BLACK FRIDΑΥ Ασφαλτοστρώσεις

Χωρίς ντουντούκα αλλά με αναρτήσεις απανωτές στα social, διαφημίζει ο απελθών Δήμαρχος και ο τοπικός Τύπος τις εκπτωτικές προχειροδουλειές

Πολύ βιαστικός για να ασφαλτοστρώσει

Χωρίς να έχει σίγουρα τα χρήματα. Στη σχετική σελίδα του Υπουργείου ο Δήμος Χαϊδαρίου με το νούμερο 146 και τα ποσά χρηματοδότησης για τους δήμους οι οποίοι έχουν ενταχθεί, αντιστοιχεί σε παύλες. Δεν έχουν μεταφερθεί χρήματα στο Ταμείο του Δήμου γιατί σύμφωνα με την απόφαση ένταξης:

Αποδίδεται εφάπαξ προκαταβολή 30% επί του προϋπολογισμού των ενταγμένων έργων
της απόφασης

Ειδικά για τη Δράση **ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΡΓΩΝ τουΤαμείου Ανάκαμψης αναφέρεται συγκεκριμένα “Ο πίνακας αυτός θα ενημερώνεται με την συμπλήρωση ποσών σε κάθε υποέργο.”

Το εφάπαξ 30%, δεν έχει εισπράξει ο Δήμος Χαϊδαρίου όπως αποδεικνύει και η Απολογιστική κατάσταση Εσόδων Οκτωβρίου 2023, στον κωδικό του έργου αν και η σύμβαση με τον Ανάδοχο, υπεγράφη στις 29/9/2023. Γιατί η απόφαση δίνει παράταση στο Milestone μέχρι 30/11/2023 αλλά το Υπουργείο δεν αυξάνει το ποσό χρηματοδότησης. Ο αγώνας δρόμου για τους δήμους έχει εκκινήσει από το 2022 και ο δήμος μας είναι ακόμα στην αφετηρία. Γιατί τα € 687.836.035,64, η εκτιμωμενη αξία των υπό δημοπράτηση συνολικά έργων, όσες εκπτώσεις και να γίνουν απο τους μειοδότες δεν φτάνουν το κατα πολύ λιγότερο διαθέσιμο ποσόν, τα 520.000.000,00 ευρώ (€) πλέον ΦΠΑ.

Για αυτό δεν υπάρχει Πινακίδα Ενημέρωσης στα σημεία όπου γίνονται εργασίες, όπως είναι υποχρεωτικό από την Απόφαση του Υπουργείου όπως και Δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα του Δήμου. Γιατί δεν υπάρχει Έργο, με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και μελέτη σήμανσης. Από την αρχή, Μελέτη-Διαγωνισμός, ήταν ακόμη μια προχειροδουλειά για να διαφημιστεί ο Δήμαρχος Προεκλογικά. Και να φτιαχτούν δρόμοι στις γειτονιές των αιρετών του αν τελικά δινόταν η παράταση.

Και τελικά γίνονται σε συγκεκριμένους δρόμους βιαστικές ασφαλτοστρώσεις του ποδαριού για να έχει παρακαταθήκη ο απελθών Δήμαρχος ή να εξασφαλίσει το παντεσπάνι για τα μπετά στις ανηφοριές του Δάσους και του Προφήτη Ηλία. Το περίεργο είναι ότι ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος δεν αντιδρά. Η Αντιπολίτευση είναι σε χειμερία νάρκη και θα ξυπνήσει το Γενάρη; ‘Οχι βέβαια!

Έχουν αποδείξει την επαγρύπνηση για τα συντεχνιακά και ψηφοθηρικά τους, διαχρονικά

Επισκευές Πεζοδρομίων

Περιλαμβάνονται στη Μελέτη αλλά δεν το λέει ο Δήμαρχος στις σχετικές δημοσιεύσεις όπως και ο Τοπικός Τύπος. 1.500 τ.μέτρα αναφέρει η Μελέτη 5/2023 σύμφωνα με την οποία έγινε ο διαγωνισμός.

Παράλληλα θα υλοποιηθεί πλήρης ανακατασκευή και πεζοδρόμηση οδών (που έχουν χαρακτηρισθεί ως πεζόδρομοι στην κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου) και που η κατάσταση του σημερινού οδοστρώματος από ασφαλτικό είναι πάρα πολύ κακή.
Προβλέπεται στην μελέτη σποραδική κατασκευή κρασπεδορείθρων και πεζοδρομίων σε οδούς, καθώς και η πλήρη ανακατασκευή πεζοδρομίων των οποίων η κατάσταση κρίνεται επικίνδυνη.

Ρουσφέτια Αφαλτοστρώσεις και Πεζοδρομήσεις

Για αυτό οι βιαστικές ασφαλτοστρώσεις, χωρίς τις υποχρεωτικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ειδοποίηση παροδίων κλπ. Για να προλάβει ο Δήμαρχος και το καθετοποιημένο σύστημα της Αντιπολίτευσης να εφαρμόσουν την άρπα-κόλλα μελέτη η οποία κρίθηκε ΜΗ ΝΟΜΌΤΥΠΗ από την Αποκεντρωμένη.* Για αυτό ασφαλτοστρώνει οδούς όπως η Ανθέων εκτός ενδεικτικού Πίνακα της Μελέτης του έργου, ίσως και με σποραδικές επισκευές πεζοδρομίων.

Από την αρχή δεν πληροί η Μελέτη τα κριτήρια επιλεξιμότητας,γιατί αφορά εργασίες απλές τακτικής συντήρησης. Και εδώ είναι το αμείλικτο ερώτημα. Γιατί ο δήμος Χαϊδαρίου δεν συντηρεί τις Υποδομές του; Γιατί τα αφήνει όλα να ρημάξουν; Γιατί όλοι οι δήμαρχοι της τελευταίας εικοσαετίας αλλά και οι Δντες των αρμοδίων υπηρεσιών, δεν επιτελούν το καθήκον τους; Πληρώνονται αδρά αλλά δεν κάνουν δουλειά. Γιατί τα χρήματα πάντα φτάνουν για υπερωρίες και σπατάλες αλλά ποτέ για τα υποχρεωτικά έργα και συντηρήσεις.

Παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης αποκλειστικά δεν μπορεί να είναι κύριες/οριζόντιες δράση. Η Πρόσκληση αποσκοπεί στη βελτίωση της ασφάλειας σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου π.χ. στροφές με κακές κλήσεις, πρανή/κατολισθήσεις, διαβάσεις κ.ο.κ και όχι οριζόντια στη βελτίωση του οδοστρώματος και σε συνήθεις εργασίες τακτικής συντήρησης αρμοδιότητας των Δικαιούχων.” μας ενημερώνει η ιστοσελίδα η σχετική του Υπουργείου https://www.ypes.gr/politikes-kai-draseis/proskliseis-tameiou-anakampsis

ΥΓ. Ο Ανάδοχος διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις διαχείρισης ΑΕΚΚ, οπότε δεν ανησυχούμε ότι θα αφήσει τα μπάζα στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

ΠΗΓΗ

* ΜΗ ΝΟΜΟΤΥΠΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Η 118/2023 (ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΧΑΙΔΑΡΙ)

**https://www.ypes.gr/politikes-kai-draseis/proskliseis-tameiou-anakampsishttps://www.ypes.gr/politikes-kai-draseis/proskliseis-tameiou-anakampsis

ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ (1.022.640,52 €), συμπ/νου ΦΠΑ 24 %, για την εκτέλεση του έργου «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ