Θα πας σήμερα το πρωί στο Διομήδειο Κήπο;

Σήμερα το πρωί πολλοί από εσάς θα πάρουν το παιδάκι τους να πάνε στον Διομήδειο. Μια τέτοια βόλτα σε αποζημιώνει για πολλά από όσα περνάς όλη τη βδομάδα και σου δίνει δύναμη για… να πας παρακάτω.

Όλα ωραία, λοιπόν; Δυστυχώς… όχι και τόσο. Μια αγωνία την περνάς μέχρι να φτάσεις στην πύλη, γιατί δεν υπάρχει πεζοδρόμιο και αναγκαστικά περπατάς πάνω στο δρόμο, όπου πολλοί οδηγοί, παρά την πυκνή κίνηση πεζών και οχημάτων κινούνται με μεγάλη ταχύτητα.

Τη φωτογραφία έστειλε η κ. Ελισάβετ Μπούρα, που συντονίζει “τις Μαμάδες στο δρόμο” στο Χαϊδάρι. Σημειώνει ότι και σε ένα χώρο αναψυχής να πας -και όχι για ψώνια στο κέντρο της πόλης- διατρέχεις κίνδυνο. Γονείς με τα παιδιά θέλουν να απολαύσουν το πράσινο, το παιχνίδι, τη φύση, προστατευμένα-οι.

Κλειδώνεις το όχημα για να μην επιβαρύνεις την κίνηση και βγαίνεις πεζός/ή από το σπίτι, το γραφείο, το σχολείο, το γυμναστήριο, το σούπερ μάρκετ, το γιατρό. Ε, λοιπόν, είσαι στο δρόμο…

Χαϊδάρι Σήμερα Θα πας σήμερα το πρωί στο Διομήδειο Κήπο; 2
Είναι δυνατόν να μην υπάρχει εδώ πεζοδρόμιο; Δήμος και Περιφέρεια Αττικής να συντονιστούν και να βρουν λύση. Δεν αξίζει και “χίλια γρόσια”!

Πώς θα φτάσουμε σήμερα το πρωί στο Διομήδειο Κήπο ασφαλείς; Η ζωή μας είναι γεμάτη διαδρομές, ας μην κινδυνεύουμε και στη διασκέδαση.

Στις 11 Ιουνίου οι “μαμάδες στο δρόμο” ετοιμάζουν νέα συγκέντρωση ζητώντας πεζοδρόμια και ασφαλή μετακίνηση στην πόλη. Θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ!