Φρεάτια Αθέατα Φραγμένα. Λαμπιόνια και Βραβεύσεις για Θέαμα Ξανά

Πολύ Αργά για τα Φρεάτια ΞΑΝΑ

Οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για τα φρεάτια στις γειτονιές , να καθαρίζουν πάνω και κάτω, να ελέγχουν την παροχετευτικότητα και να παρεμβαίνουν για τυχόν προβλήματα.’Οπως και για την Ασφάλεια των Οδών.

Για αυτό υπάρχει ο σχετικός οικονομικός κωδικός για την ανάθεση παροχής υπηρεσιών. Η σύμβαση 2021-2022, για την εργασία καθαρισμού των φρεατίων, έληξε τον Οκτώβρη του 2022. Και η Δντρια της Τεχνικής Υπηρεσία, μόλις στις 2 του Δεκέμβρη 2022, αιτείται την έγκριση διάθεσης πίστωσης . Από τον Δήμαρχο, ο οποίος είναι ο ένας και μόνος Διατάκτης. Αν δεν επιτρέψει ο Διατάκτης, έγκριση πίστωσης δεν Υπάρχει. Αλλά Ματαιώθηκε η Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης από το ΚΗΜΔΗΣ.

Καθαρισμός φρεατίων & αγωγών ομβρίων 2022-2023

Φτάσαμε Δεκέμβρη λοιπόν και μέχρι τον Φλεβάρη η σχετική πίστωση ισως δεν εγκριθεί. Γιατί το Κεντρικό Μητρώο Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) δεν επιτρέπει την αποδέσμευση του ποσού, δεν πα’να λέει ο Διατάκτης Δήμαρχος ο,τι θέλει. Γιατί άργησε Ξανά, η 10η αναμόρφωση Προϋπολογισμού*, απόφαση στις 5 του Δεκέμβρη. Πόσο καιρό θα χρειαστεί, να εγκριθεί πρώτα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση; Και θυμηθείτε, τα χρήματα για τον καθαρισμό των φρεατίων είναι από τα Ανταποδοτικά Τέλη μας.

Πάλι η Αποκεντρωμένη θα λένε οτι φταίει για την καθυστέρηση, γιατί τα έγγραφα τα υπηρεσιακά, δεν μπορούμε να δούμε όλοι εμείς. Ορίστε λοιπόν, παρακάτω, η αρχική ανάρτηση από την Τεχνική Υπηρεσία. Τον Δεκέμβρη θυμήθηκε τα φρεάτια!

Οι Περιφερειακές Ενότητες πρέπει να μεριμνούν για τα φρεάτια στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, ενώ η ΕΥΔΑΠ είναι υπόλογη κυρίως για το συνολικό σχεδιασμό ροής υδάτων, αν δηλαδή το δίκτυό της ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πόλεων.

Προτεραιότητα του Δημάρχου

Μια σκούπα και ένα φαράσι για αρχή, για να καθαρίζονται τα φρεάτια και οι δρόμοι; Από το συνεργείο Οδοκαθαρισμού. Και για αντιπλημμυρικά έργα, ποιες οι ενέργειες του δημάρχου προς την Περιφέρεια ;

Για τα λαμπιόνια και τις φιέστες εγκρίθηκαν χιλιάδες ευρώ και ίσως ξεπεράσουν ακόμα και τα 100.000 ευρώ. Αν υπολογίσουμε και τις διαθέσεις ποσών του καλοκαιριού για φύλαξη των χριστουγεννιάτικων στολιδιών με 14.880 ευρώ (συν ΦΠΑ). Από το καλοκαίρι φρόντισε η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε την έγκαιρη Αναμόρφωση Προϋπολογισμού.

Για τα Χριστούγενα του 2022, για τα Θεάματα του Δημάρχου μας. Η προμήθεια και ανάθεση υπηρεσιών για λαμπιόνια, στολίδια και προτίμηση σε έναν προμηθευτή – φίλο εκλεκτό της Κοινωφελούς. Με επιπλέον επιχορήγηση για τα στολίδια, από τον Δήμο μας.

Γιατί η Κοινωφελής, δεν αιτήθηκε επιχορήγηση για να μοιραστούν παιχνίδια και βοήθεια υλική και τρόφιμα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη;

 Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας έχει συγκλιθεί;Τι διαπίστωσε και τι μέτρα προστασίας θα ληφθούν; Ο χειμώνας ήρθε και τα Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια και οι εκδηλώσεις δεν μπορούν να σώσουν ζωές και περιουσίες. Μήπως οι βραβεύσεις με την παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου των Πολιτών σε Δράση, ήταν μόνο για το “θεαθήναι” ; Σε συλλόγους με στολές “αγγαρείας ” και σε υπηρεσιακούς που οφείλουν να επιτελούν το υπηρεσιακό καθήκον. Οι δημόσιες σχέσεις, έτσι κλείνουν τα μάτια και βάζουν στο αρχείο αναφορές; Τα βραβεία είναι περιττά για όποιον έχει ορκιστεί Πίστη στη Πατρίδα, να κάνει σωστά τη δουλειά του. Η σημαία η Ελληνική και η προσφορά στην Πατρίδα, είναι στην καρδιά.

Οι βροχές έρχονται και αν βρεθούμε απροετοίμαστοι δεν θα φταίει ο κακός μας ο καιρός.

Για προμήθειες στολιδιών-φωταγωγήσεις και φωτό είναι προνοητικοί ….για Έργα για τον Λαό;

*https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%A9%CE%973-%CE%9B%CE%98%CE%A0?inline=true