Επιτροπή Κατοίκων Άνω Δάσους: “Ευχαριστούμε για την καταλυτική και λυτρωτική παρέμβαση”

Ο αναγνώστης μας κ. Μπάμπης Δούμουρας, εκπρόσωπος της Επιτροπής Κατοίκων του Άνω Δάσους, μάς έστειλε την παρακάτω επιστολή, σχετικά με την παραίτηση των Κώστα Ασπρογέρακα και Κίμωνα Φουντούλη από το Δημοτικό Συμβούλιο. 
Η επιτροπή κατοίκων του Άνω Δάσους ευχαριστεί θερμά τους πρώην Δημοτικούς Συμβούλους Κώστα Ασπρογέρακα και Κίμωνα Φουντούλη για την αμέριστη και ουσιαστική συμπαράστασή τους, ώστε το τελματωμένο εδώ και 26 χρόνια  πρόβλημα, που ακούει στο όνομα “πρώην νταμάρι Χαμηλοθώρη” , να αναδειχτεί σε όλη του την έκταση. 

Συγκεκριμένα ότι:
– Τόσο με την αμαρτωλή Πράξη Εφαρμογής 2/87, όσο και με τους Ν. 1515/85 και 2742/99 περί ανενεργών λατομείων είναι Δημοτική Περιουσία!!! 
– Ανήκει στους δημότες και όχι σε “ιδιοκτήτες”.

Η παρουσία του κ. Ασπρογέρακα στον χώρο αυτό -με την ιδιότητα του επικεφαλής των Πολιτών σε Δράση, αλλά και του νομικού- κατά την πρώτη δεντροφύτευση που έγινε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου, αλλά και των κατοίκων, ήταν και καταλυτική και λυτρωτική, καθώς με την παρουσίαση επίσημων εγγράφων μάς επετράπη από την Αστυνομία η είσοδος στον χώρο. Ήταν η πρώτη επίσημη αναγνώριση ότι η έκταση αυτή είναι δημοτική!!! 

Όμως είναι λυπηρό τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα που εκ του νόμου θα πρέπει να τα διεκπεραιώνουν οι αδιάφορες δημοτικές αρχές, να τις φέρουν εις πέρας οι πολίτες! Με αυτό τον τρόπο πήγε μπροστά μια υπόθεση που αφορά το περιβάλλον και τη διεκδίκηση ελεύθερων χώρων. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι σ’ αυτή την προσπάθεια, που συνεχίζεται και σήμερα, ποτέ δεν ήρθαν κοντά μας κάποιες “προοδευτικές” δημοτικές παρατάξεις, αλλά και “περιβαλλοντικοί” σύλλογοι της πόλης.

Ελπίζουμε την βοήθεια των Κυρίων Ασπρογέρακα και Φουντούλη να την έχουμε και στην συνέχεια, μέχρι την τελική αξιοποίηση του χώρου, ώστε τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή μας να μην το στερηθούν και άλλες γενιές.

 

Η φωτογραφία αυτή, που μας έστειλε ο κ. Δούμουρας, είναι από την καθοριστική δενδροφύτευση του 2010 στο πρώην νταμάρι τού Άνω Δάσους. Ο Κ. Ασπρογέρακας και ο Κ. Φουντούλης έδειξαν στην διοικητή της Αστυνομίας τον τίτλο κυριότητας του Δήμου, που μέχρι τότε παρέμενε άγνωστος και ανενεργός. Έτσι η Αστυνομία επέτρεψε την δενδροφύτευση, η οποία αποτέλεσε την πρώτη  δημόσια χρήση του χώρου, 25 ολόκληρα χρόνια μετά την Πράξη Εφαρμογής που τον χαρακτήριζε “Πάρκο Πολιτισμού”, αλλά όλες οι δημοτικές αρχές είχαν ξεχάσει! Στην καθοριστική αυτή δενδροφύτευση  παραβρέθηκαν πολλοί κάτοικοι, αλλά κανένας δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης Μαραβέλια. Αναπάντητη έμεινε η διάδοση των ημερών εκείνων ότι τους είχε απαγορευθεί “άνωθεν” να παραστούν.