H Ελένη Μπέλα, καταργεί τα 5 ευρώ, το παράνομο αντίτιμο των προηγούμενων δημοτικών αρχών

Επειδή δεν είχε αποφασισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, Συνδημότες και Συνδημότισσες.

Καλοί μου, κε Θεοφίλη και κε Μοσχονά. Η Ελένη Μπέλα καταργεί τα 5 ευρώ, αποκαθιστά την αδικία την οποία παρανόμως, εσείς είχατε επιβάλλει από το 2014 και συντηρήσατε έπειτα, αντίστοιχα.

Γιατί λοιπόν εσείς τώρα, δημόσια διαμαρτύρεστε; Δεν ήσασταν Αντιδήμαρχοι Οικονομικών, το 2013-2014 ο πρώτος και 2014-2019 ο δεύτερος; Εσείς ως αρμόδιοι τι κάνατε για τον αθλητισμό, για τα 5 ευρώ; Επιτιθέμενοι τώρα, με ιαχές και προσβλητικές εκφράσεις, αλλά για τα πραγματικά στοιχεία; Για την αλήθεια; Ως αιρετοί και αντιδήμαρχοι Οικονομικών, πως προστατεύσατε το δημόσιο συμφέρον; Εσείς πρέπει να δώσετε απολογισμό.

Πως λοιπόν γινόταν η είσπραξη επί των ημερών σας; Και σε ποιόν κωδικό του προϋπολογισμού, δικαιολογούσατε τα 5 ευρώ; Αλλά πριν από όλα με ποια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ορίσθηκε το αντίτιμο, τα 5 ευρώ; Γιατί εσείς αναφέρετε το αντίτιμο (άρθρο 16) κε Θεοφίλη, όταν το προβλέψατε σαφώς και ειδικώς για το τένις με τον Κανονισμό απόφαση 71/2014.

Για Τα 5 ευρώ

Στις 21 Μαρτίου 2014, το Δημοτικό μας Συμβούλιο ενέκρινε τον Κανονισμό λειτουργίας Δημοτικών και Αθλητικών Εγκαταστάσεων του
Δήμου μας. Επί Διοίκησης Μαραβέλια με Αντιδήμαρχο Οικονομικών τον κο Θεοφίλη. Απόφαση 71/2014*. Στο άρθρο 16 συγκεκριμένα για τα γήπεδα τένις αναφέρεται ” Η χρήση των Γηπέδων Αντισφαίρισης από Μεμονωμένα Άτομα μπορεί να γίνεται κατόπιν δέσμευσης τους με βάση το σύστημα τηλεφωνικής κράτησης που είναι αναρτημένο στο 1ο Αθλητικό Κέντρο και αφορά όλα τα γήπεδα αντισφαίρισης. Το αντίτιμο για την χρήση τους ορίζεται κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Νεολαίας Αθλητικών & Πολιτιστικών Υπηρεσιών και έγκρισης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι Κανονισμοί έχουν ισχύ Νόμου. Είναι κανόνες δικαίου οι οποίοι ιδρύουν δικαιώματα και υποχρεώσεις των διοικούμενων. Το Δημοτικό Συμβούλιο ως εξουσιοδοτημένο όργανο σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση 71/2014 έπρεπε να ορίσει το αντίτιμο.Το συγκεκριμένο ύψος του αντιτίμου, προσέξτε.Μόνο για μεμονωμένους δημότες. Αλλά όχι για τον Σύλλογο. Ειδικά για την Αντισφαίριση στο άρθρο 16 του Κανονισμού,απόφαση 71/2014.

Εσείς, Διοίκηση Μαραβέλια και Σελέκου, ορίσατε μέσω του Κανονισμού,την άνιση μεταχείριση. Μεταξύ των δημοτών και του Συλλόγου . Ειδικά για την Αντισφαίριση. Κανονισμό τον οποίο δεν εφαρμόσατε για την τήρηση ωρών παραχώρησης για ώρες προπονήσεων. Καταστάσεις ονομαστικές, για την προϋπόθεση να ζητά η Ομοσπονδία ώρες για αγώνες και όχι ο Σύλλογος ή Όμιλος κλπ. (άρθρο 5 και άρθρο 16)

Αλλά εφαρμόσατε με ευλάβεια τα 5 ευρώ. Χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Δηλαδή όποιος ήθελε μεμονωμένα να αθληθεί στην αντισφαίριση, έπρεπε οπωσδήποτε να πληρώνει. Και να ταλαιπωρείται, να καλεί από την προηγουμένη το Δήμο. Να περιμένει πότε θα απαντήσει ο δήμος, κάθε φορά να κλείνει χωρίς να είναι σίγουρο,ποιά ώρα ακριβώς θα καταφέρει να έρθει-.Θα είναι στην ώρα του;, θα χάσει 10 λεπτά από την ώρα; Και 5 ευρώ ανά ώρα. 3 φορες τη βδομάδα =15 ευρώ . 4 βδομαδες το μήνα =60 ευρώ ! άστο καλύτερα .

“Δίνω τα ίδια πάνω κάτω, στο Σύλλογο, που έχει ώρες συγκεκριμένες κάθε μήνα και το κεφάλι μου ήσυχο”! Έτσι σκεφθήκατε και αποδυναμώσατε τα προγράμματα του δήμου αλλά και συγχρόνως αποθαρρύνατε τους μεμονωμένους αθλητές.

Αυτά σκεφθήκατε εκεί στο δήμο, το 2014 και εκπονήσατε τον Κανονισμό. Ψηφίσατε 13 δημοτικοί σύμβουλοι υπέρ,Μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος του ιδιωτικού Συλλόγου, η οποία έπρεπε να απέχει. Σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 5 του Κανονισμού Δημοτικού Συμβουλίου. Να δηλώσει κώλυμα, για το οποίο όλοι γνωρίζατε, αλλά κανένας δεν μίλησε τότε. Γιατί είχε ηθικό ή υλικό συμφέρον. Και κάτι ακόμα. Ξεχάσατε να συμπληρώσετε στον Κανονισμό “Υπάλληλοι δημοτικών χώρων άθλησης απαγορεύεται για τα κατά ειδικότητα καθήκοντα, που υποχρεούνται να προσφέρουν, να αμείβονται από Συλλόγους, Ομοσπονδίες ή ιδιώτες και υποχρεούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αυτές στην διάρκεια της εργασίας τους.”

Η Ελένη Μπέλα ενοχλεί γιατί υπερασπίζεται την λαϊκή οικογένεια

Για αυτό τώρα δεν θέλετε να μαθευτεί η αλήθεια των δικών σας ψεμάτων. Ενοχλεί η Μπέλα γιατί λέει αλήθειες.

Ενοχλεί η Μπέλα γιατί επέβαλε εισοδηματικά κριτήρια για τους παιδικούς σταθμούς, ώστε τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας να έχουν προτεραιότητα στους παιδικούς σταθμούς.

Ενοχλεί η Μπέλα γιατί πειθάρχησε τους παραβάτες και άνοιξε τον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη. Και εκεί την πολεμάτε εκ των έσω, αυτή τη φορά. Αλλά θα αποκατασταθεί η νομιμότητα, όσο κι αν παλεύετε για το αντίθετο.

Ενοχλεί η Μπέλα γιατί καταργεί το αντίτιμο για αθλούμενους κάθε ηλικίας. Ναι, αυτό αναγράφονταν στην είσοδο του Κυλικείου. Για τις υποχρεώσεις των μεμονωμένων αθλητών. 5 ευρώ ανεξαρτήτου ηλικίας. Δύο παιδάκια 7 ετών, δυο αδελφάκια έπρεπε να πληρώσουν 5 ευρώ, για να παίξουν μια ώρα, στο γήπεδο τένις. Είσαστε εξαιρετικοί, σας χειροκροτώ! ΝΔ και ΚΚΕ σε σφικτό εναγκαλισμό εναντίον των χιλιάδων εκτός Συλλόγου, παιδιών.

Το αντίτιμο είναι άδικο, πρωτίστως όμως παράνομο

Στο τέλος του άρθρου είναι και ο Κανονισμός και η απόφαση «Ενιαίος Κανονισμός Συνδρομών για τα Προγράμματα της Διεύθυνσης Νεολαίας Αθλητικών & Πολιτιστικών Υπηρεσιών» Ξέρατε ότι για να ορισθεί συγκεκριμένο αντίτιμο, αναλογικά, βάσει κόστους υπηρεσίας κλπ, πρέπει να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο .

Γιατί δεν υπήρξε ανάλογη απόφαση και για το αντίτιμο των μεμονωμένων αθλητών; Επειδή τα χρήματα, είτε ως αντίτιμο είτε ως τέλη, πρέπει να επιβάλλονται για υπηρεσίες συγκεκριμένες και σύμφωνα με την αρχή της ανταποδοτικότητας και αναλογικότητας . Να αντιστοιχούν σε κωδικούς πίστωσης, έσοδα -έξοδα. Που είναι λοιπόν ο αντίστοιχος κωδικός και οι αναμορφώσεις με τα έσοδα από το αντίτιμο των γηπέδων αντισφαίρισης; Πουθενά, γιατί απλά δεν είχε αποφασισθεί από το συλλογικό όργανο-άρα μη νόμιμο και ως εκ τούτου δεν γίνεται να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό. Θα ενημερώσει κάποιος τον εισαγγελέα; Δήμαρχε;

Το αθλητικό σωματείο για τις προσφερόμενες υπηρεσίες εκμάθησης των αθλημάτων που καλλιεργεί δύναται με απόφαση Δ.Σ. να ορίζει αντίτιμο. Στην περίπτωση αυτή το σωματείο έχει τις υποχρεώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 3 του άρ. 2 του ΚΒΣ (π.δ. 186/1992 ΦΕΚ 84/Α/1992), -αρ. 7 παρ. 2 Ν. 2725/1999.)

Συνέχεια μιλάτε με εκθέσεις Ιδεών και παραπληροφορείτε χωρίς καμία αναφορά στον Νόμο. Για αυτό και μόνον καταλαβαίνουμε, ποιος έχει μένος. Αποφασίζετε εν κρυπτώ για χρόνια, εξυπηρετώντας τα δικά σας συμφέροντα. Ναι συμφέροντα, γιατί αν θέλατε το δίκαιο, δεν θα μιλάγατε για 60 παιδιά του Συλλόγου. Αλλά για το πόσα χρήματα εισπράττει ο Σύλλογος από τα παιδιά, αν το κόστος υπερβαίνει την ωφέλεια των παρεχομένων υπηρεσιών. Αν η τυχόν υπερκοστολόγηση ζημιώνει τις οικογένειες των 50-60 παιδιών. Αν η εκμετάλλευση των αθλητικών εγκαταστάσεων και παραχώρηση είναι σύννομη και εξυπηρετεί τον σκοπό του δημοσίου συμφέροντος και τέλος αν η δραστηριότητα είναι πράγματι κοινωφελής και προάγει τα τοπικά συμφέροντα. Το τοπικό συμφέρον είναι ο αθλητισμός για όλα τα παιδιά και η απρόσκοπτη πρόσβαση, όχι η διαφήμιση της πόλης. Η γκλαμουριά των δήθεν ελίτ και οι φωτό δεν είναι αθλητισμός για όλα τα παιδιά. Με το πορτοφόλι του μπαμπά δεν νοείται μαζικός αθλητισμός. (Σύμφωνα με το Ν.3463/2006 άρθρο 185 παρ. 2 το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να παραχωρεί δωρεάν τη χρήση ακινήτων (αθλητικών εγκαταστάσεων) σε άλλα νομικά πρόσωπα που ασκούν αποκλειστικά και μόνο δραστηριότητα, η οποία είναι κοινωφελής ή προάγει τα τοπικά συμφέροντα.)

Τα δικά σας δικά σας και τα δικά μας, ,δικά σας.

Και την με αρ. πρωτ. 16713/31.07.2019 Βεβαίωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαϊδαρίου, περί τήρησης των προϋποθέσεων αδειοδότησης της εν λόγω αθλητικής εγκατάστασης; Τόση φροντίδα για τις άδειες αγώνων, κοινοποιήστε την βεβαίωση, τι φοβάστε; Ή μήπως χάθηκε κι αυτή μαζί μετο μπαλάκι;***Κε Σελέκο που είναι τώρα τα δελτία τύπου, για την βεβαίωση η οποία εκδόθηκε επί των δικών σου ημερών; Αγωνιστής για το δικό του λαό!

Δημοτική αρχή και αντιπολίτευση κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν παρότι γνωρίζουν από μέσα. Διαγκωνίζονται για να εξυπηρετήσουν σωματεία και παράγοντες και όχι την ανάγκη για άθληση με την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση. Προφανώς επιλέγουν τα παραταξιακά τους συμφέροντα. Οι δημότες τους ψηφίζουν. Έχουν την ευθύνη της πράξης και της απραξίας!ΚΙΜΩΝ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ

*https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%99%CE%97%CE%A4%CE%A9%CE%973-%CE%A6%CE%A55?inline=true

**https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B%CE%9B%CE%98%CE%A9%CE%973-7%CE%A4%CE%9C?inline=true

***https://elizabethboura.gr/%cf%87%ce%ac%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%ba%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b3%ce%ae%cf%80%ce%b5%ce%b4%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%ad%ce%bd%ce%b9%cf%82/