους 650.000 Ευρώ. Ο οφειλέτης εξαπάτησε τον Δήμο με δόλια μεταβίβαση ακινήτου του τη στιγμή που ο πρώην Δήμαρχος τον αποκαλούσε σε συνεδρίαση του ΔΣ «άνθρωπο που έχει ταλαιπωρηθεί»

Τρία χρόνια, πώς διεκδικεί τις οφειλές η σημερινή δημοτική αρχή; Ποιές οι ενέργειες για τις ανείσπραχτες οφειλές στον Προφήτη Ηλία , από τη δεκατία του 2000 έως 2013; Για την Πράξη Εφαρμογής στο Άνω Δάσος ξέρουμε από το Πόρισμα του Ελέγχου ότι η διαδικασία είναι στα δικαστήρια.

Ξεχνώντας την διοικητική διαδικασία είναι μια πολύ βολική δικαιολογία αλλά δεν είναι αποδεκτή. Και καθόλου πειστική.

Πρώην και νυν δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι κατα συρροήν αμελείς για την είσπραξη οφειλών από μισθωτές δημοτικών αστικών ακινήτων. Αλλά για την ιδιωτική περιουσία τους, ιδιαίτερη φροντίδα και προσήκουσα επιμέλεια με αποτέλεσμα την επαύξηση των περιουσιακών στοιχείων, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Γιατί δεν είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του δήμου, τα πόθεν έσχες των αντιδημάρχων και των μελών των Επιτροπών;

ΠΗΓΗ

*https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%9355%CE%A9%CE%973-51%CE%96?inline=true

Ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου.(άρθρο 61 νόμου 3852/2010 ΦΕΚ τεύχος Α 87 Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης)