19.000 ευρώ για ψηφιακά καθρεπτάκια, με τα λεφτά των δημοτών ΞΑΝΑ

«Απόφαση ανάθεσης για την υπηρεσία ∆ηµιουργία ψηφιακής εφαρµογής ( market place ) µε σκοπό την τόνωση & στήριξη της εµπορικής δραστηριότητας στο ∆ήµο Χαϊδαρίου». Στην «CITRINE IKE µε ∆.Τ CITRINE INFORMATION & COMMUNICATIONS TECHNOLOGY » συνολικού ποσού  δέκα οκτώ χιλιάδων εννιακοσίων εβδοµήντα ευρώ ( 18.972,00€)

όλο και ανεβαίνουν τα ποσά, όσο διοικεί ο Δήμαρχος μας. Αυξάνονται τα ποσά για αναθέσεις στο τίποτα ή κάτι τέτοιο. Ψηφιακές εφαρμογές για Market -Place, τώρα μας λέει. Με σκοπό την τόνωση και στήριξη της εμπορικής δραστηριότητας στο Δήμο Χαϊδαρίου.** Ακόμα μια ανάθεση ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ σε “φίλους”; Δήθεν για το Καλό των Δημοτών. Από τους συνεργάτες-ελεύθερους επαγγελματίες με 1150 ευρώ το μήνα. Έως τα 1.000 ευρώ για κρατήσεις στο τένις. Ψηφιακά Καθρεπτάκια ΞΑΝΑ!

Παρακαλώ την προσοχή σας. Γιατί το ποσόν που ήδη διαβάσατε, 18.972,00 ευρώ! θα ήταν αρκετό για να επισκευάσει τουαλέτες σε ένα σχολείο. ΄Η να δημιουργήσει προσβάσεις ΑμεΑ σε όλα τα σχολεία. Ή διαβάσεις γύρω από όλα τα σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς και αθλητικούς χώρους. Ή τουλάχιστον να δημιουργήσει μία ασφαλή παιδική χαρά σε έναν χώρο τουλάχιστον 500 τ.μ. και για παιδιά ΑμεΑ, με πλήρη πρόσβαση και στον περιβάλλοντα χώρο, πεζοδρόμια κλπ. Με όργανα για όλες τις ηλικίες, ξεχωριστά. Ή ακόμα να συμπληρωθεί στο ήδη διατεθέν ποσόν για επισκευή της στέγης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Να προμηθευθεί αθλητικό υλικό, μπασκέτες κλπ για όλους τους αθλητικούς χώρους και τα σχολεία.

Σας υπενθυμίζω ότι υπάρχει έγγραφο πρωτοκολλημένο από τον Μάρτη του 2021 . Από ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. Με σχετικές ερωτήσεις όπως αναφέρω στο άρθρο μου, για ασφάλεια και πρόοδο εργασιών για τα παιδιά μας. ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ- ΣΧΟΛΕΙΑ- ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ. Δεν έχει απαντήσει ο Δήμαρχος. Ούτε ενδιαφέρθηκε Δημοτικός Σύμβουλος σχετικά, αν και το άρθρο έχει δημοσιευθεί από το Μάρτη του 2021 . Εκτός από την κα Ελένη Μπέλα, την κα Αγγελική Γκανά-Ρηγάκη και τον κο Τσατσαμπά Δημήτριο., οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον τότε και μετά.

Δούρειος Ίππος, η δωρεά ΞΑΝΑ

Και θα μου πείτε που είναι το πρόβλημα; Αφού αποφασίζει χωρίς να λαμβάνει υπόψιν ότι έχει Δέσμια αρμοδιότητα για όλα τα παραπάνω. Έχει ευθύνη και θα κριθεί για αυτά που αποφασίζει . Ναι αλλά δεν ξέρετε ότι εδώ υπάρχει μια ΔΩΡΕΑ πριν ένα χρόνο, από την ίδια εταιρεία. Αυτά που ξέρουν Δημοτικοί Σύμβουλοι, επικεφαλής παρατάξεων που είναι στην Οικονομική Επιτροπή και τοπικός Τύπος. Ξέρουν αλλά δεν θέλουν ΕΣΥ να μάθεις πως προετοιμάζουν και συντηρούν όσα συνθέτουν την υποβάθμιση. Είναι μια παρεϊτσα.

Μία δωρεά (δύο έργα) που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ

Με την απόφαση 159/7-10-2020* της Οικονομικής Επιτροπής μας, έγινε αποδεκτή η ΔΩΡΕΑ της ίδιας εταιρείας. Την ευχαριστήσαμε στο τέλος της απόφασης. Τι ευγένεια, τι καλοί τρόποι ε; Παιδιά από σπίτι.

Στις 2/10/2020 πήρε πρωτόκολλο, στις 7/10/2020 αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή. Μην χάσει λεπτό για το κελεπούρι! Κοτζάμ ΔΩΡΕΑ , είπαμε!

Το πρώτο “για τη δημιουργία μοναδικού συστήματος μοναδικής πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου μέσω του ΓΠΣ της ΑΑΔΕ, που ο χρήστης θα αυθεντικοποιείται με τον ΑΦΜ του και στη συνέχεια θα οδηγείται στην εφαρμογή που έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει”.

Το Δεύτερο είναι η ΚΑΡΤΑ ΔΗΜΟΤΗ, “Η έκδοση αυτής της κάρτας θα γίνεται την πρώτη φορά που θα γίνεται το loging. Η κάρτα του κάθε δημότη θα μπορεί να χρησιμοποιείται από τον ίδιο σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή για να πιστοποιήσει τον εαυτό του”.

Μην είδατε εσείς κάτι από τα παραπάνω; Χθες, 15/11/2021 προσπάθησα να εκδώσω μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου μας, ένα Πιστοποιητικό Γέννησης μου. Δεν τα κατάφερα, αν και είμαι δημότης Χαϊδαρίου με αστική κατάσταση εκ γεννήσεως. Και με ψηφιακές δεξιότητες και επαγγελματικές γνώσεις, εδώ και 38 χρόνια. Το παρακάτω είναι το μήνυμα από το Gov.gr .Ίσως το σύστημα να έχει επηρεαστεί από την εχθροπάθεια κάποιων διοικούντων και associates τους, προς το πρόσωπο μου(λέμε και ένα αστείο…). Για αυτό προσπάθησα να εκδώσω το ίδιο πιστοποιητικό για τον σύζυγο μου. (Δημότης Χαϊδαρίου από το 1985). Τζίφος , η αναβάθμιση η ψηφιακή για τους δημότες .

Δε βρέθηκε Εγγραφή Δημοτολογίου στο Πληροφοριακό Σύστημα του Μητρώου Πολιτών για τα δεδομένα στοιχεία πολίτη

Μα πως; Ένας χρόνος έχει περάσει . Ίσως θέλει λίγο ακόμα για να ωριμάσει η ΔΩΡΕΑ.Τρίτος χρόνος η διοίκηση του αξιοτίμου δημάρχου μας. Δεν βιάζεται, αγάλι-αγάλι η αγουρίδα ..και η κάρτα δημότη και η έκδοση πιστοποιητικών. Και φτάνουμε στην απόφαση 19435/10-11-2021 του Δημάρχου μας.**

Στο μυαλό του Δημάρχου μας

Είναι τόσο ευχαριστημένος από την ΔΩΡΕΑ, που αποφασίζει ΞΑΝΑ να εμπιστευθεί την ίδια εταιρεία . Τι αξία άραγε, έχουν τα χρήματα μπροστά στα προσώπατα και τις υπηρεσίες τις αναβαθμισμένες? μόνο στο μυαλό του. Το ότι δεν έχει κοινοποιηθεί κάποια διαβούλευση με τον Εμπορικό κόσμο, τον Σύλλογο τον Εμπορικό της Πόλης μας. Ψιλοπράγματα αυτά γιατί ένας Ψηφιακός Κόσμος είναι μπροστά μας-που δεν τον βλέπουμε όμως εμείς.Και αφού δεν κατάφερε να προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες , Πιστοποιητικά κλπ. Σκέφτηκε ας κάνουμε ένα e-shop, ποιός ξέρει τι θα χρειαστεί αύριο, για την μετάλλαξη ενός Δήμου σε κατάστημα;

Περιμένω να δω στην είσοδο του Δήμου και ένα κεραμιδοκανελοκοραλλοκόκκινο χαλί. Τα βραβεία θα δοθούν στο τέλος της Δημαρχιακής θητείας.

*https://diavgeia.gov.gr/doc/9%CE%9E%CE%989%CE%A9%CE%973-%CE%A1%CE%9F%CE%A3?inline=true

**https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A91%CE%986%CE%A9%CE%973-4%CE%9A%CE%9A?inline=true