που πάς ρε Καραμήτρο (Δήμε Χαϊδαρίου);

Απο πού προήλθε η έκφραση-το ανέκδοτο

Έκανε ο Καραμήτρος το στρατιωτικό του και πεθαίνει η μητέρα του.
Τον φωνάζει ο λοχίας να του το πεί, αλλά του το λέει πολύ ξαφνικά, και ο Καραμήτρος λιποθυμά και τον πάνε στο νοσοκομείο.
Μόλις συνήλθε και βγαίνει από το νοσοκομείο, έρχεται μήνυμα ότι πέθανε και o πατέρας του.
Σκέφτεται ο λοχίας πώς στο καλό να του πει ότι πέθανε και ο πατέρας του, για να μην τον ξανατρέχουν στα νοσοκομεία.
Φωνάζει λοιπόν τους στρατιώτες, τους στήνει σε μία γραμμή και φωνάζει:
– Όποιος έχει πατέρα, να κάνει ένα βήμα μπροστά!
Κάμποσοι στρατιώτες, μαζί και ο Καραμήτρος, κάνουν το βήμα.
Το βλέπει ο λοχίας και λέει:
– Που πάς, ρε Καραμήτρο;

Υπήρξε ο Γ. Καραμήτρος, στρατιωτικός υπόδειγμα

Ήταν  λοχαγός της V Mεραρχίας στους Βαλκανικούς Πολέμους. Ήρωας  του Πυροβολικού, στη κατάληψη του Κιλκίς το 1913. Μετά την κατάληψη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, είχε τραυματισθεί σοβαρά, τρεις φορές μάλιστα. Αλλά και από εκεί έφυγε χωρίς εξιτήριο, για να επιστρέψει  στη μονάδα του.

Παρακάτω Απόσπασμα από την ιστοσελίδα του συναδέλφου μου Ευάγγελου Μαυρογόνατου ιστορικού ερευνητή-αρθογράφου:

Καραμήτρος, ο Ρουμελιώτης Λοχαγός των πολυβόλων

«…Αξίζει να επιμείνω δια την τιμήν της Ε΄ Μεραρχίας και του όλου ελληνικού στρατού αναγράφων ιδιαιτέρως τα κατά Γ. Καραμήτρου, τον Ρουμελιώτην Λοχαγόν των πολυβόλων.

Αυτός μαζί με τον Δ. Νικολοδήμον, ένα από τα μάλλον ατρόμητα λεοντάρια της Μεραρχίας μας, έγιναν Αξιωματικοί μαζί επί ανδραγαθία, κουμπάροι και αχώριστοι και εις τα πεδία των μαχών κατά περίεργον όλως σύμπτωσιν.

Ο Καραμήτρος, σαν θηρίο που είναι, ως Διοικητής της 2ας Διμοιρίας των πολυβόλων, κρατών τας απαισιωτέρας θεριστικάς μηχανάς του νεωτέρου πολέμου, ευρίσκετο εις το στοιχείον του.

Πρώτος πάντοτε εις την πρώτην γραμμήν του πυρός εθέριζε Βουλγαρικά κουφάρια.

Είναι ο Καραμήτρος με τας θεριστικάς του μηχανάς…

Εις τας 7 του Ιουλίου, όταν εβαδίζαμεν προς τα στενά της Κρέσνας, είδα τον Κυρίμην και κοντά του κάποιον τραυματίαν με επιδέσμους σαν σαβανωμένον.

Ήτο ο Καραμήτρος.

Εδάκρυσα…

Παραδίδω την υπέροχον αυτοθυσίαν του σεμνού Λοχαγού της Ρούμελης εις την ευγνωμοσύνην του Πανελληνίου και εις τον θαυμασμόν των παγκο-σμίων στρατιωτικών κύκλων.

Έκαμεν την Ελλάδα μας δοξασμένην και μεγάλην!». **

Που πας  Δήμε Χαϊδαρίου;

Το μυστήριο προσπαθεί να λύσει η νέα Δημοτική Αρχή, ελπίζουμε δηλαδή. Οτι προσπαθεί. Που  πάει η πόλη; κατά τα γκρεμνά; Στην κατηφόρα δίχως φρένα; Στο πουθενά χωρίς πυξίδα;Φως πάντως ακόμα να φανεί.

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ, Περιστέρι, Αιγάλεω, Αθήνα, Ίλιον

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ

Είναι τέσσερις μελέτες ασφαλτοστρώσεων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Περιστερίου εκ των οποίων οι δύο είναι με χρήματα του Δήμου Περιστερίου (από το μεγάλο αποθεματικό που έχει δημιουργήσει ο Δήμος μας τα τελευταία χρόνια) και οι άλλες δύο είναι προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια Αττικής μετά από διεκδίκηση του Δημάρχου της πόλης, Ανδρέα Παχατουρίδη. Ο προϋπολογισμός των τεσσάρων εργολαβιών ξεπερνά τα 10.500.000 ευρώ. Από τη δημοσίευση στις 4/1/2020 του κ. Αλέξανδρου Λαλάκου.

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ 

Εν μέσω κορωνοϊού, Ο δήμος Αθηναίων ασφαλτόστρωσε περίπου 80 δρόμους.

Και επιπλέον,ο διαγωνισμός ο οποίος έληξε στις 28 Φεβρουαρίου, με χρηματοδότηησ 42.000.000,00 ευρώ.  Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο ασφαλτικών που έχει δημοπρατηθεί ποτέ στον Δήμο Αθηναίων. Μέσα στο 2020, λοιπόν και  ο δήμος Αθηναίων θα κάνει τους δρόμους  του “καινούργιους”.

OI ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ

Το φθινόπωρο του 2018, ξεκίνησε το έργο ασφαλτόστρωσης σε 51 δρόμους του Αιγάλεω Προϋπολογισμός μελέτης 1.800.000 ευρώ και περιλαμβάνει επιφάνεια 86.000 τετραγωνικών μέτρων, μήκους περίπου 14.300χλμ.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε  από την Περιφέρεια Αττικής και η μελέτη καθώς και η επίβλεψη του έργου πραγματοποιήθηκε  από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ

Αρχές Δεκέμβρη 2019. Σε  πλήρη εξέλιξη ήταν  το έργο της διάνοιξης και ασφαλτόστρωσης νέων οδών σε 8 πολεοδομικές ενότητες του Δήμου Φυλής. Στη Δροσούπολη οι εργασίες είχαν  ήδη ολοκληρωθεί σε περιοχές κάτω από το 10ο Δημοτικό Σχολείο και το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο.

Από το δημοσίευμα  της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘη, το οποίο μας ενημερώνει για την  ασφαλτόστρωση και τη δημιουργία ασφαλούς οδικής  κυκλοφορίας γύρω από το 10ο Δημοτικό, το  2ος Παιδικό Σταθμό, το 2ο Γενικό Λύκειο και το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο. Για μαθητές, συνοδούς τους. όλους τους πεζούς με προσβάσιμα πεζοδρόμια  όπως οι σχετικές Τεχνικές Οδηγίες της νομοθεσίας  προβλέπουν.

ΤΑ ΚΑΚΑ ΝΕΑ – Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΣΚΟΤΩΜΑ

Από το έγγραφο με ημερομηνία 8/2/2017 του ΥΠΕΝ μέχρι το έγραφο της Τροχαίας Δυτικής Αττικής, πάλι του 2017. Και τα δύο απευθύνονται στη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου και επισημαίνουν την επικινδυνότητα σε κεντρικούς δρόμους, βασικό δίκτυο,  του Δήμου μας. Την υποχρέωση για επισκευή των οδών, την δημιουργία προσβάσιμων πεζοδρομίων, την ανάγκη εκπόνησης κυκλοφοριακής μελέτης.

ΔΡΟΜΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω..Δεν έχει λεφτά  λέει ο Δήμος. όχι ότι απάντησε στα παραπάνω. Στις προσφορικές μου οχλήσεις, αλλά και στις δημόσιες γενικά ανακοινώσεις, αυτά λέει. Γιατί λέω οχλήσεις τις ερωτήσεις που απηύθυνα κατα καιρούς στο δήμο; Γιατί αυτό είμαστε όλοι εμείς που νοιαζόμαστε και θέλουμε την υγεία και την ασφάλεια όλων. Ενοχλητικοί είμαστε για το Δήμο μας. Ενοχλούμε αιρετούς και υπηρεσιακούς.  Απασχολούμε τα παιδιά από τα έργα τους τα υπηρεσιακά με ασήμαντα ερωτήματα και απαιτήσεις.

!!Εδώ υπάρχει έργο που πρέπει να γίνει  προς όφελος όσων τους ψηφίζουν, προσωπικά. Και βέβαια οι υπηρεσιακοί πρέπει να υπερασπισθούν το δικαίωμα στην “ασφαλή” καρέκλα.!!

Αλλά ας πάμε στη χρηματοδότηση. Και ναι! λέει, έλεγε και θα λέει, ψέματα. Λεφτά υπάρχουν.

Για το ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, εντάχθηκε το έργο “ΜΕΛΕΤΗ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ Ο.Τ 193 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. ποσόν; 1.342.661,18 ευρώ. Νέο έργο για το 2020 μαζί με άλλα δύο, αυτά της Αγιας Βαρβάρας και στο Ίλιον *

Δρόμος κοντά στο 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

Η απόφαση 328/2019 της Περιφέρειας Αττικής, για το 2020 και συγκεκριμένα για έργα οδοποιίας, εκτελεστέα  έργα προϋπολογίζει το ποσόν των 27.620.573,25 συνολικά. Για την Δυτική Αθήνα  συνολικά για έργα (προτεινομενες πιστώσεις  12.592.753,43_)

11 έργα λοιπόν για το Δήμο Χαϊδαρίου, απο παλιά. Το γελοίο της υπόθεσης , καμία χρηματοδότηση για το 2020 . Όλα έχουν μεταφερθεί στο 2021, ναι και οι παιδικές χαρές που περιμένουμε από το 2018, (με 20.000 ευρώ μόνο στις προβλεπόμενες πιστώσεις εντός 2020) Το μόνο έργο είναι η διάστρωση χλοοτάπητα και οι εργασίες συντήρησης στο Α’ Αθλητικό. Έργο το οποίο έχει αποπερατωθεί και η πληρωμή του εργολάβου απλά είναι μέσα στις πιστώσει ςτου  2020, με 231.560,02 ευρώ.

Ανάμεσα τους 4 τέσσερα αντιπλημμυρικά έργα.

(Απορία μου, μα δεν έκανε όλα τα αντιπλημμυρικά η πρώην δημοτική αρχή ; έτσι δεν έλεγε;)

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΑΣΤΥΘΕΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΟΔΟΥ
ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ

ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗΝ Ν.Ε.Ο.Α.Κ. (ΑΠΟ
Μ. ΔΑΦΝΙΟΥ ΕΩΣ ΓΕΦΥΡΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ).

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΤΩ
ΑΦΑΙΑΣ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ.

ΣΥΝΑΡΜΟΓΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΜΕ
ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΗΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

((η κατηγορία «ΜΕΛΕΤΕΣ» περιλαμβάνει μελέτες οι οποίες δεν μπορούν να
εξειδικευτούν σε κάποια από τις υπόλοιπες κατηγορίες,

Και Μελέτες μπορούν να γίνουν με διαδημοτική συνεργασία. Αν θέλουν, όλα γίνονται.Αλλά δεν θέλουν.

Ναι δεν θέλουν…στο δήμο μας όλα δύσκολα και ακατόρθωτα.

Όταν οι άλλοι δήμοι εργάζονται και δημιουργούν έργο, εμείς κοιτάμε και μεταξύ μας τσακωνόμαστε. Γιατί όπου δεν υπάρχουν κανόνες για όλους, ισόνομα. Η φαγωμάρα και η υποβάθμιση θα βασιλεύει.

ΥΓ «Πέρα από τις πληγές που αφήνει αυτή η κρίση, μας δίνει τη δυνατότητα και τον χώρο να δουλέψουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τη δημιουργία υπηρεσιών και υποδομών για την επόμενη μέρα. Τολμώ να πω ότι, ήδη, τα αποτελέσματα αυτής της επίμονης και αδιάκοπης προσπάθειας μας επιτρέπουν να μιλάμε για την πρόοδο του δήμου μας σε πολλά επίπεδα», δήλωση του Αντιδημάρχου Δήμου Αθηναίων.

*https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%97%CE%A887%CE%9B7-7%CE%9A%CE%94?inline=true

**http://epikimaxikilkis1913.blogspot.com/2015/04/blog-post_89.html