“put the katsik sto fourno sou” -Πάσχα 2020-

Πάρτο αλλιώς, το Πάσχα αυτό

Στις 16 του Απρίλη, Μεγάλη Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μας παροτρύνει,  «το φετινό Πάσχα είναι αλλιώς».  Δεν θα πάμε στις εκκλησιές αλλά ούτε σε σπίτια συγγενών και φίλων ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Αυτό άλλωστε επιβάλλει το μήνυμα αγάπης που εκπέμπουν οι άγιες αυτές ημέρες», τόνισε. «Για να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί, μένουμε φέτος μακριά» πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας εν συντομία τα εν ισχύ μέτρα για αποφυγή κάθε συγχρωτισμού για να σπάσουμε την αλυσίδα της μετάδοσης του εστεμμένου ιού.

 

Χωρίς οβελία και  ξεροψημένη πέτσα

Εγώ είμαι από χωριό ξέρετε, δήλωσε ο κος Πέτσας στον ΑΝΤ1 , στις 1/4/2020. Και όχι δεν ήταν πρωταπριλάτικο αστείο. Ο κος Πέτσας  ως γνήσιος ρουμελιώτης και εκ Δομοκού συγκεκριμένα, ξέρει από συναθροίσεις πασχαλιάτικες και οβελίες.   “Δεν υπάρχει σπίτι που να πάει κάποιος να ψήσει αρνί ή να βάλει κοκορέτσι και να μην μαζευτεί όλη η γειτονιά αργά ή γρήγορα».(1)
Και όταν τον ρώτησε ο κος Παπαδάκης “Άρα θα απαγορευθεί το ψήσιμο του αρνιού από ότι κατάλαβα”
Απάντησε o κος Πέτσας : “Κοιτάξτε, μπορεί κανείς να πάρει το κατσίκι ή το αρνί και να το βάλει στον φούρνο του. Φέτος θα το ψήσει στον φούρνο του. Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε τους κτηνοτρόφους μας που έχουν συγκεκριμένη περίοδο που πουλάνε τα αρνιά τους και ερίφια”.
Σχέδιο της ΕΛΑΣ  “εξοχικό”

Έντονη η παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους, δεν περνά κουνούπι. Ιδιαίτερα σχολαστική η αγαπητή μας POLICE, θα βρίσκεται παντού.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες ώστε οι αστυνομικοί που θα πραγματοποιούν τους ελέγχους να μην δέχονται τις  δικαιολογίες και να ερευνούν, αν αυτά που γράφουν οι μετακινούμενοι στα χαρτιά τους συμβαδίζουν με τις αποσκευές που φέρουν. Παράλληλα, οι αρχές έχουν ανακοινώσει ήδη τον διπλασιασμό των προστίμων που για άσκοπες μετακινήσεις θα ανέρχεται στα 300 ευρώ. Επίσης οι αστυνομικοί θα προχωρούν σε αφαίρεση πινακίδων και θα υποχρεώνουν σε αναστροφή τους επιβάτες. Από το αυτί θα πιάνουν πρώτα τον απείθαρχο και θα συμπληρώνουν μια σύσταση προς τον κηδεμόνα του. Ελλείψει κηδεμόνος, θα τιμωρείται ο- η απείθαρχος-η,  θα γράφει στο φατσοβιβλίο 100 φορές ..ήμαρτον κε Πέτσα, δεν θα ξαναβγώ από το σπίτι μέχρι νεωτέρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν  θα είναι ακόμη εντονότεροι οι έλεγχοι στους δρόμους της πρωτεύουσας για τον εντοπισμό άσκοπων μετακινήσεων και αποτροπής εσωτερικής-αστικής πασχαλινής «εξόδου».

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν και την πρόταση του κ. Χαρδαλιά, να φωνάζουν τα μεγάφωνα από  τα περιπολικά “Το νου σας ρεμάλια, σας βλέπω”

Επιχείρηση  “Ακύρωση μαγειρίτσας”

Αλλά και στις γειτονιές, οι ένστολοι παντού…

Το Σάββατο της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα, οι περιπολίες θα αφορούν φυσικά τις γειτονιές της Αττικής, επιχείρηση «μαγειρίτσα» και «σουβλιστό αρνί και κοκορέτσι», όπως αναφέρουν χαριτολογώντας σοβαρά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., και την παρατήρηση μεγάλης προσέλευσης οικογενειών σε μικρούς χώρους, αυλές και ταράτσες, προκειμένου να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις. Τα κόκκινα αβγά επιτρέπονται όπως και τα πασχαλινά  κουλουράκια, οι νοικοκυρές συνήθως μόνες τα φτιάχνουν. Οπότε εδώ η ΕΛΑΣ είναι ελαστική. Δεν θα εισβάλλουν σε κουζίνες, εκτός κι αν τους σπάσει τη μύτη, κάποια ιδιαίτερα γαργαλιστική μυρωδιά.

Οι ένστολοι που νηστεύουν έχουν προμηθευθεί μάσκα ειδική και για αποτροπή οσμών.

Κρίμα να χαλάσουν την νηστεία, σε μιά περιπολία. Αλλά είναι άνθρωποι κι αυτοί. Και την εποχή του εστεμμένου ιού, οι  πειρασμοί πολλοί.

 Ο Πειρασμός ..κατά  Oscar Wilde

Το απόσταγμα της φιλοσοφίας του ήταν το γνωμικό “Ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγείς από τον πειρασμό είναι να ενδώσεις σε αυτόν”. 

Ο Πειρασμός ..κατά Στέλιο Πέτσα

Εφέτος ο Πειρασμός είναι απαγορευμένος, ρητώς και “δια ροπάλου”. Ο Πειρασμός του συνωστισμού σε σπίτια και αυλές, κομμένος και ρητά απαγορευμένος.

Κανένας δεν πρέπει να υποκύψει, να ενδώσει στο πειρασμό της επίσκεψης σε φιλικά ή συγγενικά σπίτια.

Αυτά είπε ο κ. Πέτσας, ο οποίος δεν θα επισκεφθεί φέτος τον Δομοκό. Θα δώσει το παράδειγμα, πρώτα αυτός.

 Κάθε παράβαση θα αντιμετωπίζεται ως απειλή κατά της ανθρώπινης ζωής

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισαν σε όλους τους τόνους πως «δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα. Κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση. Κάθε παράβαση θα αντιμετωπίζεται ως απειλή κατά της ανθρώπινης ζωής».

Ο OSCAR WILDE, στα πολλά γνωμικά του εκτός από τον Πειρασμό έχει αναφερθεί και στην Μάσκα .  “Δώσε σε κάποιον μια μάσκα και θα σου αποκαλύψει τα πάντα για τον εαυτό του

Αφού λοιπόν κύριοι της Εξουσίας, μπορείτε τόσο αποτελεσματικά να εφαρμόζετε τον Νόμο για την προστασία όλων μας. Δεν έχετε πιά δικαιολογίες για την αποφυγή εφαρμογής των  νόμων που αφορούν την προστασία  του αγαθού της Ζωής και όχι μόνον. Όπως ο ΚΟΚ. Για τον εστεμμένο ιό και την αποφυγή μετάδοσής του βρήκατε και αστυνομικούς αρκετούς, περιπολικά και DRONE,  δημοτικούς υπαλλήλους. Ενεργοποιήσατε το κίνημα του εθελοντισμού, περάσατε επιτυχώς κοινωνικά μηνύματα αλληλεγγύης. Προχωρήσατε  σε προσλήψεις  σε νοσοκομεία , ανοίξατε ΜΕΘ. Συνεργαστήκατε με ιδιωτικά νοσοκομεία, αγοράσατε υλικό υγειονομικό. Για τους δήμους  Το “Βοήθεια στο Σπίτι”  ενισχύσατε με προκήρυξη προσλήψεων αλλά και επιπλέον χρηματοδότηση,  γενικότερα.

Οι μάσκες σας έπεσαν κυρίες και κύριοι, οτιδήποτε θέλετε το εφαρμόζετε. Τώρα που φοβηθήκατε, προσπαθήσατε και πετύχατε. Οι δικαιολογίες  σας για το μετά, πλέον δεν θα ευσταθούν. Περιμένουμε όλα όσα ο κορωνοϊός πέτυχε με τη φοβέρα του, να συνεχίσουν χωρίς εξαναγκασμό αλλά με εμπιστοσύνη. Γιατί  ο Νόμος εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση και όχι “κατά περίπτωση”.Αυτή την εμπιστοσύνη που κέρδισε η Κυβέρνηση αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ας φροντίσει  να διατηρήσει. Για το καλό όλων.

Καλή Ανάσταση και Υγεία για όλους και όλες!

(1) Πηγή: www.lifo.gr