1037 φυτά και μόνο τρία πολύ μικρά δένδρα

CUI BONO;

1040 φυτά. Από αυτά 3 δενδρύλλια και 1037 θάμνοι, τα οποία περιλαμβάνονται στην σύμβαση με τον προμηθευτή-Ανάδοχο. Χωράνε τόσα φυτά, στα παρτέρια στο Αίθριο, αν και μικροσκοπικά από ότι φαίνεται στην περιγραφή; Πολλά μικρά γλαστράκια και ο λογαριασμός 8.884,22€ συν τον ΦΠΑ. Και ακόμα 10.000 ευρώ συν ΦΠΑ για χλοοτάπητα και σύστημα άρδευσης. Υποθέτω ότι όλα είναι για το Αίθριο, γιατί εκεί μόνο βλέπουμε μια νωχελική κινητικότητα εδώ κι έξι μήνες. Αγάλι- Αγάλι ο δήμος κάνει εργασίες αλλά γρήγορα-γρήγορα δίνει απευθείας αναθέσεις και αφού προηγήθηκε η κοπή δένδρων και μεγάλων φυτών.

Τώρα, το πως αποφασίσθηκε ο συγκεκριμένος αριθμός και το είδος των φυτών, άλλο ένα μυστήριο προς εξερεύνηση.

Ίσως ο καλός μας Αναπληρωτής Διευθυντής της υπηρεσίας Πρασίνου και Κοινοχρήστων χώρων και Παιδικών Χαρών, μπορεί να μας διαφωτίσει. Γιατί είναι ο αρμόδιος καθ’ύλην και έχει ευθύνη.

Σύμφωνα με ποια μελέτη και προτάσεις της Γεωπόνου του Δήμου; κλίμα, τοπογραφία, βλάστηση, έδαφος, β) προβλήματα κτισμάτων και κατασκευών (κατασκευαστικά) π.χ τοποθεσία, σχήμα οικοπέδου, προσανατολισμός, συνύπαρξη με τα μεγάλα δένδρα; Κηποτεχνική μελέτη δηλαδή.

Για τα παιδιά και το Περιβάλλον στο κέντρο της Πόλης, σκέφτηκε κάποιος τι είναι το καλύτερο; Τα δένδρα δεν είναι διακοσμητικά στοιχεία, είναι ζωντανοί οργανισμοί που συντελούν στην μείωση της διάβρωσης του εδάφους και της μείωσης της θερμοκρασίας. Εκτός από το οξυγόνο και τον ίσκιο. Είναι το πιο σημαντικό στοιχείο του φυσικού αλλά και αστικού τοπίου. Και ειδικά σε αυτό το σημείο ως μέρος του ιστορικού πεζόδρομου Καραϊσκάκη. ‘Η μήπως το σχέδιο είναι να αφανισθούν τα δένδρα στον πευκόδρομο-πεζόδρομο, ξεκινώντας από το Αίθριο; Εν όψει των αναπλάσεων σε κεντρικό Χαϊδάρι και Αστυθέα;

Πέραν των 30.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, για προμήθειες φυτών, κηποχώματος, χλοοτάπητα κλπ στον ίδιο Ανάδοχο από τον Απρίλη του 2021. Τότε είχε απευθυνθεί πρόσκληση και σε άλλους οικονομικούς φορείς. Τον τελευταίο μήνα, ακόμα 15.000 περίπου χωρίς ΦΠΑ, για τις τρεις προμήθειες στον ίδιο οικονομικό φορέα-Ανάδοχο.

Στην εν λόγω ανάθεση* η πρόσκληση απευθύνθηκε μόνο στον έναν οικονομικό φορέα. . Στον ίδιο οικονομικό φορέα στις 9/10/2022 και η Πρόσκληση για υποβολή προσφοράς για την προμήθεια Υλικών Συντήρησης Λοιπών Εγκαταστάσεων-Αρδευτικά Υλικά και 4.999 ευρώ συν τον ΦΠΑ.**Και η ανάθεση για χλοοτάπητα 4.941,77 € συν ΦΠΑ.

Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει στο Αίθριο, για τα φυτά και τα αρδευτικά και τον χλοοτάπητα; Δεν πιστεύω να καλύψει την άδεια λίμνη-συντριβάνι με τον χλοοτάπητα…Για όλα είναι ικανοί ..

Γιατί η πρόσφατη κατασκευή χαμηλών τοιχείων, εξυπηρετεί μόνο την προμήθεια αρδευτικών, χλοοτάπητα, φυτών και δενδρυλλίων.

Λίαν Προσεχώς θα νοικιασθεί και το κυλικείο δίπλα στη βιβλιοθήκη, μην έχετε αμφιβολία τώρα πιά.

Δημοτική Αρχή και Αντιπολίτευση είναι μια παρέα που σπαταλά τα χρήματα των δημοτών για εξυπηρέτηση “πελατών” και “προμηθευτών”

Που να σκεφθούν να φυτεύσουν πεντε μεγάλα δένδρα όπως οι κερασιές ή μηλιές, με άνθη όλο το χρόνο. Και να αφήσουν την επίπεδη επιφάνεια για να παίζουν τα παιδιά. Kαι να διαμορφώσουν το χώρο που θέλουν να εκμισθώσουν, σε παιδότοπο. Χώρος του Δήμου ανοικτός για τα παιδιά και τους συνοδούς μόνο, με αναγνώσεις κάθε μέρα. Ακόμα και γενέθλια να διοργανώνει για τα πολύ μικρά παιδιά μέχρι την ηλικία, ίσως, του νηπιαγωγείου.

Για τους κατοίκους καμία σκέψη και ενδιαφέρον, ένας σχεδιασμός για τα απλά. Από τη Δημοτική συγκοινωνία που εξυπηρετεί μόνο προσλήψεις και διαφήμιση του δημάρχου μέχρι τα φυτά στο Αίθριο. Όλα προς εξυπηρέτηση προσωπική με τα λεφτά των δημοτών. Καθρέπτες παντού!

CUI BONO;

«Προμήθεια φυτών & δενδρυλλίων ” 3/10/2022

ΠΗΓΗ : ΑΠΟ ΤΟ ΚΗΜΔΗΣ

**Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποβολής προσφοράς για την προμήθεια Υλικών
Συντήρησης Λοιπών Εγκαταστάσεων-Αρδευτικά Υλικά

***«Απόφαση ανάθεσης για την προμήθεια έτοιμου χλοοτάπητα»30/9/2022