Σας μύρισε και χτες βράδυ καμένο; Για 30 χιλ. ευρώ πνιγόμαστε από το τοξικό νέφος…


από το  fb του Ντίνος Ρούσσης

 

 

6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 – 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018: ΚΔΑΥ Ασπροπύργου

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ  η φωτιά συνεχίζει να καίει 
ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ της Αντιπεριφέρειας, της Περιφέρειας, της Κυβέρνησης.
ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Περιβαλλοντικού Εγκλήματος

***********

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με την πυρκαγιά στο ιδιωτικό ΚΔΑΥ Ασπροπύργου, εκεί που η ιδιωτική πρωτοβουλία έδειξε με τον πιο εμφαντικό τρόπο το πρόσωπό της. Το απαίσιο πρόσωπο που κυνηγάει το κέρδος σε βάρος του φυσικού και ανθρώπινου περιβάλλοντος. Εκεί που πρέπει να στηθεί Μνημείο για την Ιδιωτική Πρωτοβουλία. Είπα δεν είχα σκοπό, αλλά μου το θύμισε το fb, κοίταξε, μου λέει, τι έγραφες πριν τρία χρόνια. 

**********

Ντίνος Ρούσσης
6 Ιουνίου 2015  
ΗΜΕΡΑ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Η πραγματικότητα που εκδικείται. Έτσι εορτάζεται στο Θριάσιο η Ημέρα του Περιβάλλοντος και όχι με γλαστράκια και πανηγυράκια. Ελπίζει κανένας να καταγράψει υπέρβαση ορίων ατμοσφαιρικής ρύπανσης ο σταθμός μέτρησης του Δήμου Ελευσίνας; Γιατί λοιπόν να ανησυχούμε; Οπτικά φαινόμενα ζούμε και σήμερα!
Φωτογραφίες απ’ την ταράτσα του σπιτιού μας.**
Σημείωση: είναι οι τρεις πρώτες φωτογραφίες.

********

Τα γεγονότα εκεί στην προσπάθεια κατάσβεσης είναι λίγο-πολύ γνωστά. Ρίξανε τόνους νερό σε ένα πράγμα που δεν σβήνει με νερό. Όταν σταμάτησαν οι πυκνοί καπνοί που έπνιγαν την Αθήνα άφησαν τα πράγματα στην τύχη τους, (έπνιξαν και την Αθήνα βέβαια οι καπνοί γι’ αυτό έγινε αυτή η μεγάλη βαβούρα. Αν έπνιγαν μόνο το Θριάσιο, μαύρο φίδι που μας έφαγε. Δεν θα υπήρχε τέτοια δημοσιότητα και ενδιαφέρον, όπως και δεν υπήρξε ποτέ μετά την εξαφάνιση του καπνού, και ας φάγαμε εμείς, και η Αθήνα, όλα τα τοξικά καυσαέρια της φωτιάς που καίει ακόμη και σήμερα, Ιούνιος του 2018!).

*********

ΓΙΑ 30 χιλ. ευρώ ΠΝΙΓΗΚΕ Η ΑΤΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΞΙΚΟ ΝΕΦΟΣ!

Στις 30 χιλ. ευρώ κυμαίνεται η αγορά χώματος που θα μπορούσε να σκεπάσει τις εστίες φωτιάς και τους καπνούς στη μονάδα ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο που έχει γεμίσει την ευρύτερη περιοχή με τοξικό νέφος. Αν θέλουμε να σταματήσει το τοξικό νέφος άμεσα πρέπει να πέσει χώμα. Μόνο το χώμα μπορεί άμεσα να απομονώσει το καύσιμο υλικό από το οξυγόνο» (δημοσιευμένες απόψεις ειδικών και στελεχών της Πυροσβεστικής).

*************

ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Βασιλείου Γιάννης: 9 Απριλίου 2016 (ένα χρόνο μετά).
Το αποτέλεσμα σύσκεψης στο υπουργείου ανάπτυξης – με θέμα την ΑΠΟΣΥΡΣΗ των ΚΑΜΕΝΩΝ στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου – είναι το εξής:
1) Επειδή ο ιδιοκτήτης ΔΕΝ ανταποκρίθηκε στην ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του να ΑΠΟΣΥΡΕΙ τα ΚΑΜΕΝΑ – την ευθύνη ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ το Υπουργείο.
2) Το Υπουργείο, εξασφαλίζοντας για τον σκοπό αυτό 5.000.0000 ευρώ από το ΠΡΑΣΙΝΟ ταμείο, τα ΚΑΤΑΛΟΓΗΣΕ στον ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ της επιχείρησης.
3) Το ποσό ΠΙΣΤΩΘΗΚΕ στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία αναλαμβάνει ΕΝΕΡΓΟ ρόλο – για την ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ του έργου. 
4) Το χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης, εάν ΔΕΝ υπάρξουν καθυστερήσεις, θα ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ μέχρι τις 31/12/2016.

– Εκ των πραγμάτων ξέρουμε ότι μέχρι σήμερα, Ιούνιος 2018, δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ!!!


***********

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 (ένα χρόνο μετά)

Δημοσιεύεται άρθρο μου στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ όπου γράφω:
«Η φωτιά, πέρα απ’ τα λόγια και τα πέντε (5) εκατομμύρια, συνεχίζει να καίει βουβά, οι καπνοί, τα θανατηφόρα μικροσωματίδια και τα καρκινογόνα τοξικά αέρια συνεχίζουν να διαχέονται στο περιβάλλον και να υποσκάπτουν την υγεία μας. Οι υπεύθυνοι συνεχίζουν να βγάζουν φωτογραφίες και να προβάλουν τα έργα τους. Οι άνθρωποι και τα παιδιά συνεχίζουν να ζουν δίπλα στο ΚΔΑΥ, τα πρόβατα συνεχίζουν να βοσκάνε τα πασπαλισμένα χορτάρια με τις τοξικές στάχτες.
Αυτά τα αρνιά θα έρθουν το Πάσχα στο τραπέζι μας με την ένδειξη «ντόπια». 

Τετάρτη 20 Απριλίου, επίσκεψη στο ΚΔΑΥ, χωρίς φωτογραφική μηχανή αυτή τη φορά. Οι καπνοί έχουν δυναμώσει. Η αύξηση της θερμοκρασίας βοηθάει την φωτιά που υποκαίει. Όλα τα σκουπίδια θα καούν, όλα τα τοξικά (αέρια, μικροσωματίδια) θα εμπλουτίσουν την μολυσμένη ατμόσφαιρα του Θριάσιου. Η φωτιά θα σταματήσει, όταν όλα γίνουν στάχτη και σκορπιστεί στους τέσσερις ανέμους».

Την ίδια μέρα, ΠΕΜΠΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016, ο αντιπεριφερειάρχης γράφει στο προφίλ του στο fb: ΚΔΑΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ: ΞΑΝΑΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ;
Σήμερα την νύχτα η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρέθηκε αντιμέτωπη με την εκδήλωση πυρκαγιάς στο ήδη καμένο από την περυσινή πυρκαγιά ΚΔΑΥ Ασπροπύργου.
Επειδή δεν επρόκειτο, όπως συνέβαινε όλο το προηγούμενο διάστημα, για μια εστία αλλά περί γενικευμένης κατάστασης στο σύνολο των ήδη καμένων σορών προκύπτουν δυο ερωτήματα:
Πώς είναι δυνατόν να ξανακαίγονται τα ήδη καμένα και επίσης πώς είναι δυνατόν να έχουν πιάσει φωτιά όλοι οι σοροί των καμένων;
Ανεξαρτήτως αυτών των μυστηρίων -θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν- πως παρά τις υποχρεωτικά χρονοβόρες διαδικασίες η απόσυρση των καμένων και η αποκατάσταση του χώρου και προχωράει και θα υλοποιηθεί βάση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος!

************

Αυτός ο άνθρωπος έχει αναλάβει να λύσει το πρόβλημα του ΚΔΑΥ Ασπροπύργου και δεν ξέρει ότι «ΞΑΝΑΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ», αλλά «η απόσυρση των καμμένων και η αποκατάσταση του χώρου και προχωράει και θα υλοποιηθεί βάση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος!» (!!!)
Ακόμη και σήμερα, Ιούνιος 2018, καίγονται τα καμένα και τα χρονοδιαγράμματα του αντιπεριφερειάρχη.

************

12 Απριλίου 2018
ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ, πρωτοσέλιδο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
**
29 ΜΑΪΟΥ 2018 (τρία χρόνια μετά)

Βασιλείου Γιάννης
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΚΑΜΕΝΩΝ ΚΔΑΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
Νόμιμα μεν, νέα καθυστέρηση δε…
Τρία χρόνια μετρά από την πυρκαγιά στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου, παρότι η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει χάσει λεπτό για την προώθηση όλων των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην απόσυρση των καμένων, προέκυψε το εξής: Στα πλαίσια της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη εργολάβου, υπεβλήθη ένσταση!
Υπολογίζοντας και αυτόν τον παράγοντα, η απόσυρση δεν θα ξεκινήσει στα μέσα, αλλά περίπου στο τέλος καλοκαιριού 2018!

***********

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2018, λοιπόν, ή όπως έχουμε γράψε από το 2016, όταν θα έχουν καεί όλα και δεν θα υπάρχει τίποτα για καύση, όταν όλα τα τοξικά θα έχουν σκορπιστεί στην ατμόσφαιρα, όταν τα πνευμόνια των Ρομά, που κατοικούν δίπλα στο ΚΔΑΥ, θα έχουν απορροφήσει και τα τελευταία καυσαέρια απ’ τα καμένα του ΚΔΑΥ. Αλλά ποιος ενδιαφέρεται για τους γύφτους; Αυτοί επέλεξαν εκεί τον τόπο κατοικίας τους. Τα πανηγύρια και οι φωτογραφίες είναι για τους ψήφους των Ρομά. Για τους ψήφους των Ρομά που πάνε μονοκούκι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

– “Τι αναπνέουμε εδώ στο Χαϊδάρι;