Οι διορισμοί και τα χαρτζιλίκια – επιδόματα, βγάζουν δήμαρχο (μέρος Ι-διορισμοί)

Η περίπτωση Χαϊδάρι και πως εξηγείται το φαινόμενο της στασιμότητας, στην καλύτερη εκδοχή ή της συνεχούς κατρακύλας. Γιατί νομίζουμε ότι ψηφίζουμε τον πιo άξιο μεταξύ των υποψηφίων και από τους προηγούμενους δημάρχους, οι οποίοι αμέσως μετά μας απογοητεύουν. Και διαψεύδουν πανηγυρικά, κάθε προσδοκία την οποία οι ίδιοι καλλιέργησαν προεκλογικά.

Γιατί είναι οι ίδιοι με διαφορετικά πρόσωπα. Είναι οι πάμπλουτοι δήμαρχοι, οι οποίοι θέλουν τα “πολλά” δικά τους και ούτε τα βασικά, για τους δημότες. Αυτή είναι η εικόνα στους δρόμους, στα σχολεία, στις πλατείες. Τίποτα δεν γίνεται προς όφελος των πολλών. Για δεκαετίες συμβαίνει το ίδιο ακριβώς. Γιατί οι ίδιοι πλούσιοι οικογενειοκράτες ή οι πλούσιοι κομματάρχες ΚΚΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ότι άλλο υπάρχει σε κόμμα ή απόκομμα, εναλάσσονται στην εξουσία; Γιατί στην πόλη διαδίδεται η φήμη, η οποία έγει γίνει πια πεποίθηση ότι οι δυνατοί της εστίασης και του αθλητισμού κρατούν τους υποψηφίους σαν μαριονέτες. Μπορεί ναι. Μπορεί και όχι!

Γιατί υπάρχει και άλλος ένας λόγος που αφορά τους υποψηφίους των συνδυασμών και τους φίλους τους, Η προσδοκία των αμοιβών για τους ίδιους και των χαρτζιλικιών για τους φίλους τους. Γιατί ο εκάστοτε δήμαρχος προσλαμβάνει τους εκλεκτούς δημοτικούς του συμβούλους, ως ειδικούς συνεργάτες και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης. Και μην ξεγελιέστε, αντίπαλοι δημοτικοί σύμβουλοι , συνεργάζονται μια χαρά μετά, προς ίδιον όφελος. Παρακάτω, η διαπλοκή και η αλληλοεξυπηρέτησή τους.

Πολλοί οι αποτυχόντες δημοτικοί σύμβουλοι, μόνο δύο οι προσληφθέντες ως ειδικοί σύμβουλοι ή συνεργάτες, από τους πέντε συνολικά. Σίγουρος μισθός και ξεκούραστη δουλειά.****** Και ακόμα ένας αποτυχών, προσληφθείς σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Οι Συνεργάτες και οι παράνομες σχέσεις εργασίας

Τι κι αν η σύμβασή τους με το δήμο Χαϊδαρίου, απαγορεύει συγχρόνως την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος. ” Για όσους έχουν την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία, η άσκηση του ελεύθερου επαγγέλματός τους είναι ασυμβίβαστη με την άσκηση των καθηκόντων του Ειδικού Συμβούλου, του Ειδικού Συνεργάτη και του Επιστημονικού Συνεργάτη” άρθρο 163 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, Ν.. 3584/2007.

Όπως και οι δύο συνεργάτες, τους οποίους προσέλαβε ο κος Ντηνιακός το 2019 μέχρι το 2021, *****οι οποίοι ήταν και ελεύθεροι επαγγελματίες. Όμως αν και μόνο ο κος Θεοφίλης, είχε καταγγείλει δημόσια τις παράνομες συμβάσεις. Μετά όλοι οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ακόμα και ο κος Θεοφίλης, το ξέχασαν πολύ βολικά.

Στις 17/9/2019 προσλήφθηκε κατόπιν αιτήσεως. *** Ένας ειδικός σύμβουλος για θέματα ανακύκλωσης. Μήπως ασκεί ελεύθερο επάγγελμα ; Μήπως εργάζεται παράλληλα; Για αυτό δεν έχει χρόνο για το δήμο;

Διορισμοί αδιαφανείς των κολλητών;

Και θα είχε τη δυνατότητα εκ του Νόμου πλέον, να συντάσσει μελέτες και τεύχη διαγωνισμών για έργα, υπηρεσίες και προμήθειες. Αν κατέχει τον απαιτούμενο τίτλο σπουδών και τα λοιπά προσόντα. (άρθρο 39 Ν. 4735/2020 ΦΕΚ Α 197/12-10-2020). Αλλά μήπως τσάμπα πληρώνεται ο συγκεκριμένος; Ούτε μελέτες, ούτε τεύχη διαγωνισμών συντάσσει. Ούτε καν προτάσεις προς το Δήμαρχο, για μείωση ποσοτήτων αποβλήτων και περιβαλλοντικής αναβάθμισης της πόλης. Αυτά αναφέρονται στη σύμβαση την οποία έχει συνάψει ο κος Ντηνιακός, δήμαρχος και δικηγόρος ****.

Και έτσι επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του 2022, με 1.500.000 ευρώ περίπου, για την εκκαθάριση των ποσοτήτων αποβλήτων του 2020, στο ΧΥΤΑ. Από τα 1.108.000 ευρώ που είχαν αρχικά προϋπολογισθεί.

Πως έγινε η επιλογή των συγκεκριμένων συνεργατών; Προηγήθηκε δημοσίευση και μετά η μοριοδότηση; Γιατί δεν υπάρχει δημοσιευμένη κατάσταση στην ιστοσελίδα του δήμου με το ονόματα και τις θέσεις ευθύνης τους; Γιατί κανένας από τους συνολικά πέντε ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες, δεν κατέχει τίτλο σπουδών ώστε να συντάσσει μελέτες; Μόνο γραμματειακή υποστήριξη, χάϊδεμα ψηφοφόρων, δημοσιεύσεις διαφημιστικές και ύφανση ιστών για όσους δεν τους ακολουθούν. Και ο λογαριασμός στους δημότες, κάτι παραπάνω από 300.000 ευρώ για μισθούς τους, τα τρία αυτά χρόνια.

Εις υγείαν ρε παιδιά!! ‘Αλλωστε η παράδοση η οικογενειακή συνεχίζεται. Από τον μπαμπά δήμαρχο στον γιό δήμαρχο, οι κολλητοί είναι οι ίδιοι, με τη σκυτάλη τώρα, να περνά στα παιδιά τους.

 Οι ίδιοι  και οι ίδιοι επί Σελέκου και επί Ντηνιακού

Ο πρώην Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης επί δημαρχίας Σελέκου, με μισθό κάθε μήνα, 800 ευρώ για πέντε χρόνια. Ο οποίος ήταν υποψήφιος δημοτικός συμβουλος το 2019 με τον συνδυασμό του κ. Σελέκου αλλά δεν εξελέγη. Τώρα ο νέος δήμαρχος, τον προσλαμβάνει ως οδηγό απορριμματοφόρου. Αλλά δεν τοποθετείται στην υπηρεσία Καθαριότητας. Ως Οδηγός Αυτοκινήτου, είναι πλέον στην Κοινωνική Υπηρεσία. Έλα όμως που δικαιούται επιπλέον χρηματικών αμοιβών ως προσληφθείς σε ανταποδοτικές υπηρεσίες. Πληρώνεται λοιπόν από τα Τέλη μας τα ανταποδοτικά; αν και δεν στελεχώνει την υπηρεσία Καθαριότητας, για τον σκοπό δηλαδή, τον οποίο προσλήφθηκε; Και υπερωρίες 88 ευρώ, για νυχτερινή εργασία τον Αύγουστο. Ο οποίος φαίνεται πάντα στις καταστάσεις Υπερωριών** της Κοινωνικής Υπηρεσίας ως Οδηγός (όχι Οδηγός Απορριμματοφόρων).

Εις υγείαν ρε παιδιά!! ‘Αλλωστε η παράδοση η κομματική συνεχίζεται. Από τον Πρόεδρο του κόμματος στον δήμαρχο-αγωνιστή, οι κολλητοί είναι οι ίδιοι, με τη σκυτάλη τώρα, να περνά στον ΟΑΕΔ. Εργάτες του κόμματος, βολεμένοι στους δήμους.

Αν δεν έχεις μπάρμπα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου

Γιατί η νομιμότητα είναι μια έννοια ελαστική για αυτούς. Γιατί θυμούνται τον Νόμο και τις υποχρεώσεις τους, μόνο όταν θέλουν. Και όταν κερδίσουν το προσωπικό όφελος, κλείνουν το μάτι σε κάθε μικρορουσφετάκι .

Με σπουδές και εργασιακή εμπειρία, ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό ή στα σούπερ μάρκετ και delivery τα Χαϊδαριωτάκια. Γιατί οι γονείς τους δεν ήταν αφισοκολλητές , διπλοθεσίτες με παραχώρηση αιθουσών ή γηπέδων από το δήμο. Και τέλος εκφοβιστές κάποιοι, σε κάθε γειτονιά επιβάλλουν το άδικό τους, οι ίδιοι στου μπαμπά δημάρχου ΠΑΣΟΚ ή του ΝΔ και ΚΚΕ δημάρχου την αυλή. Κρατούν τους ψηφοφόρους στο “τσεπάκι”. Για αυτό η πόλη δεν εκσυγχρονίζεται.

Και αν θεωρείς ότι το ΔΙΑΥΓΕΙΑ ή το ΚΗΔΜΗΣ , δεν σε αφορούν τότε μην περιμένεις να έρθει η Δημοκρατία σε αυτή την πόλη. Γιατί ο Ενημερωμένος Πολίτης είναι ο Προστατευμένος Πολίτης.

Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

*https://diavgeia.gov.gr/doc/66%CE%97%CE%9D%CE%A9%CE%973-%CE%94%CE%9D8?inline=true

**https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A83%CE%96%CE%99%CE%A9%CE%973-%CE%A5%CE%A37?inline=true

**https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A82%CE%991%CE%9F%CE%A1%CE%A6%CE%9F-7%CE%94%CE%A5?inline=true

***https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%96%CE%95%CE%97%CE%A9%CE%973-1%CE%98%CE%97?inline=true

****https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A93%CE%9F4%CE%A9%CE%973-5%CE%A1%CE%A5?inline=true

*****Η παράνομη σχέση (με ειδική σύμβαση εργασίας ΙΔΟΧ) του Δημάρχου μας

******https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8375%CE%A9%CE%973-%CE%9E03?inline=true

https://www.forin.gr/laws/law/3928/n-4735-2020#!/?article=41757