H Tροχαία έρχεται, αρκεί να την ειδοποιήσεις

Αρκεί να μιλήσεις. Με κλήσεις τηλεφωνικές επώνυμες και ηλεκτρονικά μηνύματα. Γιατί δεν είναι ρουφιανιά. Είναι ενημέρωση του εποπτικού φορέα ή υπηρεσίας για παράβαση νόμου. Παράβαση η οποία εκθέτει σε κίνδυνο συμπολίτες. Το παιδί σου, τον ηλικιωμένο γονιό, την ξαδέλφη με το καρότσι του μωρού, τον γείτονα με αναπηρία. Τον άνθρωπο, ο οποίος δεν έχει λαμαρίνες και αερόσακους γύρω του να τον προστατεύουν, όταν κινείται στο δρόμο.

Πλαταιών και Κολοκοτρώνη, 5/1/2021 , πριν το μήνυμα

Η Τροχαία Δυτικής Αττικής είχε μήνυμα στον υπολογιστή της

Ναι, από εμένα. Έστειλα συγκεκριμένα μήνυμα στις 5/1/2021 κα ώρα 12.06′ με ΘΕΜΑ ” Έλεγχος για τυχόν έκθεση πεζών σε κίνδυνο, λόγω έργων επισκευής πεζοδρομίου οδού Πλαταιών, ΔΗΜΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ”. Το ίδιο μήνυμα, συγχρόνως, έστειλα και στο Γραφείο Δημότη Δήμου Χαϊδαρίου αλλά και στον τοπικό Τύπο. (ηλεκτρονική διεύθυνση Α’ Τροχαίας Αττικής att.dytikiattikis@astynomia.gr)

Πλαταιών και Κολοκοτρώνη, 8/1/2021 μετά το μήνυμα

Το κείμενο παρακάτω για όποιον θέλει να αντιγράψει για παρόμοιες περιπτώσεις

“Σας ενημερώνω ότι στην είσοδο του Χαϊδαρίου από το ΜΕΤΡΟ , στην οδό Πλαταιών, στο Χαϊδάρι.  Συγκεκριμένα από την οδό Κολοκοτρώνη έως την  Ιερά Οδό, σε τμήματα του οδοστρώματος και του πεζοδρομίου, υπάρχουν υλικά εκσκαφής και κλαδέματα. Καταλαμβάνουν ανά περίπτωση όλο το πεζοδρόμιο και το κοινόχρηστο χώρο(κλαδέματα)  στη στροφή Κολοκοτρώνη-Πλαταιών ή τμήμα του οδοστρώματος με πρόχειρη περίφραξη (μπαζα) στη στροφή Πλαταιών και Ιεράς Οδού και στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει εναπομείναν πεζοδρομιο για ασφαλή διέλευση πεζών). όλα τα παραπάνω  εκθέτουν σε κίνδυνο πεζούς αλλά και οδηγούς.

Είναι δε  παράβαση των   :

α.  των άρθρων 47 παρ.1 και 2 (εναπόθεση υλικών  που θέτουν σε κίνδυνο… ) και του άρθρου 48 παρ παρ. 3 σε συνδυασμό με το άρθρο Β του Κανονισμού Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Χαϊδαρίου (ΑΔΑ ΩΜ0ΥΩΗ3-Δ4Κ )Δεν επιτρέπεται η αποθήκευση οικοδομικών υλικών στον παραχωρούμενο κοινόχρηστο χώρο εφόσον υπάρχει πιθανότητα να παρασυρθούν από τα όμβρια νερά. Οικοδομικά υλικά τοποθετούνται σε κοινόχρηστο χώρο μόνον σε συσκευασίες (παλέτες, κάδους, ‘κοντέινερ’ κ.λ.π.)) 

Πλαταιών και Ιερά Οδός, είσοδος της πόλης μας, από ΜΕΤΡΟ- ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, 5/1/2021 πριν το μήνυμα

β. Παράβαση του  άρθρου 1α για υποχρεωτική δημιουργία διαδρόμου κίνησης πεζών τουλάχιστον 1,20 μ. της  ΚΥΑ  6952/2011 – ΦΕΚ 420/Β/16-3-2011 «Υποχρεώσεις και μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών κατά την εκτέλεση εργασιών σε κοινόχρηστους χώρους πόλεων και οικισμών που προορίζονται για την κυκλφορία πεζών». Η συγκεκριμένη ΚΥΑ επιβάλλεται και από τον  Κανονισμό Κοινοχρήστων  Χώρων Δήμου Χαϊδαρίου ( ΑΔΑ ΩΜ0ΥΩΗ3-Δ4Κ) (β. για τη  Χορήγηση άδειας κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για την προσωρινή λειτουργία εργοταξίου και για χρήση εδάφους ή υπεδάφους παρ. 1 . )

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες κατά τον νόμο και άρση επικινδυνότητας για τους χρήστες της συγκεκριμένης οδού . Επισυνάπτω σημερινες φωτο 5/1/2021.

Πλαταιών και Ιερά Οδός, είσοδος της πόλης μας από ΜΕΤΡΟ-ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, 8/1/2021 μετά το μήνυμα

Και η Τροχαία μου απάντησε και την ευχαριστώ πολύ

Στις 8/1/2021 και ώρα 9.43 π.μ. έλαβα το παρακάτω μήνυμα

“Καλημέρα σας και χρόνια πολλά,
Σας ενημερώνουμε ότι μετά από αυτοψία αστυνομικού της Υπηρεσίας μας στα σημεία που μας υποδείξατε, δεν ανεβρέθηκαν μπάζα και κλαδέματα. Παρόλα αυτά μετά από επικοινωνία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαϊδαρίου, υπάρχει άδεια επισκευής του πεζοδρομίου και θα συνεχιστούν οι εργασίες από Δευτέρα. Έγιναν συστάσεις στην ανωτέρω Υπηρεσία και στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου για τμηματική κατάληψη πεζοδρομίου, ώστε να υπάρχει επαρκής χώρος για τη διέλευση πεζών και να γίνεται αποκομιδή των μπαζών το συντομότερο δυνατό κατά τη διάρκεια των εργασιών.”

Πλαταιών, 5/1/2021, ο πεζός αναγκάζεται να κατέβει στο οδόστρωμα, γιατί έχει αφήσει υλικά ο δήμος, μη εναπομείναν πεζοδρόμιο!. Εκεί υπάρχει και εσοχή για κάδους, κατά παράβαση ΥΑ 52907/2009 .

Επειδή λοιπόν απάντησε η Τροχαία, ότι γίνονται εργασίες στο σημείο και θα συνεχισθούν. Από 26/11/2020 και δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. Αντικατάσταση μερικών πλακών πεζοδρομίου και μια εσοχή με λίγο τσιμέντο. Επειδή λοιπόν υπάρχει τώρα επίσημη απάντηση ότι γίνονται εκεί εργασίες μόνο για επισκευή πεζοδρομίου και υπάρχει άδεια μόνο για αυτό.

Κατά παράβαση των εγκυκλίων και νομοθεσίας ΥΑ 52907/2009 αλλά και μη εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για διαπλάτυνση πεζοδρομίου και δημιουργία ζώνης ελεύθερης όδευσης πεζών.

Έχω ήδη αναφερθεί στο άρθρο μου ΄Ανθρωποι με Άλφα Κεφαλαίο : “Όσο για το τελευταίο έργο στη Πλαταιών, είσοδο της πόλης από σταθμό Μετρό ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, οι φωτό μιλούν από μόνες τους.Να υπενθυμίσω πάλι ότι για το σημείο υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για διαπλάτυνση πεζοδρομίου, απόφαση ομόφωνη, η οποία δεν εφαρμόζεται. Απλά μια σημειακή επισκευή πεζοδρομίου πραγματοποιείται.. *

εργασίες επισκευής εσοχής κάδων -απαγορεύεται η χωροθέτηση αστικού εξοπλισμού σε πεζοδρόμια πλάτους μικρότερα του 1,50 μ.

Για αυτό και θα συνεχίζεται η παράνομη στάθμευση στις γωνίες, όπως φαίνεται στις φωτο αλλά και η έλλειψη ασφαλούς διαδρόμου βάδισης πεζών.

Τώρα λοιπόν, εφόσον υπάρχουν στοιχεία, ότι γίνεται εκεί μια σημειακή επισκευή πεζοδρομίου, θα ενημερωθεί το ΥΠΕΝ. Και η κοινότητα μας.

Αφού δεν υπάρχουν άνθρωποι στο Δήμο να δουλέψουν για το κοινό καλό αλλά και να εφαρμόσουν τη νομοθεσία και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (παράβαση καθήκοντος δημάρχου η μη υλοποίηση απόφασης δημοτικού συμβουλίου).

Δήμαρχε, έχετε χρόνο να κάνετε το σωστό.

Ευχαριστώ πολύ την Διεύθυνση Α΄Τροχαίας Δυτικής Αττικής και εύχομαι στην Ελληνική Αστυνομία μια καλή και ασφαλή χρονιά.

Για όλους και όλες μια καλή χρονιά!

*https://elizabethboura.gr/%ce%ac%ce%bd%ce%b8%cf%81%c