Κάδοι σκουπιδιών, αιτία τροχαίων ατυχημάτων

 

Το πρόβλημα του παρκαρίσματος στις γωνιές των δρόμων, αλλά και της τοποθέτησης κάδων του Δήμου στα ίδια σημεία, που προκαλούν ατυχήματα, θίγει με επιστολή του ο αναγνώστης μας κ. Κώστας Τσαμπούκος.
Οι μισοί σχεδόν κάδοι τής πόλης είναι τοποθετημένοι σε ακατάλληλα σημεία, πάνω σε διασταυρώσεις δρόμων, και έχουν γίνει αιτία τροχαίων ατυχημάτων. Παρόλα αυτά, οι δημοτικές αρχές δεν θεωρούν το ζήτημα σοβαρό.
Αγαπητό “Χαϊδάρι σήμερα”
Με αφορμή ένα ατύχημα που έγινε στην γειτονιά μου και που είχε σαν αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο να καταλήξει στον κήπο παρακείμενου σπιτιού -χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε θύματα– λόγω ελλιπούς σήμανσης και άναρχης στάθμευσης στις γωνίες των δρόμων παραθέτω την άποψη μου.
Έχω παρατηρήσει, λοιπόν, σε πολλούς δρόμους μειωμένη ορατότητα λόγω στάθμευσης οχημάτων ακριβώς στις γωνίες των δρόμων. Το ίδιο ακριβώς προκαλεί και η τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων ή αντικειμένων ανακύκλωσης.
 
Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα την πρόκληση ατυχημάτων λόγω περιορισμένης ορατότητας και “περιορισμένης σήμανσης”.
 
Στο πλαίσιο αποφυγής ατυχημάτων, νομίζω, ότι η καλύτερη διαχείριση εκ μέρους των υπηρεσιών του Δήμου θα βοηθούσε στις συνθήκες οδήγσης των συμπολιτών μας και αποφυγή ανεπιθύμητων συμβάντων.    
Ευχαριστώ
 
Κώστας Τσαμπούκος