“Ανάψτε τα φώτα, γιατί μάς κλέβουν!”. Έκκληση κατοίκων στον Δήμο


Όσο περνάει η ώρα, η νύχτα ρίχνει βαρύ το πέπλο της στην Πλατεία Σκαμπά και τους γύρω δρόμους, καθώς ο δημοτικός φωτισμός είναι ελλιπής.


Στην Πλατεία Σκαμπά (πρώην Λαού), στο κέντρο του Δάσους, οι κάτοικοι έχουν ένα πρόβλημα: τους κλέβουν! Αποδίδουν τις όλο και αυξανόμενες κλοπές στο σκοτάδι που καλύπτει τη γειτονιά, μόλις έρθει η νύχτα, αφού ο δημοτικός φωτισμός είναι… διακριτικός, έως πολύ ρομαντικός. Και μιλάμε για οδούς όπως η Σουκατζίδη και η Σατωβριάνδου…

Προχώρησαν λοιπόν στην σύνταξη επιστολής προς τον δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου, την οποία υπέγραψαν περισσότεροι από 200 δημότες, ζητώντας… να ανάψουν τα φώτα, αλλά και να κουρευτούν κατάλληλα τα δέντρα της πλατείας, ώστε να υπάρχει ορατότητα.
Η επιστολή των κατοίκων, με τίτλο “Κίνδυνοι στην Πλατεία Λαού”, είναι η εξής:
Εμείς οι κάτοικοι γύρω από την Πλατεία Σκαμπά σάς καλούμε να λάβετε κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία όλων μας, κατοίκων και επαγγελματιών, από κλοπές που διαρκώς αυξάνονται, προτού βρεθούμε σε χειρότερα γεγονότα.
Η βελτίωση του φωτισμού στην πλατεία και τους γύρω δρόμους, ειδικότερα στις διασταυρώσεις, όπως Σατωβριάνδου και Σουκατζίδη (όπου υπάρχουν και συχνά τροχαία συμβάντα), αλλά και το αυστηρότερο κλάδεμα θάμων και χαμηλών κλαδιών δέντρων, θα βοηθήσουν στην καλύτερη ορατότητα.
Έτσι ελπίζουμε ν’ αποθαρρυνθούν παραβατικές συμπεριφορές, όπως αυτές που ήδη βλέπουμε καθημερινά. 
Επίσης η παρουσία κατά διαστήματα, ιδίως τις νυχτερινές ώρες, αστυνομικών οργάνων θα περιορίσει τον κίνδυνο κλοπών κ.ά.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.
Ακολουθούν υπογραφές.

Το περίπτερο στο βάθος έχει πέσει θύμα κλοπής δύο φορές μέσα στους τελευταίους τρτεις μήνες. Το ίδιο και σπίτια της γειτονιάς λένε οι κάτοικοι, που δεν θέλουν να ζουν στο σκοτάδι.

Ο αναγνώστης μας κ. Ηρακλής Λογοθέτης μάς ζήτησε να γράψουμε ότι το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζουν και στην οδό Κορυτσάς. “Δεν απασχολεί μόνο τους κατοίκους τής γειτονιάς που φοβούνται να περπατήσουν το βράδυ, αλλά και τα παιδιά που πηγαιοέρχονται στο Κολυμβητήριο. Πρέπει οπωσδήποτε ο Δήμος να κάνει τη δουλειά του, να ανάψει τα φώτα, είναι μέσα στα βασικά του καθήκοντα“, μάς είπεο κ. Ηρακλής.