100.000 ευρώ για κινηματογραφική λέσχη και η βιβλιοθήκη με τρύπια στέγη

Η βιβλιοθήκη είναι τώρα σε ένα ακατάλληλο κτίριο, βιβλία και υπαλληλοι στριμωγμένοι, με στέγη επισφαλή, χωρίς προσβάσεις για ΑμεΑ, πιστοποιητικά πυρασφάλειας.Χωρίς κεντρική θέρμανση! Ένα μέρος του, θέλει ο Δήμος να το μισθώσει ως Κυλικείο. Για να ζωντανέψει, η περιοχή όπως μας λέει και να έχει έσοδα ο Δήμος. Και ενώ χρηματοδότηση υπάρχει, απο προγράμματα του ΑΣΔΑ, εκατομμύρια ευρώ για τον Πολιτισμό.

Ο Δρόμος της Προμήθειας

Φτηνοί στα λάχανα; Για προμήθειες μόνο, συνολικά 100.000 ευρώ επιλέγει ο δήμος μας, από τη χρηματοδότηση του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας. Στο πλαίσιο Δράσης για ” Δημιουργία και αναβάθμιση υποδομών Πολιτισμού“. Στο ίδιο πρόγραμμα οι όμοροι δήμοι αιτήθηκαν εκατομμύρια ευρώ. Στον άξονα του προγράμματος “Για την βελτίωση Ποιότητας Ζωής στο αστικό περιβάλλον”.

Οι προχειροδουλειές συνεχίζονται. Με σταθερή πορεία το καράβι, που λέγεται Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου , επιλέγει να προμηθευθεί εξοπλισμό, χωρίς να έχει εξασφαλίσει κτίρια και υποδομές. Ούτε για Βιβλιοθήκη, ούτε για Στέγη Πολιτισμού (δεν είναι καν αναρτημένη στην ιστοσελίδα του δήμου), ούτε για Μουσεία.

Από προγράμματα και Δράσεις για τον Πολιτισμό. Ο Δήμος Χαϊδαρίου επιλέγει 100.000 ευρώ για οθόνες και ηχητικά συστήματα, κερκίδες και καθίσματα. Για την αναβάθμιση της Στέγης Πολιτισμού σε “Κινηματογραφική Λέσχη”. Αγορές δηλαδή και μόνο. ‘Αραγε ποιός θα είναι ο τυχερός; Αφού προηγήθηκε η υποχρεωτική έγκριση, αναμόρφωση Προϋπολογισμού, λίαν προσεχώς στο Χαϊδάρι γίνεται ο διαγωνισμός.

“Ο εκσυγχρονισμός – αναβάθμιση των Υποδομών Πολιτισμού του Δήμου, θα συνεισφέρει επίσης, στην αύξηση επισκεψιμότητας, με την προσέλκυση επισκεπτών – ανάπτυξη τουρισμού μητροπολιτικής εμβέλειας, συμβάλλοντας στην αστική αναζωογόνηση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της πόλης. ” Αυτά αναφέρει ο Δήμος για το Φυσικό Αντικείμενο της Πράξης, 5072577 .

Ο Δρόμος Δήμων – ΑΣΔΑ, Πετρούπολη και Ίλιον για τον Πολιτισμό

“Αντικείμενο του παρόντος Θέματος αποτελεί η Εξειδίκευση, Επιλογή Μεθοδολογίας και κριτήρια Επιλογής της Δράσης 6.3.ΑΣΔΑ.6 της εγκεκριμένης ΟΧΕ/ΒΑΑ Δυτικής Αθήνας, με τίτλο «Αναβάθμιση Υποδομών Πολιτισμού της Δυτικής Αθήνας».Με την Δράση προβλέπονται ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που στοχεύουν στην Αξιοποίηση κτιριακών συγκροτημάτων με την μετατροπή τους σε Πολυχώρους σύγχρονου Πολιτισμού,
στο Δήμο Πετρούπολης

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, πολυχώρος Πολιτισμού, 900.000 ευρώ (- ανακατασκευή ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ) https:

ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ, πολυχώρος Πολιτισμού ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 640.000 ευρώ (διαμόρφωση αναβάθμιση )https:/

και ο Δρόμος της Απώλειας του Δήμου Χαϊδαρίου

Από τα Ειδικά Σχέδια Δράσης, του 2017 , τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ. Γίνεται αντιληπτό, πως δήμοι σαν το ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (10.000.000 ευρώ) χτίζουν το παρόν και το μέλλον. Και πως χάνουν άλλοι δήμοι, με ατυχείς επιλογές ΠΡΟΣΩΠΩΝ. Όπως στους Αγίους Αναργύρους, ήταν τότε υπεύθυνος σύμβουλος, ο συνεργάτης του σημερινού δημάρχου μας (Γ.Β). Και στο Δήμο Χαϊδαρίου αντίστοιχα, υπεύθυνος ο τότε Δήμαρχος, κος Σελέκος.

Πότε έγινε Διαβούλευση με φορείς και συλλόγους πολιτιστικούς, δημότες και συλλόγους σχολικούς; Σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία και την αρμόδια Διεύθυνση, αποφασίσθηκε η προμήθεια; Αντί να σκεφτούν, που είμαστε, τι έχουμε τώρα, τι ζητάμε, πως θα εξυπηρετηθεί το σύνολο των δημοτών. Για τον Πολιτισμό, με σχεδίαση συνολική. Αναζήτηση νέων κτιρίων , αξιοποίηση των ήδη κτιρίων για τα οποία υπάρχει χρηματοδότηση για ανακατασκευή, όπως το δημοτικό κατάστημα στη Περραιβού. Το παλιό Δημαρχείο ή το διατηρητέο κτίριο στην οδό Κύπρου (το τελευταίο ήταν πρόταση του κ. Ασπρογέρακα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου 5/2/2019) .

Γιατί το Θεατράκι στο Πάρκο Ιστορικής Μνήμης έχει καταληφθεί για τα γραφεία της Καθαριότητας. Πάρκο Ιστορικής Μνήμης και Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης ονομάζεται. Η πλήρης απαξίωση ενός σημαντικού χώρου, που προορίζεται για παραστάσεις θεατρικές και δραστηριότητες περιβαλλοντικές . Πλήρης αναίρεση της λειτουργικότητας και του σκοπού κατασκευής, για τον οποίο παραχωρήθηκε από το ΤΕΘΑ . Αλλά και η υπηρεσία Καθαριότητας δεν μπορεί να αναβαθμισθεί και να λειτουργήσει αποτελεσματικά, χωρίς ανάλογη κτιριακή υποδομή.

Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα και η Στασιμότητα για προμήθειες και καφέ. Πολιτισμός αλά ΧΑΙΔΑΡΙ ΞΑΝΑ.

Με παραμυθίες και ψευδείς υποσχέσεις before , με διάψευση προσδοκιών after. Κλαίγεται και παραπονιέται τώρα, ότι δεν αφήνουν να υλοποιήσει το πρόγραμμα της, η Δημοτική Αρχή. Μετά τις εκλογές επιλέγει την προμήθεια για την Στέγη Πολιτισμού και δικαιολογεί ότι θα αναβαθμισθεί σε ένα σύγχρονο Πολυχώρο Εκδηλώσεων Πολιτισμού. Σε μία αίθουσα που χωρά 100 άτομα ; ίσως 200; Χωρίς να περιγράφεται ακριβώς η χωρητικότητα, η ασφάλεια κοινού, πυροπροστασία κλπ. Προσβασιμότητα, θέσεις ΑμεΑ, Πολύ θα ήθελα να δω για άλλη μια φορά, πόσο αμελείς είναι για τα βασικά. ΑΣΦΑΛΕΙΑ παιδιά. Ακούει κανείς;

Μετά τη ΜΗ συζήτηση για την εκ νέου εκμίσθωση του Κυλικείου στη δημοτική βιβλιοθήκη. Η ανακοίνωση του δήμου, ήταν σαφής για τι είδους έργο προσπαθεί να υλοποιήσει. Οχι για τον Πολιτισμό.

“Η εξυπηρέτηση των επισκεπτών της Βιβλιοθήκης και της Πλατείας με τη δημιουργία ενός τέτοιου χώρου(σημ. Κυλικείο) αποτελούσε και αποτελεί αίτημα που εκφράζουν όλο και περισσότεροι δημότες. Πολλοί από αυτούς αναπολούν τη λειτουργία του Αιθρίου, που ήταν αγαπημένο σημείο αναψυχής των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα οικογενειών με μικρά παιδιά……..Όταν όμως η Δημοτική Αρχή παρεμποδίζεται να εφαρμόσει το πρόγραμμα της, οι δημότες θα κρίνουν και την αντιπολίτευση για την μηδενιστική αυτή στάση της. Η στείρα άρνηση που εκδηλώνεται κατά τις ψηφοφορίες στο Δημοτικό Συμβούλιο, παράγει μόνον στασιμότητα για τον Δήμο.”

Στοιχειώδες ενδιαφέρον για τα βασικά, για την ασφάλεια, για τα βιβλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, για τον Πολιτισμό; Γιατί Πολιτισμός είναι και η καθημερινότητα μας. Ο Σεβασμός στο διπλανό μας, η φροντίδα για κάθε έμψυχο και άψυχο ον.

ΧΑΙΔΑΡΙ, ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

η φωτό του άρθρου από τη δημοσίευση στο ΧΑΙΔΑΡΙΣΗΜΕΡΑ(1)

http://efd.asda.gr/PDF-Files/entakseis/GP-2674_APOFASH_ENTAXHS_PRAXHS%20MIS%205085306_ADA.pdf

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%98%CE%95%CE%95%CE%9F%CE%A1%CE%95%CE%93-%CE%95%CE%95%CE%9F?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%9F1%CE%A57%CE%9B7-7%CE%95%CE%9F?inline=true

(1) https://xaidarisimera.gr/ena-paidi-metraei-t-astra-kato-apo-tin/