Το Θεατράκι του παραλόγου και της προμήθειας;

Ο λόγος για το έργο «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ Ο.Τ. 300 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ
ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓ. ΓΡΗΓΟΡΟΥΣΑΣ».

Θέατρο προς έγκριση χρηματοδότησης, το 2018

Από τις 30 Νοέμβρη 2018, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου * ανέφερε “Οι τεχνικές μελέτες των εν λόγω έργων έχουν ήδη ολοκληρωθεί και επίκειται η ολοκλήρωση των οικονομικών τευχών από την Τεχνική Υπηρεσία, ώστε να οριστικοποιηθεί ο προϋπολογισμός τους. Τα κύρια σημεία του Φυσικού Αντικειμένου ανά έργο, είναι: α) «Λειτουργικές βελτιώσεις στο ανοικτό θέατρο Αγ. Γρηγορούσας» Το θέατρο αυτό, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σκρά, Έλλης, Ικάρων (Ο.Τ.300) και κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας 1980, χωρίς έκτοτε να έχουν γίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις σε αυτό…..”

Θέατρο υπό κατασκευή, το 2022

Τότε ήταν δήμαρχος ο κος Σελέκος . Μετά από τέσσερα χρόνια με δήμαρχο τον κ.Ντηνιακό Βαγγέλη, έγινε ο διαγωνισμός, ναι προκηρύχθηκε, ναι κατακυρώθηκε και ναι ξεκίνησε το Έργο. Μόνο που δεν λέει να τελειώσει.

Τα 1781,11 τ.μ. της συνολικής έκτασης μαζί με την παιδική χαρά. Στην περιοχή της Αγίας Γρηγορούσας, με τους στενούς δρόμους και τα πολύ στενά έως ανύπαρκτα πεζοδρόμια. Και χωρίς ελεύθερους χώρους και πλατείες. Το Θεατράκι ήταν μια όαση για το παιχνίδι των παιδιών και τη βόλτα των μεγαλύτερων. Γιατί τώρα, με το διαχωρισμό της σκηνής από τις κερκίδες, είναι μόνο θεατράκι. Και δεν τελειώνει η ανακατασκευή.

Θέατρο Καθυστερήσεων

Από τη σύμβαση το 2021 στο 2022. Στις 24/6/2021 υπεγράφη η σύμβαση **με διάρκεια 8 μηνών. Πέρασε ο καιρός, πάλι στην παράταση μέχρι 24/5/2022. Και μετά σιωπή. Δεύτερη παράταση σύμβασης δεν έχει δοθεί.

Πότε θα αποπερατωθεί;

Μήπως λίγο πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές; Μα είναι ένα έργο μικρό, με προϋπολογισμό ενενήντα ένα χιλιάδων και εννιακόσια ενενήντα ευρώ και ογδόντα τεσσάρων λεπτών (91.990,84 €) χωρίς ΦΠΑ (114.068,64 € ευρώ με ΦΠΑ). Ή μήπως για αυτό ακριβώς, δεν φροντίζει ο δήμος να τελειώσει το έργο; Πως είναι δυνατόν να έχουν παρέλθει 13 μήνες και μόνο τα μπετά έχουν ολοκληρωθεί; Και έχουν εκδοθεί τα τέσσερα χρηματικά εντάλματα με συνολικό ποσόν περίπου 46.000 ευρώ.

Θέατρο Υποκρισίας από τον Δήμαρχο

Στη δημοσίευση στο fb στις 19 Απριλίου 2022. Μας ενημέρωνε ο Δήμαρχος ότι “Οι εργασίες ανακατασκευής στο «Θεατράκι» της Γρηγορούσας πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους. Ο χώρος διαμορφώνεται σε μια όμορφη και λειτουργική πλατεία για τον περίπατο των κατοίκων της γειτονιάς και για το παιχνίδι των παιδιών.” Ούτε φωτιστικά, ούτε πέργκολες, ούτε αστικός εξοπλισμός, τρεις μήνες μετά.

Θέατρο για προμήθειες υλικών κυρίως ;

Δεν είναι κατασκευαστικά, όσα απομένουν να γίνουν για αποπεράτωση. Τουλάχιστον όχι βαριές κατασκευές όπως το σκυρόδεμα και οι θεμελιώσεις . Αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι το διδακτορικό του Αντιδημάρχου της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Ας μας πει λοιπόν ο καλός Αντιδήμαρχος, γιατί δεν τελειώνει το μικρό έργο, αλλά τόσο σημαντικό για τη γειτονιά; Γιατί δεν στρώθηκε όλη η πλατεία, όπως πριν για να έχουν τα παιδιά χώρο ασφαλή για παιχνίδι και ποδήλατο; Και οι μαμάδες να βρίσκουν μια γωνιά να καθήσουν χωρίς να καρδιοχτυπούν για τα παιδιά τους.

Ας μας πει γιατί δεν επισκευάσθηκε το πεζοδρόμιο, με υπογειοποίηση των στύλων της ΔΕΗ, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί; Και είναι υποχρεωτικό να υπάρχει μελέτη προσβασιμότητας και ελεύθερες οι οδεύσεις Πεζών, στα πεζοδρόμια με πλάτος μικρότερο του 1,5 μέτρου. Γιατί όλα γίνονται για την προμήθεια και όχι για έργα προς όφελος των δημοτών; Τεχνικά άρτια και Προσβάσιμα, όπως οφείλει κάθε Δημόσια Αρχή;

Μήπως ο ηλεκτροφωτισμός είναι το θέμα; Γιατί και ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση ηλεκτροφωτισμού για την Φαβιέρου ακυρώθηκε. Έχουν ακριβύνει τόσο πολύ τα υλικά τώρα; Γιατί η αντιπολίτευση δεν ρωτά, ΓΙΑΤΙ όλες αυτες οι καθυστερήσεις; Μήπως γιατί ξέρουν και συναινούν; Ή απλά αδιαφορούν γιατί έτσι έκαναν ή θα κάνουν αν είναι δημοτική αρχή ;

Γιατί τα περίπου μισά χρήματα που απομένουν, δεν είναι αρκετά για να αποπερατωθεί το έργο; Μήπως τα υπόλοιπα 46.000 ευρώ περίπου δεν είναι αρκετά στη μοιρασιά; Γιατί αν δεν μπορείς να τελειώσεις ένα μικρό έργο, πώς θέλεις να πιστέψουμε ότι θα τα καταφέρεις στο Παλατάκι με τα 2.700.000 ευρώ περίπου; Για την πλατεία στο Δάσος με τα 1.068.000 ευρώ έχουμε μια ιδέα, αφού οι 20 κάδοι απορριμμάτων που προβλέπονται στη μελέτη θα είναι “η γιορτή της προμήθειας”; η το πανηγύρι;

ΠΗΓΗ

*https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A9%CE%973-%CE%92%CE%98%CE%98?inline=true

**Εργολαβική σύμβαση , ημερομηνία λήξης 24-2-2022 (Αρχείο από ΚΗΜΔΗΣ)

***Παράταση εργολαβικής σύμβασης, ημερομηνία λήξης παράτασης 24-5-2022 (αρχείο απο ΚΗΜΔΗΣ)