o καλός ο Δήμαρχος και στον κορωνοϊό, φαίνεται

Όταν ο Βαγγέλης, ήταν στην αντιπολίτευση (2014-2019)

Μεταξύ άλλων:

Επέβαλλε τον Διαχειριστικό έλεγχο, παρόλο που ο τότε δήμαρχος επέμενε για το αντίθετο  με δικαιολογίες ανυπόστατες. Και μέχρι το τέλος της θητείας της πρώην δημοτικής αρχής, δεν υπήρξε ενημέρωση για τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Απέτρεψε την καταστροφή του αύλειου χώρου στο Παλατάκι, για την κατασκευή πεζογέφυρας. Ενημέρωσε τους δημότες, συνεργάστηκε με τις προοδευτικές παρατάξεις  (Πολίτες σε Δράση, κλπ.). Οδική Ασφάλεια, αυτό θέλουμε και περιμένουμε. Η πρώην Δημοτική Αρχή ξέχασε πολύ βολικά την προεκλογική δέσμευση της για την  υπογειοποίηση  της Λ. Αθηνών, όταν ανέλαβε το Δήμο το 2014.

Δημιούργησε πλατφόρμα διαδικτυακή. Ωστε οι δημότες μέσω του καινοτόμου εργαλείου, να υποβάλλουν αιτήματα για  θέματα που αφορούν την πόλη του Χαϊδαρίου και να τα μεταφέρει στον Δήμο και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για την δημιουργία του Haidari-Agenda, τον Οκτώβριο του 2016 η παράταξη «Χαϊδάρι Ξανά Βαγγέλης Ντηνιακός» έλαβε το Αργυρό Βραβείο στα Best city awards.  Ήταν η μόνη παράταξη αντιπολίτευσης-και όχι Δημοτική Αρχή- η οποία έλαβε βραβείο.

όταν ο Βαγγέλης, έγινε Δήμαρχος (1-9-2019)

Φρόντισε να διορίσει Γενικό Γραμματέα, έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό. Όχι έναν αχυράνθρωπο απο τη κομματική γραμμή.

Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου μια επιτυχημένη κυρία. Την Μόρφη μας, που νοιάζεται και είναι δημοφιλής για πολλά. Άξια, Υπεύθυνη, Συνεπής…..*

Στον Αθλητισμό την πάντα γελαστή Ελένη, δραστήρια, αγαπητή και ειλικρινής. Στη Κοινωνική Υπηρεσία τον γιατρό μας το Φώτη.  Στα Οικονομικά τον Γιώργο και Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου τον Παναγιώτη, δύο νέους με εξαιρετικές περγαμηνές. Τον ταλαντούχο Μάνο για τον πολιτισμό και τα παιδιά, τη προσηνή Δήμητρα για τα παιδιά της τρίτης ηλικίας.

Για τον Βασίλη, δεν λέω τίποτα παραπάνω. Τον ξέρουμε χρόνια και τον εμπιστευόμαστε. ‘Εχει επίσης πολύ δύσκολο έργο. Βρήκε μια πόλη καθημαγμένη, κυριολεκτικά ερείπια. Η Τεχνική Υπηρεσία (μαζί με την Καθαριότητα) βρήκε την πόλη στο ναδίρ. Έχει δρόμο ανηφορικό-γολγοθά για την ακρίβεια. Παρόλα αυτά ξεκίνησε καλά.**

Το ναυτάκι μας, ό άλλος Βαγγέλης  στις σχολικές Επιτροπές μαζί με την Μέμη, δυο νέα παιδιά με ξεχωριστές προσωπικότητες και όρεξη για δουλειά.

Γιατί αναφέρω τα μικρά ονόματα;  Γιατί σε μια πόλη μικρή που όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, είναι σημαντικό να  αισθανόμαστε οικειότητα με τους ανθρώπους που είναι σε θέση ευθύνης. Όχι για να ζητάμε εξυπηρέτηση προσωπική. Αλλά να νοιώθουμε ασφαλείς, ότι η πόλη είναι σε καλά χέρια, ανθρώπους σαν εμάς . Γιατί γνωρίζουμε ποιοί είναι, απο που έρχονται, τι έχουν κάνει στη ζωή τους και την επαγγελματική τους πορεία.  Αν όχι οι ίδιοι, κάποιοι λόγω του νεαρού της ηλικίας, ξέρουμε τις οικογένειές  τους. Και τους βλέπουμε παντού στην πόλη και μετά τις εκλογές.

Όπως τον Κωνσταντίνο Καλογράνα και το Γιώργο  Βελέντζα***, εντεταλμένοι σύμβουλοι για Καθαριότητα και Πράσινο. Μην απορείτε γιατί η πόλη σε τόσο  σύντομο χρονικό διάστημα, παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα. Γιατί τα παιδιά είναι συνέχεια στις επάλξεις του καθήκοντος. Θαύματα  γίνονται, γιατί οι παραπάνω δουλεύουν. Με πενιχρά οικονομικά και απροθυμία από κάποιους, στον ΒΑΘΥ ΔΗΜΟ!!(1)

Εδώ θα μπορούσα να πω πολλά, για το πως ο προηγουμενος αντιδήμαρχος Καθαριότητας μας “δούλευε” αντί να δουλεύει για το κοινό καλό, αλλά επειδή είναι τόσα πολλά θα αφιερώσω άρθρο ειδικά.

Ο κορωνοϊός στην Πόλη μας (Mάρτιος 2020)

Κι εκεί που έγινε η αρχή, μας βρήκε ο κορωνοϊός. Παγκόσμια κρίση στην Δημόσια Υγεία. Πως να γλυτώσει η μικρή μας Πόλη. Μιά η κρίση η οικονομική, 10 χρόνια. Μιά οι λαϊκιστές δήμαρχοι τωνπροηγουμένων ετών.Και εκεί που  πάμε να σηκώσουμε κεφάλι, ήρθε ο κορωνοϊός. Άντε πάλι, από την αρχή.

Κι εδώ ο καλός Δήμαρχος στα οικονομικά, πάλι μπροστά.

“”Ένα ακίνητο του Δήμου σε προνομιακή θέση του οποίου ο ενοικιαστής έφτασε να οφείλει ενοίκια ετών.  Μιλάμε για ένα ποσό που σήμερα με τους τόκους έχει φτάσει τις 650.000 Ευρώ»ο μεγαλοοφειλέτης αυτός του Δήμου έπεισε το 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο, επί προηγούμενης Διοίκησης,  να μην υλοποιηθεί ο πλειστηριασμός όσο εκκρεμούσε το θέμα στη δικαιοσύνη, ώστε  να νοικιάσει το κτίριο του στην Εθνική Τράπεζα και να εισπράττει ενοίκια με  τα οποία άφησε να εννοηθεί ότι θα πληρώσει τον Δήμο. Αποκρύπτοντας ότι είχε ήδη μεταβιβάσει το κτίριο σε εταιρεία ιδιοκτησίας του για να αποφύγει την κατάσχεση. Από την προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου πιστεύουμε ότι δεν επεδείχθη η απαιτούμενη επιμέλεια ώστε να εντοπιστεί η εξαπάτηση. Μάλιστα ελέχθη στο Δ.Σ. από τον τότε Δήμαρχο ότι πρόκειται για “άνθρωπο που έχει ταλαιπωρηθεί”.!!”” -650.000 ευρώ, ο λογαριασμός!.

Ο καλός ο Δήμαρχος ξέρει ένα μονοπάτι

Το μονοπάτι της Αρετής, του έργου προς όφελος όλων, της προσφοράς.  Αυτό περιμέναμε από τον Βαγγέλη και επιβεβαιωθήκαμε.

–Μαζί με άλλους 8 Δημάρχους της Αττικής, ζήτησε με επιστολή, στην Υπουργό Παιδείας τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης των γονιών, των μαθητών και των φοιτητών.

-Μας προτρέπει «ΓΙΝΕ ΚΑΛΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ»,  Κανένας δεν είναι μόνος του στο Χαϊδάρι
Στόχος του Δήμου είναι σε συνεργασία με τους εθελοντές Καλούς Γείτονες το μήνυμα της έμπρακτης αλληλεγγύης και της ψυχολογικής υποστήριξης να φτάσει σε κάθε σπίτι του Χαϊδαρίου.

Εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Απαλλαγή από τα τέλη για καταστηματάρχες, όπως και  από τα τροφεία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών για όσο διάστημα παραμένουν κλειστοί  και για τα δικαιώματα συμμετοχής των κατοίκων σε κάθε δημοτική δραστηριότητα που έχει ανασταλεί (Κολυμβητήριο, Τμήματα Αθλητισμού κ.ά.). Για όσο διάστημα ισχύει η αναστολή λειτουργίας τους.

—Μετέφερε τον άστεγο Μανώλη, από την Καραϊσκάκη έστω και για προσωρινή στέγαση.  Γνωρίζουμε ότι το νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την απομάκρυνση τους, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Αλλά και την αδυναμία της Κοινωνικής Υπηρεσίας να φροντίσει αυτο το χρόνιο πρόβλημα. Οι άστεγοι είναι συνάνθρωποι και πρέπει να βρεθεί λύση, έστω και με προσωρινή διαμονή. Ο Δήμος μίσθωνε   στέγες πολιτισμού επί Σελέκου, αλλά για λίγους δύσμοιρους, δεν κατάφερε να βρεί ένα κατάλυμα.

—-Προχώρησε σε έκτακτες προσλήψεις για την καθαριότητα λόγω εκτάκτων αναγκών και μεταξύ αυτών, τον Χρήστο. (Περιμένουμε από τον Δήμο να βρεθεί λύση για την στέγαση του).****

—-Η μία απόφαση για τις προσλήψεις είναι  για 14 υπαλλήλους τον αριθμό! με οκτάμηνης (8) διάρκειας ανταποδοτικού χαρακτήρα . Αλλά μαντέψτε ποιός αντιτάχθηκε στην απόφαση αυτή. Ναι ο κος Σελέκος, το πιστεύετε;

Ιδού :”Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπιστούν οι ανωτέρω ανάγκες, να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας και κυρίως να προστατευθεί η δημόσια υγεία, κρίνεται αναγκαία η πρόσληψη προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου οκτάμηνης (8) διάρκειας, συνολικά:
1. ΕΞΙ (6) Υ.Ε. ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (συνοδών απορριμματοφόρων/αποκομιδή απορριμμάτων)
2. ΟΚΤΩ (8) Δ.Ε. ΟΔΗΓΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Μ. Σελέκος (τακτικό μέλος) της Ο.Ε., δήλωσε ότι καταψηφίζει το θέμα.”*****

Και μετά, αφού η ίδια δημοσιοποίησα την παραπάνω απόφαση, αλλάζει την ψήφο ο κος Σελέκος στην νέα απόφαση, για έκτακτες προσλήψεις  (7) επτά υπαλλήλων******

Ιδού : “Τοποθετήσεις μελών Ο κ. Μ. Σελέκος (τακτικό μέλος) της Ο.Ε., αφού δήλωσε την θετική του ψήφο, τόνισε ότι θεωρεί ότι έπρεπε να γίνουν περισσότερες προσλήψεις στην Δ/νση Καθαριότητας , με δεδομένες τις μεγάλες ανάγκες αυτή την περίοδο.

Τι να καταλάβει κάποιος από τον πρώην δήμαρχο; Στην μια απόφαση για προγραμματισμό 8μηνων προσλήψεων για 14 υπαλλήλους, απλά  διαφωνεί και στην  επόμενη για έκτακτες προσλήψεις 7 υπαλλήλων, ζητά περισσότερους! Αυτα τα μονοπάτια ήξερε ο κ Σελέκος .

Να γιατί έχουμε τώρα έναν καλό Δήμαρχο και ευχόμαστε να συνεχίσει…να υπηρετήσει την πόλη σύμφωνα με την αρχή της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης. Και το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίζει για το κοινό καλό σύμφωνα με τον Νόμο.

ΥΓΕΙΑ για όλες και όλους.

*https://elizabethboura.gr/%ce%b7-%c

**https://elizabethboura.gr/%ce%bf-%c

***https://elizabethboura.gr/%ce%ba%cf

****https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A32%CE%92%CE%A9%CE%973-1%CE%9E%CE%9A?inline=true

*****https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A1%CE%92%CE%A8%CE%A9%CE%973-%CE%92%CE%A5%CE%A6?inline=true

******https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%98%CE%914%CE%A9%CE%973-744?inline=true

(1)https://elizabethboura.gr/%cf%84%ce%bf-%c

 

To 11o Δημοτικό Xαϊδαρίου, διδάσκει Πολιτισμό

Σχολιάστε

eleven + 11 =