Δημαρχείο Χαϊδαρίου: Άλλη μια μαρμαρένια πλατεία… απορρόφησης πόρων!

Η υπό κατασκευήν πλατεία όπως φαίνεται από το Δημαρχείο: μάρμαρο, μάρμαρο, μάρμαρο!
Τσιμέντο και μαρμάρινες πλάκες στρώνονται στη θέση του πρώην Ελαιώνα, ο οποίος υπήρχε κάποτε εκεί όπου βρίσκεται σήμερα το Δημαρχείο Χαϊδαρίου και καταστράφηκε πριν μερικά χρόνια. Δίπλα στη Λ. Αθηνών – πηγή θορύβου, θερμότητας και ρύπανσης- επιλέχθηκε από τη δημοτική αρχή ως κατάλληλη λύση για τη δημιουργία της πλατείας η κάλυψη πάνω από 80% της έκτασης!

Έτσι αντί για σκιά, δροσιά, ανάσα, ο διαβάτης θα επιβαρύνεται με ατμοσφαιρικούς ρύπους, ηχορύπανση και λαύρα από τον καλοκαιρινό ήλιο. Ακριβώς το αντίθετο από το καταπράσινο Παλατάκι, απέναντι από το Δημαρχείο.
Απορροφώνται με αυτό τον τρόπο 700.000 ευρώ…
Με λιγότερο από το ένα δέκατο αυτών των χρημάτων ο Δήμος μας θα αποκτούσε ένα θαυμάσιο κήπο και θα μπορούσε στο μέλλον να κατασκευάσει τον προβλεπόμενο και αναγκαίο υπόγειο χώρο στάθμευσης, δίχως να πετάξει τα τσιμέντα και τα μάρμαρα.

Η πεζοδρόμηση της οδού Φιλοπάππου, δίπλα στο Δημαρχείο: τσιμέντο, τσιμέντο και τσιμέντο!
Είναι γνωστή σε όλους η πρακτική των επαναλαμβανόμενων αναπλάσεων π.χ. της πλατείας Συντάγματος, αλλά και πολλών άλλων. Στην σημερινή κρίση της ασιτίας, των αστέγων, των ανασφάλιστων είναι απαράδεκτο να προετοιμάζονται ανάλογα ατοπήματα.
Τα παραπάνω αναφέρθηκαν εγκαίρως τόσο από τον κ. Ασπρογέρακαόσο και τον γράφοντα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όμως, η “δίψα” της χώρας και του Δήμου μας για τσιμέντο – απορρόφηση πόρων παραμένει ακόρεστη! 
Δυστυχώς, μόνη ανησυχία δημάρχου και αντιδημάρχων είναι η προεκλογική κορδέλα των εγκαινίων, σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κοινωνίας.
Να δούμε έως πότε θα επικροτούνται τέτοιου είδους “έργα” από την κοινωνία. Μάλλον αναρωτιέται και ο κ. Πάγκαλος…
Πλατεία Μεγάρου Μουσικής, οδός Βασιλίσσης Σοφίας: πράσινο, πράσινο, πράσινο!
Κίμων Ε. Φουντούλης
Παραγωγή και Στήριξη
στο Χαϊδάρι