Όχι άλλα πράσινα άλογα, Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι

Έντονη αναταραχή έχει προκαλέσει στα διεθνή δημοσιογραφικά πρακτορεία η ανακοίνωση του Δήμου Χαϊδαρίου. Οι πράσινες πόλεις Ρέικιαβικ, Βανκούβερ, Πόρτλαντ, Κοπεγχάγη, Μάλμε, Φράιμπουργκ, νοιώθουν την απειλή από το μικρό Χαϊδάρι και αγωνιούν. Η είδηση ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που θα συνδράμει στη πράσινη μεταμόρφωση του (δημοσίευμα στο ΕΘΝΟΣ)*.

Οι Δήμαρχοι από τις παραπάνω πόλεις έχουν ήδη ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν το μικρό Χαϊδάρι να τις σβήσει από το χάρτη. Και επειδή στις πράσινες πόλεις, οι δήμαρχοι, γυναίκες και άνδρες, έχουν υλοποιήσει έργα και δράσεις από χρόνια. Έχουν από χρόνια αποφασίσει, για την υγεία των κατοίκων τους. Ναι, είναι συνολική απόφαση των κοινωνιών, πέρα από πρόσωπα και παρατάξεις. Είναι άποψη ζωής. Γιατί πράσινη πόλη είναι η ευτυχισμένη πόλη.

Καλαμάτα -πεζόδρομος!Έτσι είναι οι πεζόδρομοι , όχι όπως στο Χαϊδάρι, οι καφετεριόδρομοι και χώροι παράνομης στάθμευσης και κατάληψης από παρόδιους και αστικό εξοπλισμό

Πράσινες Πόλεις

Γιατί “πράσινη πόλη” θεωρείται η πόλη, η οποία έχει δημιουργήσει υποδομές για βιώσιμη κινητικότητα, χρήση ποδηλάτου και ενίσχυση μέσων μαζικής μεταφοράς. Δημιουργία εκτεταμένης αλυσίδας προσβασιμότητας, σε πεζοδρόμια και γενικότερα κοινόχρηστους χώρους και κτίρια. Χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Μείωση αποβλήτων και προώθηση κυκλικής Οικονομίας. Μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

κάπου αλλού σε άλλες πόλεις υπάρχουν παιδιά που παίζουν σε πλατείες και άλση, γιατί ζουν σε πράσινες πόλεις

Ευτυχισμένες Πόλεις

Σήμερα είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα 1.400 πόλεις και η μέχρι στιγμής η επιτυχία του δε στηρίζεται μόνο στους πλακόστρωτους πεζόδρομους, αλλά κυρίως στη δημιουργία μιας υγιούς και ευτυχισμένης κοινωνίας. Στο Τούρκου της Φινλανδίας για παράδειγμα, η πόλη προσφέρει απεριόριστη πρόσβαση σε αθλητικές δραστηριότητες, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις για έξι μήνες μόνο με 39 ευρώ, ενώ στο Νιουκάστλ έχουν ξεκινήσει κινηματογραφικές λέσχες για άτομα που υποφέρουν από άνοια.**

τα καλώδια πάνω στο κουτσουρεμένο δένδρο δεν βλέπει κανένας; οδος Σάμου

το Χαϊδάρι σε αγώνα δρόμου να περάσει μπροστά, διεθνώς

Το σύνθημα δόθηκε, στις 5/6/2020, ημέρα Περιβάλλοντος και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, με το Γεωπονικό για έλεγχο δένδρων και φυτεύσεις. Και μετά ήρθε μια γεωπόνος και εξέτασε κάποια δένδρα, το μάθαμε κι αυτό από δημοσίευμα. Και μετά σιωπή. Η τύχη του μνημονίου αναζητείται. Ούτε στο δημοτικό συμβούλιο ενδιαφέρθηκαν οι παρατάξεις να ρωτήσουν. Αλλά ούτε και στην συζήτηση, στις 22/12/2019(1), δεν είπε κάποιος ότι Πράσινη Πόλη δεν σημαίνει μόνο δένδρα και φυτεύσεις. Αλλά πολλά παραπάνω, ώστε οι κάτοικοι να είναι και ευτυχείς.Υπόθεση WIN-WIN.

στη Γ. Παπανδρέου, είναι δύσκολο να μεταφυτευθούν τα δένδρα κάπου που να μην εμποδίζουν τη βάδιση ;

Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου, υπόθεση lose-lose

Σε αυτή λοιπόν την συνεδρίαση στην οποία συμφώνησαν όλοι, αποφασίστηκε η κοπή (7) δένδρων στον πεζόδρομο μας, τον ιστορικό πεζόδρομο Καραϊσκάκη. Γιατί αυτό ήταν το ζητούμενο. Να κοπούν τα δένδρα χωρίς αντιρρήσεις αλλά και να μην δώσουν την ευκαιρία στους δύο δημότες (κο Λ.Υ. και της γράφουσας) οι οποίοι είχαμε προβεί παλαιότερα, σε ένσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για την απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο(2017) της πρωην δημοτικής αρχής “κοπή ασθενών δένδρων”. (Απόφαση η οποία τελικά κρίθηκε στη Τριμελή Επιτροπή και ακυρώθηκε, με την επιμονή και την αγάπη για το περιβάλλον της πόλης μας, του κου Λ.Υ..) Κι έτσι θεώρησα δεδομένο ότι θα υπάρξουν ενέργειες για τα δένδρα, για την συντήρηση του πολύτιμου Πράσινου για το το οποίο ξεχωρίζει η πόλη μας. Και έγραψα σχετικά, με την ελπίδα, να ενημερώσω, ότι μια άλλη μέρα ξημερώνει στη πόλη.(2)

το δένδρο απέναντι από το δημαρχείο Χαϊδαρίου, έχει γείρει υπό το βάρος των ξερών κλαδιών, πάνω από τη στάση..μια κλάδευση είναι αρκετή; που είναι η γνωμοδότηση η επιστημονική; αλλά δεν βλέπει κανείς

Επειδή, στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε και η Συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής με γνωμοδοτικό χαρακτήρα, την αναζήτηση τρίτης γνώμης με επιστημονική τεκμηρίωση και τη συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών…φευ. ένας χρόνος πέρασε και η κατάσταση ίδια.

Πότε;, ποιοί; ποιά επιτροπή; ενδιαφέρθηκε να υποβάλλει ένα ερώτημα σχετικά, ένας -μια δημοτικός σύμβουλος; Τι έγινε τελικά, συγκροτήθηκε; επιστημονική τεκμηρίωση εν αναμονή. Και προμήθεια φυτών και σπόρων ΔΩΡΕΑΝ από Γεωπονικό και Διομήδειο Κήπο, δεν σκέφτηκε κανένας να αιτηθεί. Όσο για τη δωρεά, 75 δενδρυλλίων η οποία πρόσφατα δημοσιεύθηκε σε τοπικό ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης, έπρεπε να έχει γίνει αποδοχή από την Οικονομική Επιτροπή. Αλλιώς υποκρύπτεται σκοπιμότητα καλά μου παιδιά. Που πήγαν, αν όντως έγινε η δωρεά, χωρίς να φανούν σε επίσημη απόφαση του δήμου;

ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ , κηποτεχνίες και φυτά , έργα θαυμαστά!

Αναθέτει ο Δήμος Χαϊδαρίου, για προμήθειες φυτοφαρμάκων (2.049,76€)***τόσο πολύ βιάζεται ώστε την ίδια μέρα 8/12 και η δημόσια πρόσκληση από το δήμο και η υποβολή ενδιαφέροντος από την εταιρεία !Μάλιστα το έγγραφο της εταιρείας με αρ. πρωτ. 22629 προηγήθηκε της απόφασης του δήμου αρ. πρωτ. 22676-εδώ μιλάμε για μαντικές ικανότητες -πριν από το δήμο ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ! Προμήθεια δενδρυλλίων (14.570,91€.)**** . Χλοοτάπητας (€ 2.983,20) ***** και εργαλεία για το Πράσινο (€2.943,00)******, αλυσοπρίονα για να κάνει γουλί τις μουριές στη Καραϊσκάκη. Σύνολο 22. 546,87 ευρώ και κλάδεμα που αφήνει τα δενδράκια, σκιάχτρα τρομακτικά. Και αναρωτιέται κάποιος , μήπως ο freddy Krueger, πήρε το αλυσοπρίονο ;

Βάζει και κάτι για παγκάκια, ( 19.499,00€ )******* , ε! να κάνει μια αρχή τόσες πλατείες και πεζόδρομοι, γιατί αστικός εξοπλισμός χρειάζεται με τόσο ελεύθερο χώρο γα περπάτημα. Για λίγη ξεκούραση βρε αδελφέ, όλο περπάτημα σε φαρδιά πεζοδρόμια χωρίς εμπόδια, κουραστήκαμε..νισάφι πια!

πάλι απέναντι από το Δημαρχείο, κολόνα ΔΕΗ και κλαδιά σε σφιχτό εναγκαλισμό και βέβαια ξερά κλαδιά ..ποιος να ειδοποιήσει τη ΔΕΗ; είναι απασχολημένοι με τα φωτάκια και τους καθρέπτες..

Συνολικά 42.000 ευρώ σε αναθέσεις και παγκάκια προσεχώς και το δένδρο στο Παλατάκι περιμένει τη φροντίδα σας, εκεί στο Πράσινο, ακούει κανείς; Ακριβώς πίσω από τη στάση λεωφορείου, έχει πάρει κλίση το δένδρο. Και δίπλα ακριβώς άλλο δένδρο, τα ξερά κλαδιά του έχουν αγκαλιάσει τη κολόνα της ΔΕΗ. Εκεί στο Δημαρχείο θαμπώθηκαν από τα φώτα τα χριστουγεννιάτικα του σκηνοθέτη και δεν μπορούν να δουν …….ούτε τη μύτη τους. Τα πράσσειν άλογα των άλογων τακτοποιητών.

* https://www.ethnos.gr/ellada/109670_dimos-haidarioy-enas-prasinos-dimos-gennietai-symfona-me-ta-protypa-toy-oie

**https://tvxs.gr/news/kosmos/kopenxagi-mystiko-mias-yperoxis-polis

***https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A1%CE%A6%CE%A3%CE%A9%CE%A9%CE%973-%CE%973%CE%9A?inline=true

****https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A6%CE%9F%CE%99%CE%A9%CE%973-%CE%A7%CE%948?inline=true

*****https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%94%CE%97%CE%A6%CE%A9%CE%973-%CE%A0%CE%9A%CE%A6?inline=true

******https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A8%CE%9E%CE%91%CE%A9%CE%973-%CE%98%CE%9E6?inline=true

*******https://diavgeia.gov.gr/doc/632%CE%A3%CE%A9%CE%973-%CE%9B%CE%9D%CE%A8?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%971%CE%96%CE%A9%CE%973-43%CE%A5?inline=true

(1)https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9C%CE%9F%CE%A1%CE%A9%CE%973-%CE%9C%CE%934?inline=true

(2)https://elizabethboura.gr/%ce%ba%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%cf%84%