2.100.000 ευρώ για το REAL ESTATE των Αιρετών

Ευάερα και Ευήλια

Το πολυδιαφημισμένο έργο των ασφαλτοστρώσεων, συνολικά 2.500.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης μέσα από το έργο “Sub 2 – 16631 Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας”. Τελικα αφορά ασφαλτοστρώσεις σε 9 δρόμους μόνο ! και αντιολισθηρό σκυρόδεμα σε 19 δρόμους. Στους ελάχιστους δρόμους με φωτογραφική μελέτη, Επώνυμα και Φιλικά της εξουσίας λουλουδάκια μοσχομυριστά. Να μην πλημμυρίσουν τα ακίνητά τους, να έχουν πεζοδρόμιο αντιολισθηρό και οδόστρωμα ασφαλές. Λίγες γειτονιές εκλεκτών κατοίκων.

Οδός Πλάτωνος μέχρι Πύλου (με αέρα της υπηρεσίας Καθαριότητας ), Θερμοπυλών μέχρι Ακρίτα (με θέα από Τεχνική Υπηρεσία) Κυπρίων Αγωνιστών (με Αέρα εκπαιδευτικής Φίρμας ) Πινδάρου ( από Οδυσσέως έως Ρίμινι) με Θέα από Πράσινο και πολύ Κοινωφελή. Και τέλος η οδός Μάνης με άρωμα και Θέα Δημαρχιακή.

Για την μελέτη του διαγωνισμού , έπρεπε να προηγηθεί Κυκλοφοριακή Μελέτη. Που να βρει ο Δήμος μας τελευταία στιγμή, η Τεχνική Υπηρεσία η οποία δεν προλαβαίνει ούτε μια αυτοψία να κάνει ειδικά στην οδό Δαβάκη- οδός υπό προστασία του πρώην Δημάρχου, για αυτό εκεί έχουν εξαφανισθεί πλήρως τα πεζοδρόμια.

Γιατί ο Διαγωνισμός πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 30 Ιουνίου 2023 (milestone). Οπότε σκαρώνουν μια Κυκλοφοριακή Μελέτη για το Κεντρικό Χαϊδάρι, μιας και υπάρχει υποχρέωση και για το “Αντώνης Τρίτσης”, αφού είναι στα σκαριά και η υπογραφή των συμβολαίων για το σχετικό δάνειο. Καθυστερούν και την ανάρτηση στο ΕΣΗΔΗΣ επί μία εβδομάδα, για να προλάβουν τις ενδο-συνεννοήσεις. Στις 21 Απρίλη η έναρξη υποβολής προσφορών* αλλά στο ΕΣΗΔΗΣ πήρε αριθμό ανάρτησης στις 27 Απριλίου **. Με τον ΚΚΕ αγωνιστή πρώην δήμαρχο και τις εξασφαλισμένες πλακοστρωσεις στην οδό Δαβάκη. Και την σταδιακή κατάργηση λεωφορείου και λαϊκής; Γιατί οι πλακοστρώσεις αφορούν και δικαιολογούν μόνο “ΗΠΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Ποιότητα Ζωής με Διαφορά

Οι ασφαλτοστρώσεις για 4 και κάτι χιλιόμετρα και 9 δρόμους, υπολογίσθηκαν σε 39.000 τ.μ. και τα μπετά για 19 δρόμους σε 10.700 τ.μ. . Ενώ στην Ηλιούπολη 61 δρόμοι για το ίδιο Έργο: «Βελτίωση οδικής ασφάλειας Δήμου Ηλιούπολης» Α.Μ.: 36/2022 Χρηματοδότηση: Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας» Προϋπολογισμός: 2.140.000,00 € (με Φ.Π.Α. 24%).

Και στο Βάθος Κήπος

Επιπλέον ο Δήμος Χαϊδαρίου ξέχασε(και άλλα πολλά τα οποία θα δημοσιοποιηθούν εν ευθέτω χρόνω) να συμπεριλάβει τις υποχρεώσεις του Αναδόχου για Προσωρινές Εγκαταστάσεις. Ο Δήμος Ηλιούπολης δεν το ξέχασε γιατι εκεί δεν επιτρέπουν καταλήψεις σε ιστορικούς χώρους για εργοτάξια εργολάβων. Τι κάνει ΚΟ – CO στις αναθέσεις Δημοσίων Έργων στον Κήπο του Δημαρχείου και οι γατούλες της Αντιπολίτευσης κάνουν νιάου χωρίς να βγάζουν νυχάκια ; Τα γουργουρητά της γεμάτης κοιλίτσας σας, ακούγονται δυνατά.

ΥΓ Ο διαγωνισμός μπορεί να βγει εκτός προθεσμιών αλλά η σίγουρη προκαταβολή του 30% θα είναι αρκετή για την ασφαλτόστρωση στους ευάερους και ευήλιους δρόμους.

*https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%9B8%CE%99%CE%A9%CE%973-%CE%99%CE%9F1?inline=true

**https://www.haidari.gr/prokirixeis/diakiryxi-diagonismoy-toy-ergoy-pare/